pomocy !!! brak połączenia z komputerem

• 44 Odpowiedzi
  • 9084 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pomocy !!! brak połączenia z komputerem
« dnia: Sierpień 21, 2009, 11:50:39 »
witam jestem szczęśliwym posiadaczem SPV M650 XDA ORBIT ATREMIS
problem tkwi w tym gdyż gdy podłączam tel do komputera  system wykrywa nowe urządzenie ale bez płyty ze sterownikami nie zainstaluje mi się i nie mogę wrzucać nuty na fona ani nic podobnego płyty nie  posiadam
gdy instaluje activesync wyskakuje taki oto komunikat :

The wizard was interrupted before microsoft ActiveSync 4.5 could be completely installed
yous system has not been modified to complete instalation at another time , please run setup again

dodam że na kompie wujka tel normalnie został wykryty i stery zostały zainstalowane wszystko było ok a u mnie się nie da ;/

System xp sp2
net framework 2.0

Aha i takie pytanie Czy jest w tym telefonie taka opcja która pozwala na pisanie rysikiem nie na klawiaturze tak aby kom odczytywal znaki ktore narysowałem i wprowadzał je do wiadomości sms a nastepnie dało się je wysłać ?

Z góry dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 12:00:16 wysłana przez goly672 »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
Odp: pomocy !!! brak połączenia z komputerem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:39:33 »
Stery do urządzenia masz a AS. Spróbuj zainstalować jeszcze raz.

Jest możliwość rozpoznawania tekstu pisanego rysikiem, poszukaj dobrze na forum.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2009, 14:27:13 »

Aha i takie pytanie Czy jest w tym telefonie taka opcja która pozwala na pisanie rysikiem nie na klawiaturze tak aby kom odczytywal znaki ktore narysowałem i wprowadzał je do wiadomości sms a nastepnie dało się je wysłać ?

Było o tym obszernie na forum. Poszukaj, bo szkoda dublować wątki.
Wszystko zależy od ROM'u
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 17:46:14 »
nie moge nawet odinstalować bo nie ma śladu nigdzie po tym programie w dodaj/usun tez ';/ a proba kolejnej instalacji konczy sie tym samym komunikatem ;/

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 18:32:04 »
Z tego co piszesz problem najprawdopodobniej leży po stronie systemu operacyjnego w Windowsie a dokładniej rejestru. Albo tez kontrolerów USB w komputerze. Spróbuj naprawić błędy np  w rejestrze jest sporo programów tego typu np CCleaner lub z pomocą Revouninstaler osunąć pozostałości AS

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2009, 08:55:14 »
W revouninstaller nie ma śladu po activesync ;/ zaraz spróbuje naprawić błędy tym drugim programikiem
Napisane: Sierpień 22, 2009, 08:26:42
teraz po naprawienie błedów ccleaner system nie rozpoznaje mi urządzenia prosi o ponowne włożenie jeśli jeszcze raz nie rozpozna to prosi o włożenie innego sprzętu a znalazłem jakieś błędy ale z jakimś activeX nie wiem co to było ale naprawiłem to niby ale dalej nie da się zainstalować active ani nie ma go nigdzie aby usunąć
Napisane: Sierpień 22, 2009, 08:44:29
teraz przez kabel usb fonik tylko się ładuje ehm , chyba czeka mnie reinstal systemu

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2009, 13:27:58 »
A jak podłączasz jakiś inny sprzęt  np pen drive, czy pad  to działa ?  Ciężko mi coś konkretnie powiedzieć nie widząc stanu Twojego systemu ale jedno jest pewne format mu na pewno pomoże .

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 22, 2009, 14:23:40 »
Nie wykrywa mi mp4 ;/ chyba bez aktualizacji sterów albo formacie sie nie obejdzie

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2009, 15:09:41 »
Dokładnie albo wgraj nowe kontrolery do USB a jak nie pomoże to formacik.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2009, 17:49:41 »
wgralem teraz wykrywa mi sprzet ale bez plyty nie chce sie zainstalowac ;/ ma ktos jakis pomysl ? wykrywa mi go jako generic RNDIS o0

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2009, 09:08:17 »
Nie trzeba płyty żadnej ściągnij sobie AS i za pomocą tego się łącz.
Napisane: Sierpień 23, 2009, 09:05:26
A właśnie jaki masz ROM ?

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2009, 09:32:56 »
gdy instaluje activesynca 4.5 wyskakuje mi ten komunikat przy innych wersjach tez ten sam:
he wizard was interrupted before microsoft ActiveSync 4.5 could be completely installed
yous system has not been modified to complete instalation at another time , please run setup again

jak sprawdzic wersje romu ?
Znalazłem w programach activesync moze w fonie trzeba cos pozmieniac teraz znajduje sprzęt jako usb serial artemis ale activesync dalej nie chce sie zainstalowac

« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 09:38:25 wysłana przez goly672 »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 23, 2009, 10:37:36 »
Jeżeli chodzi Ci wyłącznie o wgrywanie plików na PDA to możesz wyjąć kartę micro sd. Użyć adaptera SD i czytnika kart. Jakieś rozwiązanie :) i na pewno transfer szybszy :)

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:20:53 »
nie posiadam takowej karty jeszcze XD ale chcialbym aby moj fon szybciej chodzil bo troche zamula i takie tam bajery

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:54:08 »
W takim układzie pozostaje format całkowity kompa.

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 24, 2009, 13:40:57 »
witam serdecznie jestem początkującym użytkownikiem  htc 3300 mam problem w którym może ktoś mi będzie mógł pomóc chodzi o to że telefonik gdy go włączam to świeci mi się logo operatora ery i takie napisy na czerwono w górnym lewym rogu

IPL 3.15.0001
SPL 3.150000
GSM 03.06.90
OS 3.15.0.0

i gdy chcę cokolwiek zrobić na przykład hard reset to telefon się wyłącza lub ekran się ściemnia i nic nie mogę zrobić activ sync go nie widzi mtty też brak połączenia już nie wiem co jeszcze mógł bym zrobić nie mam pojęcia już tylko chyba złom za każdą pomoc bardzo dziękuję  :(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 13:57:02 wysłana przez norbert7717 »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 24, 2009, 15:19:52 »
Przejrzyj na spokojnie forum a na pewno znajdziesz rozwiązanie. Poza tym potrzebujemy więcej info jaki system operacyjny ,co się dzieje po podłączeniu PDA do komputera (dioda na PDA się zapala, czy po podpięciu ładowarki ładuje) itp. wtedy będziemy mogli coś doradzić.

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 24, 2009, 16:00:23 »
Witam jeste w pracy i piszę z iPhone więc przepraszam za możliwe błędy  to tego telefonu wgrany był Windows Mobile 6  gdy go podlaczam do ładowarki to nie świeci się żadna dioda nic się nie dzieje a do komputera gdy podlaczam również to znaczy raz na jakiś czas zaswieci się tak czerwona dioda przez chwilkę i zaraz gaśnie nie wiem co jeszcze mógł bym dopisać to chyba tyle wm6 z tego co wiem to ktoś niby z serwisu miał go wgrywac ale tego nie wiem na 100% po za tym widziałem jak był sprawny i w pewnym momecie się zawiesił jeżeli to tak można nazwać

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:30:57 »
Wejdź w tryb BootLoadera:
Wciskamy jednocześnie przyciski: zasilania, aparatu fotograficznego i miękkiego resetu. Następnie puszczamy przycisk od miękkiego resetu, jednocześnie trzymając pozostałe dwa wciśnięte do momentu pokazania się trój kolorowego ekranu.

i podłącz do kompa i jak się pojawi na dole napis USB to wgraj ROM od nowa ale musi to być oryginalny z Ery bo widzę ze nie masz CID ściągniętego
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 18:37:32 wysłana przez zabka35i »

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:58:00 »
Ok za godzinę kończę prace i wdomu zacznę kolejna próbę według opisu dam znać jakie zrobiłem postępy dzięki 

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 24, 2009, 19:10:04 »
Wychodzi z tego, że masz uwalone gniazdo USB

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 24, 2009, 20:48:05 »
a czemu nie mogę od razu włączyć htc tylko po jakimś czasie mogę włączyć i potem nie mogę go wyłączyć tylko muszę baterie wyjąć że by go wyłączyć
Napisane: Sierpień 24, 2009, 20:13:51
Wejdź w tryb BootLoadera:
Wciskamy jednocześnie przyciski: zasilania, aparatu fotograficznego i miękkiego resetu. Następnie puszczamy przycisk od miękkiego resetu, jednocześnie trzymając pozostałe dwa wciśnięte do momentu pokazania się trój kolorowego ekranu.

i podłącz do kompa i jak się pojawi na dole napis USB to wgraj ROM od nowa ale musi to być oryginalny z Ery bo widzę ze nie masz CID ściągniętego

a który to jest przycisk miękkiego resetu ? czy to jest ta dziurka z lewego boku patrząc na front telefonu ? a przycisk aparatu jest z prawego boku to o ten chodzi prawda ?

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 24, 2009, 22:37:52 »
Tak reset to ta dziurka :) a aparat to po prawej. A nie możesz włączyć bo się tel wiesza a dopiero po wyciągnięciu baterii mu się poprawia

No i też pamiętaj by w telefonie nie było SIM i karty pamięci . A jeżeli Ci się uda wejść w ten tryb BL to pamiętaj nie wgrywaj innego ROM-u jak tylko oryginalny z ERY , bo żaden inny się nie zainstaluje
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 22:47:05 wysłana przez zabka35i »

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 25, 2009, 08:06:31 »
witam hard reset mi się wykonuje ale nic się nie zmienia telefon zatrzymuje się w tym samym momencie co wcześniej pisałem różnica jest tylko taka że szybciej mi się włącza ale nie mogę go w prowadzić w tryb BootLoadera gdy go włączam potem wciskam power i przycisk kamery z boku razem z resetem  (ciurka z drugiego boku  ) i puszczam reset trzymając nadal pozostałe dwa guziki to telefon mi się wyłącza trzymałem tak chyba z pięć minut i nic  :(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 08:11:33 wysłana przez norbert7717 »

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 25, 2009, 08:36:23 »
Ale zrób to na wyłączonym telefonie nie włączonym.

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 25, 2009, 09:35:38 »
Ale zrób to na wyłączonym telefonie nie włączonym.

nie wiem czy robię jeszcze coś nie tak ale gdy próbuję zrobić na wyłączonym telefonie to i tak włącza mi się ekran powitalny trzymam guziki i nic się nie dzieje będę jeszcze próbował
Napisane: Sierpień 25, 2009, 09:29:08
Wychodzi z tego, że masz uwalone gniazdo USB

no właśnie nie wiem bo włożyłem baterie do htc kolegi było mało baterii więc podłączyłem wczoraj wieczorem do ładowania nic się nie działo lampka się nie świeciła odłączyłem dzisiaj rano wkładam do drugiego telefonu i bateria naładowana więc nie wiem czy wejście usb walnięte

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 25, 2009, 16:06:45 »
gdy próbuje wprowadzić w tryb BootLoadera telefon naciskając odpowiednią sekwencje klawiszy to w pewnym momencie zaświeca mi się logo operatora i następnie jest czarny obraz ale telefon nadal działa jakoś nie chce mi wejść ten  tryb BootLoadera  :sleepy:

czy ten reset mam puścić w momencie gdy się telefon włączy czy wcisnąć na chwilkę i puścić ??

ok więc tak wchodząc w tryb BootLoadera pokazuje się na chwilę kolorowy ekran ale za sekundę robi się czarny ekran ale dalej działa że  tak napiszę "świeci na czarno " ale activ sync nadal go nie widzi to chyba raczej zostaje tylko go wyrzucić ? już nie wiem co by tu jeszcze zrobić szukam na forum szukam w google ale nic i chyba nikt nie miał takiego przypadku   mój etap kończy się na tym że nie mogę włączyć tego tryb BootLoadera że by przejść do dalszego etapu

http://w.fotka.pl/19e1ae7800.jpg
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 21:54:03 wysłana przez norbert7717 »

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:48:49 »
z tego co wyczytałem na forum to uwalony bootloader czyli koniec tego PDA
              dzięki wszystkim za pomoc

« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 01, 2009, 21:35:31 »
czy może ktoś polecić dobry serwis gdzieś w warszawie lub okolicach ?

« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 07, 2009, 10:55:05 »
witam gdy włączam w htc bootloader w momencie gdy nie jest podpięty do komputera to mama kolorowy ekranik ale na dole na białym nie pokazuje się napis usb a gdy wprowadzam go w tryb bootloadera podpiętego już do kompa to pokazuje się kolorowy ekranik z napisem usb komp go wykrywa jako nie rozpoznane urządzenie usb i że wystąpił problem z instalacją nowego urządzenia po za tym gdy jest podpięty to ten kolorowy ekranik się rozmazuje zlewa znika powoli i nic nie widać