Witam.
Jest 2:53 ale mi to nie przeszkadza. Wpadł mi w łapki super PDA Artemis 200
Telefon jest w sieci O2 (mam kartę sim do tej sieci)
Chciałbym ściągnąć z niego simlocka (lub CID wcześniej) o ile się to da.
Mam program WST (Wizard Service Tool) z takim to opisem :
This method SIM-unlocks your device.
Tested 100% on my SPV M650 Orange
Instructions:
1. Download: (Sim_Unlock_Artemis.zip) (it contains all we need),then unzip it to a folder and open that folder ( you got 4 items).
2. Install (WST_v4.2.2_Setup).
3. Device must be connected with another SIM-Card in it, and synced to PC by ActiveSync 4.5 (green icon on tray).
4. Run (Wizard Service Tool), click <Enab. RAPI + Unsigned Apps> first then click <Repair IMEI> and then enter the new IMEI:355046015665718 (save your current original IMEI before change - you have to go back to it later) .
5. Start (SIM_Unlock), wait a moment,when program asks for key".unl" file, select the "xxx.unl".
6. Start (Wizard Service Tool), click <Repair IMEI> and change to your original IMEI
Good Luck :-)
Czy to nie zepsuje mi tego PDA?
Czy żeby ściągnąć simloka z tego fonu to trzeba skorzystać z
http://www.imei-check.com/c3unlock.php 
Wiem że to głupie i laiczne pytania ale kto pyta nie błądzi (i nie psuje fona). Ja zabieram się za lekturę. Mam kawałek forum do przekopania. Jeśli ktoś zna jakiś szybki sposób by ten fon z niemieckiego stał się POLAKIEM (dumny) to proszę o pomoc. Z pewnością jeśli ktos tu napisze jak sprawdzić cid pozbyć sie simlocka i wgrać polaka z wlan to będzie to najlepszy post na forum.
Aha ... czy niczym nie ryzykuje instalując nowego windowsa na tym fonie?? (WM 6 z O2)?
Pozdrawiam
Utoll
OK. jest 3:53
Telefon okazał sie nie mieć simlocka
Wpakowałem mu kartę plusa i sms normalnie chodzą, Jeszcze do nikogo nie dzwoniłem bo jest za późno żeby tarabanić.
http://www.pdaclub.pl/forum/index.php?topic=68317.0WIęc sciągnąłem i zainstalowałem. Jest ok.
Tylko klawiatura DE

i tp. NIemiecki znam na tyle dobrze że sięjakoś łapie ale wolałbym mieć ENG lub PL.
Czy mogę zainstalować winsows mobile z polską wersją do tego telefonu czy nie ?
A jeśli tak to co trzeba by było mieć. Bo mam WIndows Mobile 6 PL i nie wiem czy mogę go tu sobie na ten telefon wrzucić.
Z góry dziękuje za odpowiedź,
Pozdrawiam
Utoll