jak masz soft ery, to masz znowu cidlocka. Wrzuć najpierw USPLa, zobacz, czy obejdzie blokadę.
Cytat: PYJTER Kwiecień 16, 2008, 08:45:56
Panowie nie wiem czy ja robie coś źle ale próbuje dziewiczą SPV upgrade'nąć i za cholere nie moge.
Robie na czystym koncie w XP. ActiveSync świeci na zielono próbowałem karty wyciągnąć i z kartami.
Więc tak naciskam start_uspl i lecą procenty dochodzi tak do 70% na telefonie pokazuje się linuksowy pingwinek i telefon robi restart i zostaje lekko podświetlony i pasek skacze do 100% po czym załącza mi się automatycznie Rom Update Utylity.
Tutaj moje pytanie bo ikonka z ActiveScan jest szara czy tak ma być? Czekałem ponad 20 minut i dalej jest szara.
Próbuje robie dalej i teraz wyskakuje mi okno gdzie pokazuje mi IMAGE VERSION i mam przycisk UPDATE i Cancel i nie mogę nigdzie wybrać rom'u który chcę wgrać. Mam tylko napis SELECT FROM BELOW i wszystko.
Może dla was to banalne ale ja już walcze z tym chyba 4 dni przekopałem cąłe forum i zwracam się do was o pomóc.
Z góry dzięki....
Miałem to samo, więc chętnie pomogę.
Procedura wygląda tak:
1.Zestawiasz połączenie Active Sync
2.Odpalasz start_uspl ->procenty, pingwinek tak ma być
3.Ekran się wyłącza, telefon podświetlony, połączenie ActiveSync zerwane. Tka ma być
4.Potem już tylko klikasz Dalej do samego końca.
Na tym etapie masz zdjętego CIDa
Palm się zresetuje i zauważ, że masz IPL same 1 - to znaczy, że nie masz blokady CID
Następnie przystępujesz do wgrania właściwego Romu, czyli Step2. Procedura identyczna.
Powodzenia. Jakby co, pisz na pw.