Dziwny problem z GPSem w M650

• 3 Odpowiedzi
  • 961 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwny problem z GPSem w M650
« dnia: Luty 18, 2008, 21:12:41 »
Witam! Jestem szczekliwym lub tez nieszczęśliwym posiadaczem SPV M650, jednak do szczęścia brakuje mi sprawnie działającego w nim GPSa. Mianowicie problem powstaje gdy wyłączy sie urządzenie, wyjmie baterie, włoży z powrotem, normalnie uruchomi urządzenie i probuje sie skorzystacie z GPSa którego urządzenie nie potrafi już wykryć. Pomaga jedynie przerzucenie romu na Oryginalny z francuskiego Orange, uruchomienie GPSa i dopiero następnie wrzucenie romu z polskiego Orange czy tez polskiego romu Ery. Pominiecie kroku wrzucenia romu z francuskiego orange i uruchomienia na nim GPSa  skutkuje dalej niedziałającym GPSem mimo ze został zainstalowany nowy ROM tyle ze polski. Ja można temu zaradzić? Pomóżcie proszę!

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
Odp: Dziwny problem z GPSem w M650
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2008, 21:27:16 »
Niestety nie mogę Ci udostępnić gotowego linka ale na xda-developers w którymś z topików poświęconych Artemisowi był patch specjalnie dla m650 z Francji. Niestety tylko tyle mogę Ci pomóc.

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2008, 23:43:18 »
Było było, sam o tym pisałem, bo było to w wątku o Black & Blue v4.3, tutaj masz linka: GPS fixed by Kulbut0r
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2008, 23:46:52 wysłana przez tomme45i »

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2008, 15:57:21 »
zainstalowałem tego patcha "Kulbut0r GPS Quick and Dirty Fix for SPV M650 WM6.cab" na rom WM6 z ERY  ale problem nadal występuje. Jakieś inne propozycje? :(