Podświetlenie

• 6 Odpowiedzi
  • 1372 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podświetlenie
« dnia: Sierpień 07, 2007, 17:20:29 »
Witam
Jestem nowym użytkownikiem MDA Compact 3 oraz tego forum:)
Mam taki problem (pewnie nie ostatni) że wyświetlacz nie gaśnie (a raczej gaśnie ale nie zawsze) pomimo tego że ustawiłem żeby gasł po 10 s. W czym tkwi problem?
Z góry dziękuje za pomoc
Serdecznie pozdrawiam
Oko

Odp: Podświetlenie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2007, 17:35:54 »
U mnie po dluzszym czasie uzytkowania tez sie tak robilo. Pomogl (niestety) hard reset. Moze wystarczy cos zmienic w rejestrze, ale to bardziej doswiadczeni beda wiedziec

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2007, 17:41:13 »
Dzięki wielkie tylko że ja mam ją od dzisiaj i jest nowa
Wersja:
Wersja pamięci: 1.13.118.1 PLK
Data pamięci 9/22/06
Nie ma jakichś uaktualnień do tego?
Na tego typu urządzeniach sie nie znam za bardzo ale ta data pamięci (cokolwiek by to oznaczało) jest juz troche stara :)
pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2007, 18:09:23 »
W ustawieniach podswietlania (backlight) mozesz ustawic po jakim czasie wylaczy sie lampka podswietlajaca ekran. W ustawieniach baterii (power) mozesz ustawic po jakim czasie wylaczy sie caly wyswietlacz. Telefon moze byc nowy, ale mogl tez troche lezec na sklepowej polce. Najlepiej zaraz po zakupie zrobic Hard Reset. Mialem raz taki przypadek, ze z mojego PDA nie korzystalem przez 4 miesiace. Wczesniej bylo wszystko wporzadku, ale po tych 4 misiacach nie chcial mi dzialac GPS (Blutooth go nie wykrywal) pomogl dopiero reset. Nie twierdze, ze w twoim przypadku trzeba postapic podobnie, ale na ogol jest to najskuteczniejsze rozwiazanie.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2007, 19:01:11 »
wcisnalem przycisk reset na obudowie po lewej stronie i juz jest ok:D
to jest wlasnie hard reset? :)
dzięki i pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2007, 19:58:32 »
Samo wcisniecie przycisku po lewej stronie to soft reset (skasowanie pamieci). Hard Reset wykonuje sie naciskajac 2 przyciski - poziome kreseczki. Trzymasz je i jednoczesnie naciskasz rysikiem ten przycisk z lewej strony. Puszczasz rysik, nadal trzymajac kreseczki, az pojawi sie napis na ekranie - czy chcesz wykonac reset telefonu. Hard Reset od poczatku wgra system do twojego telefonu - swieza instalacja. Powdzenia :ok:

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2007, 23:17:41 »
Chyba sie skusze na HR bo znowu nawala.
dzięki i pozdro

No i po resecie jak narazie działa ok
pozdro
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 23:55:44 wysłana przez Oko-radom »