Mda CIII + TT + nowa karta

• 7 Odpowiedzi
  • 1489 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
Mda CIII + TT + nowa karta
« dnia: Listopad 22, 2007, 17:10:39 »
Kupilem MDA CIII z legalnym TT N6, i mapa PL...etc... na karcie 512mb.
Ostatnio dokupielm sobie karte 2Gb i myslalem ze bede musial aktywowac moja mape w servisie TT do nowej karty. Ale najpierw postanowilem sie pobawic. Skopiowalem cala zawartosc karty 512mb na kompa a nastepnie wkleiłem to na nowa 2Gb. I wszystko smiga az milo :)

I tu moje pytanie, co mam do czego legalnie przyporządkowane, Navigatora 6 do mda, mape do karty czy jedno do drugiego bo nie rozumiem. W dokumentacji mam tylko kod aktywacyjny do mapy (taki na karcie wielkosci kredytowej) Nie znalazlem zadnego kodu do samego programu N6. Co sie wiec stanie gdy zrobie HR urzadzenia i bede chcial wgrac z plyty wszystko od nowa, czy tym kodem do mapy aktywuje tez sam program?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline kwieto

• 2785
Odp: Mda CIII + TT + nowa karta
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2007, 18:23:27 »
Kodem odblokowujesz mapy, program tego nie wymaga
Licencja jest przypisana do urządzenia (podajesz nr urządzenia podczas aktywacji, chyba że skorzystałeś z aktywacji automatycznej, wtedy program go przesyła na serwer) Można kopiować go więc na dowolną kartę, ale po włożeniu karty do innego urządzenia mapa będzie prosiła o kod. Przerejestrować na inne urządzenie można, z tym że dopiero po pewnym czasie od instalacji - AFAIR pierwszy próg to coś koło 2 tyg., potem jest to możliwe dopiero po kilku miesiącach.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2007, 19:20:24 »
Czyli kod urzadzenia (ten wyswietlany w podsumowaniu) to kod mojego PDA i to on jest najwazniejszy?
Kod urzadzenia sparowany jest z kodem odblokowujacym mape?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2007, 07:24:40 »
Czyli kod urzadzenia (ten wyswietlany w podsumowaniu) to kod mojego PDA i to on jest najwazniejszy?
Kod urzadzenia sparowany jest z kodem odblokowujacym mape?

Dokładnie tak.
De facto procedura jest trójetapowa - przy aktywacji ręcznej wpisujesz kod urządzenia + kod mapy i w efekcie otrzymujesz trzeci kod, odblokowujący. Ten ostatni wklepujesz w odpowiednie okienko.
Przy aktywacji automatycznej cała procedura wykonywana jest bez Twojego udziału.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2007, 08:43:15 »
Przy pierwszym uruchomieniu pda kliknolem chyba na automatyczna.
Czyli teraz jak bym zrobil HR, to laduje z plyty program z mapa i znowu przy pierwszym uruchomieniu mam prośbę o aktywacje reczna lub automatyczny.

*

Offline bury_82

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2007, 19:57:44 »
Sprawa z MDA CIII wyglada u mnie tak, ze jak robie HR to program sam mi sie ładuje po uruchomieniu ppc (po prostu jest juz w brandzie ery i za kazdym razem odpala), a mape to nie wiem bo swoją mape 1 wybranego miasta mogę sciągnąc bezpłatnie wiec nie prosi o kod.
 pzdr

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 26, 2007, 21:14:12 »
Sprawa z MDA CIII wyglada u mnie tak, ze jak robie HR to program sam mi sie ładuje po uruchomieniu ppc (po prostu jest juz w brandzie ery i za kazdym razem odpala), a mape to nie wiem bo swoją mape 1 wybranego miasta mogę sciągnąc bezpłatnie wiec nie prosi o kod.
 pzdr
O to ciekawe co piszesz. Wynikalo by z tego ze jak ja tez zrobie sobie Hr to powinno byc podobnie. Wyjasnialo by to czesciowo sytlacje gdy po uruchomieniu a nastepnie deaktywacji WM5torage system probuje najpierw odinstalowac mi TT aby zainstalowac nowy. Poczatkowo myslalem ze to wina karty (tej orginalnej) ale kupilem nowa i mam to samo. A wyjasnialo czesciowo w tym sesie ze jest to zapisane w fonie a nie na karcie.

A tak z ciekawosci czym sie rozni Nawigator 6.2.... od tego z serii 6.3....?

bury_82 a Ty kiedy kupiles swojego Artka bo ja w sierpniu

*

Offline bury_82

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2008, 13:47:03 »
Jest dokładie tak ze tomtom n6 (+brabd ery) ładuje sie z romu ERY zaraz po hard resecie, mozna temu zapobiec robiąc soft reset gdy wyswietli sie custoumizacja.
ja odebralem swojego nie pamietam dokladnie ale koło maja 2007, niestety po roku posłusznego dzialania sprzedalem go i zastąpilem glofiish'em x600.
compact III to udany model pomino tego ze jest wolny i nie ma wifi.

a co do tomtoma to chyba sie nie doczekamy na wersję Navigator 7 na ppc, miejmy nadzieje ze jak wejdzie 8 na rynek to obejmie tez wm i symbiana z obsługą wewnetrznego gps...