AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422749 Wyświetleń

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #780 dnia: Kwiecień 17, 2009, 15:26:07 »
1)Dlaczego jak zrobie soft reset to z wyłączoną manilą mam 58% ramu zajęte, z włączoną 63-65% a po paru dniach robi mi sie 74-75%zajętego ramu pomimo iż wszystkie aplikacje są wyłączone(hibernate tez nie pomaga)
To poużywaj komputera kilka dni bez resetu zobaczymy czy ci ilosc pamieci nie spadnie. Soft reset co kilka dni jest zdrowy :D
2)Mam zainstalowany spb timer i nie huhu nie moge zrobić żeby była więcej niż jedna pobudka-dzwoni raz,po 5minutach pobudka i alarm się wyłącza pomimo że jest opcja "ustaw ilość pobudek"czy coś w tym stylu????
Tego softu nie ma w romie wiec ci nie pomoge
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #781 dnia: Kwiecień 17, 2009, 20:54:51 »
Ja chyba jestem jakiś niestandardowy. Oprócz wyżej wspomnianych Zadań na ekranie startowym brakuje mi aplikacji windowsowej Terminal (remote desktop), z której też dość często korzystam. Co nie zmienia faktu, że za nic nie zmienię ROMu, chyba że na nowszą wersję obecnego ;-)
[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #782 dnia: Kwiecień 17, 2009, 22:16:42 »
Ja chyba jestem jakiś niestandardowy. Oprócz wyżej wspomnianych Zadań na ekranie startowym
Rozumiem że chodzi ci o Ekran Today. Jeśli korzystasz z wersji full to nic nie dołożysz bo Manilla zastępuje standardowy wygląd, musiałbyś zainstalować wersje lite ktora ma htc home i tam jest miejsce na dodatkowe wtyczki today.
brakuje mi aplikacji windowsowej Terminal (remote desktop), z której też dość często korzystam. Co nie zmienia faktu, że za nic nie zmienię ROMu, chyba że na nowszą wersję obecnego ;-)

To ją doinstaluj jaki to problem?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 23:21:51 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline xathloc

• **
  • 186
    • Fotoreportaż z Waszego ślubu
  • Sprzęt: SPV m650, MDA Compact IV
« Odpowiedź #783 dnia: Kwiecień 17, 2009, 22:37:44 »
Ludzie, nie popadajcie w paranoję. ROM ma zawierać najpopularniejsze i najpotrzebniejsze aplikacje, całą resztę możecie sobie doładować sami!
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

« Odpowiedź #784 dnia: Kwiecień 18, 2009, 08:55:04 »
Witam.
Kolega AMIGAnTOMEK wykonał dobrą robotę.
Na tym ROMie udało mi się nawet uruchomić NaviExperta ale mam problem z fixem GPS - mam nadzieję, że GPSGate załatwi sprawę (dzisiaj sprawdzę).
Ale wracając do romu to mam pytanka:
1. Jak w tym romie przywrócić pasjansa który był w WM 5?
2. Dlaczego ten rom nie łączy się z internetem przez EDGE tylko zawsze przez GPRS?
3. Czasami wariuje zasięg telefonu i przez to szybko pada bateria (RadioROM 3.39.90).

*

Offline gruniu

• 250
  • Sprzęt: artemis, mysle o rhodium
« Odpowiedź #785 dnia: Kwiecień 18, 2009, 09:28:25 »

3. Czasami wariuje zasięg telefonu i przez to szybko pada bateria (RadioROM 3.39.90).

1) dograj sobie
3) zmien radiorom - ten chyba nie jest standardowym w amigantomek, problem opisywany

ps
czy w touch flo mozna zmieniac przypisane klawisze ekranu?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #786 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:07:59 »
2. Dlaczego ten rom nie łączy się z internetem przez EDGE tylko zawsze przez GPRS?
1. znaleźć CAB i zainstalowac
2. GPRS to rodzaj połaczenia EDGE to już szybkość, jeśli jesteś w zasięgu EDGE to łaczysz się z prędkością EDGE. Rozpoznasz to po ikonce przy wskaźniku zasięgu sieci (E lub G)
3. Jade na tym samym radiu i nie zaobserwowałem takich objawów
Napisane: Kwiecień 18, 2009, 11:06:46
A możesz sprecyzować o co ci chodzi? Do ustawiania TF2D służy program M2DC w Akcesoriach.

*

Offline xathloc

• **
  • 186
    • Fotoreportaż z Waszego ślubu
  • Sprzęt: SPV m650, MDA Compact IV
« Odpowiedź #787 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:09:41 »
2. GPRS to rodzaj połaczenia EDGE to już szybkość, jeśli jesteś w zasięgu EDGE to łaczysz się z prędkością EDGE. Rozpoznasz to po ikonce przy wskaźniku zasięgu sieci (E lub G)
W takim razie faktycznie zawsze jedzie po GPRS, jeszcze ani razu nie widziałem ikonki E, zawsze jest G,
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

*

Offline gruniu

• 250
« Odpowiedź #788 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:39:39 »
A możesz sprecyzować o co ci chodzi? Do ustawiania TF2D służy program M2DC w Akcesoriach.

w zakladce ekran startowy sa na dolnym pasku dwa przyciski: DialPad i programy, chcailbym to zmienic tym bardziej ze DialPad wywoluje sie wcisnieciem zielonej sluchawki
podobna sytuacja jest z innymi zakladkami np. kontakty

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #789 dnia: Kwiecień 18, 2009, 11:55:57 »
M2DC słuzy do kustomizacji Manilli jak powiedzialem wyzej. Podłub i poszperaj w tym

« Odpowiedź #790 dnia: Kwiecień 18, 2009, 14:39:23 »
W takim razie faktycznie zawsze jedzie po GPRS, jeszcze ani razu nie widziałem ikonki E, zawsze jest G,
Jest jeszcze kwestia ustawień, wejdź w Programy -> Akcesoria -> AdvancedConfig -> Data Connections -> EDGE icon, ustaw to na "Enabled (default)", daj "OK" i "Tak" żeby zrobić soft-reset. Jeśli dalej nie widzisz ikony "E" to znaczy że nie jesteś w zasięgu EDGE, albo masz coś z anteną albo radioRomem.

btw. używam AMIGAnTOMEK romu od paru tygodni i zacząłem zaglądać na ten wątek. Niezły śmietnik zaczyna się tu robić, a szkoda, bo wątek jest wartościowy. Może przydałby się FAQ? Nie jestem superspecem od WM6, ale trochę pytań do FAQa mógłbym wpisać (np. jak to powyżej).

Co do ostatniego ROMu (13) to brakuje mi polskiego podpowiadania w klawiaturach. Czy jest sens do polskiego romu dawać XT9, skoro jeszcze nie ma polskiej wersji? Fajnie wyglądają klawiatury HTC, "Touch Keyboard" i "Touch Keypad", ale mają XT9... Próbowałem włączyć zamiast tego T9 polskie, ale nie znalazłem takiej opcji.

Pozdrawiam i gratki za fajny ROM

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #791 dnia: Kwiecień 18, 2009, 15:01:06 »

Co do ostatniego ROMu (13) to brakuje mi polskiego podpowiadania w klawiaturach. Czy jest sens do polskiego romu dawać XT9, skoro jeszcze nie ma polskiej wersji? Fajnie wyglądają klawiatury HTC, "Touch Keyboard" i "Touch Keypad", ale mają XT9... Próbowałem włączyć zamiast tego T9 polskie, ale nie znalazłem takiej opcji.

Pozdrawiam i gratki za fajny ROM

Hm zdawało mi się że jest i się nie pomyliłem:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108333.msg840164#msg840164 ostatni post :P

*

Offline gruniu

• 250
« Odpowiedź #792 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:34:05 »
M2DC słuzy do kustomizacji Manilli jak powiedzialem wyzej. Podłub i poszperaj w tym

ok dziala, dzieki

« Odpowiedź #793 dnia: Kwiecień 18, 2009, 18:24:49 »
Hm zdawało mi się że jest i się nie pomyliłem:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108333.msg840164#msg840164 ostatni post :P

No ok, faktycznie coś jest. Zainstalowałem ten ostatni plik na Artemisie, zrobiłem soft-reset i efekt jest taki, że XT9 w ogóle przestało działać (nie podpowiada wyrazów), klawiatury HTC się nie pojawiają na ekranie (można je ustawić, ale w miejscu klawiatury jest nieodświeżony ekran). Można po ustawieniu klawiatury HTC wejść w jej opcje i opcje XT9 - nie ma tam języka polskiego. Po odinstalowaniu CABa i soft-resecie XT9 wraca do normy, tzn. podpowiada angielskie wyrazy, klawiatury HTC się pojawiają.

Jest wyżej w tym samym wątku CAB użtykownika seleron, ale ma on takie same objawy po zainstalowaniu.

Ale musiało być coś nie tak z polskim XT9, skoro nie wgotowałeś go do ROMu, dlatego pisałem o sensie zachodniego XT9 na typowo polskim ROMie.

« Odpowiedź #794 dnia: Kwiecień 19, 2009, 23:28:46 »
Jest wyżej w tym samym wątku CAB użtykownika seleron, ale ma on takie same objawy po zainstalowaniu.

Znalazłem działający na Artemisie XT9 PL, CAB jest w wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84330.0;topicseen

Teraz testuję programy do usuwania ogonków z smsów.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #795 dnia: Kwiecień 20, 2009, 00:11:01 »
Oho fakt ten cab dziala czyli na dniach nowsza wersja z dzialajacym xt9 :D

« Odpowiedź #796 dnia: Kwiecień 20, 2009, 15:39:11 »
Oho fakt ten cab dziala czyli na dniach nowsza wersja z dzialajacym xt9 :D

No to czekamy na kolejny rom  :ok:

« Odpowiedź #797 dnia: Kwiecień 21, 2009, 15:13:14 »
Witam,

Juz dawno sie nie wypowiadalem, a jako, ze ciagle korzystam z Amigi Tomka  :) zauwazylem kilka zaleznosci

Kiedys zadarzalo sie ze wlaczalem muzyke i piosenki przeskakiwaly co 30 sec, nie wazne od dlugosci piosenki,

nie wiedzialem czym bylo to spowodowane, ale zawsze pomagal soft reset,

Dzialam od ostatniego czasu na 6.1.13 i zaczelo zdarzac sie to duzo czesciej...

Dzieje sie to tylko wtedy gdy uzyje Hibernate do oczyszczenia pamieci...
AmigaTomku moze, dalo by sie zmienic ta app na jakas inna? Bo przegladajac forum widzialem, ze nie tylko ja mam z ta aplikacja problemy.

A i oczywiscie pytanie, mam w PLAY'u usluge informujaca mnie o tym, ze dany numer na ktory dzwonilem (byl on niedostepny) jest juz dostepny.

Wyskakuje wtedy dymek z info, ze taki nr. tel jest juz dostepny albo, ze ktos z takiego nr probowal sie ze mna kontaktowac... I tu jest szkopul poniewaz gdy wyskakuje dymek pokazuje nr tel. np. 500111222 ale nie identyfikuje go z ksiazka adresowa...

I teraz pytanie, czy da sie to zmienic zeby identyfikowal ten numer? Albo, zeby informacje sieciowe byly przesylane w formacje SMS a nie dymkow?
Format SMS pozwala chocby skopiowac dany numer, czego dymki nie pozwalaja...

Jezeli ani tego, ani tego nie ma... to czy informacje z dymkow sa gdzies przechowywane, i czy istnieje mozliwosc ich podejrzenia/skopiowania numeru tel?

Ogolnie wszystko jest cacy :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 15:15:08 wysłana przez elzear »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #798 dnia: Kwiecień 21, 2009, 15:45:00 »
Witam,

Dzieje sie to tylko wtedy gdy uzyje Hibernate do oczyszczenia pamieci...
AmigaTomku moze, dalo by sie zmienic ta app na jakas inna? Bo przegladajac forum widzialem, ze nie tylko ja mam z ta aplikacja problemy.
Nie spotkałem się. Zamienni pozostaje softreset.
A i oczywiscie pytanie, mam w PLAY'u usluge informujaca mnie o tym, ze dany numer na ktory dzwonilem (byl on niedostepny) jest juz dostepny.

Wyskakuje wtedy dymek z info, ze taki nr. tel jest juz dostepny albo, ze ktos z takiego nr probowal sie ze mna kontaktowac... I tu jest szkopul poniewaz gdy wyskakuje dymek pokazuje nr tel. np. 500111222 ale nie identyfikuje go z ksiazka adresowa...

I teraz pytanie, czy da sie to zmienic zeby identyfikowal ten numer? Albo, zeby informacje sieciowe byly przesylane w formacje SMS a nie dymkow?
Format SMS pozwala chocby skopiowac dany numer, czego dymki nie pozwalaja...

Jezeli ani tego, ani tego nie ma... to czy informacje z dymkow sa gdzies przechowywane, i czy istnieje mozliwosc ich podejrzenia/skopiowania numeru tel?
Ogolnie wszystko jest cacy :)
Co do tego to nie mam pojęcia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 06:38:46 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #799 dnia: Kwiecień 21, 2009, 22:52:27 »
Trzy grosze w sprawie "przeskakującej" muzyki.
U mnie również skacze. Próbowałem kilku rzeczy i ..... gdy wyłączyłem S2U2 -problem się rozwiązał :).
Troszkę szkoda, bo zmodyfikowałem ikony na górnej belce na kolorowe, dodałem kilka itp itd i niestety nie mogę  tym oka nacieszyć. Albo kolorki  i "skoki", albo czysta muzyka  :( .
Pozdrawiam

*

Offline Lingis

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #800 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:57:43 »
Cześć.

Przymierzam się do tego ROMu (Thx Man :) i zastanawiam się, ile wam trzyma na nim bateria?
Aktualnie mam oryginalny (Orange) i ok. 4 dni wytrzymuje - przy minimalnym użytkowaniu (na "chodzie" jest ok. 6h). Czy u was jest podobnie?

Dzięki
Pozdro
L.
[Wczesniej HTC Uniersal,  T|E,  n560, h5450, h1940, P910i. IIIxe]

« Odpowiedź #801 dnia: Kwiecień 24, 2009, 21:36:04 »
Jak zmienic ikone baterii tak zeby swiecila na zielono a nie na bialo rom 6.1.13 ?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #802 dnia: Kwiecień 24, 2009, 21:56:59 »
Nijak. Wgotowana została biała i taka bedzie, chyba ze w kolejnej wersji wgotuje kolorowa

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #803 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:41:28 »
Jak zmienic ikone baterii tak zeby swiecila na zielono a nie na bialo rom 6.1.13 ?

A można tak....http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441829
:)

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #804 dnia: Kwiecień 24, 2009, 23:02:34 »
Cześć.

Przymierzam się do tego ROMu (Thx Man :) i zastanawiam się, ile wam trzyma na nim bateria?
Aktualnie mam oryginalny (Orange) i ok. 4 dni wytrzymuje - przy minimalnym użytkowaniu (na "chodzie" jest ok. 6h). Czy u was jest podobnie?

U mnie trzyma zdecydowanie krócej (miałem oryg. Orange i trzymał mi koło 3 dni) ALE:

1. Teraz mam non stop włączony WLAN, często się bawię urządzeniem (które odmłodniało!)
2. Skonfigurowałem sobie pocztę, sprawdza automatycznie co 15min, więc EDGE też włączony zawsze
3. Generalnie, z powodu niezaprzeczalnej FAJNOŚCI romu - dużo więcej używam urządzenie.

Skutek - od rana do wieczora schodzi 40% baterii (do 60% pojemności). Ładuję codziennie :D Teoretycznie wytrzyma 2 dni.. więc w normie. Jak mi trochę przejdzie zabawa, to pewnie wróci do normalnego zużycia.

[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

*

Offline gruniu

• 250
« Odpowiedź #805 dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:33:19 »
na ekranie today bateria zmienia sie co 10%, a na s2us co 1% - ale to szczegol
zauwazylem ze czasami jak chcem wlaczyc telefon przyciskiem z boku tak aby pojawilo sie s2us to tel sie nie wlacza, trzeba odczekac chwile i sprobowac ponownie - blad ten wystepowal tez na innych softach

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
« Odpowiedź #806 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:54:11 »
Witam chętnie bym poczytał wszystkie wypowiedzi ale jest ich dość sporo  :-|
tak więc przejdę od razu do zaobserwowanych problemów w wersji FUL
Mianowicie nie wiem czy to jest spowodowane romem ale po nawiązaniu połączenia z WI-FI otwiera mi 2 góra 3 strony i potem umarł w butach kompletnie nie umie nic wczytać :/ pisze mi że dalej połączone z internetem ale zachowuje się tak jak by się przejadł co strona to coraz wolniej wczytuje aż do momentu gdy już nic nie chce wczytać i wywala mi błąd że nie może wczytać strony lub że adres jest nieprawidłowy do tego zaobserwowałem RAZ ten sam problem adamr75
Co do problemu z managerem zadań  aplikacja telefon wyświetla się 3 razy
do tego po każdym kolejnym HARD resecie coś w tym romie umarło nie wiem niestety co ale znacznie pogorszyła się jego funkcjonalność dodam że nic nie instaluje na pamięci telefonu tylko na sim karcie 2 GB
do tego zaobserwowałem że i mi zaczął się wieszać menager AUDIO od czasu do czasu nawet nie umie wyszukać plików audio
oraz EQALIZER nie działa żadne ustawienia nie skutkują w ogóle nie reaguje a każde ustawienie nic nie zmienia
czy te problemy zostały może naprawione ?? lub wykazane ?? o co chodzi z tym WI-FI ?? Bo rom naprawdę MIŁY DLA OKA :) i cieszy mnie bardzo ale chciałbym wiedzieć czy zostały te problemy już wykryte i załatane

POSIADAM  SPV M650 ( HTC Artemis )  POZDRAWIAM
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 16:13:27 wysłana przez djhans »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #807 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:43:42 »
Na zadne z tych pytań nie umiem odpowiedziec bo po prostu takich problemow nie mam. Do przegladania stron uzywam opery moze dlatego :P

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
« Odpowiedź #808 dnia: Kwiecień 29, 2009, 13:31:18 »
Ech no trudno :( w takim wypadku będę zmuszony wgrać czysty ROM i podogrywać dodatki  :-|
Tak czy siak DOBRA robota z twoim romem może i ja się kiedy nauczę gotować :) PPOZDRO

« Odpowiedź #809 dnia: Kwiecień 30, 2009, 08:51:20 »
AMIGAnTomek:

Zauważyłem u mnie podczas odbierania rozmowy przyciskiem "zielona słuchawka" na ekranie że telefon się wiesza nie całkowicie ale na chwile bo naciskając czerwona słuchawke kilkanaście razy na telefonie chyba rozłączam sie z klientem poniewaz wychodzi mi telefon do DialPAd i wtedy jak ktoś zadzwoni jeszcze raz do mnie to spokojnie moge odebrac czy to zieloną słuchawka na ekranie czy tez przyciskiem na telefonie.

Czy miałeś moze kiedys takie objawy?

Kiedyś czytałem ze cos takiego chyba występuje podczas używanie S2U2?!.