OPERA Mobile

• 9 Odpowiedzi
  • 1813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
OPERA Mobile
« dnia: Maj 23, 2008, 14:34:35 »
Witam,
Chciałem zainstalować opere 9.5. Na wm5 jakoś to bez problemu poszło, jednak wgrałem sobie Artemis touch, wiec i od nowa chciałem wgrać operę. Coś przy instalacji nie poszło, ale Opera niby jest. Ale po tapnięciu na nią odpala się tylko preloader i nic dalej.

Widać tylko częściowo się wgrała... I teraz mam problem bo nie mogę jej ani reinstalować ani nainstalować i usunąć też nie.

Przy nowej instalacji pyta czy skasować poprzednią wersję, daje żeby skasował, odpowiada że nie może tego zrobić...
Z Activesync też nie idzie,
w Artemisie w ustawieniach>usuwanie programów -> nie ma wogóle opery.

Wiecie może co z takim fantem zrobić ?
Podejrzewam, że tu trzeba będzie wejść w rejestry, ale mam nadzieję, że to ostateczność ;/

Help
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2008, 14:36:30 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: OPERA Mobile
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2008, 15:13:20 »
Zainstalowałeś wersje bez dezinstalatora.Tu masz link do wersji QVGA ,na 100% działa,korzystam z niej.Zapyta o dezinstalację poprzedniej ,potwierdzasz i instaluje nowa wersję http://rapidshare.com/files/117011649/Opera_Mobile_9.5_Beta_QVGA_edition.cab.html  Jeśli nie pomoże poszukaj wersji with uninstall! :wink:

Znalazłem z dezinstalatorem.Popróbuj!   http://rapidshare.com/files/117019080/Opera_Mobile_9.5_with_uninstall.cab.html
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2008, 15:47:36 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2008, 16:47:46 »
Tylko to jest wersja trial i jak Ci się skończy okres próbny to nawet jak ją odinstalujesz to po kliknięciu na aktywny link np. w wiadomości będzie się próbowała otworzyć Opera  :( Ja tak miałem i teraz korzystam z darmowej Opery Mini 4.1, którą polecam  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2008, 20:10:53 »
Tylko to jest wersja trial i jak Ci się skończy okres próbny to nawet jak ją odinstalujesz to po kliknięciu na aktywny link np. w wiadomości będzie się próbowała otworzyć Opera  :( Ja tak miałem i teraz korzystam z darmowej Opery Mini 4.1, którą polecam  :ok:

Żaden trial,pełna wersja. Tak jak pisałem -jeśli nie ma deinstalatora to tak to wygląda niestety.Jeśli chodzi o Operę Mini to wymięka przy 8.65 nie mówiąc już o najnowszej 9.5! :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2008, 20:22:38 wysłana przez !Novy »

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2008, 22:40:52 »
Dokładnie Opera 9.5 wymiata, dlatego zależało mi na tym by zadziałała.
Przyznam, że mam niezły ubaw,  najpierw zainstalowałem tą z uninstalem, to samo okno że jest już zainstalowana Opera, czy chcę ją wywalić... potem, że nie moze tego zrobić... A na koniec (jak pasek preloadera dojdzie do końca) że instalacja nie udała się :worried:

Ale odpalam Opere, włączyła się tylko nie polecam tej wersji z dezinstalatorem.
Bo na ekranie zmieściły mi się tylko 3 ikonki   :lol: takiej wielkości są grafiki (a przycisk do powroty z fulscreen na zwykły tryb zajmuje 1/4 ekranu :lol: )

Ale zainstalowałem tą wersję którą masz Novy i działa już idealnie :)
Co prawda program dalej nie chce się odinstalować, ale działa więc po co wyrzucać :P

Dzięki za pomoc, pozdrówka ^^
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2008, 22:44:05 »
Widocznie wersja z uninstal jest VGA,nie sprawdzałem tego ale jak Ci napisałem ta którą testuje działa na 100% i tak się stało.Ciesze się że mogłem pomóc,pozdrowion! :wink:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 23, 2008, 22:54:30 »
Nie mogę znaleźć na stronie Opery ile kosztuje i gdzie ją można kupić. Dajcie jakieś namiary.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 24, 2008, 00:03:33 »
Daj sobie na luz z kupowaniem Opery,niebawem wchodzi darmowy i bezkonkurencyjny Skyfire do Europy.Koleś w Stanach już śmiga na niej,rewelka,niestety wersja beta działa póki co tylko w Stanach(sprawdza nr.tel)ale już niebawem... :O~

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 24, 2008, 13:17:49 »
No niestety ale wywala mi instalację tej nowej Opery (Instalacja nie powiodła się). Próbowałem obu wersji z i bez uninstall, próbowałem instalowania na urządzeni i na karcie i za każdym razem ofekt jest ten sam. WHY??

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 24, 2008, 13:28:24 »
Czytasz moje posty?Napisałem Ci już byś zainstalował NET CF3.5 http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=92077.0,potem napisz w swoim temacie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98681.0czy pomogło,potem zabierz sie za Operę! :|