Hej,
Dzięki za pomoc. Niestety triku z papierkiem już wypróbowałem. Druga sprawa, że PIN jest przyjmowany, więc komunikacja z karta SIM działa(?). Dziś przetestuje inne karty SIM od innych operatorów.
Tak głośno myślę, czy mógł się częściowo przywrócić SIMLOCK na plusa? Podejrzane ze karty plusowe nie są obsługiwane.
UPDATE:
Właśnie sprawdzam inne karty sim i wygląda na to ze tel. gada jedynie z Oragange ;/. Karta plusa albo playa niby wykrywa siec(pojawia sie info), niby mam zasięg na full ale nie idzie sie dodzwonić z telefonu ani na telefon. Ponieważ orangowa karta sim (sprawdziłem jedną) działa, czy jest możliwe ze telefonowi cofnął się simlock? Czy można bezkarnie zdejmować simlocka jeśli robiłem to już wcześniej? Czy zacząć od wgrania innego romu? Hard reset już był ;/
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc,
R.
Napisane: Październik 12, 2009, 09:08:43
Witam ponownie,
Zauważyłem kolejne prawidłowości, którymi chciałbym się z Wami podzielić.
Ponieważ wczoraj w domu udało mi się złapać zasięg na karce play'a a dziś się to powtórzyło postanowiłem sprawdzić czy nie jest to kwestia zasięgu. Włożyłem kartę z plusa i wyszedłem na balkon (o mało przy okazji nie zamarzając). Telefon się połączył z nadajnikiem i udało się odebrać połączenie. Co ciekawe, rozmowę prowadziłem w całym domu tzn. pokojach gdzie nie mogłem złapać zasięgu/czy wykonywać połączeń. Wszystko przebiegało gładko.
Po rozłączeniu na ekranie w każdym pokoju mam 4 kreski zasięgu, ale przy próbie dzwonienia połączenie samo się zakańcza po parunastu sekundach bez możliwości rozmowy. Wskaźnik zasięgu nie jest zupełnie miarodajny, pokazując cały czas maksymalny zasięg [4 kreski](albo nagle jego brak, przekreślona satelita). Kiedy wrócę na balkon znowu mogę zadzwonić, biegać po całym mieszaniu nie tracąc zasięgu i jakości połączenia.
Na forum natrafiłem na kilka wiadomości dotyczących słabego zasięgu. To co mnie zastanawia, to fakt ze mój tel. cały czas pokazuje full albo nagle brak. Nie ma nic pośredniego. Dodam, że tel. nie upadł, ma oryginalna obudowę w idealnym stanie.
Mam kilka pytań:
1. w jaki sposób dostać się pod tą tylnią gumkę za która kryje się gniazdo GSM? Czy macie jakieś zdjęcia albo filmik
[EDITED]Próbuje dostać się tam gdzie autor zaznaczal na fioletowo

Niestety, z trudem udało mi sie lekko odchylić ta zaślepkę z lewej strony. Lekko, bo dalej nie idzie, a nie chce rwać na siłę. Z prawej strony, znajduje sie również gniazdo ale ono jest do GPSa. Proszę o wskazówkę, jak najprościej zdjąć ta zaślepkę, czy ona zdejmuje się całkowicie?
2. Czytałem o odginaniu blaszki, która łączy płytę główną z obudową. Czy jest jakiś filmik zdjęcia opisujące jak otworzyć artemisa aby się tam dostać?
3. Czy jest sens wrzucać cały rom na tel skoro był wykonywany hard reset i to dwa razy? Czy możecie jakiś polecić?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam,
R.