Gry do Artemisa

• 6 Odpowiedzi
  • 1554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gry do Artemisa
« dnia: Maj 29, 2008, 08:18:23 »
Witam

Dość długo użytkuję już Artemiska i zastanawiam się jak do niego i jakie gierki można w grywać?

Jakie muszą mieć rozszerzenie? Czy np .jar podejdą ?

Czy są jakieś darmowe gierki na necie do ściągnięcia ??

Proszę o porady bo ja w tym temacie kompletny laik.

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline woytaski

• *
  • 65
  • Sprzęt: Navroad NR560
Odp: Gry do Artemisa
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2008, 08:23:55 »
Na stronce SPB Software pokaźny zestaw gierek logicznych.
Gierki pisane w javie chodzą, aczkolwiek nie wszystkie...
Na tym forum też znajdziesz temat jeśli dobrze poszukasz;)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2008, 08:32:44 »
Witam ponownie

Jest wiele informacji rożnych, tylko jak gry z JAVA się odpala na artemisie jak to powinno być wgrane aby działało??

Pozdrawiam
MDA Compact 4

*

Offline rox_lukas

• 8
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2008, 08:34:31 »
Cześć,

Jeśli chodzi o gry - na Artemisie chodzi praktycznie wszystko to co i na każdym PocketPC. Trzeba brać pod  uwagę, że procesor tego PDA nie jest przerażająco szybki (miałem wcześniej Acera n50, który był o niebo szybszy).
Wersje instalacyjne gier mogą pojawiać się w dwóch "Wersjach" jeśli plik ma rozszerzenie .exe - to instalujesz go z komputera. Jeśli natomiast rozszerzenie .cab - musisz przekopiować go na swojego Pocketa i tam otworzyć.
W obu przypadkach komputer stacjonarny musi mieć zainstalowany program Microsoft ActiveSync  aby można było w ogóle cokolwiek kopiować z komputera na Pocketa. Jeśli masz Windowsa Vista odpowiedni program komunikacyjny masz już na pokładzie.

Polecałbym przede wszystkim gry "natywne" czyli takie, które zostały napisane specjalnie na Windows Mobile - płatnych gier jest dużo, polecam strony:

http://www.clickgamer.com/windows-mobile-games-for-pocket-pc.htm

Jest też kilka bezpłatnych gierek, mój ulubiony RPG:
http://www.creatonia.com/
wymaga jedynie bezpłatnej rejestracji (uwaga: dość długo się uruchamia)

Ponadto, na Artemisie chodzą bez problemu gry java o których wspomniałeś (pliki .jar) wystarczy je przekopiować na Artemisa i na nim odpalić - gra się zainstaluje - i jeśli masz szczęście to będzie działać :) Z mojej zabawy wynika, że jakieś 50% gier z "normalnych" telefonów działa na PDA.
WinMo: Medion PPC100 @ WM2003 -> Acer n35 @ WM2003SE -> HTC Artemis @ Emrulez_1.9_Build_28005_WWE -> HTC Diamond @ Stock ROM 2.03.479.2
Apple: iPhone 2G @ 3.0 & JB

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2008, 12:18:07 »
Czy do Cretonii jest polskie tłumaczenie ? Czy Cretonia działa pod WM 6? U mnie podczas instalacji wyskakuje błąd "Windows CE Services not found on this computer" Podejrzewam że szuka active synca ;) Mój komp jets na wiście i activ synca nie ma.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 12:24:42 wysłana przez jmahorow »

*

Offline Wit^

• 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2008, 13:52:40 »
ja tam spokojnie zainstalowalem, ale z wersji cab, smiga az milo na wm6
We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2008, 14:18:30 »
Czy do Cretonii jest polskie tłumaczenie ? Czy Cretonia działa pod WM 6? U mnie podczas instalacji wyskakuje błąd "Windows CE Services not found on this computer" Podejrzewam że szuka active synca ;) Mój komp jets na wiście i activ synca nie ma.

To ściągnij i wgraj Windows Mobile Device Center ze strony Microsoftu to działa jak AS w XP.

http://www.microsoft.com/windowsmobile/devicecenter.mspx
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 14:20:05 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G