Gorąca prośba o pomoc zaawansowanych użytkowników HTC

• 41 Odpowiedzi
  • 7331 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gorąca prośba o pomoc zaawansowanych użytkowników HTC
« dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:04:40 »
Witam mam gorącą prośbę do użytkowników którzy już dluższy czas mają telefon HTC P3300 zakupiłem go w angli i po wetrowaniu forum doczytałem się że jest możliwość uruchomienia WiFi sim lock został zdjęty w angli a jego dane to :
ROM version 3.15.110.2 WWE
ROM date 10/02/07
Radio version 03.06.90
Protocol version 4.1.13.50
ExtROM version 3.15.110.102

Z tego co by mnie interesowało to jak się da WiFi uruchomić było by super chciałbym wgrać mapy tom toma polskie. Może by ktoś powiedział czy soft jest w miare nowy ale po dacie jaką tu widze to sądze że nie bardzo co by się dało ulepszyć i nie uszkodzić telefoniku było by super. Za pomoc będę bardzo wdzięczny a za pomoc jestem skłonny jakoś się odwdzięczyć moje gg 322680 jeżeli ktoś by miał wiedzę techniczną i chęci gorąco zapraszam. To jest mój pierwszy PDA dlatego nie bardzo wiem jak się po nim normalnie jeszcze poruszać.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Gorąca prośba o pomoc zaawansowanych użytkowników HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:09:35 »
Wszystko masz opisane w przypiętych watkach.
Polecamy ROM z ERY WM6 lub AmiganTomek WM6.1
W Romie Ery masz TTN6 ale mapy muszisz sobie kupić.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:36:17 »
a jest mozliwosc zarobic backup tego co mam zeby jak cos nie wyszlo wrucic do pierwowzoru ?

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2009, 22:07:48 »
A na pewno masz urzadzenie z HTC ?
Co jest napisane na naklejce pod akumulatorem
Czy z TMobile ? Poznaję to po oznaczeniu ROM-u .
Jesli z TMobile to niestety nie  masz wbudowanej karty WiFi.
A jesli zadajesz pytania tak podstawowe - to samemu nie zrobisz backupu ROM-u . Na szczęscie ten ROM jest dostepny bez problemu
http://www.tm-phonedownloads.com/sd_compact3.html   wystarczy że podasz numer urządzenia - a bedziesz mógł ten ROM sciągnąć .
Zresztą jest to ten sam build co ROM-u Erowskiego .

potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2009, 11:12:46 »
Tak jak mówisz moja wiedza jest zerowa ponieważ mam tą zabawkę dopiero 2 dni i zaczynam wertować forum a na obudowie pisze MDA T..Mobile chciałbym go uaktualnić ale wiem że sam mogę mieć problemy z tym a boje się uwalić nową zabawkę zanim jeszcze na dobre się nim nacieszę. Sam nie wiem jaki mam model do końca co mogę wgrać a czego nie i w jakiej kolejności dlatego proszę o pomoc. Bo na razie stan mojej wiedzy niestety nie pozwala na udzielanie się w sprawach technicznych tutaj na forum. Czytałem opisy ale teraz nie wiem jaki rom wybrać aby był ok do tego modelu i czy oprócz romu nie trzeba wgrać czegoś więcej dlatego jak by ktoś był w stanie podpowiedzieć co i jak nie mówie żeby zrobił łopatologiczny opis krok po kroku ale żeby chociaż naprowadzić co zrobić aby grało i sprzętu nie uwalić bo dla mnie to jest niesamowita zabawka.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 11:14:53 wysłana przez roxman »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2009, 11:16:52 »
Ale musisz napisać coś więcej bo my wróżkami nie jesteśmy a modeli jest od groma. Np. MDA z Ery nie ma fizycznie WiFi i nic z tym nie zrobisz. Polecam lekturę www.pdadb.net

Tutaj masz opis prawdopodobnie Twojego sprzętu:

http://www.pdadb.net/index.php?m=specs&id=574
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:42:42 »
to jest telefon z angli powiedz mi jak sprawdzic dokladnie jaki to model to sprawdze nie mam pojecia dokladnie co to jest spisalem romy i napisalem co pisze na obudowie gdzie jeszcze mozna sprawdzic co to jest numery seryjne na baterii nie mam zielonego pojecia to co pisze pod bateria

HTC Innovation Made in Taiwan
P/N 99HCH009-00
IMEI 351695017938772
S/N HT645FL07136 E
ARTE 110

to wszystko
A ten link co podałes to jest toczka w toczke z wyglądu jak mój i teraz nie wiem czy on ma WiFi czy nie jaki soft wybrac pozatym mam jeszcze jedno pytanie czy ROM i windows mobile to to samo czy trzeba najpierw rom aktualizowac a potem windows ? Laptopa juz mam wiec przy wgrywaniu softu brak zasilania nie grozi Artemis_USPL już też mam teraz nie wiem jaki soft mam wybrac i chcialbym powoli spróbować co z tego wyjdzie ale wole sie upewnic 10 razy
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 18:01:24 wysłana przez roxman »

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:32:42 »
Posiadasz wersję bez WIFi. Ja w twoim przypadku polecam Ci wgrać oryginalny rom Ery WM6.0 nie będziesz musiał ściągać CID-lock-a (chyba że chcesz :wink: )

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:46:12 »
a mogłyb wstawić link do tego softu ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:47:58 »
A nie ma ?? A te wątki przyklejone po co ??

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85524.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:53:05 »
Aby wgrać ROM z Ery ( to jest identyczny jak z TMobile) ale po polsku trzba ominąć CID-a .
Po wgraniu za pomocą USPL ROM-u AMIGAnTOMEK ( który polecam) ściągnie Ci on CID-a . Po tym bedziesz już mógł wgrywać co zechcesz .
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2009, 07:04:39 »
mam nadzieje ze do sciagniecia CID-a służy to start_uspl to już wykonałem ale jak chciałem wgrać AMIGAnTOMEK_6[1].1.11_full to już wyświetla error 270 niby że soft uszkodzony i nie chce wgrywać postaram się wgrać ten od ERY chodzi o to ze po pokazaniu sie pingwina i czarnym ekranie robie reset wgrywam soft pokazuje sie ładnie pasek dochodzi do 3% i koniec na AMIGAnTOMEK_6[1].1.11_full jak i Ami6[1].1.11_fuul_bezs2u2 wywala error a ponoć można wgrywać każdy soft tak wyczytałem więc zastanawia mnie dlaczego tego nie chce przyjąć

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 17, 2009, 07:07:35 »
A masz zainstalowane najnowsze framework ?

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 17, 2009, 08:16:48 »
A masz zainstalowane najnowsze framework ?

No tak żebym wiedział jeszcze co to znaczy to bym pewnie ci odpowiedział a tak powiem nie wiem

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 17, 2009, 09:02:29 »
Na google nie masz bana, ale u nas możesz dostać za takie pytania  :]
Napisane: Kwiecień 17, 2009, 09:02:09
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1897&.NET+Framework+3.5

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 17, 2009, 10:21:53 »
to że to jakieś dodatki programistyczne to i ja wyczytałem ale czy mam to zainstalowane to nie wiem bo nie wiem jak to sprawdzić nie umiem nawet na tym jeszcze instalować oprogramowania

*

• 7793
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 17, 2009, 13:35:30 »
Ale w tym przypadku chodzi o soft zainstalowany na Twoim PC
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 19, 2009, 16:36:25 »
Czy w końcu ktoś się zlituje i poprowadzi przez gg wgranie nowego softu ? bo ręce mi już opadają soft Hero_WM6_ERA_3.15.118.1 także nie wchodzi przy 2% wgrywania po bootloaderze to samo co w innych error 270 i koniec co mam zrobic zeby cokolwiek wgrac ????????

*

• 7793
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 19, 2009, 16:54:08 »
Oznacza to że nie odrobiłeś zadania domowego - nie przeczytałeś przyklejonych wątków. Zacznij od USPL
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 19, 2009, 16:55:48 »
Oznacza to że nie odrobiłeś zadania domowego - nie przeczytałeś przyklejonych wątków. Zacznij od USPL
zaczolem od uspl wgrywam czekam az pojawi sie pingwin potem czarny ekran robie miekki restart uruchamia sie telefon wyjmuje i wkladam usb aby sync zapalil sie na zielono i zaczynam wgrywanie softu i jest wielka D..a za każdym razem

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:08:32 »
Wgrywanie USPL trochę trwa a pokazuje Ci się pasek% na PC ? Sprawdziłeś w ogóle czy CID zdjęty przed wgrywaniem ROMu ?

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:30:56 »
nie wiem jak sprawdzic czy CID zdjety bo nikt jakos nie blysnoł tą informacją narazie dużo życzliwych jest którzy albo lubią się pastwić typu "nie wiesz a to dobrze zmarnuj dwa tygodnie może się dowiesz jak się dowiesz to będzie moja zasługa"  lub poprostu lubią nabijać sobie posty temat wisi już szmat czasu i niestety żadnej konstruktywnej podpowiedzi przybliżającej mnie choćby o krok każdy da szczątkową informacje i sprawdzaj sprawdzam są opisy ale jak widać nie działają one u mnie bo wyskakuje bląd i po zawodach a pasek pokazuje sie na PC i na pda i dochodzi do 3% i koniec wywala error 270 archiwum uszkodzone co jest bzdurą bo sciągałem kilka razy a pozatym nikt z forum nie informował żeby jakieś klopoty były z AmiganTomek a soft Ery który ktoś dobrotliwie wskazał wogle wywaliło błąd 296 czyli soft nie przeznaczony do tego typu PDA i tak sobie się bujam w dalszym ciągu czytając jaki to jestem nieporadny i że absolutnie pracy domowej nie odrabiam bo to wszystko przecież było

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 19, 2009, 19:12:31 »
nie wiem jak sprawdzic czy CID zdjety bo nikt jakos nie blysnoł tą informacją
Napewno była ta informacja na forum nieraz zamieszczona. Po resecie pokazuje ci sie ekran sieci (orange, era roznie) a po chwili na nim informacje o wersjach IPL SPL GSM i Radio Jeśli SPL jest inny niż 1.11.0000 to znaczy ze operacja wgrania Artemis_USPL nie powiodła się i w związku z tym nie wgrasz innego ROMu.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 19, 2009, 19:45:53 »
Kolego roxman a ile jest takich wątków jak Twój ? Mało bo inni czytają a dopiero potem zadawają pytania, nie masz czasu to nie bierz sięalbo zapłać w serwisie. Jak każdy miałby takie podejście jak ty to by były nonstop takie same pytania. A wystarczyło kogoś poprosić na PW a nie robić pretensje na forum.

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:12:13 »
już sprawa załatwiona na allegro sprzedawany był taki sam telefon jak mój i o dziwo jak poprosiłem o pomoc człowiek przez gg poprowadził wszystko faktycznie problem był z CID o dziwo zaproponowałem mu wynagrodzenie lecz odmówił trochę dziwne że pomoc szybciej uzyskałem na allegro niż na forum ale cóż bywa i tak zapraszam was na forum DVHK jest tam zupełnie inne podejście do nowicjuszy i każdy stara się pomóc a nie udowadniać swoją wyższość dlatego jestem tam stałym bywalcem i mimo że z linuxem mam mało do czynienia sam pomagam przeprogramowywać tunery satelitarne na linuxie bo czytając się nauczyłem Dlatego piszę na forum oczekując pomocy a w pierwszym poście napisałem że za pomoc jestem skłonny się odwdzięczyć "zapłacić" bo jak się na czymś nie znam wole aby robić to przy pomocy kogoś bardziej zaawansowanego są tego dobre skutki bo jak robie sam pod nadzorem na przyszłość bede wiedział jak to zrobić a czy zapłacę dla kogoś z sieci czy dla serwisu dla mnie to już mało istotne A skoro taki wielki problem jest pomoc nowicjuszom są na to 2 rozwiązania zamknijcie nabór i kiście się w swoim elitarnym teamie lub jak wszędzie indziej załóżcie dział "Pytania początkujących" i każdy kto ma jakąś wiedzę i chce pomóc lub nawet ponabijać posty przy okazji rozjaśniając bardziej błahe problemy to wszyscy są zadowoleni powiem tak na forum zajęło mi to tydzień i koło 18 h czytania różnych postów a odrobina dobrej woli człowieka poprzez gg zanim się zgadaliśmy i wzięliśmy do roboty zajęło to 3 h Morał ???? Forum jest potrzebne i to bardzo ale zobaczcie jakie są rozwiązania na innych forach i wszystko co dobre można zaadaptować Prosty przykład z DVHK temat przypięty z najczęściej zadawanymi pytaniami w postaci FAQ gdzie wchodzisz i masz wszystko a na forum dopytujesz się szczgółow których nie rozumie

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:21:45 »
Tak tylko i Tu masz tematy przyklejone i po nabyciu Artka i zapoznaniu się z nimi zdjęcie Simlocka, Cida i wgranie nowego ROMu zajęło mi 15 minut z czego 10 walki z Vista. Zaznaczam ze bylo to pierwsze tego typu urzadzenie ktore mialem w rece. Wiec nie mów mi że nie można. Wystarczy chcieć.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:25:21 »
Dokładnie, ale nie dogodzisz wszystkim, większość to rozumie. Poza tym niektórzy chcą wszystko mieć podane natychmiast i jak na tacy. Kolega więcej czasu spędził na wylewaniu żalów niż przeczytaniu tematów przyklejonych.

« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:29:02 »
owszem ale postepujac wedle tych opisów nie działało więc aż tak przejrzyste one nie są ale pomijając fakt powinny być zablokowane i w nich admin tylko powinien pisac ładnie i składnie a ta dyskusja już jest tam nie potrzebna doprawdy polecam forum o którym wspomniałem wczesniej w celach poglądowych. A o tym że są ludzie i ludziska wiedzą wszyscy jedni łapią w lot inni nie bardzo ja widocznie nie bardzo ale to nie znaczy że jestem skreślony

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:32:41 »
To jeszcze powiedz jakie to było cudowne rozwiązanie, którego u nas nie znalazłeś ??

« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:49:01 »
To jeszcze powiedz jakie to było cudowne rozwiązanie, którego u nas nie znalazłeś ??
rozwiazanie bylo banalne dal mi inny Artemis_USPL niz ten ktory sciagnolem z forum i zamiast softu ery orginalnego wybral soft Ami6[1].1.11_fuul_bezs2u2 kolegi AMIGAnTOMEK bo ponoc jest najlepszy co tylko pogratulowac dla kolegi AMIGAnTOMEK za fachowość i uznanie wsród uzytkowników ja jeszcze za bardzo się na tym nie znam bo dopiero mam od godziny nowy soft ale zapowiada się nieźle dlatego również dziekuje za wsparcie ze stronu softu