AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422745 Wyświetleń

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #900 dnia: Maj 22, 2009, 07:08:02 »
ok dzięki, spoko wole poczekać na Twój nowy Rom, ostatecznie w jakiś sposób używając Twego romu, przyczyniamy sie do jego doskonałości, nie będę robił partyzantki  :wink:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #901 dnia: Maj 22, 2009, 07:32:22 »
Ale ja raczej nie wstawie nowszej wersji s2u2 bo faktycznie wiecej z nią problemów. Toteż mówię doinstaluj sam i będzie śmigać.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline PYJTER

• 35
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC KAISER
« Odpowiedź #902 dnia: Maj 22, 2009, 12:50:29 »
@AMIGAnTOMEK powiedz mi jak usunąć z wersji clean z katalogu Windows te dwie mp3?? bo niestety próbowałem ale jest zabezpieczenie przed usunięciem... ;-(

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #903 dnia: Maj 22, 2009, 13:11:39 »
Są w ROMie więc nie da się ich usunąć.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline busaba

• *
  • 70
  • Sprzęt: Htc Sensation
« Odpowiedź #904 dnia: Maj 22, 2009, 20:08:48 »

Witam
Małe pytanie do AMIGAnTOMEK.Dlaczego wlan menadżer został usunięty?Znalazłem go w wersji 6.1.5 i działa znakomicie.Czy jest jakiś program do sterowania powerem modułu wi-fi?Przeszukałem już chyba wszystko i takiego nie mogę namierzyć:(Ogólnie rom the best:)

« Odpowiedź #905 dnia: Maj 22, 2009, 23:26:19 »
siema. moze mi ktos wyjasnic krok po kroku co mam robic???
nie wiem czy zauwazyliscie, ale takich podstawowych tuntkow nie ma na forum ;/ . w symbianie jestem obeznany, jak na prawde malo kto, a ppc... no..., wiec moglby ktos sie wysylic i napisac mi co mam robic?
pobralem
AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL

i nie wiem co dalej. prosze powaznie potraktowac dany post.

*

Offline komancz

• 29
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #906 dnia: Maj 23, 2009, 00:14:25 »
Do PrzemoRG.
Jeśli dobrze rozgryzłem Twoją wypowiedź to chcesz wgrać nowy rom; zacznij więc od przeczytania tego: http://pdaclub.pl/forum/index.php?PHPSESSID=6ee0af78278c50412b5afb36ba149cd1&topic=70844.0 sadzę; że znajdziesz tam dokładne inf jak wgrać rom i ominąć blokadę CID - jeśli ją masz(?).
Po lekturze możesz się zabierać za zmianę romu.
Jeśli już instalujesz nowy rom to lepiej pobrać nowszą wersję czyli 6.1.14.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 00:19:09 wysłana przez komancz »

« Odpowiedź #907 dnia: Maj 23, 2009, 00:22:22 »
spl 1.11.0000
wiec udalo mi sie ominac dana blokade, jednakze ;/ teraz nie moge ze synchronizowac mojego m650 z komputerm ;/ . wyskakuje: nieznane urzadzenie USB ;/..
Macie jakis pomysl?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #908 dnia: Maj 23, 2009, 00:28:34 »
Start/Ustawienia/Połączenia/USB to PC i tam odznaczyć zaawansowane ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline zgf1

• **
  • 176
« Odpowiedź #909 dnia: Maj 23, 2009, 00:49:17 »
Moglbys stworzyc wersje Clean tak jak pisalem Ci w PW?

Z fajna klawiatura.
HTC Home.
QuickQPS.
NETCF 3.5.
Oddzielne foldery dla smsow i mmsow.

Mozna jakos odinstalowac po wgraniu ROMU niektore programy, np:
HTC Task Manager?

« Odpowiedź #910 dnia: Maj 23, 2009, 00:52:33 »
zrobielm tak i nic.
wykonalem hard reset i nic.
zainstalowalem activesync 4.1 i nic ;/ .
co mam zrobic ;/ >

edit:
zdiagnozowalem przyczyne: przepalone USB.
teraz, gdy z folderu AMIGAnTOMEK_6.1.14_full odpalam Amigan_CustomRUU.exe, po kolejnych krokach, przy aktualizacji wyskakuje error 260 i koniec, poradzil sobie ktos juz z tym?
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 01:21:27 wysłana przez PrzemoRG »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #911 dnia: Maj 23, 2009, 10:27:50 »
teraz, gdy z folderu AMIGAnTOMEK_6.1.14_full odpalam Amigan_CustomRUU.exe, po kolejnych krokach, przy aktualizacji wyskakuje error 260 i koniec, poradzil sobie ktos juz z tym?
Jak masz uszkodzone USB to możesz wgrać rom z karty pamieci ale takiej 512 MB najlepiej. Jak to zrobic znajdziesz w tym watku gdzies.

Moglbys stworzyc wersje Clean tak jak pisalem Ci w PW?
Odpowiedzialem na PW
Mozna jakos odinstalowac po wgraniu ROMU niektore programy, np:
HTC Task Manager?
Z ugotowanego nie da sie usunac juz

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #912 dnia: Maj 23, 2009, 10:46:39 »
zrobielm tak i nic.
wykonalem hard reset i nic.
zainstalowalem activesync 4.1 i nic ;/ .
co mam zrobic ;/ >

edit:

Spróbuj flashowania za pomocą karty pamięci. Gdzieś był opis, jak to zrobić ale nie pamiętam gdzie. Zaraz jeszcze poszukam.

edit:
Masz tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70481.msg459239#msg459239

Wogóle to najlepiej zainstalować ActiveSync 4.5 i na czas flashowania wyciągnąć kartę pamięci i sim
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 10:49:58 wysłana przez Wiotek »

« Odpowiedź #913 dnia: Maj 23, 2009, 11:13:49 »
Pany :D
Mi chodziło o USB w komputerze na plycie głównej ;) . Jedno gniazda poszlo ;) . Co do windowsa...
Jak zwykle wystarczyło po prostu ruszyc głową (mi sie to udało o 2.10 w nocy :D ). Jesli zainstaluje Ci sie nowe urzadzenie w PC, to go zrestartuj... cala filozofia...a teraz:

Wszystko smiga. Dziekuje!

*

Offline zgf1

• **
  • 176
« Odpowiedź #914 dnia: Maj 23, 2009, 11:40:43 »
Testuje, testuje Clean.
A powiedz mi kiedy pojawi sie CLEAN bez tych mp3 i z wyrzuconymi jeszcze kilkoma niepotrzebnymi rzeczami?
Niedawno zapowiadales taka wersje light ;)

No i nie da sie zrobic jak w innych romach, ze po podpieciu do kompa QuickQPS sam pobiera dane w tle?
My nawet nic nie widzimy, takie jest najlepsze rozwiazanie...
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 12:13:41 wysłana przez zgf1 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #915 dnia: Maj 23, 2009, 17:02:48 »
Testuje, testuje Clean.
A powiedz mi kiedy pojawi sie CLEAN bez tych mp3 i z wyrzuconymi jeszcze kilkoma niepotrzebnymi rzeczami?
Niedawno zapowiadales taka wersje light ;)

No i nie da sie zrobic jak w innych romach, ze po podpieciu do kompa QuickQPS sam pobiera dane w tle?
My nawet nic nie widzimy, takie jest najlepsze rozwiazanie...
Pojawi się jak będę miał czas na to. I sam nie wiem co miałbym wyrzucić oprócz tych mp3 to chyba tylko te nowe ikonki i Voice commander. No chyba ze Office tez niepotrzebny. Co do Quick Gpsa to muszę nad tym popracować. Ktoś tu podał rozwiązanie tymczasowe za pomocą Sktools

*

Offline busaba

• *
  • 70
« Odpowiedź #916 dnia: Maj 25, 2009, 10:23:55 »

Witam
Małe pytanie do AMIGAnTOMEK.Dlaczego wlan menadżer został usunięty?Znalazłem go w wersji 6.1.5 i działa znakomicie.Czy jest jakiś program do sterowania powerem modułu wi-fi?Przeszukałem już chyba wszystko i takiego nie mogę namierzyć:(Ogólnie rom the best:)

To inaczej.Czy można prosić o umieszczenie wlan menadżera w nowym romie?Mam problem z WIFI update pogody i quickGPS działa normalnie ,ale gdy przeglądam internet po 2-3 stronach wiesza się i nie ląduje następnych.W romach gdzie jest wlan menadzer(ustawiam pełną wydajność) i wszystko działa bardzo dobrze.Z tego co się orientuje nie tylko ja mam taki problem.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 14:14:45 wysłana przez busaba »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #917 dnia: Maj 25, 2009, 16:46:44 »
Umieścić możesz sobie sam tylko.... On nie działa tak jak powinien i nie wiem dlaczego. Wypakuj to i oba pliki wrzuc do urzadzenia do katalogu windows

« Odpowiedź #918 dnia: Maj 26, 2009, 13:39:40 »
Ja bym jeszcze usunął HTC Smart Dialler 2.5, który jest mało funkcjonalny w porównaniu np z najnowszym Resco_Contact_Manager_v1.11

Jadę teraz na wersji Clean ale Smart Dialler przeszkadza tylko jak chce urzywać Resco. Ciągle muszę przełączać się pomiędzy tymi programami.

AMIGAnTOMEK stwórz taką prawdziwą wersje clean

ps może stworzysz nr konta bankowego na które będziemy wpływać datki na dalszy rozwój ROM'a
chętnie wpłacę

*

Offline busaba

• *
  • 70
« Odpowiedź #919 dnia: Maj 26, 2009, 17:15:15 »
Umieścić możesz sobie sam tylko.... On nie działa tak jak powinien i nie wiem dlaczego. Wypakuj to i oba pliki wrzuc do urzadzenia do katalogu windows

Wielkie dzięki za pliki.Umieściłem w windows i od wczoraj WIFi działa ok:)

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #920 dnia: Maj 26, 2009, 18:09:15 »
Wywalić możesz już niewiele i w zasadzie nie jest to chyba aż tak już potrzebne, może te mp3.co do wkładania do ROMU programów typu Resco_Contact_Manager_v1.11.dla mnie to już jest ingerowanie w założenie wersji CLEAN która przewidywała maksymalne odchudzenie ROMU bez dodawania nowych programów.od tego są wersje LITE bądź FULL.jak chcesz taki ROM to proponuje na indywidualne zamówienie.takie jest moje zdanie.

...no może jeszcze co do tych ikonek.ja bym zostawił klasyczne i to najlepiej wszystkie białe nie tak jak w wersji 13 gdzie ikonka G jest fioletowa.prawdę powiedziawszy biały pasuje do wszystkiego kolorystycznie natomiast te kolorowanki z wersji 14 trochę niespecjalnie ale to już wybór kucharza :)
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 19:46:21 wysłana przez fala77 »
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #921 dnia: Maj 26, 2009, 22:30:07 »
Ja bym jeszcze usunął HTC Smart Dialler 2.5, który jest mało funkcjonalny w porównaniu np z najnowszym Resco_Contact_Manager_v1.11

Jadę teraz na wersji Clean ale Smart Dialler przeszkadza tylko jak chce urzywać Resco. Ciągle muszę przełączać się pomiędzy tymi programami.

AMIGAnTOMEK stwórz taką prawdziwą wersje clean

ps może stworzysz nr konta bankowego na które będziemy wpływać datki na dalszy rozwój ROM'a
chętnie wpłacę
Smart Dialer jest zintegrowany z dialerem musialbym calkiem dialer usunac. A smart dialing mozesz przeciez wylaczyc. Co do konta to jest podany link do paypala.

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #922 dnia: Maj 26, 2009, 22:34:22 »
Nie wiem co chcecie do ikonek. Moim zdaniem są dobre :wink: Jedyne co można zrobić z wersją FULL to wywalić S2U2, no ale to też wybór kucharza :ok:

« Odpowiedź #923 dnia: Maj 27, 2009, 09:30:50 »
Smart Dialer jest zintegrowany z dialerem musialbym calkiem dialer usunac. A smart dialing mozesz przeciez wylaczyc. Co do konta to jest podany link do paypala.
Tak dokładnie wywal całkowicie dialer, wyłączenie smart dialing nie działa, non stop się pokazuje.

Ja nie chce wsadzać Resco zamiast dialera do wersji Clean, to można se wgrać. Ale mam konflikt tych programów, zresztą inne tego typu też mają konflikt.

Paypal mało kto używa w PL, chyba że jesteś w Stanach, to rozumiem.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #924 dnia: Maj 27, 2009, 15:49:18 »
Tak dokładnie wywal całkowicie dialer, wyłączenie smart dialing nie działa, non stop się pokazuje.

Ja nie chce wsadzać Resco zamiast dialera do wersji Clean, to można se wgrać. Ale mam konflikt tych programów, zresztą inne tego typu też mają konflikt.

Paypal mało kto używa w PL, chyba że jesteś w Stanach, to rozumiem.
Podumam nad dialerem. A co do paypala to mylisz sie jest to coraz popularniejsze i bardzo wygodne

*

Offline gruniu

• 250
  • Sprzęt: artemis, mysle o rhodium
« Odpowiedź #925 dnia: Maj 28, 2009, 10:22:03 »
jak rozwiazaliscie problem przerwanego dzwieku dzwonka osoby dzwoniacej?
wczesniej tego nie mialem a teraz sie pojawilo

sofcik jest naprawde super, ale zauwazylem jednego byka ortograficznego: w ustawieniach manilla wystepuje slowo kalendarz pisane kalędarz :mrgreen:

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #926 dnia: Maj 28, 2009, 13:02:38 »
FKeyboard  przy włączonym xt9 zamiast liter "ł" wyswietla "a" a zamiast "ś" literę "z" (W SMS i Notatkach to zauważyłem w innych opcjach jest poprawnie )
Napisane: Maj 28, 2009, 13:00:54
Mi to się stało kiedy po przełączałem sobie klawiaturki

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #927 dnia: Maj 28, 2009, 15:29:40 »
xt9 wywale bo faktycznie same problemy z tym sa.  A M2D poprawione przed chwilą więc w następnym buildzie bedzie OK :D

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #928 dnia: Maj 28, 2009, 19:02:37 »
Niektórym nie podobają się ikonki na pasku można sobie je zmienić  na xda jest wątek z cabami do instalacji nowych ikon paska.
LINK
:arrow:  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=512971

« Odpowiedź #929 dnia: Maj 28, 2009, 20:14:07 »
xt9 wywale bo faktycznie same problemy z tym sa.  A M2D poprawione przed chwilą więc w następnym buildzie bedzie OK :D

A nie lepiej zamiast Manilli wstawić najnowszy Spb_Mobile_Shell_v3.0 PL, o niebo lepszy i bardziej funkcjonalny.
Jak dla mnie to najlepszy sofcik. Manila mi się wieszała, albo uruchamiała z opóźnieniem, albo wywalała Automape. Nie mówiąc o funkcjonalności. Jedyny plus to ładny wygląd. Choć Spb ładnie można sobie dopracować i też jest ładny.

Oczywiście można wgrać na cleara i ja tak mam.