IMEI CHECK ubiło M650 POMOCY!!!

• 3 Odpowiedzi
  • 1257 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
IMEI CHECK ubiło M650 POMOCY!!!
« dnia: Luty 02, 2008, 16:35:45 »
czesc
Na wstepie dodam ,ze juz kiedys sciagalem przez w/w simlocka z M650 i nie bylo klopotu

Tym razem wszystko przebiegalo gladko do momentu kiedy program poprosil o plik wygenerowany przez imei-check
Kiedy podalem sciezke do pliku Artemis usnał tz. byl podswietlony czarny ekran ,wiec go odłaczylem z USB i wtedy po resecie wchodzi odrazu w BL (przez chwilke pojawia sie napis o sprawdzaniu karty SD) i teraz nie wiem jaki jest sposob na postawinie go spowrotem??

Czy potrzebuje rom na karcie ,jak tak to pasowal by Orange.
Czy jest jakis sposob na postawienie M650 i co z tym simlockiem ;-(

Dodam ,ze wrzuciłem ROM na karte pod postacia ARTEIMG.nbh ,ale wyswietla komunikat "Invalid certificate" ;-(. HR tez nie chce sie zrobic

Pozdrawiam
Glaniu
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2008, 02:07:26 wysłana przez Glaniu »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: IMEI CHECK ubiło M650 POMOCY!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2008, 03:10:34 »
Czy wrzuciłeś oryginalny ROM z oranżady ?
Nie masz zdjętego Cid-a musi byćoryginalny. Najleszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zgłoszenie problemu do imei-chek przyślą Ci plik który pozwoli odblokować - wgrać ROM Orange . Musisz dokładnie opisać sytuację i za pomocą mtty wyciągnij dane o Cidzie  to polecenie info2
potrzebna zgoda

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2008, 04:04:32 »
Hej
Tak romik orginalny . mtty wogole nie odpowiada nie wiem co jest? dochodze do wiersz polecen,ale kazda komenda konczy sie "Invalid command"

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2008, 20:51:10 »
Jezeli ktos mial by podobny problem to u mnie pomogla proba wgrania ROMa Orange pisze proba poniewaz zakomunikowalo error lecz wystarczyl reset i M650 zaczal chulac

Pozdrawiam