Pare pytań...

• 9 Odpowiedzi
  • 2712 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pare pytań...
« dnia: Lipiec 08, 2008, 13:32:41 »
1.Jakie polecacie programy,gry na M650 skąd mogę je ściągnąć ?i jak je zainstalować poprawnie bez żadnych błędów?

2.O co chodzi z tym paskiem Today?

3.Jakim programem podkręcić procesor?I jak to zrobić?(M650)

4.Jak sformatować telefon, kartę pamięci, jak przywrócić ustawienia fabryczne?

5.Jaki program do nawigacji polecacie?(Aktualnie AutoMapa 4.0)

6.Gdzie wgrać tapety, tematy,dzwonki itp?

7.Jak skonfigurować M650 pod LiveBox, a LiveBox pod M650?(totalnie nie wiem o co z tym chodzi a chce korzystać z netu za free,szukam jakiegoś opisu co zrobić krok po kroku)

8.Jak zmienić ROM z WM5(orange) na WM6 ? chodzi mi o opis krok po kroku nie wiem co i jak jestem totalnie zielony w tych sprawach.

9.Co potrzebne do odtwarzania filmów itp?Jaki program?skąd pobrać kodeki?

Proszę o odpowiedź na moje pytanka, jak narazie nie mogę się połapać w tym M650.Z góry dziekuje wszystkim.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 13:34:20 wysłana przez dominik17g »

*

Offline grochu128

• **
  • 202
  • Sprzęt: HTC Hero, Blackberry 8300
Odp: Pare pytań...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2008, 13:45:26 »
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 13:47:00 wysłana przez grochu128 »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2008, 14:00:50 »
Nigdzie nia ma jak podkręcić procesor....
prosiłem o jakąś instrukcje krok po kroku jak wgrac wm6pl tak samo jesli chodzi o liveboxa owsze jest o wm jak wgrac ale jakos nie jasno jest to dla mnie wtlumaczone mowilem ze nie znam sie na tym kompletnie dlatego z tego wszystkiego sa moje pytania glupie moze i tak ale przykro mi ale to moj pierwszy w zyciu pda i nie wiem co i jak.Jedna to byl wybor zly...mialem nadzieje ze ktos mi pomoze ...

*

Offline grochu128

• **
  • 202
  • Sprzęt: HTC Hero, Blackberry 8300
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2008, 14:45:42 »
Do podkręcania procka np. BatteryStatus. Napisz dokładniej czego nie wiesz podczas wgrywania romu.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 14:49:41 wysłana przez grochu128 »

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2008, 15:04:17 »
wszystko jest dokladnie napisane . zakladanie 10 takich samych tematow nic nie da .
a jak zmiana romu nie jest jasno opisana,  wg. Ciebie , to sie ,za to nie bierz tylko oddaj do jakiegos serwisu gdzie wgraja roma.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2008, 15:55:44 »
A wiec ogolnie chce aby mi ktos napisal co po kolei mam robi aby wgrac dobrze rom wm6pl tak aby wszystko bylo ok

rowniez chce sobie sciagnac tego batterystatus skad i jak go zaintalowac ?
tez chce sie nauczyc podkrecac procka?

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2008, 16:04:19 »

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2008, 16:09:15 »
niestety wpisywalem w szukaj roznie i nic bylo calkiem co innego ....:( w google zero na ten temat .... jednia ciagle mnie do padaclub przenosi tam jest opisane .... ale nie jasno jak dla mnie boje sie ze moge cos uszkodzic...a co do podkrecania procesora to zero nigdzie nic nie ma na ten temat ....

*

Offline damianssj661

• *
  • 75
  • Sprzęt: SPV M650 & AMnTomek lite
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 08, 2008, 18:50:42 »
takiemu to powinno sie bana dac ma PODPIETE tematy w ktorych znalazl by odpowiedz na wiekszosc z tych pytan a nie chce mu sie wejsc do nich i samemu poszukac

*

Offline roach

• 14
  • Road Slayers Member
    • Road Slayers
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2008, 22:48:15 »
Rzadko pisze ale tym razem nie jestem w stanie się powstrzymać.
dominik17g Po pierwsze weź instrukcje od SPV i poczytaj. Litery nie gryza. Dowiesz sie z niej trochę o sprzęcie i o podstawach jego obsługi.
Dopiero wtedy zajmij sie dostosowywaniem sprzętu do swoich potrzeb.

Co do wgrywania romu, jeśli to co piszą jest nie zrozumiale dla ciebie to na razie wstrzymaj sie z tym. Daj sobie trochę czasu na poznanie sprzętu.

Programy, jest ich masa, wszystko masz opisane w temacie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84861.0 Poczytaj temat. Skąd ściągnąć programy? Najlepiej z netu. Korzystaj z Google.

Podkręcanie procka, Battery Statusem. Ewentualnie  Omap clock. Skąd je ściągnąć? www.google.pl

Ustawienia fabryczne, zastosuj HardReset, nie wiesz jak? Odsyłam do instrukcji.

Wgrywanie tapet i dzwonków. Odsyłam do instr. Jeśli nie ma to na forum gdzieś się pałętał temat o tym.

Livebox, widzialem w innym temacie ze juz sobie poradziłeś.

Filmy, odsyłam do tematu o aplikacjach, a jeśli nie ma tam info to polecam TCPMP czyli The Core Pocket Media Player.

MDA to też mój pierwszy palmtop, pomimo tego że jestem informatykiem, zanim zadalem jakiekolwiek pytanie przeszukałem forum, poczytałem. Zajęło mi to trochę czasu, ale nauczyłem sie czegoś. Co do Hard Resetu( W skrocie HR) to jeśli czesto cos instalujesz, bawisz sie ustawieniami SPV to musisz sie z nim zaprzyjaźnić.
To tyle moich wypocin. Jeszcze raz, większość tematów jest na forum. Wiec wystarczy poczytać, podobnie jak INSTRUKCJĘ. To podstawa prawidłowej obsługi sprzętu.
REGULAMIN !!