Jestem tutaj nowy więc pozwolę sobie zapytać.czy nie ma jakiegoś programu do testowania wydajności całego WM6 czy samego radia czy czegoś podobnego,tak żeby czarno na białym było widać czy chodzi szybciej czy wolniej?przymierzam się do kupna XDA Orbit,czytam dziennie ładną lekturę na tym forum jest ona bardzo pomocna to przyznaje ale prawdę mówiąc za co bym się nie wziął dużo opinii sprzecznych.jedni mówią tak inni coś przeciwnego.czy to chodzi o samego WM6 erowego czy o samo radio czy o inne rzeczy.
Nikt się jeszcze nie urodził aby wszystkim dogodził.
Myślę, że nie znajdziesz cudownej recepty. Są różne gusta i guściki, tak więc zwolenników i przeciwników będzie zawsze tyle samo.
Osobiście kupiłem XDA Orbit w GB . Długo leżał w komisie, nie zwracałem uwagi na niego bo odpychał mnie procesor 200 MHz, ale w końcu stwierdziłem, że 400 zł to nie za dużo aby się pobawić i potestować. Grzechem by było nie kupić za taką kasę Miła niespodzianka na wejście - radio FM, o GPS wiedziałem.
Przyjechałem do domku, tydzień zabawy i zmiana softu. Koleś kupił ASUSA - ponad 500 MHz z polskim . A ja ze swoimi 200 - myślę dno. Jedna zamiana softu. tyle w nim dodatków że morda uśmiechnięta od ucha do ucha. A koleś z Ausuem musi wszystko doinstalować. Kolejna zmiana ROMU-jeszcze fajniejszy. Koleś od ASUSA fioletowy ze złości na twarzy - dalej musi szukać i instalować aby mnie dogonić. U niego karta 2 GB u mnie 8 GB, mam 18 filmów , dyskografię AC/DC - 26 płyt, dwie książki w MP3, siedem różnych programów do nawigacji, troszkę gier i emulatorów. Nigdy mnie nie zawiódł, podczas nawigacji nie było problemu z przeliczeniem nowej trasy nim dojechałem do następnego skrzyżowania. Aparat z funkcją GPS itd itp.
Decyzja należy do Ciebie. Jedni jeżdżą Mercedesem a inni kochają Syrenki i też są szczęśliwi...może nawet bardziej.
Kieruj sie własnym rozumem , intuicją i gustem. A na pewno wtedy dokonasz najlepszego wyboru.
Forum może troszkę Ci pomoże, obyś tylko nie trafił na "odwieczną wojnę Commodorowców z Atarowcami" ( Ci co mają moje lata - wiedzą o co chodzi

).
Pozdrawiam
Życzę mądrego i słusznego wyboru.