Compact 3 kilka pytan mi. GPS,Sim lock,WM 06 ,wi fi,itd.

• 14 Odpowiedzi
  • 1794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
  • Sprzęt: i8000
Compact 3 kilka pytan mi. GPS,Sim lock,WM 06 ,wi fi,itd.
« dnia: Grudzień 08, 2007, 17:57:11 »
Witam
Mam kilka pytan:
1)Czy kazdy spv 650 ma wi fi jak jest z orange?Kupilem z ERY i mam zonka bo nie ma wi fi;/;/;/;/ (nie doczytalem na forum)
2)Czy mozna sciagnac z niego sim locka a w razie jakiej kolwiek awarii wgrac spowrotem sim locka i nikt w orange sie nie skapie?Chce sobie kupic z orange ale mam ere wiec musialbym sciganac sima
3)Czy latwo jest usunac sim locka?
4)Czy w tej cenie znajde cos lepszego?(moge kupic za 1200zl nowego na gearancji)
5)Czy mozna wgrac wina 06 i wszystko bedzie smigac bez zwiech?
Jak na razie to wszystko.Jak cos wymysle to dam znac :mrgreen:

*

Offline MaXyM

• 469
Odp: Compact 3 kilka pytan mi. GPS,Sim lock,WM 06 ,wi fi,itd.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2007, 18:08:51 »
temat mnie zainsteresowal
a dodam kilk innych pytan jako ze sie przymierzam do P3300

Artemis ma tylko jeden konektow ladowanie/sluchawki.
Jak wobec tego jest zrealizowana funkcja nawigacji we wspolpracy z TMC jesli Artemis jest w aucie ladowany? czy kabel ladowania sluzy wtedy za antene?
Czy odczuwa sie niedostatki mocy CPU w polaczeniu z TomTomem?
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2007, 18:39:43 »
Oj było już było ale niech tam...
Procek jest słaby ale z Tomem śmiga aż miło i jeszcze można mp3jek słuchac bez problemu (jednocześnie) i odbierać rozmowy w międzyczasie.
Co do TMC nie interesowałem sie ale w PL nie ma TMC. Natomiast przy radio anteną jest kabel od słuchawek więc może to coś wyjaśni (nie wiem nie zanm sie).
WM6 jest dostępny na oryArtemisa i na CompactIII z Ery, w Orange można tylko romy gotowane wgrać co wiąże się z utratą gwarancji (teoretycznie).
Ja bym wolał kupić HTC. Taki zresztą mam :)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2007, 19:21:05 »
Dzieki za odpowiedz.
wlasnie chodzilo mi o to czy TT nie dostaje czkawki podczas nawigacji i rozmowy rowmoczesnie.
Wczesniej mialem P535 ale mi go ukradli :(
 teraz sie zastanawiam na P535 albo P3300. w P3300 obawiam sie malej wydajnosci CPU no i tego ze ma pojedynczy konektor ladowanie/antena/sluchawki.

Co do WM6 to kupilbym juz z WM6.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline jutu

• 21
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2007, 21:18:36 »
ad1. tez tak sie nacialem...ale szybko sprzedalem Erowego..doplacilem roznice i mam WIFI..ktory jest tylko w Orangowym..oczywiscie poza oryginalnym HTC
ad 2. locka scignalem skutecznie i szybko przez check-imei i wyszlo mnie to 108 zl....a co do prob negocjacji z Orange...raczej bym nie liczyl na ich jakakolwiek przychylnosc:)
ad 3. patrz wyzej..sprawnie...szybko..choc drogo..ale na polskie rozwiazania nie licz narazie..drozej..dluzej...i casem az strach patrzac na pana w punkcie:)
ad 4. na razie nie....bo Kaiser..czy Advantege....jeszcze 2x drozsze...choc...ladne cacka:) a nasz Artemis ma wszytko:)
ad 5. WM6 polkie dostepne jest w sumie od 2 dni...i trwaja testy kolegow..ale wyglada smakowice:)..sam czekam na wnioski tych odwazniejszych(sorry:):)....
 pozdrawiam wszytkich

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 08, 2007, 21:30:11 »
w P3300 obawiam sie malej wydajnosci CPU no i tego ze ma pojedynczy konektor ladowanie/antena/sluchawki.

Co do WM6 to kupilbym juz z WM6.

Procek zawsze można podkręcić OMAPclockiem do 247 bodaj Mhz bez strachu. Ja mam instalke OMAPa ale jeszcze z niej nie korzystałem (od roku) bo nie mam takiej potrzeby :) Poprzednio miałem Imatea PDA-n który miał 300Mhz i jakiejś wielkiej różnicy nie widziałem (choć była).

Jeśli chodzi o konektor to  http://fondo.pl/produkt.php?idg=62&idc=329&id=781
Używam żeby jednocześnie ładować i podłączać do radia w aucie. Troche plątaniny kabli ale daje rade. Zamierzam skonstruować uchwyt aktywny i wbudować ten rozgałęźnik do niego ;) Nawet już zacząłem (pół roku temu) i jakoś nie moge skończyć. Apropos potrzebuje szpachle która nadaje sie na plastik i drewno jakby ktoś znał takową :D
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2007, 23:35:37 »
Ależ bez problemu nawigacja pójdzie na słuchawkę BT i gniazdo będzie tylko do ładowania - przetestowane.
W PDA potrzebne Audio Bluetooth Tongle - jak dobrze pamiętam do pobrania z działu download
Radio masz chyba lepsze w samochodzie ;-)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2007, 00:31:28 wysłana przez robfra »

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2007, 00:40:08 »
no.. nawigacja przez BT? do sluchawki?
radio tez mi nie potrzebne.

natomiast potrzebne mi TMC (Traffic Message Channel) ktory wspomaga nawigacje a dziala na RDSie

A jak obsluga samych okienek. nie ma znaczacych opoznien (w zwiazku z szybkoscia CPU)

dzieki

*

Offline jutu

• 21
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2007, 00:57:24 »
tunera TMC to nie ma....ale bodaj Autopilot....albo MapaMap ma TMC przez GPRS....oczywiscie w Polsce nie dziala...chyba tylko wyjazdy od Czech wlacznie

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2007, 01:05:06 »
No.. to jest wazna informacja. gdzie przeczytalem ze ma TMC i sie tego trzymalem.
Teraz wrzucilem do google i na forum XDA-dev potwierdzjaa  ze nie ma.
dzieki

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2008, 11:57:21 »
Procek zawsze można podkręcić OMAPclockiem do 247 bodaj Mhz bez strachu. Ja mam instalke OMAPa ale jeszcze z niej nie korzystałem (od roku) bo nie mam takiej potrzeby wesoły Poprzednio miałem Imatea PDA-n który miał 300Mhz i jakiejś wielkiej różnicy nie widziałem (choć była).

200MHz Artemisa to jakas totalna porazka. Ja na przyklad nie rozumiem, jak mozna dac w takim wszystkomajacym sprzecie 16bit procesor 200MHz. Przesiadajac sie ze starego MDA compact I (32bit 400MHz) czasami idzie sie zalamac. Od nowosci mam w nim zainstalowany rom Vanilla i sie zastanawiam, jesli tak dziala okronona warsja to dopiero jak zamula wersja pelna :P Niestety taka prawda, ktos przesiadajacy sie z 400MHz bedzie neizwykle rozczarowany opoznieniami, dzialaniem filmow na granicy plynnosci, zwiechami w glupich mometach itp. Bez przetaktowania czasami jest meczarnia :) No ale czego to sie nie robi by miec all-in-one :P

Wystarczy porownac by przed zakupem wiedziec na co sie porywa i nie czuc rozczarowania:
RL_MQB_320x240_512_128.avi

MDA compact 1
Average Speed                  215.49%
Bench. Frame Rate              51.72

MDA compact 3
Average Speed                  99.80%
Bench. Frame Rate              36.35

Nowszy sprzet, a wolniejszy o ponad 2x :<
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 12:01:42 wysłana przez tisher »

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2008, 14:34:03 »
co do wydajności... miałem artka kilka dni(a może tygodni) i sprzedałem właśnie ze względu na słaby procek... nawet jak go sie podkręciło na 274 to nie było fajnie(częste zawiechy opery, odebranie rozmowy przy włączonej nawigacji i przełączenie sie w tryb notowania graniczyło z cudem, aj tam najprostszy przykład - wchodzenie do folderu windows trwało z 15 sekund - oczywiście z dogranymi aplikacjami)

to że ma tylko egde też nie jest fajne(mimo wszystko mając ere dużo jest miejsc gdzie mam umtsa a nie mówiąc o hsdpa)

co do sprzętów w podobnej cenie... jest htc p3600 - wg mnie wielce nie doceniony u nas model - masz tu hsdpa,gps, wifi, bt, 130g wagi procek 400(kręci sie bez strajkowania na 500) i można kupić już od 1000zł wmiare nowy(w sumie mało tego na allegro) - no i zdjęcie simloka nic cie nie kosztuje a na xda masz tyle romów do niego że naprawde cięzko sie zdecydować jak wgrać;)

aha - i artek ma jeden duży plus - ma automapę - czyli od 1100zł(za tyle można spokojnie wyrwać nówkę - ja kupiłem za tyle) czyli po odjęciu 339 zł za autompę robi sie niezła cena za wmiare sprawnego palma.

podsumowując - ja nie mam cierpliwości do procków 200 i nie wierz w tłumaczenia że to procek dwurdzeniowy i wogóle bo sam wm tego nie wykorzystuje. A co do energooczędności to też tak bajak - i tak i tak góra co dwa dni będziesz ładował.

luknij sobie tez tabelke wydajnosci...

http://pdaclub.pl/images/screenshot/HTC_Kaiser_test_-_bench_tabela_TCPMP.png
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 14:43:25 wysłana przez woof »

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 17, 2008, 18:58:52 »
Temat mozna zamknac.HTC sprzedalem,uzytkowalem NOKIE N95 8 GB a teraz sie przesiadlem na OMNIE 16 Gb;]
Pozdrawiam

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 17, 2008, 19:14:50 »
Nie żartuj! Temat tętni zyciem. Ludzie rozmawiają bez przerwy. Proszę nie zamykać tego tematu, bo żal!!!
 :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Rynkov

• **
  • 159
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 17, 2008, 23:53:39 »
Nie żartuj! Temat tętni zyciem. Ludzie rozmawiają bez przerwy. Proszę nie zamykać tego tematu, bo żal!!!
 :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O

Nawet jakis spamerski off topic sie pojawi od czasu do czasu:|