Podlaczanie spv m650 do windows98

• 7 Odpowiedzi
  • 1262 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Quentin

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X
Podlaczanie spv m650 do windows98
« dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:27:17 »
Witam.
Mam problem z podlaczeniem mojego SPV M650 do windows98 (oczywiscie do XP nie ma problemu). Nigdzie nie moge zdobyc sterownikow na usb. Mam starsza wersje activesync'a do win98 ale niestety wszystko rozbija sie o te stery. W CRC powiedzieli mi, ze teoretycznie jest to mozliwe, i ze nawet ktos u nich te sterowniki widzial..... ale do dzis nie moga goscia znalezc....;-). Moze ktos to robil i moze mi pomoc? Pozdrawiam
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)
HTC Sense 4.1; Wersja oprogramowania 2.17.69.2

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Podlaczanie spv m650 do windows98
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:35:55 »
M$ w swojej polityce zakłada iż jeśli Cie stać na urządzenie z WM5 to stać Cię na upgrade sprzętu i softwaru na obsługujące taki sprzęt czyli co najmniej Windows XP .
Możesz zmienić na inny system operacyjny .
Sterowniki można dorobić - ale AS i tak nie zadziała.
No chyba  że sam stworzysz program o tej funkcjonalności.
Czyli nikt Ci nie pomoże ( jak na razie)
potrzebna zgoda

*

damist

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:39:11 »
M$ w swojej polityce zakłada iż jeśli Cie stać na urządzenie z WM5 to stać Cię na upgrade sprzętu i softwaru na obsługujące taki sprzęt czyli co najmniej Windows XP .
co najmniej windows 2000 z sp4 :P

Ja polecam zainstalowanie programu na ppc ,ktore zamieni go na przenosny dysk , wtedy na win98 bedziesz mogl wymieniac chociaz dane

*

Offline Quentin

• *
  • 99
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:14:38 »
co najmniej windows 2000 z sp4 :P

Ja polecam zainstalowanie programu na ppc ,ktore zamieni go na przenosny dysk , wtedy na win98 bedziesz mogl wymieniac chociaz dane

A jaki program bys polecil?
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:19:59 »
Płatny Card Export II oraz bezpłatny WM5torage ,oba wielokrotnie opisywane .Tylko czy wtedy Winda98 znajdzie  stery do PDA jako dysku przenośnego ?
potrzebna zgoda

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:41:33 »
jako dysk przenośny może zobaczy po zainstalowaniu nieoficjalnego service packa do Win98 który dodaje sterownik mass storage
ale łatwiej kupić czytnik kart

*

damist

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:49:26 »
Płatny Card Export II oraz bezpłatny WM5torage ,oba wielokrotnie opisywane .Tylko czy wtedy Winda98 znajdzie  stery do PDA jako dysku przenośnego ?
Na 100% bedzie dzialac . Sam mialem ten problem gdy w pracy bylem zmuszony do pracy na win98se

*

Offline Quentin

• *
  • 99
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:13:30 »
Chcialem wszystkim bardzo podziekowac za pomoc. Wszystko juz dziala:-)! Zgodnie z zaleceniem zastosowalem na moim SPV program WM5torage w wersji 1.75, a na moim firmowym kompie z windows98 zainstalowalem Windows 98 SE PL nieoficjalny Service Pack 2.1b (bez niego niestety nie mogl odnalezc sterownikow do PDA). I poszlo......;-)
W odpowiedzi podaje, ze w pracy niestety nie moge zmienic tego windowsa:-(..... wiec zmuszony bylem znalezc inne rozwiazanie... Oczywiscie posiadam czytnik kart ale sami wiecie jak bardzo upierdliwe jest wyciaganie kart w SPV M650.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam:-)
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)