Nie moze zlapac sieci.

• 5 Odpowiedzi
  • 1614 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie moze zlapac sieci.
« dnia: Październik 08, 2009, 16:36:38 »
Witam.
Mam taki problem, ze telefon nie chce złapać sieci, niby wyszukuje ale bez powodzenia. Nie mam pojęcia co robić probowałem juz praktycznie wszystko. Kabelek wsadzałem do anteny GSM ale nic nie dało, radio romy rożne lipa, ale zastanawiam sie nad jedna opcja może ma sima?? Podpowiem ze dokładnie jest to XDA Orbit, rom to AMIGAnTOMEK WM 6.1, radio rom 03.39.90
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 17:57:15 wysłana przez foXet »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
Odp: Nie moze zlapac sieci.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2009, 10:19:28 »
Sprawdzałeś na innych kartach SIM?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2009, 15:56:08 »
Oczywiscie, ze tak za kazdym razem wyszukiwanie i nic wiecej :/ Moze to jednak simlock??

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2009, 20:01:50 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=146950.0

w xda orbit są badziewne gniazda na simke, moze podłuz kartke miedzy sim a baterie

*

Offline dzeus

• 21
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2009, 23:47:38 »
Może płyta główna nie styka się z anteną w obudowie, tak na szybko możesz to sprawdzić przyciskając tył telefonu (okolice oka kamery) albo pod ta gumowa zaślepką jak patrzysz na tel. od tyłu to po lewej stronie jest gniazdo na antene GSM. Możesz spróbować włożyć tam przewód i wtedy sprawdź zasięg.

Jeśli zasięg się pojawia ale nie możesz się połączyć to gorsza sprawa. Nie chce być złym prorokiem, ale sam od niedzieli ;( mam taka przypadłość [opisana w wątku: "Artemis i dzisiejsze problemy z kartami sim plusa(wyszukiwanie...)"]. Jeszcze nigdzie nie spotkałem się z rozwiązaniem tego problemu (ktoś w przyklejonym wątku miał taki sam problem, pomógł jedynie serwis i wymiana płyty głównej).

Jednym słowem, 3mam kciuki za brak połączenia z anteną ;). Sorry, że tak Cię straszne, ale chyba lepiej napisać jakie są możliwości niż przemilczeć sprawę.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2009, 22:33:52 »
Witam,

Od 8 miesięcy mam ten sam problem w moim spv m650. Chyba nawet pisałem o tym na forum. Wszystkie objawy pasują idealnie do mojego przypadku. Żadne romy, radia, resety nie pomagają. Telefon próbowało naprawić dwóch serwisantów, niestety nie dali rady. Chyba tylko wymiana płyty głównej pomoże. Używam go jako gps. Dobrze, że chociaż to działa. Jak komuś się udało naprawić tą usterkę to będę wdzięczny za informacje co i jak.

Pozdrawiam