ARTE 200 Jaki ROM?

• 4 Odpowiedzi
  • 1532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kaju

• 10
ARTE 200 Jaki ROM?
« dnia: Sierpień 02, 2009, 21:37:32 »
Witam

Poszukuję Romu PL jakiegoś lekkiego żeby tylko wifi i gps działał, bo na tym co mam to jak chcę coś zainstalować to ciągle wyskakuje brak pamięci przechow. danych.

Proszę o jakąś pomoc

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: ARTE 200 Jaki ROM?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2009, 22:25:03 »
Najpierw poczytaj jak uzywać  - czyli RTFM.
A ROM- jest ich dostatek - dla Ciebie na poczatek najlepszy bedzie Erowski albo A&T
potrzebna zgoda

*

Offline kaju

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2009, 21:13:20 »
Hej dzięki za odp.

A można bardziej to wszystko wytłumaczyć, nie interesuję się na co dzień sprawami telefonów raz mi się udało rok temu wgrać jakiś eroski rom i na tym koniec. Teraz denerwuje mnie wolne działania (reset już zrobiłem i wszystko co zainstalowałem się skasowało, ale dalej muli), możecie bardziej po dać chociaż jakiś typ, numer wersji romu ktury można wgrać i będzie fajnie śmigał.

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2009, 13:30:38 »
Polecam ROM kolegi AmiganTomka. Wersja clean jest bez wszystkich dodatków. Osobiście używam Light i jestem zadowolony. ROM znajdziesz w jednym z wątków - to ten najbardziej oblegany :)

*

Offline kaju

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2009, 10:17:18 »
To mogę do niego wgrać wersja 6.1.14 lite?

A wgranie tego roma według tej instrukcji

"
Teraz właściwa operacja:
1. Podłączamy Artemisa do komputera za pomocą kabla USB - ikonka ActivSync powinna się zrobić zielona - jeżeli tak nie jest należy zadbać aby Artemis prawidłowo łczył się z komputerem.
2. Teraz w folderze Artemis_USPL (powstał po rozpakowaniu Artemis_USPL.zip) uruchamiamy aplikację start_uspl.exe (pojawi się okno DOSowe, należy odczekać 5-10 min).
3. Kiedy okno się zamknie a wyświetlacz Artemisa zaświeci na czarno lub biało uruchomi się aplikacja umożliwiająca wgranie nowego ROMu.
4. W oknie PDA Phone ROM Update Utility zaznaczamy (o ile nie jest zaznaczone) "I understand the caution..." i klikamy NEXT.
5. Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami ww programu (komunikaty są po angielsku ale całość ogranicza się do wskazania pliku z nowym ROMem i klikaniu NEXT).
"
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2009, 10:24:59 wysłana przez kaju »