Chińskie podróbki Artemisa/m650 nie kupować !

• 61 Odpowiedzi
  • 13927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Chińskie podróbki Artemisa/m650 nie kupować !
« dnia: Styczeń 24, 2008, 09:58:46 »
Witam
Kupiłem Spv m650 bezpośrednio z Chin. Ma niewiadome dla mnie oprogramowanie(nie jest to windows-ale ja jestem  zielony w tym).Jak podłącze do pc to wogóle go nie widzi .Najgorsze że większość jest w chińskimjęzyku, część po angielsku. Pomóżcie co zrobić aby w pełni go wykorzystać  z windowsami i GPS

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: SPV m650 z CHIN -jak wgrać WM
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2008, 10:16:36 »
To chyba tylko podróbka nie mająca nic wspólnego z modelm o którym mówisz poza wyglądem zewnętrznym - WM nie wgrasz .Współczujemy.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2008, 11:29:38 »
A jak mogę sprawdzić czy to podróba czy złe oprogramowanie. Dodam że jest tam masa aplikacji  mp3,mp4itp. Jest też GPS ale po chińsku, karta micro sd 1G, ekran dotykowy. Miałem w ręku w orangu oryginał wyglądał tak samo

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2008, 11:48:28 »
zrob mu fotke i pokaz tutaj

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:15:30 »
no przecież sam napisałeś że to oprogramowanie to nie windows... gdyby to był oryginał to miałbyś WM, choćby po chińsku

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:21:23 »
no przecież sam napisałeś że to oprogramowanie to nie windows... gdyby to był oryginał to miałbyś WM, choćby po chińsku

albo ma jakas nakladke...

btw wez luknij pod baterie co tam masz popisane

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:27:53 »
Tak wygląda ekran po wejściu w menu. Pod bateriią jest po chińsku oraz nr imei

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:28:38 »

kupiles podorobe... to nie ma nic wspolnego z htc;)

no chyba ze sie myle?

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:31:31 »
Rzeczywiście na pierwszy rzut oka przypomina HTC Artemis, ale to nie to. Ikony na ekranie zbliżone do tych z Symbiana.... Dziwne. Przykro mi
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:33:33 »
do Artemisa to ma tylko podobną obudowę a w środku chińskie flaki
o tych "ooooo" już było kilka razy na forum

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:40:21 »

Przykro pisac, ale nie byl to udany zakup. WindowsMobile do tego urzadzenia nie wrzucisz

*

Offline dyzma

• 38
  • M650, WM5, Orange/Iphone 3gs
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:43:41 »
A jesteś w stanie znaleźć w ustawieniach cos takiego jak informacje albo Informacje o urządzeniu  oczywiście zdaje sobie sprawę że masz po chińsku ale może klikając po kolei w ikonki
Pytania są niebezpieczne,
nie ruszaj ich, będą spały.
Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej
niż myślisz pytań powstanie.
 — Jonathan Carroll

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:53:59 »
A może iść w stronę symbiana. Kompletnie nie mam pojęcia jak wygląda. Tak myślę że podobnie jak z pc jesli sa warunki to można instalować  dowolne oprogramowanie-ale nie znam procesora itp. Cały czas używam go jako tel czy foto i jest ok. Info o sprzęcie nie znalazłem

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2008, 13:02:44 »
Tak myślę że podobnie jak z pc jesli sa warunki to można instalować  dowolne oprogramowanie

Niestety nie można. System musi byc przygotowany pod konkretne urządzenie. Musisz się pogodzić z tym że w tym telefonie oprogramowania nie zmienisz

*

Offline dyzma

• 38
  • M650, WM5, Orange/Iphone 3gs
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2008, 16:24:13 »
A masz jakąś WWW o tym telefonie np. ofertę sklepu ogłoszenie o sprzedaży ??
Pytania są niebezpieczne,
nie ruszaj ich, będą spały.
Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej
niż myślisz pytań powstanie.
 — Jonathan Carroll

DZIWNY ARTEMIS made in china
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:17:13 »
przegladając net natrafiłem na nieznaną mi firme produkujaca telefony podobne do produkowanych przez np. HTC

http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/cdetailmmEnQxJryxDUEJQEnxxPQmKx/GPS-Mobile-Phone-EFZZB-W800-.html - to jest Artemis

na allegro EFZZB-W800 kosztuje 740 zł z ROMem WM5 made in china bez simloka gdzie SPVM650 ponad 1000 i z simlokiem

http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/cdetailJmJQxmEyPnuYmmQJEfnuMxRQ/Mobile-Phone-EFYFX-8380-.html - a to Herald i na dodatek obsługuje dwie karty SIM

a to pełna lista telefonów produkowanych przez chińczyków http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/product-list/catalog-1.html - mozna zobaczyć nokie, iphony itp - zdolny naród

no ale odbiegam od tematu - ciekawi mnie czy telefon EFZZB-W800 to sprzętowo to samo co ARTEMIS - moze ktos miał styczność z takim modelem - bo jeśli tak jest to tylko pozostaje kupować, zdejmować CID i cieszyć się z oszczędności

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: DZIWNY ARTEMIS made in china
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:20:10 »
A czemu w dziale HTC? Bylo o tym pare razy na forum... to TYLKO wyglada jak ... poza tym nie ma wcale WIndowsMobile tylko jakis badziewny chinski system. Generalnie te urzadzenia nadaja sie na smietnik a nie do uzywania.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:31:35 »
Tan drugi na na 100% podróba, po dolnych pięciu ikonkach widać, że jest to ChinaOS.
Natomiast ten pierwszy... Zapewne chodzi o tę aukcję http://allegro.pl/item297473340_nowiutki_efzzb_w800_od_producenta_gwarancja_.html Na pierwszym zdjęciu system wygląda zupełnie jak WM, tylko dziwią mnie te zakładki pod paskiem start, jednak to może jakiś ichni launcher. Drugie zdjęcie - tutaj dziwi mnie tylko przycisk sprzętowy, na którym jest napis "GPS" zamiast rysunku satelity. Trzecie, czwarte i piąte zdjęcie - jeżeli to jest zdjęcia sprzedawanych modelów to to musi być WM, tylko czemu tym razem angielski? Ostatnie jest jakoś dziwnie zblurowane, jednak widać na nim WM. Kurcze, sam nie wiem co o tym myśleć...

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:37:12 »
http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/product-detailPohJtSnERYVu/China-Windows-Mobile-Phone-EFZZB-W800-.html

ja odnalazlem takie cudo

przypomina Artemisa i z tego co widac jest na WM

sprzedawane sa na Allegro za ok 740 zł

nie wiem czy to takie same cudo jak twoje ale te z linka bardziej przypomina oryginal

moze spróbuj zresetowac go i zrób nam fotke ekranów, zobacz czy tą nakładke z ikonami z twego telefonu można wyłączyć, jesli nie ma w menu moze zrób HR i po odpaleniu jesli jest tam WM to przed kustomizacja zrób SR to zostanie ci WM, jesli jest to odpowiednik artemisa to powinna byc mozliwość odpalenia w trybie bootloadera

najlepiej opisz jak najwięcej spostrzeżeń - moze cos wyjdzie z tego tel

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:47:54 »
moze spróbuj zresetowac go i zrób nam fotke ekranów, zobacz czy tą nakładke z ikonami z twego telefonu można wyłączyć, jesli nie ma w menu moze zrób HR i po odpaleniu jesli jest tam WM to przed kustomizacja zrób SR to zostanie ci WM, jesli jest to odpowiednik artemisa to powinna byc mozliwość odpalenia w trybie bootloadera
Nadal nie rozumiesz, że ten model nie ma nic wspólnego z pocketami?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 26, 2008, 23:53:15 »
Nie krzyczcie na niego. Nie krzyczcie na nikogo. Chłopak ma problem. Arturfom chce mu pomóc. Wrad nie wie, że kupił urządzenie, na którym nic nie zainstaluje, które nic nie obsługuje i które jest tak niedopracowane, że połowa systemu jest po chińsku.
Założę się że po tygodniu zacznie szwankować.

BTW, na tych zdjęciach jest prawie-bardzo-idealna-kopia Window$a. To nie plagiat? Nie oszustwo? Okłamują użytkowników, takich jak kolega wrad.

P.S. Skoro już mówisz że jest aplikacja "MP4", to sprawdź czy obsługuje tego typu pliki. Obstawiam że nie. Jak większość odtwarzaczy MP4.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 23:55:52 wysłana przez Konradwan »

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 27, 2008, 00:01:06 »
popatrzylem na fotki głównie te gdzie sa po dwa telefony bo reszta to jakies wycinki z róznych stron chyba i byłbym sklonny twierdzić że to moga być HTC tym bardziej ze fabryka klepie multum róznych telefonów - mozliwe że jest to fabryka która produkuje telefony dla firm takich jak np nokia itp za marne pieniądze

dwie fotki z aukcji
http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/product-detailPohJtSnERYVu/China-Windows-Mobile-Phone-EFZZB-W800-.html
http://www.made-in-china.com/showroom/szenet/product-detailzMHxEbpouTru/China-GPS-Phone-EFZZB-W800-.html

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 27, 2008, 00:07:06 »
Nie krzyczcie na niego. Nie krzyczcie na nikogo. Chłopak ma problem. Arturfom chce mu pomóc. Wrad nie wie, że kupił urządzenie, na którym nic nie zainstaluje, które nic nie obsługuje i które jest tak niedopracowane, że połowa systemu jest po chińsku.
Hę? O co wogóle chodzi? Wszystko zostało już wyjaśnione - to jest podróbka, więc nie ma niestety już w czym pomagać.
Rozumiem, że jesteś moralizatorem, no ale bez przesady. Na siłę wmawiać sobie, że ktoś na kogoś krzyczy? :ohreally:

BTW, na tych zdjęciach jest prawie-bardzo-idealna-kopia Window$a. To nie plagiat? Nie oszustwo? Okłamują użytkowników, takich jak kolega wrad.
Rozumiem, że chodzi ci o zdjęcia z linku Arturfoma a nie Wrada. Jeżeli tak to tak naprawdę nie wiadomo do końca co to jest. Może nawet i prawdziwy WM...

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 27, 2008, 00:20:40 »
Nadal nie rozumiesz, że ten model nie ma nic wspólnego z pocketami?

miałes to cudo w ręku? bo ja nie i dlatego chce cos wyciągnąc od właściciela żeby wydac swoja opinie na ten temat ( tak na marginesie - telefon z WM nie musi wcale miec menu takiego jakie znamy od Microsoftu - jest multum nakładek przypominajacych iphona czy inne cuda - miałem na swoim fonie ich kilka i jak bym pokazał fotki ekranu to pewnie padło by pare wypowiedzi ze wtopiłem pieniadze) dlatego nie wydaje osądu na podstawie jednego obrazka

bedę pewny jeśli wrad wykona test z HR i bootloaderem

*

Offline Poklik

• 2379
Odp: Chińskie podróbki Artemisa/m650 nie kupować !
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 27, 2008, 00:37:58 »
miałes to cudo w ręku? bo ja nie i dlatego chce cos wyciągnąc od właściciela żeby wydac swoja opinie na ten temat
Nie miałem i nie chcę mieć. To jest zwykła chińska podróbka.

tak na marginesie - telefon z WM nie musi wcale miec menu takiego jakie znamy od Microsoftu - jest multum nakładek przypominajacych iphona czy inne cuda - miałem na swoim fonie ich kilka i jak bym pokazał fotki ekranu to pewnie padło by pare wypowiedzi ze wtopiłem pieniadze) dlatego nie wydaje osądu na podstawie jednego obrazka
Niemożliwe. Jak dostanę kiedyś swojego pierwszego palmtopa i nauczę się do niego wgrywać programy to na pewno przetestuję te nakładki. Ale czy na pewno istanieją takie programy? Proszę, opowiedz mi o nich więcej.

bedę pewny jeśli wrad wykona test z HR i bootloaderem
Tak, system WM był tak badziewny, że kitajce musieli zablokować go swoją nakładką. Wybacz, ale w to nie uwierzę.

« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 27, 2008, 01:14:48 »
Poklik jeśli masz coś do powiedzenia na temat urządzenia kupionego przez Wrada to podziel sie z nami - moze cos wyczytałeś bo na pewno nie dotykałeś go więc uzasadnij swoją wypowiedz, WM jest badziewem staranniej napisanym niz Win XP czy Vista i całym menu microsoftu na PCta a używa sie tego "śmiecia" bo są na niego fajne programy i to w duzych ilościach - chyba to jedyny atut tego oprogramowania

zastanawiam się czasami czy fora służą pomoca i sa "bazą" wiedzy czy służą do klepania postów

ja osobiście jestem zainteresowany urzadzeniem i jeśli już poklik się wypowiedziałeś to zeskocz z tego tematu i poszukaj innych czytelników z którymi bedziesz mógł podzielić sie "wiedzą" - czekam na relacje Wrada

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 27, 2008, 01:33:28 »
Włączę się do kłótni. Poklik jest użytkownikiem bardzo zaawansowanym. W zasadzie guru. Miał tyle urządzeń, ile Ty nie będziesz miał przez całe życie. Kocha to co robi. Kocha urządzenia mobilne. Kocha nas, użytkowników. Wielokrotnie mi pomógł. Jest aktywny. Bardzo go szanuję. Jest dla mnie wzorem.

Wiesz dlaczego myślimy że to podróba? Proszę bardzo, oto porównanie:
Zwróć uwagę na przyciski. Na wykonanie. Na to, który z nich ma logo. No i na to, który system lepiej się prezentuje.

Chińskie podróby są niestabilne, często się zawieszają, psują, nie zapamiętują ustawień, rozkalibrowywują, nie obsługują żadnych aplikacji, nie można nic instalować, aparaty są słabe, obudowy trzeszczą, baterie krótko trzymają, nawigacja nie działa, niska jakość dźwięku, niska jakość wyświetlacza, słabe preglądarki, brak polskiego t9, a czasami nawet angielskiego, system po chińsku, drogie, robaki w martycy, łamiące się rysiki.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 01:36:11 wysłana przez Konradwan »

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 27, 2008, 02:30:46 »
a ja dodam tylko,  iż widziałem nakłądkę Samsunga bodajże, która również zmieniała (w tym przypadku chyba CE) system nie do poznania, a arturfom chce mieć tylko pewność.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 27, 2008, 02:36:20 »
Oczywiście, jest to możliwe, ale na pewno nie zmieniała połowy systemu na język chiński...  :worried:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 27, 2008, 03:00:39 »
Panowie - kilka miesiecy temu zakupiłem to na Alledrogo na KT - cena była okazyjna . Na szczęście odbiór osobisty - i sprawdziłem to urządzenie - nie ma to nic wspólnego z Windows mobile i za drobną opłatą dla sprzedawcy odstąpiłem od zakupu  ( lepiej stracić 50 zł niż wtedy 900 ) Dlatego też zmieniłem tytuł wątku. Oczywiście różne są te podróki - niektórzy trafili i na takie w których jest WM ale dziwna wersja - nie wszystko działa  a system identyfikuje się dość podobnie do wersji WM z Etena .
potrzebna zgoda