Czy można sprzedać licencję Automapa z pakietu SPV M650?

• 4 Odpowiedzi
  • 1652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

grnt

Witam

Przymierzam się do kupna M650. W zestawie jest Automapa.
Orientujecie się czy ten program moge sprzedać? Tzn czy nowy użytkownik będzie miał prawo do licencji, czy atomapa w zestawie sprzedawanym przez Orange z SPV M650 jest przypisana do urządzenia?
Używam TomTom i Automapa nie jest mi potrzebna, a sprzedaż znacząco obiży cenę M650 (zakup w komisie lub na allegro).
Przy okazji, wyczytałem że w zestawie jest Automapa 4.0. Czy można ją zaaktualizować do najnowszej na podstawie licencji którą dostajemy z M650?

Pozdrowienia

*

Offline d-_-b

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero oraz stary SPV M650 B&B 5
Odp: Czy można sprzedać licencję Automapa z pakietu SPV M650?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 29, 2008, 16:26:48 »

Przy okazji, wyczytałem że w zestawie jest Automapa 4.0. Czy można ją zaaktualizować do najnowszej na podstawie licencji którą dostajemy z M650?

Pozdrowienia

Mozna, bylo juz opisywane, ale zeby to zrobic musisz sie zarejestrowac na stronie automapy podajac kod
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz - pomyślał mąż, gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w żonę

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 29, 2008, 18:26:48 »
ale sprzedac raczej nie mozna bo to OEM

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2008, 18:24:41 »
Poczytaj licencję do AM, jest tam odpowiedź.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696 WM6 PL
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2008, 18:38:17 »
Poczytaj licencję do AM, jest tam odpowiedź.
Mam AM w wersji OEM (nawiasem zakupioną na Allegro od sprzedawcy, który nie zaznaczył w opisie aukcji, że te dziesiątki sprzedawanych przez niego AM są w wersji OEM) i po przeczytaniu licencji niewiele się dowiedziałem. Zeskanowałem ją i zapytałem tutaj na forum. Okazało się że, brzmi ona identycznie jak wersja nie OEMowska.

Jeśli znasz odpowiedź, czy można sprzedać, albo jeszcze lepiej, (co mnie bardziej interesuje) czy można OEM przenieść na inne urządzenie to proszę napisz.

Dzwoniłem w tej sprawie do suportu, i dostałem odpowiedź, że można, ale oczywiście trzeba wcześniej do nich zadzwonić by zwolnić licencje z urządzenia. Tyle, że w głosie rozmówcy, czułem, że do końca nie jest pewny.
Pozdrawiam
Sihpa