AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423182 Wyświetleń

Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #750 dnia: Kwiecień 12, 2009, 17:32:22 »
A mi się w czasie jednej doby zdazyl 2 razy zawiesic (wydaje mi sie, ze za kazdym razem bylo to po uzyciu "hibernate" - moze byc to przyczyna?)
A poza tym strasznie szybko zzera baterie - czy to normalne?
I jeszcze wifi cos nie dziala, ale to chyba bylo omawiane juz na forum?
pozdrawiam

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #751 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:34:59 »
A mi się w czasie jednej doby zdazyl 2 razy zawiesic (wydaje mi sie, ze za kazdym razem bylo to po uzyciu "hibernate" - moze byc to przyczyna?)
Być może
To znaczy jak szybko? godzine dwie? CZy dwa-trzy dni?
pozdrawiam
Wifi działa na 100%
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #752 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:39:57 »
Być może
To znaczy jak szybko? godzine dwie? CZy dwa-trzy dni?
pozdrawiam
Wifi działa na 100%

szybko - to znaczy od rana do 18.00 zostalo 30%, a wczesniej trzymal 2-3 dni przy podobnej intensywnosci uzytkowania

co do WIFI - to w CommManagerze klikam "sieć WLAN", zeby ja aktywowac. Wtedy klepsydra sie chwilę kręci, a potem wraca do stanu nieaktywnego.

*

Offline xathloc

• **
  • 186
    • Fotoreportaż z Waszego ślubu
  • Sprzęt: SPV m650, MDA Compact IV
« Odpowiedź #753 dnia: Kwiecień 12, 2009, 19:53:03 »
U mnie na wersji Lite WiFi zasuwa bez problemu,
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

« Odpowiedź #754 dnia: Kwiecień 12, 2009, 21:30:45 »
Nie wiedzialem, ze ten telefon moze byc taki fajny! :)
na starym  WM5 praktycznie wszystko trzeba bylo robic patykiem,
a w romie od amigantomek same "fingerfriendly" gadzety.
A ta aplikacja do wybierania glosowego mnie rozlozyla. Dzięki! Sam bym w zyciu nie pomyslal, ze takie bajery sa.
Przepraszam za nagły wybuch euforii, ale tak mnie ucieszylo:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 21:34:03 wysłana przez bawol »

« Odpowiedź #755 dnia: Kwiecień 12, 2009, 23:04:51 »
ostatnio odkryłem małą przypadłość jeśli chodzi o WIFI

Jeśli artek (fon) był kiedykolwiek rozbierany, trzeba uważać żeby blaszki z anteny dobrze stykały z płytą fona.
U mnie wifi działał tylko metr od routera, po dokładnym wygięciu blaszek i przeczyszczeniu styków odbieram spokojnie z 10m. I jeszcze głośnik przestał buczeć przy połączeniach.

« Odpowiedź #756 dnia: Kwiecień 13, 2009, 15:27:18 »
Witam

U mnie po włączeniu telefonu, jak ktos dzwoni to nie słychać dzwieku dzwonka, tylko sam wibrator chodzi. Musze wtedy wyłączyć i włączyć dzwonek i jest wtedy wszystko ok. Sprawdzałem to już na kilku romach od 6.1.10 d 6.1.13 i za każdym razem jest tak samo. Używam powiadamiania zarówno wibracja i dzwonkiem. Czy ma ktoś podobny problem? Po za tym ROM od AmiganTomek rewelacja !

*

Offline gruniu

• 250
  • Sprzęt: artemis, mysle o rhodium
« Odpowiedź #757 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:44:48 »
do czego jest ta manilla, pytam bo nie moge tego uruchomic
A jaki masz soft?

wgralem Full
czy jest mozliwosc konfiguracji touchflo?
chcialbym np. zmienic klawisze na dolnym pasku

« Odpowiedź #758 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:28:30 »
A jaki masz soft?

wgralem Full

wejdz w programy\akcesoria i tak jest M2DC - to jest konfigurator Manili. Mozesz zmieniac co chcesz

*

Offline gruniu

• 250
« Odpowiedź #759 dnia: Kwiecień 14, 2009, 06:29:36 »
A jaki masz soft?

wgralem Full

wejdz w programy\akcesoria i tak jest M2DC - to jest konfigurator Manili. Mozesz zmieniac co chcesz

tak mozna zmienic tylko ze po wczytaniu ekrany z touchflo pojawiaja sie ustawienia wlasnie z tego programu

« Odpowiedź #760 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:24:43 »
tylko nie krzyczcie od razu, wertuje forum i już zgłupiałem, mam amigantomek 6.1.13 i chcę zmienić temat today,  gdzie znaleźć tematy, czy z innych romów pasują ? czytam po forum i wiem że można wrzucać przez spb ale to wtedy będzie nakładka

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #761 dnia: Kwiecień 15, 2009, 13:32:14 »
U mnie wszystko śmiga, właśnie jestem po przekładce ze standardowego WM5 (SPV M650) na to cudo. Jak to już ktoś napisał - nie wiedziałem, że ten telefon może być taki fajny :) Już myślałem nad Diamondem, a tak spokojnie poczekam do jesieni na koniec umowy :)

Pierwszy ROM jaki wgrywałem i od razu trafione w 10 - rewelacja. Wszystko działa płynnie, bez zacinania - wifi śmiga, gprs śmiga, GPS jeszcze nie wiem, instaluję właśnie AM 5.5.1EU to zobaczymy, ale nie sądzę, żeby były problemy.

Genialna robota, dzięki
[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

« Odpowiedź #762 dnia: Kwiecień 15, 2009, 14:53:12 »
ja też jestem super hiper zadowolony, mój spv m650 leżał pół roku nie używany teraz to całkiem co innego, natomiast nie wiem jak się zabrać za skórki itd aby go upiększyć, wiem że da się przez M2DC ustawiać. Na forum nie znalazłem takiego wątku, na xdadevelopers jest sporo info pod touch cube i gotowe tematy a przy tym romie nie wiem jak zrobić czy da się coś do niego dokładać? Może moje pytania są trywialne ale jestem zielony - chociaż romy już sobie sam wrzucam.... :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #763 dnia: Kwiecień 15, 2009, 15:46:34 »

« Odpowiedź #764 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:14:00 »
ja rówież byłem zadowolony przez tydzien działania tego softu, po tygodniu już nie jest tak kolorowo ciągle wieszające się touchflo to raz, jak wchodze w aparat to niestety nie wyświetla całego ekranu. Posiadam wersje full

« Odpowiedź #765 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:39:24 »
dzięki wielkie za pomoc  :ok: rom moim zdaniem ok, wszystko śmiga a spv zmienił oblicze w porównaniu do standardowego softu

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #766 dnia: Kwiecień 15, 2009, 19:46:01 »
ja rówież byłem zadowolony przez tydzien działania tego softu, po tygodniu już nie jest tak kolorowo ciągle wieszające się touchflo to raz, jak wchodze w aparat to niestety nie wyświetla całego ekranu. Posiadam wersje full
A zrob sogie soft reseta co pare dni. Komputera tez nigdy nie resetujesz. To nie serwer trzeba mu czasem pamiec przeczyscic. Co do aparatu to dziwne nikt nie mial z nim problemu

*

Offline wil3

• **
  • 165
« Odpowiedź #767 dnia: Kwiecień 16, 2009, 09:25:24 »
U mnie aparat działa OK, nawet wydaje mi się, że fotki są z deka wyraźniejsze przy tej samej rozdzielczości, choć to może być euforyczno-subiektywne odczucie. W każdym razie cały ekran wyświetla się bez problemu.

Czego mi brakuje - godziny w trybie zablokowanym. Muszę przesunąć suwak, żeby sprawdzić czas. Nie korzystam z zegarka na ręce i mój fonik to również mój zegarek :) Idealnie by było, gdyby w trybie zablokowanym był ten duży zegar z Today i nic więcej, a przesunięcie suwaka uaktywniałoby wszystkie funkcje. Bardzo marudzę? ;-)

*

Offline xathloc

• **
  • 186
« Odpowiedź #768 dnia: Kwiecień 16, 2009, 09:30:48 »
Jeżeli piszesz o zegarku w S2U2 to zależy on od konfiguracji, masz do wyboru różne zegarki, a na xdev jeszcze sporo dodatkowych,
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

« Odpowiedź #769 dnia: Kwiecień 16, 2009, 10:19:53 »
jak usunąć te 2 mp3 z wersji AMIGAnTOMEK_6.1.13_clean ?

zajmują niepotrzebnie pamięć i w żaden sposób nie mogę ich ruszyć :O

nie wiem po co to pogrubianie roma mp3kami wersja clean traci sens, z karty fonik ścicznie się flashuje  :sleepy:

czy jest możliwość "ugotowania"  6.1.13_clean bez tych 2 plików ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 11:08:23 wysłana przez linek »

*

Offline wil3

• **
  • 165
« Odpowiedź #770 dnia: Kwiecień 16, 2009, 13:09:25 »
Jeżeli piszesz o zegarku w S2U2 to zależy on od konfiguracji, masz do wyboru różne zegarki, a na xdev jeszcze sporo dodatkowych,

Zegarek mi się podoba, tylko nie jest wyświetlany w trybie zablokowanym.

*

Offline xathloc

• **
  • 186
« Odpowiedź #771 dnia: Kwiecień 16, 2009, 13:16:47 »
Zegarek mi się podoba, tylko nie jest wyświetlany w trybie zablokowanym.
Właśnie w trybie zablokowanym wyświetli ci się zegarek, który ustawisz w konfiguracji S2U2, odblokowany telefon wyświetla, w zależności od tego co ustawisz dla ekranu today, zegarek z HS++ lub innego pulpitowego pluginu,
pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #772 dnia: Kwiecień 16, 2009, 14:59:44 »
jak usunąć te 2 mp3 z wersji AMIGAnTOMEK_6.1.13_clean ?

zajmują niepotrzebnie pamięć i w żaden sposób nie mogę ich ruszyć :O

nie wiem po co to pogrubianie roma mp3kami wersja clean traci sens, z karty fonik ścicznie się flashuje  :sleepy:

czy jest możliwość "ugotowania"  6.1.13_clean bez tych 2 plików ?
A po to ze duzo ludzi nie ma pojecia o flashowaniu z karty lub ma karty sdhc z ktorej nie sflashujesz. Bylo sporo glosow proszacych o takie rozwiazanie i dlatego tak zrobilem. Wszystkim nie dogodze sorry ale kazdemu pod upodobania nie bede gotował chyba ze na specjalne zamowienie.

*

Offline wil3

• **
  • 165
« Odpowiedź #773 dnia: Kwiecień 16, 2009, 15:27:19 »
Właśnie w trybie zablokowanym wyświetli ci się zegarek, który ustawisz w konfiguracji S2U2, odblokowany telefon wyświetla, w zależności od tego co ustawisz dla ekranu today, zegarek z HS++ lub innego pulpitowego pluginu,

Dobra, w takim razie, wytłumacz proszę jak chłopu na granicy - co mam zrobić, żeby w trybie zablokowanym, czyli wtedy, kiedy muszę przesunąć suwak a'la iPhone, zamiast zaćmienia słońca (lub zamiennie baterii w trakcie ładowania) wyświetlał mi się zegar z ekranu today, czyli wielki, bialy,  z czarnymi cyframi i przezroczystymi wskazówkami. :)

*

Offline xathloc

• **
  • 186
« Odpowiedź #774 dnia: Kwiecień 16, 2009, 15:35:27 »
Ja akurat korzystam z analogowego, więc nie pamiętam jakie cyfrowe są zaimplementowane w S2U2, ale zegar zmieniasz w :
Programy -> S2U2 -> S2U2 Settings -> sekcja Informacje / Folder 1-go zegara / Folder 2-go zegara.
Zegary można znaleźć m.in. na http://s2u2.ac-s2.com/

pozdrawiam
Krzysiek
pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline gruniu

• 250
« Odpowiedź #775 dnia: Kwiecień 16, 2009, 20:53:04 »
nie moge znalezc nigdzie onfo na temat manilli 3D
chcialbym zobaczyc jak to wyglada

w touchflo minuty sie zmieniaja w formie przeskoku, a czy mozna wgrac taki temat zeby to bylo w formie animacji, cos na styl przekladajacej sie kartki?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #776 dnia: Kwiecień 16, 2009, 22:49:47 »
nie moge znalezc nigdzie onfo na temat manilli 3D
chcialbym zobaczyc jak to wyglada

w touchflo minuty sie zmieniaja w formie przeskoku, a czy mozna wgrac taki temat zeby to bylo w formie animacji, cos na styl przekladajacej sie kartki?
Na Artku Manilli 3D nie uruchomisz więc odpuśc sobie. Ta animacja októrej mówisz to właśnie element Manilli 3D o ile pamiętam

*

Offline wil3

• **
  • 165
« Odpowiedź #777 dnia: Kwiecień 17, 2009, 08:41:43 »
Ja akurat korzystam z analogowego, więc nie pamiętam jakie cyfrowe są zaimplementowane w S2U2, ale zegar zmieniasz w :
Programy -> S2U2 -> S2U2 Settings -> sekcja Informacje / Folder 1-go zegara / Folder 2-go zegara.
Zegary można znaleźć m.in. na http://s2u2.ac-s2.com/

Dzięki, dopiero teraz załapałem - zrobiłem jak napisałeś i teraz mam zegar w trybie zablokowanym - cacy  :ok:

Z innej beczki - ekran startowy - da się gdzieś tam wrzucić zadania? Korzystam także z tej funkcji. W trybie zablokowanym pokazuje mi ikonkę z ilością zadań do zrobienia, natomiast na ekranie startowym po odblokowaniu mam tylko Zegar (i alarmy), historię połączeń (ew. nieodebrane) oraz kalendarz. Zadania mogłyby się ewentualnie wyświetlać na pasku dolnym z ikonami, np. pomiędzy emailami, a pogodą. Da się?  :mrgreen:

« Odpowiedź #778 dnia: Kwiecień 17, 2009, 09:32:25 »
mam mały problem posiadam xde orbit oraz htc p3470 dostałem go wczoraj w rozliczeniu telefon posiada windowsa w języku holenderskim ;/ chciałem zainstalować polaka jednak telefon nie reaguje po podłaczeniu do komputera wiem że jest specjalny dział dla tego modelu jednak jest strasznie ubogi w porównianiu do naszego wszystkie opisane tam sposoby nie działają moze macie pomysł jak wgrać nowy rom słyszałem że można przez kartę sd.

*

Offline bomber

• *
  • 71
  • Sprzęt: Artemis=> => Rhodium ;)
« Odpowiedź #779 dnia: Kwiecień 17, 2009, 12:03:17 »
1)Dlaczego jak zrobie soft reset to z wyłączoną manilą mam 58% ramu zajęte, z włączoną 63-65% a po paru dniach robi mi sie 74-75%zajętego ramu pomimo iż wszystkie aplikacje są wyłączone(hibernate tez nie pomaga)

2)Mam zainstalowany spb timer i nie huhu nie moge zrobić żeby była więcej niż jedna pobudka-dzwoni raz,po 5minutach pobudka i alarm się wyłącza pomimo że jest opcja "ustaw ilość pobudek"czy coś w tym stylu????