Era MDA Cmpact III i jego obudowa !!!!!!!!!!!!!!

• 9 Odpowiedzi
  • 2578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yasiooo

• 10
  • MDA Compact III Owner
Era MDA Cmpact III i jego obudowa !!!!!!!!!!!!!!
« dnia: Czerwiec 15, 2007, 12:31:35 »
Słuchajcie mam wielki problem. dotyczy to sprzętu Mda Compact III. Kłopot polega na tym ze wysłałem go nie dawno po raz trzeci do serwisu  "CRC". Usterka wygląda w ten sposób ze wyłamuje się kawałek obudowy w okolicy rysika. Podczas częstego uzytkowania rysika miejsce to jest narazone na częsty dotyk i z czasem osłabia to jego strukture przez to kawałek plastiku wyłamuje się przez co nie mozna umiescic na sztywno rysika w obudowie. Serwis za pierwszym razem uznał tą naprawę jako pogwarancyjną i zapłaciłem 97 pln ale juz drugą naprawę ocenił jako gwarancyjną. Ciekawe co okaze się po trzecim razie?. Piszcie jezeli macie ten sam problem. nie wiem gdzie szukać pomocy? czy moge starac się o nowy sprzęt lub wymianę na inny model ? Urządzenie jest bardzo fajne lecz materiał  z którego jest wykonane to istny krap. nie myslcie sobie ze nie mam czucie w rękach wręcz przeciwnie nie miałem urządzenia z którym bym sią tak elegancko obchdził. W innych palmach miejsce na rysik jest o wiele masywniejsze i trudno go wyłamać. Kupujęc ten model nie zwracałem na to uwagi od teraz to będzie jeden z prorytetów. Czekam na posty mam nadzieje ze nie jestem jedynym który ma ten problem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2007, 09:54:04 wysłana przez yasiooo »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Era MDA Cmpact III i jego obudowa !!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2007, 12:34:51 »
o rysikach juz wiele bylo napisane (poszukaj) generalnie wszystko zalezy od ich humoru czy Ci uznaja czy nie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2007, 13:12:44 »
no to ja myśle, ze masz faktycznte tego compacta o wyjatkowo słabej strukturze. Ja sie z moim bynajmniej nie cackam, noszę w kieszeni spodni, albo gdzie popadnie. Wyleciało mi to juz z kilkanascie razy na asfalt czy inna podłoge i jak na razie zadnych problemów ani z urządzeniem ani rysikiem...

Wiec moze trzeba z nim ostrzej, niech sie przyzwyczai   :)

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2007, 20:22:52 »
Witam , no ja mam ten sam problem , dokładnie w opisywanym miejscu.
Kupiliśmy razem z kolegą 2 szt artemisów z ery i u niego nic a u mnie już 2 raz !!

*

Offline yasiooo

• 10
  • MDA Compact III Owner
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2007, 07:01:35 »
Własnie go wysłałem. Czekam. Jak wróci z serwisu to się odezwę. Pozdrawiam

*

Offline adam1976

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Copmact III (HTC Artemis), SE P910i, SE P900, NOKIA 6310i, TomTom Go 720 T, Acer N50 Premium, iPhone 3GS 16 GB
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2007, 00:35:45 »
ja też zauważyłem ze mam lekko pękniętą obudowę w/w miejscu
TomTom GO 720 T
Lenovo Y530
iPhone 3GS 16 GB White

*

Offline yasiooo

• 10
  • MDA Compact III Owner
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2007, 16:42:48 »
piszcie skąd jesteście. Ponoć od czasu wprowadzenia tego sprzętu do sprzedazy (serwis mi to sprawdzał ) nikomu się to nie stało. A JEDNAK !!!!
 Wysyłajcie pęknięty sprzęt na serwis. Serwis nie przychyla się do teorii ze ten kawałek plastiku ułamuje się podczas uzytkowania i ze materiał z którego jes wykonany jest za słaby. Własnie niedawno serwis po raz drugi chciał mnie obciązyc kosztami za naprawę ok 94 zł. Ale po 10 telefonach udło mi się wytłumaczyć ze plastik złamał się sam i wymienią mi to na gwarancji. Nie wiem jak będzie dalej. Sprzęt nie kosztował mało. Okazuje się ze większośc czasu lezy w serwisie (3 razy)  Jestem gotowy oddac sprawe do rzecznika praw konsumenta , tylko potrzebuje wsparcia. Telefon mam 2 mce a juz 3 razy był rozbierany a za kazdym razem jak wraca z serwisu wygląda coraz to gorzej (tu ryska tam żle skręcony i obudowa odstaje . poprostu ręce opadają. Nie wiem co robić :-( Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2007, 16:10:45 wysłana przez yasiooo »

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:12:53 »
Ja mam z CRC jak najgorsze doświadczenia. Wykonywali naprawę gwarancyjną ponad 2 miesiące tłumacząc się brakiem części, które w tym samym czasie montowały w naprawianych urządzeniach serwisy w Niemczech i Wielkiej Brytanii.
W moim sprzęcie na razie nie mam problemów z obudową, jedynie słynna luźna klapka od baterii mnie trochę denerwuje.
W każdym razem pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z serwisem (przy okazji - nie pisz lepiej do Rzecznika Praw Producenta, lepiej Konsumenta ;)
AGollum

*

Offline yasiooo

• 10
  • MDA Compact III Owner
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 26, 2007, 16:04:07 »
tak wygląda to złamanie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2007, 10:39:21 wysłana przez yasiooo »

*

Offline yasiooo

• 10
  • MDA Compact III Owner
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 29, 2007, 17:57:32 »
Odebrałem dzisiaj sprzęt z serwisu. Powiem szczerze że bardzo dobrze go skręcili.  <zadowolony>   tylko jak długo ???