Jak to z tym ROMem jest...

• 4 Odpowiedzi
  • 1806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
Jak to z tym ROMem jest...
« dnia: Sierpień 18, 2007, 22:14:58 »
Witam!
Przymierzam się do przesiadki na Artemisa i czytam sobie o tych wszystkich ROMach, flashowaniach, przesiadkach na WM6 i mam kilka pytań, bo w głowie już mi się od tego kręci  :worried:
1. Chcę kupić HTC P3300 w sklepie (np. internetowym). Wszędzie piszą, że dostępna jest polska wersja systemu. Jaka to będzie wersja ROMu? Na stronach xda-developers wymieniona jest tylko polska wersja dla Ery i MDA Compact III. Czy wersja dla sklepowego HTC będzie inna?
2. Jak to jest z tymi CIDlockami - czy kupiony w sklepie Artemis będzie takowego posiadał?
3. Czy jest oficjalny upgrade do WM6 dla Artemisa?
4. Chciałbym kupić tego palmtopa w wersji angielskojęzycznej. Widzę jednak, że z tym będzie problem, bo wszyscy oferują go w wersji PL. Chciałbym się bezproblemowo przesiąść na angielską wersję WM6 lub WM5. Jakie mam szanse powodzenia? :) Szczególnie jeśli chodzi o słowo "bezproblemowo" :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odp: Jak to z tym ROMem jest...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2007, 10:25:51 »
Witam!
Przymierzam się do przesiadki na Artemisa i czytam sobie o tych wszystkich ROMach, flashowaniach, przesiadkach na WM6 i mam kilka pytań, bo w głowie już mi się od tego kręci  :worried:
1. Chcę kupić HTC P3300 w sklepie (np. internetowym). Wszędzie piszą, że dostępna jest polska wersja systemu. Jaka to będzie wersja ROMu? Na stronach xda-developers wymieniona jest tylko polska wersja dla Ery i MDA Compact III. Czy wersja dla sklepowego HTC będzie inna?
2. Jak to jest z tymi CIDlockami - czy kupiony w sklepie Artemis będzie takowego posiadał?
4. Chciałbym kupić tego palmtopa w wersji angielskojęzycznej. Widzę jednak, że z tym będzie problem, bo wszyscy oferują go w wersji PL. Chciałbym się bezproblemowo przesiąść na angielską wersję WM6 lub WM5. Jakie mam szanse powodzenia? :) Szczególnie jeśli chodzi o słowo "bezproblemowo" :)

1. HTC Artemis sprzedawany jest z WM 5.0 ENG i nie ma do niego oryginalnego romu PL, mozesz oczywiscie użyć nakładki ale nie jest to najlszepsze rozwiazanie ( polecam zostac przy ENG)
2. Kupiony jako HTC Artemis nie bedzie miec SIMlocka ani CIDlocka
3. Jest, od polowy lipca mozna sciagnąc z sieci ( ze strony HTC lub np XDA-Forum) wersje WM 6.0 ENG ( takze nie ma polskiej ale jest juz dostepna nakladka - nie polecam jak do WM 5.0)
4. ??? kazdy P3300 sprzedawany jest w wersji angielskiej ( jak pisalem wyzej nie ma PL ) PL masz tylko jak kupisz MDA Compac 3 ( ale nie masz WiFI ) lub jako  Orange SPV M650 - ale trzeba pozbyc sie SIM i CID locka - 120zl

tu masz wszelkie przydatne informacje:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Artemis
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2007, 10:34:40 wysłana przez bzzzyk »

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2007, 10:41:55 »
4. ??? kazdy P3300 sprzedawany jest w wersji angielskiej ( jak pisalem wyzej nie ma PL ) PL masz tylko jak kupisz MDA Compac 3 ( ale nie masz WiFI ) lub jako  Orange SPV M650 - ale trzeba pozbyc sie SIM i CID locka - 120zl

Dzięki za odpowiedź.
Wszystkie jednak sklepy internetowe (i nieinternetowe, jak np. Vobis czy Empik) oferują P3300 ze spolszczeniem. Rozumiem jednak, że ROM jest angielski, tylko użyto jakiejś nakładki, którą można usunąć?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2007, 12:52:02 »

Dzięki za odpowiedź.
Wszystkie jednak sklepy internetowe (i nieinternetowe, jak np. Vobis czy Empik) oferują P3300 ze spolszczeniem. Rozumiem jednak, że ROM jest angielski, tylko użyto jakiejś nakładki, którą można usunąć?

Dokładnie :)

*

Offline Pilot

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC-P3300; HTC DIAMOND; NAVROAD NR360+AM XL
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2007, 16:33:44 »

3. Jest, od polowy lipca mozna sciagnąc z sieci ( ze strony HTC lub np XDA-Forum) wersje WM 6.0 ENG ( takze nie ma polskiej ale jest juz dostepna nakladka - nie polecam jak do WM 5.0)

tu masz wszelkie przydatne informacje:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Artemis

Czy wersja WM6 jest na europę?
po zalogowaniu do serwisu HTC mam brak aktualizacji systemu poza sterownikami do dodatkowych dopinanych kabelkiem dodatków

pozdrawiam

Maciej