P3300, touchpad(i klawiatura) oraz iSilo

• 2 Odpowiedzi
  • 1212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P3300, touchpad(i klawiatura) oraz iSilo
« dnia: Wrzesień 08, 2007, 14:16:39 »
Hejka

Po przesiadce z Dell x30 2 rzeczy doprowadzaja mnie do szewskiej pasji, nigdzie poki co nie znalazlem odpowiedzi na te pytania:)

1) Jak zmapowac scrolla(odpowiadajacego za glosniej/ciszej) aby robil za scroll up i scroll down strony w iSilo, w opcjach isilo jest taki fajny patent na mapowanie guzikow ale nie dziala z tym scrollem sprzetowym:((tzn wlacza sie mimo wszystko sciszanie/wyglosnianie:/)

2) W zwiazku z tym ze problem z 1 nie dziala ustawilem tymczasowo screen down na guzik z nagrywaniem(nad scrollem). Dziala ok i na upartego jak nie da sie programowo tamtego ustawic to moze byc od biedy tak ale po wcisnieciu czegokolwiek(w tym mojego zmapowanego screen down:) jak czytam w ciemnosci slodko rozblyska caly dolny panel z guzikami...sami rozumiecie jakie to jest wkurzajace:).

W settings nie znalazlem zadnej opcji aby wylaczyc to podswietlanie:/. Przeczestalem troche zachodnie fora, znalazlem troche opisow modyfikacji rejestru ale u mnie niestety nie dzialaja.

Byc moze jest inny program zamiast isilo ktory czyta pliki txt ma ta sama funkcjonalnosc co isilo i potrafi ominac 2 powyzsze problemy?

Pozdrowka

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
Odp: P3300, touchpad(i klawiatura) oraz iSilo
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:29:02 »
www.mobipocket.com -> zobacz to.

Odp: P3300, touchpad(i klawiatura) oraz iSilo
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2007, 10:17:48 »
No niestety to nie pomaga, zreszta nie lubie mobipocketa:)

Przekopalem duzo forow( xda-developers) i wychodzi na to ze nie ma poki co lekarstwa.

Natomiast mam patent ktory opisze dla potomnych

mianowicie w isilo i w kazdym innym programie zapewne tez ustawic mozna strefy na ekranie w ktorych po tapnieciu stylusem
dzieje sie jakas akcja.

Mozna wiec ustawic ze polowa ekranu to screen up a polowa screen down. Dzieki temu przewijamy strony a jak zauwazycie przy dotykaniu ekranu nie aktywuje sie to wstretne podswietlanie klawiatury.

:)

Pomaga ale mamy palcowke na ekranie no chyba ze ktos ma folie ale jednak...

Slowa kluczowe jakby ktos szukal wyszukiwarka:

podswietlanie klawiatury isilo bachlight trackball