Witam, jako że jestem nowy na tym forum chciałbym się ze wszystkimi przywitać

Od wczoraj (22.12) jestem szczęśliwym (no może nie do końca

) posiadaczem SPV M650. Nie do końca szczęśliwym, ponieważ mam problemy z naładowaniem baterii. Otóż bateria ładuje się może z 5 minut po czym dioda zapala się na zielono, jeśli uda się załadować windowsa to wskaźnik baterii pokazuje 100%, a urządzenie po 2-6 minutach wyłącza się z powodu rozładowanej baterii. Ładowałem całą noc i włączył się na może jakieś 20-30sek. Co na to poradzić?
Druga część pytania dotyczy stanów diody - jak ona powinna świecić przy ładowaniu? U mnie najpierw na przemian zapala się i gaśnie (czas świecenia ok. 25s, a wygaszona jest przez jakieś 15s i tak na przemian) na pomarańczowo (wcześniej było tak przez ok. 2 minuty, obecnie podłączony do ładowania jest około 30minut i o dziwo nadal miga), potem świeci na pomarańczowo, a na koniec na zielono.
Czy to jakiś błahy problem, czy po dniu posiadania muszę udać się do serwisu?

Liczę na szybką pomoc kolegów forumowiczów.
EDIT:
Zmierzyłem napięcie na baterii, wynosi 4.13V.
Telefon nie reaguje na przycisk włączenia, po naciśnięciu prawego i lewego klawisza wyskakuje instrukcja, żeby nacisnąć SEND w celu hard resetu, naciskam zieloną słuchawkę, pojawiają się napis Formatting FAT Partition, potem Formatting is complete. Telefon zaczyna się włączać, ale nie przechodzi wogóle do ładowania WM, tylko wyłącza się zaraz po pojawieniu się na ekranie napisu GSM 02.84.90 (chyba dobrze zdążyłem odczytać) :/