nie działa gniazdo micro sd

• 5 Odpowiedzi
  • 2010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nie działa gniazdo micro sd
« dnia: Październik 28, 2007, 23:14:01 »
witam, dostałem w swoje ręce spv m650 z orange i mam problem, włożyłem kartę z automapa w telefon, a on jej nie widzi. Po wejściu w ustawienia-system-pamięć pod zakładka karty pamięci jest info - nie zainstalowano. Dodam, że karta wsadzona w nokie jest pokazywana jako sprawna, z zawartością. Spotkał się ktoś z tym, żeby od nowości było uwalone gniazdo? Dodam, że wkładam kartę w sanki tak jak producent zalecił (stykami do styków), więc problem niewłaściwego zamontowania odpada.

*

Offline kmikolaj84

• 6
  • m650
Odp: nie działa gniazdo micro sd
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2007, 07:54:33 »
Było już na forum. Szczególnie zwróć uwagę na ostatni post lub instrukcje do tel.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76061.0

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2007, 09:45:06 »
Czytać instrukcję, to nie boli.
Masta_J

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2007, 09:56:06 »
kolego ukrywający się pod nikiem Masta_J jeżeli Twoja wypowiedź nic nie wnosi to siedź cicho i wielb sie w duchu jaki to inteligentny jesteś. Wyobraź sobie, że instrukcję przeczytałem, co więcej zastosowałem sie do niej a dopiero potem zasięgnąłem rady.
Dzięki kmikolaj84, ale ten wątek też przerobiłem i nic nie daje.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2007, 11:47:45 »
kolego ukrywający się pod nikiem Masta_J jeżeli Twoja wypowiedź nic nie wnosi to siedź cicho i wielb sie w duchu jaki to inteligentny jesteś. Wyobraź sobie, że instrukcję przeczytałem, co więcej zastosowałem sie do niej a dopiero potem zasięgnąłem rady.
Dzięki kmikolaj84, ale ten wątek też przerobiłem i nic nie daje.

Po pierwsze się nie ukrywam.
Po drugie moja odpowiedź wnosi bardzo wiele - ja postąpiłem zgodnie z instrukcją i wszystko śmiga mi aż miło.
To, że instrukcję przeczytałeś i zastosowałeś się do niej należało napisać w pierwszym poście jak zasady netykiety nakazują, nie zrobiłeś tego więc nie miej pretensji do ludzi udzielających Ci porad na forum!
A co do inteligencji to akurat trafiłeś  :mrgreen:

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline BartekCh

• 3
  • Sprzęt: MDA CompactIII Touch 4.01
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2007, 18:56:02 »
Witam!

Od paru dni mam MDA i trafiłem na podobny problem. Karta Goodram która działała w poprzednim telefonie nie była widoczna. Coś mnie tknęło, że może nie styka, więc na karcie, po drugiej stronie styków, nakleiłem dwa cieniutke paseczki, które spowodowały, że karta stała się w tym miejscu minimalnie grubsza. Pomogło od razu i nie mam więcej problemów z tą kartą.
--
Pzdr,
Bartek
Pozdrawiam,
Bartek