Problem z aparatem (??)

• 6 Odpowiedzi
  • 1463 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dameon

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPhone 4S 32GB White
Problem z aparatem (??)
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 15:14:57 »
Witam!!

Mam chyba problem z aparatem Artemisa. Robi on bardzo zamazane zdjęcia, jakby była mgła. Nie wiem, czy ma to znaczenie, ale obiektyw aparatu jest troszkę porysowany.

Poniżej zamieszczam zdjęcia.

To zdjęcia wykonane Artemisem:

A to zdjęcia obiektywu:

A może tak właśnie wyglądają zdjęcia zrobione Artemisem. Chociaż wątpię, ponieważ w internecie nie wychodziły tak rozmazane zdjęcia z tego Pocketa.

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Problem z aparatem (??)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2008, 16:23:23 »
Mam to samo. Myślałem, że miałem zatłuszczony od paluchów obiektyw, ale nie. Po oczyszczeniu dalej mam mgłę.
Dałem sobie luz z pamiątkowymi fotkami za pomocą Artka. To chyba jego najsłabszy punkt. Słabe oprogramowanie aparatu, brak płynnego zoomu w kamerze, choć każda durna Nokia to ma i dość kiepskie foty.
Nie mam pojęcia co jest powodem tej mgły.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2008, 18:36:14 »
Gdybym w internecie nie zobaczył zdjęć wykonanych Artkiem, to nie zakładałbym nowego wątku, ale widziałem czytając jakąś recenzję zdjęcia z Artka, to wyszły naprawdę niezłe. A tutaj, to... Eh... Za taką cenę mogliby postarać się o lepszy aparat.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2008, 18:41:22 »
Żaden PDA nie robi dobrych zdjęć, nie ma się co łudzić.

Gdybym w internecie nie zobaczył zdjęć wykonanych Artkiem, to nie zakładałbym nowego wątku, ale widziałem czytając jakąś recenzję zdjęcia z Artka, to wyszły naprawdę niezłe. A tutaj, to... Eh... Za taką cenę mogliby postarać się o lepszy aparat.

Jaką cenę, przecież to jeden z najtańszych PDA od HTC. Widziałem je już za 600 zł. Ile dałeś, jeśli to nie tajemnica?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2008, 20:48:20 »
Dałem za niego 700 zł, ale w pełnym komplecie (z pakietem nawigacyjnym). Wiem, że tą cenę mógłbym kupić SPV M650 bez simlocka z WiFi, ale zależało mi na gwarancji, bo mam dużego pecha do telefonów (teraz to już palmtopów).

Tak więc tak jak napisał "poprzednik", brakuje mu paru funkcji w aparacie.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2008, 07:17:48 »
tez myslalem ze to jakas wada aparatu ale w po ustawieniu odpowiedniej jasnosci i przytrzymaniu przycisku tak dlugo az nie zrobi zdjecia ( prawdopodobnie robi auto fokus ) robil mi super fotki sprubujcie

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2008, 14:39:54 »
No i po problemie. Znalazłem na tym forum temat, jakie ustawienia powinny być, aby nie było mgły. Jest on w dziale bodajże z MDA Compact I. Teraz robi naprawdę dobre, ale są minimalnie wyblakniętę kolory.