hasło użytkownika XDA ORBIT O2

• 4 Odpowiedzi
  • 1311 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hasło użytkownika XDA ORBIT O2
« dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:07:13 »
Witam,
Mój znajomy zakupił XDA orbit z O2 na allegro niestety okazało się, że jest przyblokowany hasłem użytkownika , zwrócił się do sprzedającego, a ten nie pamięta co tam wymyślił czy jest jakaś opcja aby to usunąć ??

zastanawiałem się jeszcze nad wymianą ROMa pewnie to pomoże ale nie wiem co to za HTC ten ORBIT jakby ktoś mógł powiedzieć jaki rom do tego to też będę wdzięczny...

zauważyłem też, że raczej nici z wymiany ROMu bo brak synchro z tym hasłem

pomożcie prosze ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 12:12:40 wysłana przez LOCO77 »

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: hasło użytkownika XDA ORBIT O2
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:50:34 »
Nie gniewaj się, ale sprawa nie wygląda dobrze. Sam chyba się domyślasz.
Mam nadzieję, że będzie trudno dostać pomoc od kogoś na tym forum. Tak przynajmniej powinno być.
Jak mi ktoś kiedyś zawędzi telefon, sprzeda go i kupujący będzie chciał go odblokować, to też ( mam taką nadzieję ) nie dostanie pomocy na tym forum.
Chyba, że po moim poście wpiszą się tu ludzie, którzy dla bezpieczeństwa zablokowali dostęp do swego PDA i teraz "nie pamiętają, co tam wymyślili" ( nie wierzę w istnienie takich ludzi ).
Dla mnie to kit szyty grubą nicią.
Nie gniewaj się.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline LPZ

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2008, 14:30:48 »
Hard reset usunie hasło użytkownika. A zrobisz go wciskając dwa przyciski pomiędzy słuchawkami i wciśniesz reset.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2008, 13:55:08 »
Nie gniewaj się, ale sprawa nie wygląda dobrze. Sam chyba się domyślasz.
Mam nadzieję, że będzie trudno dostać pomoc od kogoś na tym forum. Tak przynajmniej powinno być.
Jak mi ktoś kiedyś zawędzi telefon, sprzeda go i kupujący będzie chciał go odblokować, to też ( mam taką nadzieję ) nie dostanie pomocy na tym forum.
Chyba, że po moim poście wpiszą się tu ludzie, którzy dla bezpieczeństwa zablokowali dostęp do swego PDA i teraz "nie pamiętają, co tam wymyślili" ( nie wierzę w istnienie takich ludzi ).
Dla mnie to kit szyty grubą nicią.
Nie gniewaj się.

nie gniewam się, chodzi o to ze koleś miał do niego wszystko i nawet kwity zakupu w Irlandii wiec nie mogł ten sprzęt pochodzi z kradzieży po prostu był świeżym użytkownikiem PDA przy pierwszym uruchomieniu pda zapytał czy zabezpieczyć hasłem on zabezpieczył później nie potrzebował długo tego i zapomniał co przy zakupie mógł wymyślić za hasło ot cała historia i chyba raczej nie szyta grubą szarą nicią :D hehe

ale podzielam twój smutek bo też straciłem kiedyś sprzęt :)

pozdrawiam

HR wystarczy :D - fest mi zabezpieczenie to zabezpieczenie przed nieprzeniknięciem danych do niepowołanych rąk a nie straconego sprzętu powinni taką blokadę też zaimplementować ..

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2008, 16:11:19 »
Jestem zdania, że nie szkoda róż, gdy płonie las.
Ten wątek może czytać każdy. Zawsze z zasadami jest tak, że ktoś bez winy na nich ucierpi.
Uważam, że nikt nie powinien podpowiadać prostych sposobów na likwidację hasła, a jak już w dobrej wierze to zrobi, to powinien swój post skasować. Errare humanum est
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.