Jak dziala m650 po zdjeciu blokady sim lock??

• 12 Odpowiedzi
  • 2457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak dziala m650 po zdjeciu blokady sim lock??
« dnia: Grudzień 08, 2007, 22:40:40 »
Witam
a mianowicie mam pytanie co do tego jak mozna zdjac blokade sim lock czytalem ze mozna zrobic to przez stronke za 40$ a czy jest jeszcze jaks inna mozliwosc?np bezplatna ?? :)
A drugie moje pytanie kieruje do tych co posiadaja to uzadzenie i zdjeli blokade sim z tego uzadzenia przez ta stronke a mianowicie jak zachowuje sie po zdjeciu tej blokady czy sie nie wiesza no i nie psuje??czy zmienila sie jego praca poprostu czy po zdjeciu tej blokady niewystapily jakies problemy wraz z jej zdjeciem??czy moga wystapic jakies??
a i jeszcze pytanko czy warto kupic to cacko??
mam wielka ochote kupic je tylko ta blokada sim mnie bardzo irytuje nie wiem po co jest wogole w tym uzadzeniu.

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
Odp: Jak dziala m650 po zdjeciu blokady sim lock??
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2007, 23:30:33 »
Witam
a mianowicie mam pytanie co do tego jak mozna zdjac blokade sim lock czytalem ze mozna zrobic to przez stronke za 40$ a czy jest jeszcze jaks inna mozliwosc?np bezplatna ?? :)
A drugie moje pytanie kieruje do tych co posiadaja to uzadzenie i zdjeli blokade sim z tego uzadzenia przez ta stronke a mianowicie jak zachowuje sie po zdjeciu tej blokady czy sie nie wiesza no i nie psuje??czy zmienila sie jego praca poprostu czy po zdjeciu tej blokady niewystapily jakies problemy wraz z jej zdjeciem??czy moga wystapic jakies??
a i jeszcze pytanko czy warto kupic to cacko??
mam wielka ochote kupic je tylko ta blokada sim mnie bardzo irytuje nie wiem po co jest wogole w tym uzadzeniu.

1 - w serwisie (słyszałem o 140zł w PL - to było chwilę temu więc teraz zapewne taniej, chociaż jak miałem pierwszego to nikt nie potrafił zdjąć ;-( )
2 - nie ma
3 - nie wiesza i nie psuje, ale tracisz gwarancję
4 - jak najbardziej mogą wystąpić jakieś
5 - warto
6 - coś "kolega" nie teges, że go irytuje blokada sim w tym "uzadzeniu"
7 - oprócz blokady SIM jest tam jeszcze blokada CID

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 08:20:49 »
a wlasnie o co codzi dokladniej z ta blokada cid??
Dlatego mnie irytuje poniewarz mam abonament w plusie i niechcial bym zdejmowac blokady sim i tracic gwarancje a dwa numery miec to bez sesu nie po to jest to uzadzenie wielofunkcyjne oim zdaniem ten spv m650 powinien byc na wszystkie sieci
ja tez w czoraj pytalem o zdjecie blokady to gosc mi poowiedizal ze 150zl kosztuje

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 11:29:34 »
(...)
moim zdaniem ten spv m650 powinien byc na wszystkie sieci

Użyj opcji szukaj i kup sobie HTC P3300 - będziesz miał tak jak chcesz na wszystkie sieci.
Masta_J

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:17:07 »
(...)
moim zdaniem ten spv m650 powinien byc na wszystkie sieci

Użyj opcji szukaj i kup sobie HTC P3300 - będziesz miał tak jak chcesz na wszystkie sieci.
Wlasnie chcialem to napisac, zamiast sie irytowac kup Artka a nie brandowany sprzet
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 23:31:34 »
dobra ale jak ja patrzylem to ceny tego htc p3300 wachaja sie od minimum 1600zl do nawet ponad 2000zl i w dodatku nic nie maja np glupiej ladowarki samochodowej, uchwytu. Na allegro tego spv znalazlem juz nawet od 1120zl chyba jakos tak + caly zestaw komplet ladowarek program do nawigaccji uchwyt i inne pierdoly ktore np. chcac kupic pojedynczo nie sa tez tanie.
ale wrocmy do tematu czyli Jak dziala ten m650 po zdjeciu blokady sim czy wystepuja wam jakies problemy z uzadzeniem po tej operacji pytam tych uzytkownikow ktozy juz to zrobili i mogli by doradzic czy warto pozbyc sie tej blokady???
prosze o wypowiedzi i rady  z gory dzieki

*

Offline jutu

• 21
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2007, 23:47:19 »
ja zdjalem przy pomocy check-imei..szybko i sprawnie..108zl z karty....a warto..bo mam karte simplusa..i pakiety internetowe..10 zl za 50MB i bodaj 5 zl za 20 MB....smiga GPRS i EDGE az milo ...GG wogole nie odczuwalne prawie...moze 50 gr za 2/3 godziny w pracy...a zdjecie simlocka nie wplynelo na stan tehcniczny SPV

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2007, 00:09:50 »
a moglbys napisac co tam trzeba po koleji zrobic bo troche czytalem na tej stronie ale nie do konca wszystko rozumiem a i jak placiles za too ??cos dokladniej dzieki za info

*

Offline jutu

• 21
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 10, 2007, 00:34:21 »
glowny problem to karta Pay Pal...ale jak ktos odwazy...to wchodzi tam na stronke Pay Pal...rejestruje sie..i dje namiary na swoja karte platnicza....(pomoc nie kazda jest akceptowana)..1 zl kosztuje to i juz sie ma konto Pay Pal...albo korzysta z czyjegos..znajomego:)...potem krok po kroku na strone check -imei...sciaga sie programik...czyta istrukcje ze dla pewnosci ze karta nie jest kradziona...prosza o ksero lub foto..nawet Artemisem jakiegos dokumentu..dowodu ..prawka.lub rachunku..coby udowodnic ze posiadacz karty jest tym co to wysyla do nich..potem wysyla imei swoj.iplaci PayPalem...tam jest link do ICH maila Paypalowego (BO PAYPAL funkcjonuje na mailach!!!-kase dostaje wlasciciel maila)..mailem(wlasnym! tzn-wazne tym samym co wlscieiala PayPal)wysylamy ten "dokument" potwierdzajacy tozsamosc...i zwrostnie za niedlugo...dostajemy kod..ktory wpisujemy do programiku scuagnietego z ich stronki....klik...kilka sekund i DONE...balem sie troszke..ale zadzialalo...choc wcale nie jestem ich przredstawicielem handlowym...polecam..bo dziala

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 10, 2007, 05:58:23 »
Zdejmowalem locka u kumpla, wszystko smiga bez problemow. Tak jak bylo napisane, czytasz krok po kroku. Najwiekszy problem to znalesc kogos z karta platnicza ;)
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 10, 2007, 08:24:47 »
dobra ale jak ja patrzylem to ceny tego htc p3300 wachaja sie od minimum 1600zl do nawet ponad 2000zl

A co myślałeś, że będzie tańszy? LOL
Masta_J

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2007, 09:09:46 »
Dzieki kolego za instrukcje bardzo sie przyda napewno bo dzis wybieram sie kupic to uzadzonko
A i jeszcze piszcie jak wam sie sprawuje ten m650 po zdjeciu tego simlocka i czy niema potem jakis problemow bardzo mnie to interesuje piszcze jak dlugo juz go uzywacie wraz ze zdjeciem sim z gory dzieki za pomoc

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 10, 2007, 12:11:15 »
Dzieki kolego za instrukcje bardzo sie przyda napewno bo dzis wybieram sie kupic to uzadzonko
A i jeszcze piszcie jak wam sie sprawuje ten m650 po zdjeciu tego simlocka i czy niema potem jakis problemow bardzo mnie to interesuje piszcze jak dlugo juz go uzywacie wraz ze zdjeciem sim z gory dzieki za pomoc

Czyżbyś miał jakieś niemiłe doświadczenia z innym urządzeniem po zdjęciu simlocka?

Pozdrawiam,
Masta_J