Internet z M650

• 6 Odpowiedzi
  • 1882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet z M650
« dnia: Maj 12, 2008, 19:36:02 »
witam!
Szukalem juz ale coś nie mogę znaleść.
Czy jest możliwość kożystania z internetu przez naszą M650 za pośrednictwem modemu np. lifebox?
Jeżeli istniał juz taki temat to proszę mnie tylko na niego nakierować ( jeżeli jest tam napisane jak to zrobić)
>>>Google twoim przyjacielem<<<

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Internet z M650
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2008, 19:45:24 »
Oczywiście, że można się podłączyć do LiveBoxa z TP. Nic prostszego, włączasz WiFi na SPV i widzisz sieć "neostrada", w zakładce ustawienia wpisujesz klucz WEP, potem wciskasz przycisk na Liveboxie lub wpisujesz ręcznie Mac adres SPV  i masz net. Dokładnie tak samo jak na PC.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2008, 20:04:20 »
gdzie znajde ten klucz wep?
>>>Google twoim przyjacielem<<<

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2008, 20:15:25 »
Klucz WEP (26 cyfr i liter) masz na pudełko od LiveBoxa obok kodu paskowego.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 13, 2008, 08:45:25 »
gdzie znajde ten klucz wep?

Przeczytales w ogole instrukcje obslugi Liveboxa ? Tam jest wszystko dokladnie opisane.  :-|
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2008, 14:28:47 »
Witam,
podepnę się pod ten wątek, bo mam podobny problem.
Korzystam z M650, oryginalny WM5 Orange.
Skonfigurowałem połączenie z Liveboxem, SPV informuje , że jest połączony i nic. Nie mogę uzyskać dostępu do Internetu.
Zresztą nie tylko z Liveboxem, próbowałem z darmowym hotspotem darmowym w hotelu.
SPV widzi sieć, ale nie widzi internetu.

Jako kartę sieciową ustawiam SDIO WLAN Wireles Adapter i użyj adresu IP przypisanego przez serwer.
W polu zarządzania siecią, programy automatycznie łączące się z Internetem, jest Mój dostawca ISP.

Czy jest jeszcze coś do skonfigurowania?

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2008, 14:49:48 »
Co do Lifeboxa to po wpisaniu klucza WEP lub WPA w twoim SPV zgodnego z kluczem w Lifebox-ie(nie wiem jaki sposób szyfrowania wybrałeś) podczas pierwszego połączenia telefonu z Lifeboxem należy wcisnąć przycisk Reg na spodzie boxa.Taka informacja jest również w instrukcji obsługi.U mnie zadziałało,pózniej komunikacja odbywała się już normalnie i poprawnie.
Kolego nie wszędzie gdzie odczytujesz dane o otaczających Cię sieciach WiFi są one free.Widoczne spoty w większości są możliwe lecz zabezpieczone.Czasem bywa tak że w hotelach gdzie są darmowe spoty WiFi są one otwarte tylko dla gości hotelowych i trzeba po prostu zapytać o klucz jeśli nie możesz się połączyć przy ustawieniu Open.Pozdrawiam! :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(