artemis 2 pytania

• 3 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline olmaster

• 18
  • Sprzęt: HTC TytnII
artemis 2 pytania
« dnia: Sierpień 12, 2008, 12:34:41 »
Witam
1. Może ktoś wie jak czy da się w telefonie tak ustawić, że przy "uśpionym" aparacie przychodzący sms nie włączał wyświetlacza, tylko był słyszany sam dzwięk wiadomośći ?? Nie lubię blokować klawiatury ani używać prog typu Slide2Unlock2, a miałem parę razy sytuacje że przychodzący sms odblokował aparat a ten sobie potem z kieszeni zadzwonił :))
2. Nie mogę sobie poradzić z wpisami numerów sim, cały czas w kontaktach są widoczne zarówno wpisy z telefonu jak i sim. Ustawiałem już kilka razy odpowiednią opcję w schaps_advancedconfig_v2020.CAB, zmieniałem też odpowiedni wpis w rejestrze i wsio jest dobrze, do ponownego uruchomienia urządzenia, kontakty sim znikają a gdy ponownie komórkę włączę jest tak jak wcześniej, tzn  opcja z pokazywaniem kontaktów sim w schaps_advancedconfig_v2020.CAB jest ustawiona na YES i wpis w rejestrze tez sam sie zmienia :/ Wie ktoś co może być tego przyczyną ??

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: artemis 2 pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 00:48:50 »
AD 1:Personal-Sounds&Notifications-Notyficaions-Event i tu dla każdej opcji ustawiasz dowolnie-Play sound,repeat,display message on screen,flash lite for - i ta opcja jest dla Ciebie!Odznaczasz ptaszka i już! :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2008, 16:40:23 »
1. Może ktoś wie jak czy da się w telefonie tak ustawić, że przy "uśpionym" aparacie przychodzący sms nie włączał wyświetlacza, tylko był słyszany sam dzwięk wiadomośći ??

Nie spotkałem się jeszcze z takim programem, który miałby taką funkcjonalność jak chcesz.

Personal-Sounds&Notifications-Notyficaions-Event i tu dla każdej opcji ustawiasz dowolnie-Play sound,repeat,display message on screen,flash lite for - i ta opcja jest dla Ciebie!Odznaczasz ptaszka i już! :wink:

"Flash lite for" ustawia miganie diody na pomarańczowo po przyjściu w tym przypadku smsa, ale wyświetlacz będzie się włączał dalej...

*

Offline olmaster

• 18
  • Sprzęt: HTC TytnII
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2008, 11:01:30 »
Chyba jedynym wyjściem jest blokowanie aparatu, a odnośnie zdublowanych wpisów w książce adresowej- może ktoś miał podobny problem?? Obecnie od kilku tygodni mam wgrany     
Oops Black v1.0 WWE Rom WM6.1, wcześniej raczej ten kłopot nie występował.