Oficjalny ROM WM6 do Artemisa - jest ???

• 53 Odpowiedzi
  • 11056 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
Oficjalny ROM WM6 do Artemisa - jest ???
« dnia: Wrzesień 15, 2007, 17:22:16 »
Witam,
Może się i trochę wygłupię z tym pytaniem ale nurtuje mnie (po przekopaniu XDA i pochodnych) pytanie czy jest oficjalny ROM WM6 do którejkolwiek wersji Artemisa. Wiem że jest wiele różnych wersji ale ponieważ w każdej na dobrą sprawę istnieje kilka bugów chciałbym się dobrać do jakiejś wersji oficjalnej.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Oficjalny ROM WM6 do Artemisa - jest ???
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:10:37 »
Chociażby dla XDA Orbit na oficjalnej stronie : http://www.my-xda.com/xdaOrbitSoftware.html
Jest również do  DOPOD P800 : http://rapidshare.com/files/42771542/P800w_SEA_ENG_WM6_Upgrade_20070713.rar
Jak dokładnie poczytasz xda-developers to znajdziesz wiele innych linków do oryginalnych ROM-ów .
potrzebna zgoda

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
  • Sprzęt: BYŁ >>> HTC P3300 Artemis jest HTC KAISER :)
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:24:03 »
znalzłem coś takiego Updating to Windows Mobile 6 i jest tam do P880W (czyli "klon" Artemisa) i zastanawiam się (napewno bez sensu i nie potrzebie oraz głópio :() czy jak zrobi eto i wram to do swojego Artemisa czy stracę gwarancje????

niby to jest strona HTC (azjatycka ale HTC :)) i jest tam do "klona" a nie do HTC  :worried: :worried: :worried:

prosze zrozumncie mnie i moje obawy to jest mój 1szy PDA i nie chciałbym go uwalić (lub stacić gwarancje) i stracić tyle kasy :'( :'( :'(

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:35:27 »
Jeśli masz na gwarancji to ją na pewno stracisz - poczekaj aż HTC wyda oficjalne update .Sprawdź czy imei Twojego artemisa może być zarejestrowany na oficjalnej stronie HTC -  wtedy będziesz mógł go pobrać i wgrać .
To update DOPOD-a nie jest przeznaczone do Twojego Artemisa.
potrzebna zgoda

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2007, 20:58:14 »
Dzięki za informacje. Mam jeszcze w takim razie jedno pytanie :) Czy po sflashowaniuza pomocą USPL do m650 będę mógł wgrać jeden z tych romów czy mogę wgrywać tylko te "cooked"

*

Offline zeon

• 23
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2007, 00:00:24 »
mam szybkie pytanie... nie moge uruchomic touch flow
ma ktos z tym problem.. naciskam jak w instrukcji miedzy menu a contacts i lipa nie smiga :((

...jest pomysl co moze zle robie??

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2007, 00:26:20 »
Jeśli masz na gwarancji to ją na pewno stracisz - poczekaj aż HTC wyda oficjalne update .Sprawdź czy imei Twojego artemisa może być zarejestrowany na oficjalnej stronie HTC -  wtedy będziesz mógł go pobrać i wgrać .

zarejestrowałem sie  na HTC, podałem IMEI i jestem teraz Menbers Group  :D :D :D :ok: :D :D :D

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 16, 2007, 21:18:32 »
a na jakiej stronie mozna zarejejestrować / logować spv m650...?
Pozdrawiam!

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 16, 2007, 22:06:16 »
a na jakiej stronie mozna zarejejestrować / logować spv m650...?
Pozdrawiam!

wystarczy wpisac w google HTC i jako 1sza pozycja jest strona http://member.htc.com/member/login.aspx i tam się rejestrujesz :)

*

• 7793
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 16, 2007, 22:36:37 »
Tylko drobna uwaga - możesz się zarejestrować wyłącznie wtedy gdy masz urządzenie brandowane przez HTC i twój IMEI pasuje do ich bazy danych  :E
Ale skoro kupileś gdzie kupileś ....
Orange UK nie wprowadziło tego modelu do swojej ofert  a tylko  Orange France udostępniło ROM do m650 ( francuski) : http://www.mobilite.fr.orange-business.com/public/oev4/html/toolkit/php/obdddl.php?id=2396
A nasza oranżada ?
Olewa nas....

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2007, 22:46:56 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 17, 2007, 10:41:16 »
A nasza oranżada ?
Olewa nas....

W takim razie chyba poczekam aż HTC wypuści oficjalny upgrade do WM6 dla Artemisa. Może nie będzie żadnych bugów  :D Swoją drogą to ponawiam pytanie bo nikt mi nie odpowiedział czy po sflashowaniu USPL będzie można wgrać oryginalną - bez żadnych przeróbek wersję oficjalnego ROM-u od kogoś innego (np. HTC) czy wgrywać można tylko ROM-y "cooked"

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 17, 2007, 16:52:35 »
...czy po sflashowaniu USPL będzie można wgrać oryginalną - bez żadnych przeróbek wersję oficjalnego ROM-u od kogoś innego (np. HTC) czy wgrywać można tylko ROM-y "cooked"
Po wgraniu USPL możesz wgrać dowolny ROM przeznaczony na Artemisa oczywiście :wink:. Chodzi tu o to że nie sprawdzany/omijany jest model ID i podpis urządzenia, masz wtedy tzw. SuperCID.

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 18, 2007, 19:03:45 »
A nasza oranżada ?
Olewa nas....

Właśnie dostałem maila z BOK-u Orange i rzeczywiście - totalna olewka chociaż trzeba przyznać że Konsultant spisał się na medal tylko Orange nie  :mad:
cyt.:"W odpowiedzi na Pana pytanie, informuję, że sieć Orange nie oferuje żadnego oprogramowania czy też upadate'u do aparatów
telefonicznych. Obsługą techniczną aparatów sprzedawanych w salonach Orange, czy też telefonach zakupionych poza siecią,
ale pracujących w naszej sieci zajmuję się sam producent. Kontaktowałem się w dniu dzisiejszym w tej sprawie BOK HTC i
uzyskałem informację, że na chwilę obecną nie ma możliwości update systemu Windows mobile z wersji 5 do wersję 6. Gdyby
potrzebował Pan kontaktować się z producentem przesyłam również dane kontaktowe:

BOK CRC Polska** tel. (0-22) 703-41-00 poniedziałek – piątek godz. 8.00 - 18.00"

Czyli D..a

*

• 7793
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 18, 2007, 19:22:17 »
@ Literat - wcale nie - to co otrzymałeś to rewelacyjna informacja dla każdego nabywcy urzadzenia zakupionego w sieci ORANGE POLSKA .
O ile dokładnie zacytowałeś  ( dobrze by było abyś mógł upublicznić ten list ) to oznacza to że bez żadnych konsekwencji( czytaj utraty gwarancji) mozna upgradować oprogramowanie urządzeń zakupionych w sieci Orange za pomocą updatów dostarczonych przez producenta - w tym przypadku HTC .
W przypadku problemów - chęci unieważnienia gwarancji przez Orange wystarczy przedstawić to pismo .
potrzebna zgoda

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 18, 2007, 21:55:25 »
@ Literat - wcale nie - to co otrzymałeś to rewelacyjna informacja dla każdego nabywcy urzadzenia zakupionego w sieci ORANGE POLSKA .
O ile dokładnie zacytowałeś  ( dobrze by było abyś mógł upublicznić ten list ) to oznacza to że bez żadnych konsekwencji( czytaj utraty gwarancji) mozna upgradować oprogramowanie urządzeń zakupionych w sieci Orange za pomocą updatów dostarczonych przez producenta - w tym przypadku HTC .
W przypadku problemów - chęci unieważnienia gwarancji przez Orange wystarczy przedstawić to pismo .

Ja to odebrałem trochę inaczej - że Orange nam coś sprzedało i umywa ręce - natomiast masz rację rzeczywiście wydźwięk tego maila jest jednoznaczny że możemy upgradować softem od HTC. Oczywiście list (cytat to Ctrl+C - Ctrl+V więc nie ma mowy o pomyłce) zostawiłem sobie i na życzenie mogę zrobić pdf-a i podesłać jak komuś będzie potrzebny.

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:04:53 »
http://member.htc.com/member/login.aspx i tam się rejestrujesz :)
Co mi wlasciwie daje rejestracja na stronie HTC?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

• 7793
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:10:22 »
Jeśli HTC wyda nowy ROM lub inne update do twojego modelu to jako jeden z pierwszych będziesz miał okazję korzystać.
potrzebna zgoda

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:38:15 »
Jeśli HTC wyda nowy ROM lub inne update do twojego modelu to jako jeden z pierwszych będziesz miał okazję korzystać.
i gwarancje zachowujesz :)

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:15:52 »
Tak, tylko kiedy to bedzie :(
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:18:05 »
tylko CZY to bedzie.....

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 26, 2007, 07:48:23 »
Tak, tylko kiedy to bedzie :(

Na XDA wdziale Artemis pisali że oficjalny ROM od HTC będzie w połowie października. CZY BĘDZIE ??? Moim zdaniem tak ponieważ zostały już wydane oficjalne ROM-y z WM6 (Dopod, SPV fr.) więc pozostaje tylko czekać :)

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:48:32 »
i gwarancje zachowujesz :)

Nie wiem czy do końca to prawda - na stronie HTC nie jestem w stanie zarejestrowac mojego SPV M650 więc pewnie przez Orangowego CID'a oryginalny ROM HTC też nie przejdzie ... więc trzeba będzie użyć USPL ... a to już chyba równe załadowaniu dowolnego innego ROMu czyli utrata gwarancji ?

*

• 7793
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:29:14 »
Oczywiście że się nie zarejestrujesz to jest wyłącznie strona dla właścicieli urządzeń  z logo HTC. I tylko on bez niczego zainstalują nie tracąc gwarancji. Dla posiadaczy urządzeń brandowanych przez Orange update powinien dostarczać Orange .
Na szczęście działa portal xda-developers i wszyscy inni też mogą być zadowoleni
potrzebna zgoda

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 27, 2007, 06:18:42 »
Oczywiście że się nie zarejestrujesz to jest wyłącznie strona dla właścicieli urządzeń  z logo HTC. I tylko on bez niczego zainstalują nie tracąc gwarancji.
A ja sie normalnie zarejestrowlem, przyszy mi od nich dwa maile.
Mam artemisa z ery czyli mda C III

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 27, 2007, 18:42:45 »
Oczywiście że się nie zarejestrujesz to jest wyłącznie strona dla właścicieli urządzeń  z logo HTC. I tylko on bez niczego zainstalują nie tracąc gwarancji. Dla posiadaczy urządzeń brandowanych przez Orange update powinien dostarczać Orange .
Na szczęście działa portal xda-developers i wszyscy inni też mogą być zadowoleni

No własnie nie do końca - mojego poprzedniego SPV M3000 z polskiego Orange czyli HTC Wizard mogłem bez problemu zarejestrować na stronie HTC ... a Artemisa juz nie ;)

Co do xda-devvelopers to owszem tylko to rozwiązanie na chwilę obecną powoduje utratę gwarancji ... :( Mimo to i tak następnego dnia po zakupie załadowałem do niego WM6 by meschle ;-)

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 27, 2007, 19:30:51 »
konto sie zakłada (wpisuje sie s/n urządzenia) ale juz zarejestrować się m650 nie da.
pozdrawiam

« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 27, 2007, 19:36:28 »
jak narazie na stronie htc.com do p3300 jest do sciagniecia tylko:

2007-05-28 
HTC audio Drivers

Downloading and installing this driver update will provide your HTC mobile device with the latest available optimised software for use with the following accessories:
YC A120 Y-Cable adaptor
RC W100 Remote Controller
RC E100 Remote Controller 

o ile dobrze widze
czekamy.. czekamy...

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 02, 2007, 16:38:04 »

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 02, 2007, 20:43:58 »
Coś wypełzło od HTC..... ;]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=333791

Jest w kilku językach ale WWE nie ma  :mad:
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2007, 20:47:35 wysłana przez literat »

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 02, 2007, 22:37:07 »
no sam plik teoretycznie jest... tylko 0kb ma... czekamy..