AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422756 Wyświetleń

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #840 dnia: Maj 11, 2009, 07:35:16 »
OOPs zgubił się :D Masz w załączniku powinien działać zaraz ROM poprawię i uploadnę
Napisane: Maj 10, 2009, 22:26:25
ROM poprawiony backup dodany :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Przemo75

• 15
  • Sprzęt: XDA Orbit II (był XDA Orbit)
« Odpowiedź #841 dnia: Maj 11, 2009, 09:31:20 »
Chciałem dzisiaj wypróbować nowe ROMy w wersji Lite i Full ale w obu wersjach po wgraniu ROMu ekran startowy jest pusty, tak jakby Manilla w ogóle się nie uruchamiała.

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
« Odpowiedź #842 dnia: Maj 11, 2009, 10:09:00 »
Wgrałem i mam problemy, konkretnie dwa
- ekran Today , jest biały, nic nie ma ?
- jak klikam na kontakty to dla odmiany mam ekran czarny, program działa w tle, ale nic nie widze
Co robić ?

*

Offline aste

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #843 dnia: Maj 11, 2009, 10:55:28 »
Wrzuciłem sobie pliki zamieniające ikony Edge/Gprs i poziom sygnału. Nie podobają mi się i chce je wykasować. A nie mogę,  z wiadomych powodów.  Jak to zrobić ?
Alcatel OT Club+ -> Ericsson SH888 -> 3210 -> Ericsson R320s -> SE T300 -> 7110 -> SE P800 -> Motorola V547 -> SE z520i -> 7650 -> 6600 -> 6630 -> E50 ->SPV M2000 -> 5800 -> SPV M650 -> HTC HD2
-----------------------
KRÓLESTWO za CZYTANIE ze ZROZUMIENIEM

*

Offline Przemo75

• 15
« Odpowiedź #844 dnia: Maj 11, 2009, 11:09:54 »
Wgrałem i mam problemy, konkretnie dwa
- ekran Today , jest biały, nic nie ma ?
- jak klikam na kontakty to dla odmiany mam ekran czarny, program działa w tle, ale nic nie widze
Co robić ?
Proponuję wrócić tymczasowo do wcześniejszej wersji ROMu i czekać na poprawione ROMy. Innego wyjścia chyba nie mamy. :-(

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
« Odpowiedź #845 dnia: Maj 11, 2009, 12:25:35 »
tak zrobiłem, czekam na poprawione,  :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #846 dnia: Maj 11, 2009, 16:22:22 »
Wrzuciłem sobie pliki zamieniające ikony Edge/Gprs i poziom sygnału. Nie podobają mi się i chce je wykasować. A nie mogę,  z wiadomych powodów.  Jak to zrobić ?
Jeśli je dogrywałeś to hard reset pomoże, ale w nowym romie są już wgotowane. Biorę się za poprawki. Fakt full mi nie działa ale LITE działał bez problemu a nic nie zmieniałem w nim
Napisane: Maj 11, 2009, 15:15:50
Poprawione FULL i Lite. Linki zaktualizowane

« Odpowiedź #847 dnia: Maj 11, 2009, 22:51:54 »
Dzisiaj wgrałem sobie Romik 6.1.14 Lite. Pierwsze wrażenia:
- ikonki bateri i Edge fajne
- szkoda, że kolega AmiganTomek wyrzucił z romu HTC HOME
- klawiatura Fingerkey jak dla mnie zbędna, szkoda zaśmiecać taki fajny Romik czymś takim. Przynajmniej jest takie moje zdanie. Tak samo jest z tym słownikiem T9 Polskim, bo tylko spowalnia pisanie SMSów zamiast przyśpieszać i uzywa polskich znaków przez co SMSy są dłuższe.

Po za tym świetnie chodzi, stabilnie, bez żadnych problemów. KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #848 dnia: Maj 11, 2009, 22:55:00 »
Dzisiaj wgrałem sobie Romik 6.1.14 Lite. Pierwsze wrażenia:
- ikonki bateri i Edge fajne
- szkoda, że kolega AmiganTomek wyrzucił z romu HTC HOME
- klawiatura Fingerkey jak dla mnie zbędna, szkoda zaśmiecać taki fajny Romik czymś takim. Przynajmniej jest takie moje zdanie. Tak samo jest z tym słownikiem T9 Polskim, bo tylko spowalnia pisanie SMSów zamiast przyśpieszać i uzywa polskich znaków przez co SMSy są dłuższe.

Po za tym świetnie chodzi, stabilnie, bez żadnych problemów. KAWAŁ DOBREJ ROBOTY
HTC Home nie wyrzuciłam tylko bład był. Około 17 wleciały poprawione wersje Full i lite. Co do klawiatury to nie aktywuj jej to nie bedziesz jej mial xt9 mozesz wylaczyc, Zawsze możesz wgrać CLEAN tam nie ma prawie nic :D

« Odpowiedź #849 dnia: Maj 11, 2009, 23:06:24 »
Ok. Pobieram i testuję poprawioną wersję. Dzięki za ten fajny ROM  :)

*

Offline aste

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #850 dnia: Maj 11, 2009, 23:41:23 »
A czy gdzieś można wyłączyć "iContact" ? Zrobiłem Hard Reset, potem backup ... i kontaktów nie widać, ale są tam fizycznie. Tylko nie mogę się do nich dostać.
Alcatel OT Club+ -> Ericsson SH888 -> 3210 -> Ericsson R320s -> SE T300 -> 7110 -> SE P800 -> Motorola V547 -> SE z520i -> 7650 -> 6600 -> 6630 -> E50 ->SPV M2000 -> 5800 -> SPV M650 -> HTC HD2
-----------------------
KRÓLESTWO za CZYTANIE ze ZROZUMIENIEM

*

Offline Coyott

• 25
  • Sprzęt: SPV M650 - AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #851 dnia: Maj 12, 2009, 00:26:26 »
Nie nadążam z uaktualnieniami swojego Artka :)
Ci chwila coś nowego ... i lepszego.

Mam małe pytanko do TOMKA :
Czy jest możliwość (może nie teraz, ale przy następnej wersji) umieszczenia w wersji Clean tych mp3 w innym katalogu lub takiego ich zapisania żeby można je usunąć?

Próbowałem już wszystkiego, oprócz ... młotka. Nic tych mp3 nie może usunąć ... a pamięci to ja nie mam w nadmiarze :)
Rząd nie rozwiązuje problemów, ... rząd je finansuje.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #852 dnia: Maj 12, 2009, 07:27:07 »
Nie nadążam z uaktualnieniami swojego Artka :)
Ci chwila coś nowego ... i lepszego.

Mam małe pytanko do TOMKA :
Czy jest możliwość (może nie teraz, ale przy następnej wersji) umieszczenia w wersji Clean tych mp3 w innym katalogu lub takiego ich zapisania żeby można je usunąć?

Próbowałem już wszystkiego, oprócz ... młotka. Nic tych mp3 nie może usunąć ... a pamięci to ja nie mam w nadmiarze :)
Nie da się ich usunąć, ale one zajmują pamięć dla przechowywania danych czyli tę którą możemy rozszerzać kartą pamięci.
Napisane: Maj 12, 2009, 07:26:14
A czy gdzieś można wyłączyć "iContact" ? Zrobiłem Hard Reset, potem backup ... i kontaktów nie widać, ale są tam fizycznie. Tylko nie mogę się do nich dostać.
Kiepsko szukasz. BTW przeczytaj ten wątek jest w nim napisane jak wyłaczyć icontacts i s2u2 jeśli komuś przeszkadzają

*

Offline Przemo75

• 15
« Odpowiedź #853 dnia: Maj 12, 2009, 11:02:57 »
Wgrałem najnowszą wersję ROMu i:
- w zakładce Launcher nadal nie działają 2 skróty (2 i 3 od lewej),
- po wygaszeniu wyświetlacza i ponownym włączeniu ekran pozostaje czarny (dzieje się to tylko przy włączonym zasilaniu zewnętrznym).
Czy jest możliwość (w wersji LITE) aby uaktywnić dokańczanie imion z kontaktów przy wpisywaniu odbiorcy SMSa? W wersji CLEAN to działa, bo nie ma xT9.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #854 dnia: Maj 12, 2009, 11:29:22 »
wersja clean:
1.fajne te nowe ikonki ale ikona zasięgu niestety wyświetla się po staremu.nie wiem czy jest tak tylko u mnie czy u wszystkich.zapewne to jakiś błąd oprogramowania z nowymi ikonkami i za dużego wpływu na to nie mamy.trzeba czekać na uaktualnienie ikonek przez ich autora ale piszę bo coś takiego zaistniało.
2.troszkę poważniejszy moim zdanie problemik.telefon często trzymam przy telewizorze.naturalnym jest że podczas wysyłania,dzwonienia w głośnikach słychać charakterystyczny terkot.problem w tym że sprzęcik nie dostaje żadnych sms-ów ani telefonów a dość często słychać ten terkocik.jakby telefon coś wysyłał ale nic się nie zaświeca ani nie reaguje.jakby to robił nieświadomie.
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #855 dnia: Maj 12, 2009, 14:37:42 »
Wgrałem najnowszą wersję ROMu i:
- w zakładce Launcher nadal nie działają 2 skróty (2 i 3 od lewej),
HTC HOME czy TF2D? Zreszta to akurat mniej ważna bo nie ja jestem autorem tych programów. Usuń skróty i zastąp je takimi jak Ci są potrzebne.
- po wygaszeniu wyświetlacza i ponownym włączeniu ekran pozostaje czarny (dzieje się to tylko przy włączonym zasilaniu zewnętrznym).
Hm poczekamy czy ktoś jeszcze zgłosi ten problem
Czy jest możliwość (w wersji LITE) aby uaktywnić dokańczanie imion z kontaktów przy wpisywaniu odbiorcy SMSa? W wersji CLEAN to działa, bo nie ma xT9.
Musiałbym usunąć xt9
wersja clean:
1.fajne te nowe ikonki ale ikona zasięgu niestety wyświetla się po staremu.nie wiem czy jest tak tylko u mnie czy u wszystkich.zapewne to jakiś błąd oprogramowania z nowymi ikonkami i za dużego wpływu na to nie mamy.trzeba czekać na uaktualnienie ikonek przez ich autora ale piszę bo coś takiego zaistniało.
Taka jest a mam za mało zdolności graficznych aby ją zmienić :D
2.troszkę poważniejszy moim zdanie problemik.telefon często trzymam przy telewizorze.naturalnym jest że podczas wysyłania,dzwonienia w głośnikach słychać charakterystyczny terkot.problem w tym że sprzęcik nie dostaje żadnych sms-ów ani telefonów a dość często słychać ten terkocik.jakby telefon coś wysyłał ale nic się nie zaświeca ani nie reaguje.jakby to robił nieświadomie.
I tu też poczekamy czy komuś się dzieje tak samo.

« Odpowiedź #856 dnia: Maj 12, 2009, 14:54:32 »
Witam,
Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem M650. Oczywiście pierwsza rzecz jaką zrobiłem to załadowanie romu AMIGAnTOMEK w wersji Full. Wiedzialem jak to zrobić dzięki temu forum. Wielkie dzięki.
Ale do rzeczy.... Opera mini zgłasza nową wersję 4.2. Pobieram, instaluję uruchamiam, a tu wersja poprzednia (4.1). Czy jest możliwość aktualizacji tego typu programików?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #857 dnia: Maj 12, 2009, 15:16:21 »
A to dziwne co mówisz bo właśnie przed momentem zainstalowałem 4.2 i miałem obie wersje po czym odinstalowałem 4.1 i mam 4.2. Niemniej nie mogę już jej uruchamiać skrótem opera tylko po uruchomieniu javy mam midlet do wyboru.
Niemniej w następnej wersji ROMU Opera będzie już w nowszej wersji
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 15:25:38 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

« Odpowiedź #858 dnia: Maj 12, 2009, 16:18:44 »
Witam!
Wgralem najnowsza poprawiona wersje full i touch flo samo sie wylancza robi sie czarny ekran jak wychodze z jakiegos programu do glownego menu i czasami po wybudzeniu tez pojawia sie czarny ekran.Wczesniej nie mialem takiego problemu.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #859 dnia: Maj 12, 2009, 17:01:23 »
Ile masz włączonych zakładek TF2D? Generalnie na "wyskakiwanie" tej nakładki sposobów nie ma bo ona oryginalnie nie byla do artka robiona i jak spada ilość pamięci to się wyłącza.

« Odpowiedź #860 dnia: Maj 12, 2009, 17:08:14 »
A to dziwne co mówisz bo właśnie przed momentem zainstalowałem 4.2 i miałem obie wersje po czym odinstalowałem 4.1 i mam 4.2. Niemniej nie mogę już jej uruchamiać skrótem opera tylko po uruchomieniu javy mam midlet do wyboru.
Niemniej w następnej wersji ROMU Opera będzie już w nowszej wersji

No i znalazłem rozwiązanie: konieczna jest modyfikacja skrótu do Opera Mini w \Windows\Menu Start\Programy\Java. Trzeba zmienić we właściwościach skrótu ścieżkę do kolejnego midletu  "\winows\jbed.exe" -run s0_  ....  s1_  ....s2_ .... itd.itd. Każda kolejna instalacja to kolejny midlet.
Pozdrówka.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #861 dnia: Maj 12, 2009, 17:36:43 »
A to się zgadza :D zdążyłem przygotować wersje do wgotowania już :P

*

Offline Coyott

• 25
« Odpowiedź #862 dnia: Maj 12, 2009, 17:41:51 »
Dobra wiadomość dla znerwicowanych automatycznym włączaniem się QuickGPS podczas podłaczania do kompa. :grin:

Nerwy koi wspaniały SKTools.

SKTolls --> All (Show all tools) --> Services (tam trzeba wyszukać QuickGPS app service i zaznaczyć) ---> użyć przycisku Action (na dole po lewej) i wybrać Manual (zmiana z Auto na Manual)

Teraz reset i Drań (QuickGPS) będzie grzecznie czekał aż Go łaskawie sami włączymy w celu aktualizacji. UFF   :ok:

PS. A swoją drogą jaki Radio ROM jest w AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL v. 6.1.14 Clean ... bo mi pokazuje 03.08.90 ? Jeżeli mój Artek nie kłamie, to możesz powiedzieć TOMKU dlaczego akurat ta wersja jest wgotowana? Czy jest jakiś szczególny powód? Pytam z czystej ciekawości i żeby nie wymienić z dobrego na "lepszy"  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 17:56:00 wysłana przez Coyott »

« Odpowiedź #863 dnia: Maj 12, 2009, 18:56:45 »
Witam!
Zakladek mam wlanczonych 7 tyle bylo zaznaczone po wgraniu romu i nic wiecej nie zmienialem w ustawieniach.Po hard resecie to samo.Troche to dziwne bo na tym nie poprawionym romie bylo ok no i na wczesniejszej wersji tez.Pozdrawiam.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #864 dnia: Maj 12, 2009, 19:31:33 »

PS. A swoją drogą jaki Radio ROM jest w AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL v. 6.1.14 Clean ... bo mi pokazuje 03.08.90 ? Jeżeli mój Artek nie kłamie, to możesz powiedzieć TOMKU dlaczego akurat ta wersja jest wgotowana? Czy jest jakiś szczególny powód? Pytam z czystej ciekawości i żeby nie wymienić z dobrego na "lepszy"  :mrgreen:
Nie ma żadnego wgotowanego. Jest taki bo taki miałeś wgrany wcześniej :P
Napisane: Maj 12, 2009, 19:30:07
Witam!
Zakladek mam wlanczonych 7 tyle bylo zaznaczone po wgraniu romu i nic wiecej nie zmienialem w ustawieniach.Po hard resecie to samo.Troche to dziwne bo na tym nie poprawionym romie bylo ok no i na wczesniejszej wersji tez.Pozdrawiam.

Tu urucom m2dc i wylacz niepotrzebne zakladki. Nie sądzę żebyś ze wszystkich korzystał, a nawet jeśli chcesz to raczej będzie to niemożliwe

*

Offline Coyott

• 25
« Odpowiedź #865 dnia: Maj 13, 2009, 00:52:18 »
TOMEK - dzięki.
A ja "głupia" nie chciałem tego ruszać, żeby nie zepsuć ROMU  :E przez zmianę na gorszy.
A który Radio ROM polecasz do Artka i swojego ROMU w ver. 6.1.14 ?

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #866 dnia: Maj 13, 2009, 09:48:28 »
Coyott - szacun  :ok: ;)
Powiem tak - przez ciągle włączający się quickGPS dziś miałem zmieniać roma, ale... teraz przyznam, że chyba tytn II nie kupię, bo telefon chodzi super. Po resecie jest dużo ramu  (w wersji clean ) :)
pozdrav
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline gruniu

• 250
  • Sprzęt: artemis, mysle o rhodium
« Odpowiedź #867 dnia: Maj 13, 2009, 10:12:06 »
dwa  spostrzezenia:
s2u2 - gdy ktos dzwoni przypadkowe dotkniecie ekranu wylacza dzwonek
uzywam budzika z spb time na second today - juz drugi raz mi nie zadzwonil, no i nie zadzwonil trzeci raz
po resecie telefonik przelacz sobie sam dzwiek, wiec trzeba go recznie za kazdym razem przestawiac
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 16:11:00 wysłana przez gruniu »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #868 dnia: Maj 14, 2009, 19:55:06 »
uzywam budzika z spb time na second today
Nie pomogę bo nie korzystam z tego programu. Nie mogę gwarantować współpracy ROMu z każdym programem.

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #869 dnia: Maj 14, 2009, 22:52:13 »
Właśnie zainstalowałem najnowszy rom , wszytko działa swietnie tylko mam problem z HTC Backup. Nie przywróciły się ani maile(jest samo konto) ani SMSy (w manili wyswietla tylko 1/99 a nadawca (null) i brak tresci. Probowalem przywracać kopie z dnia wcześniejszego - taki sam efekt. To jest raczej wina samego HTC Backup czy może romu? ew. ktoś może tak miał i poradził sobie z tym?lub jakikolwiek program do "rozbicia"/konwersji pliku .dbk?
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 04:32:22 wysłana przez photo5 »