AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #870 dnia: Maj 15, 2009, 10:56:12 »
Rom 6.1.14 full:
1. Przyciszanie/pogłaśnianie jest po angielsku (Silent, Vibrate)

2. Te nowe ikonki to jakaś masakra jest na mój subiektywny gust. Kolorowaneczka jakaś - 100x bardziej przemawiały do mnie te z 6.1.13 - czytelne, pod klimat, wyraźny przekaz, symbolika kojarząca się bez najmniejszych wątpliwości i nie jak dla przedszkolaków. Jeśli uraziłem kogoś gusta to sorry :P. Nawet względem siebie nie są w tym samym klimacie już nie mówiąc o pasowaniu do tematu całego tego czarnego tematu. Da się to jakoś na własną rękę przywrócić?

No to jak już wylałem swe żale zabieram się do testowania. ;)

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #871 dnia: Maj 15, 2009, 10:58:55 »
Da się przywrócić flashując poprzednią wersję ROM-u :) przynajmniej ja tak zrobiłem ale używam wersji Clean więc reszta jest bez różnicy.
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #872 dnia: Maj 15, 2009, 11:36:43 »
Rom 6.1.14 full:
1. Przyciszanie/pogłaśnianie jest po angielsku (Silent, Vibrate)

2. Te nowe ikonki to jakaś masakra jest na mój subiektywny gust. Kolorowaneczka jakaś - 100x bardziej przemawiały do mnie te z 6.1.13 - czytelne, pod klimat, wyraźny przekaz, symbolika kojarząca się bez najmniejszych wątpliwości i nie jak dla przedszkolaków. Jeśli uraziłem kogoś gusta to sorry :P. Nawet względem siebie nie są w tym samym klimacie już nie mówiąc o pasowaniu do tematu całego tego czarnego tematu. Da się to jakoś na własną rękę przywrócić?

No to jak już wylałem swe żale zabieram się do testowania. ;)
Kwestia tłumaczenia S2U@ jest do opanowania (chyba) natomiast ikonki mnie się podobają i takie zostaną, powiem więcej ikonka zasiągu też będzie inna.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #873 dnia: Maj 15, 2009, 11:57:32 »
Witam
Jak w każdym poście nadmieniam - bardzo dobry rom. Mam pewnie pytanie, na dniach czeka mnie dłuższa podróż i przydałby mi się pasjans. Gdzie mogę trafić na oryginalnego pasjansa z wm6 lub wm5? Czy AMIGAnTOMEK jesteś w stanie wyciągnąć pasjansa z romu i wystawić go? Ew czym mogę to zrobić?
pozdrawiam
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline jureksts

• 10
  • M650 / HTC HD
« Odpowiedź #874 dnia: Maj 15, 2009, 12:36:35 »
Czy ktoś ma problemy z bluetooth? konkretnie nie mam "exploratora bluetooth" dotej pory mi to nie przeszkadzało, ale ostatnio musze wymieniać pliki z różnymi urządzeniami. Dodam że bluetooth działa bo używam słuchawki. Wgrałem dla sprawdzenia ROM "Artemis_wm6_black_blue" i wszystkie opcje były OK, ale nie bardzo mi pasuje angielskie menu, zwłaszcza opcje kreatorów połączeń z internetem.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #875 dnia: Maj 15, 2009, 15:10:05 »
Witam
Jak w każdym poście nadmieniam - bardzo dobry rom. Mam pewnie pytanie, na dniach czeka mnie dłuższa podróż i przydałby mi się pasjans. Gdzie mogę trafić na oryginalnego pasjansa z wm6 lub wm5? Czy AMIGAnTOMEK jesteś w stanie wyciągnąć pasjansa z romu i wystawić go? Ew czym mogę to zrobić?
pozdrawiam
NMie rozumiem pytania przecież pasjans jest w romie. Nie ma chyba jednak w clean Sprawdz załącznik powinien dzialac
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 15:11:58 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline Coyott

• 25
  • Sprzęt: SPV M650 - AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #876 dnia: Maj 15, 2009, 15:14:14 »
Szanowne Koleżanki i Koledzy,
czy może mi ktoś z Was polecić jakiś dobry RadioROM do AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL v. 6.1.13 - 6.1.14?

Na moim starym (03.08.90) żre mi baterię w strasznym tempie. Wszystko jest OK oprócz baterii.

Może macie jakieś przetestowane radio pod te ROM'y
Rząd nie rozwiązuje problemów, ... rząd je finansuje.

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #877 dnia: Maj 15, 2009, 15:19:00 »
1. polecam Radio 03.21.90 chociaż te nowsze też podobno są dobre ale dla mnie z tych co przerobiłem to jest najlepsze
2. ROM 13 lub 14 w wersji CLEAN.Ja akurat tych używam bo nie potrzebne mi zbędne bajery. Dogrywam sobie tylko SPB Mobille Shell,Phone Suit ,klawiaturkę i śmiga dobrze.no może jeszcze operę :)pamięci pozostaje dużo i nie ma większych problemów.
HTC One V

*

Offline Coyott

• 25
  • Sprzęt: SPV M650 - AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #878 dnia: Maj 15, 2009, 16:11:43 »
Dzięki fala77 - ja też wychodzę z założenia, że jak coś mi potrzeba to sobie dogram sam. Zawsze wolę zaczyna od ROMU minimum.

Jak na razie najlepszy dla mnie okazał się Skyfire - bardzo ładnie po sobie czyści pamięć (najgorzej zamulał NetFront) i dla mojego malutkiego ekraniku najlepiej ma rozwiązane powiększanie tekstu. Irys też odpadł, Opera jako tako ale instaluje się w pamięci Artemisa i to i przeszkadza  :O~

Obecnie przechodzę etap fascynacji GPS i testuję wszystko co tylko znajdę  :D

Ostatnio było trochę głośno o nowych ikonkach w ver. 6.1.14 - masz może screena z tej wersji? A może ktoś inny może umieścić screena?
Zanim przejdę z 6.1.13 na 6.1.14 ... wolę to zobaczyć  :grin:

I jeszcze jedno ... fala77 masz może pojęcie z jakiego adresu mogę ściągnąć radio ROM 03.21.90 do Artemisa?

pzdr
Rząd nie rozwiązuje problemów, ... rząd je finansuje.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #879 dnia: Maj 15, 2009, 18:11:47 »
A proszę na tym widać już nową ikonkę zasięgu

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #880 dnia: Maj 15, 2009, 19:35:22 »

Szczerze mówiąc ta ikonka mi się tak średnio podoba.
BTW dziś miałem głupią rzecz gdy kolega do mnie zadzwonił: jak korzystałem z pda, to nagle usłyszałem dźwięk dzwonka, a na ekranie nic się nie wyświetliło :O dzwonił sobie i dzwonił, i nie mogłem odebrać połączenia żadnymi metodami. Dopiero pomogło naciśnięcie czerwonej słuchawki (na zieloną słuchawkę nie reagował) :mysli: Oczywiście połączenie mi rozłączyło :worried: Trudno, ale nie to jest najważniejsze :ok: . Zauważyłem jeszcze, że czasami sam zmienia dzwonek na ten oryginalny z windy (najczęściej podczas soft-reset). Dzwonek z którego ja korzystam, jest wgrany do pamięci pda, więc nie powinno być problemów (format dzw. to WMA). I jeszcze zauważyłem samoistne wyłączanie się S2U2 tzw. jak wyłączę podświetlenie to nie zawsze się uruchamia. To chyba wszystko. Aha i jeszcze wersja z jakiej ja korzystam to: 6.1.14 full

Pozdrawiam:
Wiotek

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #881 dnia: Maj 15, 2009, 19:43:31 »
AMIGAnTOMEK - dzięki za pasjansa
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

« Odpowiedź #882 dnia: Maj 15, 2009, 22:41:25 »
masz może pojęcie z jakiego adresu mogę ściągnąć radio ROM 03.21.90 do Artemisa?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=397939

*

Offline michau

• **
  • 153
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #883 dnia: Maj 16, 2009, 15:42:05 »

Cóż, Twój ROM, Twoje zasady. Mi jednak również, jak koledze Wiotkowi, "podoba się średnio" ;). To oczywiście nie zmienia faktu, że kawał dobrej roboty!
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2009, 15:48:50 wysłana przez michau »

*

Offline mgalazka

• *
  • 73
  • Umiesz liczyć?? Licz na siebie!!
  • Sprzęt: HTC Blackstone
« Odpowiedź #884 dnia: Maj 16, 2009, 18:00:06 »
Tak czytam i czytam i też mam kilka uwag dotyczacych Rom 6.1.14 full. np. strasznie mi muli telefon ale jak się komuś nie podoba to nie musi korzystać z tego romu jak mam dość to zmieniam rom i po kłopocie ale negować kształt czy kolor ikon bo ktoś ma inną wizję to bez sensu. Zawsze jest oryginalny orange lub ery bez bajerów do wyboru.  :P

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #885 dnia: Maj 16, 2009, 18:51:19 »
Tak czytam i czytam i też mam kilka uwag dotyczacych Rom 6.1.14 full. np. strasznie mi muli telefon
To zapewne TF2D niestety

« Odpowiedź #886 dnia: Maj 16, 2009, 20:05:51 »
Wgrałem 6.1.14 i telefon również przymulił się strasznie. Wróciłem do 6.1.13 bo pod względem stabilności jak i wyglądu (ikonki) pasuje mi najbardziej. Bardzo podoba mi sie ten rom, jeszcze raz dzięki. Następna zmiane zrobię chyba dopiero jak będzie stabilny WM 6.5 :)

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #887 dnia: Maj 16, 2009, 20:52:19 »
Myślałem że ta samoistna zmiana dzwonka to jakieś moje przeoczenia a tu kolega Wiotek też ma taki problem.No to i ja go potwierdzam
HTC One V

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #888 dnia: Maj 17, 2009, 10:20:24 »
jak się komuś nie podoba to nie musi korzystać z tego romu jak mam dość to zmieniam rom i po kłopocie ale negować kształt czy kolor ikon bo ktoś ma inną wizję to bez sensu. Zawsze jest oryginalny orange lub ery bez bajerów do wyboru.  :P
Rom jest wypas, wszystkie ikonki również, tylko jakoś ta ikonka zasięgu mi nie przypadła do gustu :mrgreen: A co do dzwonka, to polecam wgrać go do Moje dźwięki dzw. i spróbować go wybrać na dzwonek.  A jeśli krzyczy, że nie można skopiować dzwonka do jakiegoś folderu, to wsiąść go najlepiej wgrać do My Documents (nie usuwamy dzwonka z Moje Dźwięki Dzw.) i wybrać ten w My Documents na dzwonek. Mi na razie ten sposób pomógł z samoistną zmianą dzwonka.

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #889 dnia: Maj 17, 2009, 12:21:29 »
tak też oczywiście zrobiłem.to dziwne ale po wrzuceniu do folderu windows podczas wybierania dzwonka na sygnał telefonu jest on w ogóle niewidoczny.natomiast jak się wybiera dźwięk np. sms wszystko jest widoczne,zarówno z My documents jak i windows.dopiero jak się dzwonek wrzuci do my dokuments pokazuje się on na liście wyboru dzwonka telefonu.jednak jak pisałem wczesniej zaobserwowałem jak kolega wiotek samoistne przełączanie na podstawowy dzwonek.mam nadzieje że jasno wytłumaczyłem :)
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #890 dnia: Maj 17, 2009, 13:52:17 »
Też mi się czasem samo przełacza na podstawowy i nie mam zielonego pojęcia dlaczego :(

*

Offline bomber

• *
  • 71
  • Sprzęt: Artemis=> => Rhodium ;)
« Odpowiedź #891 dnia: Maj 18, 2009, 12:01:28 »
można prosić o instalkę bubble breaker bo w clean nie ma a w necie tez nie moge znalesc nic konkretnego..

*

Offline michau

• **
  • 153
« Odpowiedź #892 dnia: Maj 19, 2009, 08:52:14 »
Rom 6.1.14 full

1. Problem niemożności podniesienia telefonu jak ktoś dzwoni (nie wiadomo nawet kto) ciągle istnieje niestety. Wyklucza to możliwość korzystania z niego. Temat był poruszany i padło na winowajce S2U2 - problem w 6.1.14 nie zniknął dla mnie.
2. Ciągle również dochodzi do wywalania TouchFlow (podobno problem małej ilości pamięci).
3. Włączać duże programy trzeba 2x - za pierwszym razem ładuje i wywala (analogiczny problem ponoć jak wyżej).
4. Jest nowsza wersja Opery Mini (wgrana 4.11 a jest 4.12 zdaje się).

Nie mam natomiast problemów ze zmieniającymi się dzwonkami (są na karcie pamięci w Moje dokumenty, format mp3). Generalnie mam wrażenie, że ROM stabilnością raczej nie grzeszy a jak dla mnie jest to priorytetem najwyższym, bo pozwala pracować urządzeniu poprawnie a do tego ono służyć powinno.

Schodzę na wersje lite... z zagryzionymi zębami ciągle myśląc o wyglądzie nowych ikonek.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 09:05:08 wysłana przez michau »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #893 dnia: Maj 19, 2009, 13:41:20 »
co do punktu trzeciego... nie wiem jak jest w innych wersjach bo ja używam wersji clean ale podobne problemy miałem ( minimalizowały mi się otwierane programy,gry itd. ) po zainstalowaniu programiku hibernate. nie znam się na tym ale są tam takie dwie aplikacje hibernate i close aplication czy coś takiego.zbyt częste używanie tej drugiej powodowało u mnie właśnie taki efekt.jestem o tym przekonany na 90 % bo po odinstalowaniu problem znikał od razu.teraz używam tylko hibernate i jest wszystko w porządku.natomiast w innych wersjach jest on wgotowany w rom więc nie ma jak tego sprawdzić  :E
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #894 dnia: Maj 19, 2009, 17:51:10 »
Rom 6.1.14 full
1. Problem niemożności podniesienia telefonu jak ktoś dzwoni (nie wiadomo nawet kto) ciągle istnieje niestety. Wyklucza to możliwość korzystania z niego. Temat był poruszany i padło na winowajce S2U2 - problem w 6.1.14 nie zniknął dla mnie.
Wyłącz całkowicie S2U2 i sprawdź. (Skasuj  z folderu /windows/autostart skrót iLock2) i zrób softreset. Jeśli ręcznie nie uruchomisz s2u2 to samo sie nie uruchomi juz

*

Offline zgf1

• **
  • 176
« Odpowiedź #895 dnia: Maj 20, 2009, 23:07:55 »
Moge zapytac dlaczego wersja Clean jest wieksza od Lite (rapid).
Przeciez Clean nie ma wielu aplikacji, po wgraniu czystej nie wiele zaoszczedze?

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #896 dnia: Maj 20, 2009, 23:19:18 »
bo ma wrzucone dwie mp3 żeby można było wgrywać przez USB  :grin:
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #897 dnia: Maj 20, 2009, 23:39:24 »
Moge zapytac dlaczego wersja Clean jest wieksza od Lite (rapid).
Przeciez Clean nie ma wielu aplikacji, po wgraniu czystej nie wiele zaoszczedze?

Zaoszczędzisz na pamięci dla programów a ta jest najcenniejsza. BTW od następnej podwersji tych mp3 nie będzie. W kopńcu jak CLEAN to CLEAN pełna minimalizacja będzie

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
« Odpowiedź #898 dnia: Maj 21, 2009, 11:28:36 »
Mam pytanie ? czy wersji 14 nie ma możliwości ustawienia w programie s2u2 tapety baterii, nie tylko podczas ładowania, ale także jako starowej, również zegar w wersji takiej jak w manili tj. ten "kalendarzowy" poprzednio było więc pytam speców, a przede wszystkim AmiganTomka.
dzięki Janusz

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #899 dnia: Maj 21, 2009, 16:37:19 »
Przywróciłem starszą wersję s2u2 i dlatego sie pozmienialo. Wgraj sobie sam nowszą i będzie banglać tylko chyba faktycznie ona bardziej muli.