ERA MDA Compact III i upgrade na wm6

• 5 Odpowiedzi
  • 2532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jyras

• 23
ERA MDA Compact III i upgrade na wm6
« dnia: Grudzień 23, 2007, 14:45:45 »
Witam
Przeczytalem duzo na forum i niestety nie znalazlem nigdzie rozwiazania mojego problemu natomiast znalazlem ludzi ktorzy borykaja sie z podobnym.
Wiec prosze o pomoc a problem moj polega na:) :

Uruchamiam step 1 czyli zminia sobi nazwy jakihs dwoch pliczkow i odpala mi start_uspl okienko dosowe sie pojawia procenciki sobie leca.
Przy 70 % pojawia sie pingwinek na mda i pocket jakby sie resetuje i ekran robi sie czarny ale jednoczesnie podswietlony. w tym momencie procent skacze do 100. odpala mi sie program do upgradu romu. Niestety activ sync nie ma polacznia bo pocket wisi sobie na tym czarnym ekranie :/
Co mam zrobic czy cos robie zle ? Gdzie szukac rozwiazania ? Dodam tylko ze gdy instalowalem orginalny rom ery wm6 to cala instalacja poszla idealnie wiec domyslam sie ze problem jest gdzies przy cidzie.

Bardzo prosze jakies madre glowy o pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: ERA MDA Compact III i upgrade na wm6
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:55:53 »
Jeśli masz urządzenie z ERY to jedyne co musisz zrobić to ze strony ery - telefony wybierz swój model z zakładki pliki wejdźna stronę upgrade do WM6 sciągnij plik po podaniu numeru urządzenia na komputer . Następnie po synchronizacji danych za pomocą AS kliknij na ten plik który ściągnąłeś. Resta zrobi się sama ( z odrobiną Twojej pomocy) będziesz musiał potwierdzać poszczególne kroki. Po kilku minutach będziesz miał WM6.
potrzebna zgoda

*

Offline jyras

• 23
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2007, 14:57:34 »
Napisalem ze wm6 z ery sie zainstalowal. Natomiast mam problemy i nei umiem sobie poradzic z instalacja O2 Premiun wm6.

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2009, 09:25:42 »
na stronach ery nie ma romu juz
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2009, 10:16:50 »
Co mam zrobic czy cos robie zle ? Gdzie szukac rozwiazania ? Dodam tylko ze gdy instalowalem orginalny rom ery wm6 to cala instalacja poszla idealnie wiec domyslam sie ze problem jest gdzies przy cidzie.
Oczywiście masz wyjętą kartę pamięci i SIM?
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2009, 10:53:51 »
Skąd masz USPL i jaki masz system na PC ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G