Czy nawigacja w SPV M650 może działać bez karty SIM ?

• 7 Odpowiedzi
  • 2114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mador

• 24
Czy nawigacja w SPV M650 może działać bez karty SIM ?
« dnia: Listopad 10, 2007, 15:41:18 »
Czy nawigacja w SPV M650 może działać bez karty SIM ? I czy całe urządzenie może pracować  zez założonej karty SIM ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Czy nawigacja w SPV M650 może działać bez karty SIM ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2007, 15:48:24 »
tak i tak

*

Offline jurek380

• 9
  • Sprzęt: SPV M-650 , AM 4.1.2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2007, 00:10:38 »
Potwierdzam, sprawdzałem, chodzi bez karty. z kartą oczywiście też. Nie wiem jak w innych sieciach ale w PLUSIE operator nie pobiera żadnych opłat za GPS w SPV M-650, natomiast przy Nokii N-95 podobno pobierane są jakieś opłaty z tytułu używania Automapy,ale nie wiem czy to prawda. Pozdrawiam.

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2007, 05:56:27 »
Potwierdzam, sprawdzałem, chodzi bez karty. z kartą oczywiście też. Nie wiem jak w innych sieciach ale w PLUSIE operator nie pobiera żadnych opłat za GPS w SPV M-650, natomiast przy Nokii N-95 podobno pobierane są jakieś opłaty z tytułu używania Automapy,ale nie wiem czy to prawda. Pozdrawiam.
Operator sam w sobie nie ma nic do GPS. W artku mamy "normalny" gps i jest qul. W N-95 jest gps polaczony z funkcja aktualnego sciagania map przez gprs. Nie wiem jak z samymi mapami ale napewno placisz za sciagniete dane.
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2007, 08:27:43 »

W Orange i Erze też nie pobiera  :mrgreen:
Bo i co on ma do tego?

Jak odtwarzam MP3 to Orange też mi nic nie pobiera  :mrgreen:

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline ingram

• 19
  • Sprzęt: XDA.O2.Orbit (Touch4.02+AM5.3) 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 16, 2007, 14:59:09 »
Może wystąpić problem opisywany już kiedyś na forum a mianowicie rozłączanie się karty microSD.
Karta z danymi dociskana jest kartą SIM - tak przynajmniej jest u mnie (moim zdaniem całkowicie nietrafiony pomysł  :S)
Jeśli chcesz tego uniknąć to wsadź coś w miejsce SIMa. Może byś jakaś stara karta SIM z zaklejonymi stykami lub nawet kawałek grubszej tektury  :ok:

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2007, 23:03:16 »
Może wystąpić problem opisywany już kiedyś na forum a mianowicie rozłączanie się karty microSD.
Karta z danymi dociskana jest kartą SIM - tak przynajmniej jest u mnie (moim zdaniem całkowicie nietrafiony pomysł  :S)
Jeśli chcesz tego uniknąć to wsadź coś w miejsce SIMa. Może byś jakaś stara karta SIM z zaklejonymi stykami lub nawet kawałek grubszej tektury  :ok:

To wyżej to może się zdarzyć.

Nokia jest na Symbianie i nawigacja działa tam inaczej - mniej więcej tak: masz darmowy program, a przez GPRS po karcie GSM ściągasz aktualną mapę gdzie jesteś i jedziesz za koszty ściągnięcia wycinków map po GPRS (chyba z 6gr/50kb - nie wiem bo nie używam).

W PocketPC - masz Windowsa Mobile, kupujesz (teraz ook. 300zł) program nawigacyjny z mapami, instalujesz, uruchamiasz, łączysz sie z GPS (lub masz wbudowany) i jedziesz za darmo

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2007, 23:14:15 »
Na Nokię z Symbianem ładujesz TT6 i z odbiornikiem GPS śmigasz na GPSie za darmo.
Opis obejmuje prawie wszystkie Nokie z Symbianem S60v3, na niższych TT5 :)

Pozdrawiam,
Masta_J