Witam !
Jak w temacie w moim SPV m650 nastąpiło bardzo dziwne pęknięcie . Zastanawiam się czy może to byc efekt zimna które obecnie panuje na dworze ? A raczej efekt zmiany temperatur . Temperatura wydaje mi sie jednynym wytłumaczeniem poniewaz zadne udderzenie czy wgniecenie nie wchodzi w gre . Po powrocie do domu zauwazyłem pekniecie. Myslałem ze ekran dotykowy nie bedzie dzialac lecz dzialal .... niestety tylko do resetu , po resecie nie dziala . Palmtop z Orange lecz z softem B&B i odblokowanym CIDem.
Poniżej przedstawiam zdjęcie.
Moje pytania :
1. Czy takie pęknięcie mogło powstac ze wzgledu na zmiane temperatur - czy w przyszlosci mozna jakos tego uniknac ?
2. Czy jest szansa ze naprawia to w ramach gwarancji czy powiedza mi że musialem w cos uderzyc i to nie obejmuje gwarancji jesli tak to ja wrocic do ustawien domyslnych tel w momencie gdy dostałem go z Orange.
3. Jesli marne szanse na naprawe w ramach gwarancji to jaki mogłby byc koszt robocizny i czesci . Mysle ze ekran sam w sobie jest ok tylko zewnetrzna szybka pekła bo dzialal potem przestał czyli pewnie cos sie poluzowało .