AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422747 Wyświetleń

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #630 dnia: Marzec 11, 2009, 18:28:20 »
Na pewno czytaliście
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3448599#post3448599
ciekaw jestem co dalej? nasz kolega AMIGAnTOMEK co o tym myśli   B)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #631 dnia: Marzec 11, 2009, 19:32:45 »
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #632 dnia: Marzec 13, 2009, 00:09:07 »
W pierwszym poście pojawiła się wersja 6.1.11 FULL oraz 6.1.11 Full bez s2u2

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #633 dnia: Marzec 13, 2009, 19:33:41 »
AMIGAnTOMEK mam pytanie co do tego roomu, chciałem sobie zainstalować na little taki sam format HTC home (tzn godzine, i zakladki na glownym ekranie) tylko nie pamiętam jak to się nazywało...

M2D
Manila 2D

szare komórki zadziałały :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 21:22:39 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

« Odpowiedź #634 dnia: Marzec 13, 2009, 20:42:53 »
zainstalowałem ROM Ami6.1_5 i takie moje sugestie.widzę że gotowanie tych ROM-ów idzie Ci dość sprawne więc proponuje i proszę aby poza wersją LITE i FULL powstała wersję CLEAN czyli wersję "czystą",najbardziej zbliżoną do "gołego" WM6.1.była by to wersja pozbawiona wszystkich dodatków które i tak nie są wykorzystywane przez niektórych użytkowników a która była by dobrą bazą do instalowania swoich programów.poza kilkoma programami które są po angielsku ,co mnie troszkę irytuję :) (power mode WLAN,kalkulator,pocket x pdf,wififofum) wszystko śmiga jak do tej pory ok.moim zdaniem nie ma sensu wrzucania do ROM-u programów które i tak przestaną być zaraz aktualne a których nie odinstalujemy,przykładem jest tu battery status którego wersja jest dość stara bo oczywiście ten programik nazywa się teraz homescreen ++.według mnie można pozbyć się całej zawartości folderu akcesoria.programy te i tak każdy doinstalowuje sobie wedle uznania i robi to zazwyczaj na kartę pamięci,co zwalnia pamięc wewnętrzną.konkludując z całej listy doinstalowanych programów zostawił bym tylko HTC Touch Dialer,Touch Media Player Skin,NETCF 3.5,Arcsoft MMS v5.0.31.19,Diamond Connection setup.programy które wpływają na kulturę pracy i wygląd PDA./pokaz/1179520---429f.html]http://[serwis zabroniony]/pokaz/1179520---429f.html tu są programiki które mogą się przydać.widzę i tak przyjąłeś styl HTC więc theme z diamonda,nakładka na kalkulator który wgotowałeś ale po polsku.chodzi mi tu o trzy drobne słówka,(edit,copy,paste).jest to tylko nakładka którą sam spolszczyłem a w zasadzie te głupie trzy słówka :) nie wiem więc czy się przyda ale podaje,commenager według mnie ładniejszy.w Twoim ROM-ie przyciski są jakieś takie niewyraźne i zamazane,programik do wifi.wrzuca się go do windowsa a skrót do autostart w windows i pojawia się klasyczna ikonka w ustawieniach jak w WM 6.0 która według mnie niektórym wystarcza.http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26708.msg828006#msg828006 tu są skiny z tych skórek i można sobie oglądać. troszkę się rozpisałem i zagmatwałem .pozdrawiam
Wersja CLEAN to nie problem ale zgóry mówię że konieczne będzie wgrywanie poprzez kartę pamięci bo ROM bedzie zbyt mały aby poszło przez RUU. Task manager niestety pozostanie w takiej formie bo spolszczenia do niego nie ma a jest to zbyt dobra aplikacja żeby się jej pozbyć (i malutka to raptem 200 kB) kalkulator sam zdążyłem spolszczyć a w tym cabie co podałeś i tak było po angielsku :D. Comm Managera podmieniłem choć dałeś mi niezła robotę z zamianą CABA na OEM :D. Wifi miałem w kuchni tylko wywaliłem ale masz rację to dość przydatne więc przywrócę :D. Theme bardzo proszę tylko po co dodatkowo zaśmiecać ROM skoro każdy wgra sobie taki theme jaki chce ale to zaden problem.
Ktoś chciał ustawienia PLAYA więc pracuję aby podmienić całą masę niepotrzebnych sieci na całym świecie na 5 naszych polskich :D
Jak ukończę to wstawię :P

poczytałem i nic z tego jak wgrac poprzez  kartę pamięci nie mam pojecia o czym piszecie , poprzednio udało mi sie wgrać wersje lite ale brakuje mi pamieci i zmienic chciałem ale nie wiem jak - poprzednia działa i jest git  - ale latam na motorku z igo i mp3 lipa nie da rady brak paieci prosze kolegów w wolnej chwili o kilka słów jak to zrobic , Dzieki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #635 dnia: Marzec 13, 2009, 22:16:53 »
ciumpa nie cytuj tak długich wypowiedzi tylko tnij. Poza tym napisz po polsku to co chciałeś przekazać bo nic z tego nie rozumiem  :O Chcesz odpowiedzi to szanuj czytających.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #636 dnia: Marzec 13, 2009, 22:27:27 »
Mam wersje  romu lite a potrzebuje wgrac clean , po wgraniu lite zostaje zbyt mało ramu  - na to by słuchac muzyki i nawigować w igo 8 , dlatego chciałem wgrać clean - poczytałem i wgrywa sie go z karty , ale nie wiem jak sie do tego zabrać i jak to zrobic .
Wprowadzamy PDA w tryb bootloadera - nie mam pojęcia jak to zrobić - teraz prościej
dziekuje za pomoc

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #637 dnia: Marzec 13, 2009, 22:36:57 »
Mam wersje  romu lite a potrzebuje wgrac clean (...)
ale nie wiem jak sie do tego zabrać i jak to zrobic .
Wprowadzamy PDA w tryb bootloadera - nie mam pojęcia jak to zrobić(...)
Zdaje się, że kilka\kilkanaście stron w przeszłość ktoś dokładnie krok po kroku, wraz ze zdjęciami pokazywał jak to zrobić.
niedawno (na 19 stronie) nawet to przytaczałem.
Powertuj strony na tym wątku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 22:38:44 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #638 dnia: Marzec 13, 2009, 23:03:01 »
S2u2 nie moge wejsc w ustawienia nowy rom 6.1-11. Czy u was jest podobnie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 23:48:02 wysłana przez adamr75 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #639 dnia: Marzec 13, 2009, 23:24:17 »
Mam wersje  romu lite a potrzebuje wgrac clean , po wgraniu lite zostaje zbyt mało ramu  - na to by słuchac muzyki i nawigować w igo 8 , dlatego chciałem wgrać clean - poczytałem i wgrywa sie go z karty , ale nie wiem jak sie do tego zabrać i jak to zrobic .
Wprowadzamy PDA w tryb bootloadera - nie mam pojęcia jak to zrobić - teraz prościej
dziekuje za pomoc

Ja podawałem ze zdjęciami jak to wygląda:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70844.msg924039#msg924039
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #640 dnia: Marzec 14, 2009, 08:01:53 »
dziekuje za pomoc

Mam Lite, wcześniej miałem Full ale wkórzał mnie TF2D,  w obu przypadkach programy do nawigacji chodziły płynnie w tym IG8, wolnej pamięci zawsze mam w okolicach 20MB nawet po zainstalowaniu dodatkowych swoich programów    więc nie bardzo rozumiem jaki masz problem z pamięcią. Nawet jak wgrasz super oszczędny rom to i tak zostanie ci nie więcej jak 24-26MB wolnej pamięci. W tryb botloadera wchodzi o ile dobrze pamiętam:  przycisk "power" plus trzymasz przycisk głośności w dół, na karcie pamięci musisz mieć tylko rom do wgrania z odpowiednią nazwą - poszukaj na forum było wiele razy nawet w tym wątku.

« Odpowiedź #641 dnia: Marzec 14, 2009, 11:28:47 »
Witam

Posiadam oryginalnego HTC Artemis niebrandowany(bez simlocka). W tej chwili mam WM6(upgradowalem kiedys bez problemu).
Aktualnie sciagnałem AMIGAnTOMEK_6.1.11_full oraz bezs2u2 i za kazdym razem przy probie upgradu na jednej i na 2 wersji
przy 3 procencie instalator zwraca blad w ktorym informuje ze plik romu jest uszkodzony.

Sciągałem 2 razy te 2 romy i za kazdym razem jest to samo.

Wyczytalem aby włączyc w opcjach Connections > USB to PC advanced functionality ale to miałem włączone i nadal nic.

Czy ma ktoś jeszcze pomysły gdzie moze być problem?

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #642 dnia: Marzec 14, 2009, 14:11:29 »
Nie wiem, co masz na myśli pisząc "...instalator zwraca blad w ktorym informuje ze plik romu jest uszkodzony...", ale prawdopodobnie odpalenie tego, co w załączniku do wiadomości:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311403
przed wgraniem romu - będzie rozwiązaniem Twojego problemu.

Jeśli nie, to opisz dokładnie komunikat błędu. Tak będzie łatwiej dla chcących Ci pomóc.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 19:36:56 wysłana przez malylysy »
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline jyras

• 23
« Odpowiedź #643 dnia: Marzec 14, 2009, 17:58:23 »

Mam to samo .. tez nie moge wejsc w ustawienie ... czy da sie cos wymyslic ? :)

« Odpowiedź #644 dnia: Marzec 14, 2009, 23:16:38 »
Witam

Posiadam oryginalnego HTC Artemis niebrandowany(bez simlocka). W tej chwili mam WM6(upgradowalem kiedys bez problemu).
Aktualnie sciagnałem AMIGAnTOMEK_6.1.11_full oraz bezs2u2 i za kazdym razem przy probie upgradu na jednej i na 2 wersji
przy 3 procencie instalator zwraca blad w ktorym informuje ze plik romu jest uszkodzony.

Sciągałem 2 razy te 2 romy i za kazdym razem jest to samo.

Wyczytalem aby włączyc w opcjach Connections > USB to PC advanced functionality ale to miałem włączone i nadal nic.

Czy ma ktoś jeszcze pomysły gdzie moze być problem?

Wgraj sobie USPL jeszcze raz przed wgraniem Romu.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #645 dnia: Marzec 17, 2009, 14:55:21 »
Chyba jest jakis bug. Jutro bede juz w kraju to sprawdze i poprawie

*

Offline jyras

• 23
« Odpowiedź #646 dnia: Marzec 18, 2009, 12:35:51 »
AMIGAnTOMEK na samym poczatku chcialbym powiedziec, ze jestem ci bardzo wdzieczny za wklad pracy ktory wlozyles w ten rom ... a moja wdziecznosc okaze finansowo :)

Uwazam, ze jest on lepszy niz romy dostepna na xda ... mialbym dwie prosby czy dalbys rade dodac w standardzie do romu psShutXP oraz jakis dobry programik do podkrecania procesora ?

Ostatnia juz mega fajna rzecza bylby jakis programik do backupu w standardzie ... obecnie uzywam PIMBackup ... ale on z jakiegos powodu nie archiwizuje niektorych wiadomosci ... a po wgraniu nowego romu przestawia je wszystkie w czasie ...

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #647 dnia: Marzec 18, 2009, 13:43:48 »
AMIGAnTOMEK na samym poczatku chcialbym powiedziec, ze jestem ci bardzo wdzieczny za wklad pracy ktory wlozyles w ten rom ... a moja wdziecznosc okaze finansowo :)

Uwazam, ze jest on lepszy niz romy dostepna na xda ... mialbym dwie prosby czy dalbys rade dodac w standardzie do romu psShutXP oraz jakis dobry programik do podkrecania procesora ?

Ostatnia juz mega fajna rzecza bylby jakis programik do backupu w standardzie ... obecnie uzywam PIMBackup ... ale on z jakiegos powodu nie archiwizuje niektorych wiadomosci ... a po wgraniu nowego romu przestawia je wszystkie w czasie ...

do podkrecania sluzy zawarty HomeScreen++. Jest to wtyczka Today wiec aby jej uzywac wraz z TouchFlo nalezy najpierw wlaczyc secondToday  i na nim dopiero HS++
Do backupu zawarty program backup (w akcesoriach)
Co do psShutXP wydaje mi sie on niezbyt przydatnym bajerkiem, ale jesli wiecej bedzie glosow na tak to dla mnie zaden problem dogotowac to. Wstrzymuje wiec na pare dni poprawke s2u2 i czekam na glosy za i przeciw psShutXP
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 13:45:25 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline jeditychy

• 49
  • Sprzęt: SPV M650 WM6.5 - 28005R1 PLK SHADY313
« Odpowiedź #648 dnia: Marzec 18, 2009, 20:32:53 »

[/quote]
... i czekam na glosy za i przeciw psShutXP
[/quote]

jestem za psShutXP najlepiej by była możliwość zmiany skinów bo w najnowszym nie ma tej opcji
rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 FULL >>>   rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 LITE >>> WM6.5 - 28005R1 PLK Shady313

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #649 dnia: Marzec 18, 2009, 21:33:01 »
A tak swoja droga mozecie mi wyjasnic po co to komu? Kompletnie nie widze celowosci tego progsa.

« Odpowiedź #650 dnia: Marzec 19, 2009, 12:38:21 »
Witam!
Jak usunąć icontacts po wgraniu wersji full v10?
Nie chcę od nowa instalować wszystkiego, tylko usunąć icontacts, bo mnie wkurza, wolę klasycznego managera kontaktów.
 BTW: ten rozmyty obrazek kontaktu przy przychodzących to sprawka icontacts?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #651 dnia: Marzec 19, 2009, 15:17:46 »
Jesli chodzi ci  o pelnoekranowe wyswietlanie kontaktu to to robi s2u2 jesli jest niewyrazny to mozesz przy pomocy s2v przypisac ladna fotke wtedy jakosc bedzie lepsza.
Usunąć icontacts sie nie da ale mozna przywrocic domyslny manager kontaktow

wyszukac w rejestrze:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Rai\:MSCONTACTS]
"0"="Kontakty"
"1"="\iContact\iContact.exe"
"2"=dword:1
"3"=dword:0
I zmienić na:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Rai\:MSCONTACTS]
"0"="Kontakty"
"1"=":MSPOUTLOOK contacts"
"2"=dword:1
"3"=dword:0
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 16:30:43 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

« Odpowiedź #652 dnia: Marzec 19, 2009, 17:55:49 »

wyszukac w rejestrze:
...

Oooo!
Gra i buczy.
Dzięki!

*

Offline ADC

• 7
« Odpowiedź #653 dnia: Marzec 20, 2009, 22:40:06 »
Wytlumaczcie mi prosze jak mam wejsc do rejestru lub gdzie go szukac

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #654 dnia: Marzec 20, 2009, 22:42:37 »
1. Total Commander - \\Wtyczki
2. CeRegEditor
.....
Google - rejestr PPC
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 22:44:44 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline acidman666

• 13
  • Sprzęt: spv m650 / palm III x / palm III xe
« Odpowiedź #655 dnia: Marzec 21, 2009, 13:08:17 »
Witam wszystkich
Na początek chciałem podziękować za ogrom pracy włożony w ROM przez AMIGAnTOMEK.
Przesiadłem się z WM5 orangowego na wesje full i jestem bardzo zadowolony szybkościa działania jak i doborem wgotowanych programów.
Ale jako że nie ma ideałów to chciałem podzielić się spostrzeżeniami, oraz zapytać czy i Wam się takie rzeczy czasami dzieją.
Zdarza się że po włączeniu jakiegoś programu (ostatnio miałem tak z Advanced Config) zaraz się wyłącza ot tak, a po ponownym go uruchomieniu działa wporzadku. Natomiast scondToday wyłącza się po jakimś dłuższym czasie np. po nocy już jest wyłączony. No i TouchFlo się czasami wyłącza zauważyłem że dzieje się to przy uruchomieniu bardziej zasobożernych programów typu TCPMP lub przy kopiowaniu plików z urzadzenia na kartę pamięci lub odwrotnie (przy wiekszych plikach ~5MB).
Pozdrawiam acidman

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #656 dnia: Marzec 21, 2009, 13:26:54 »
te dolegliwosci spowodowane sa na 99% zbyt mala iloscia pamieci w Artku niestety :(

*

Offline acidman666

• 13
  • Sprzęt: spv m650 / palm III x / palm III xe
« Odpowiedź #657 dnia: Marzec 21, 2009, 13:38:09 »
Dzięki za szybką odpowiedź, tak podejrzewałem ale nie byłem pewien, w sumie moze lepiej że wyłacza czasowo TouchFlo niz żeby przymulały programy aktualnie uruchomione...

*

Offline mlin

• 19
« Odpowiedź #658 dnia: Marzec 21, 2009, 14:10:20 »
Dzięki za szybką odpowiedź, tak podejrzewałem ale nie byłem pewien, w sumie moze lepiej że wyłacza czasowo TouchFlo niz żeby przymulały programy aktualnie uruchomione...

możesz również wyłączyć htc kill'a - mnie dość mocno pomogło.
(można to zrobić w adv config)

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #659 dnia: Marzec 21, 2009, 22:58:18 »
Wyłączyć auto kila w advencedConfig w zakładce htc Task Manager  i nic samoczynie sie nie zamknie a co do Second Today w Managedze zadan dodajemy do specjalnych u jeżeli nie użyjemy  Hibernate to nigdy się nie zamknie. Po za tym należy nie za dużo mieć właczonych zakładek w manilli i wszystko smiga świetnie  testuje ten rom od chwili kiedy powstał i jeżeli się pamięta że artek ma mniej pamięci niż wszystkie nowe sprzętu to ten rom działa bez zarzutów. Miałem ten rom przez miesiąc bez hard resetu i po za tym że kilka razy włączyłem i włączyłem artka  [spowodowane ucieczkom pamieci] nic niepokojacego się nie zdarzyło wszytko działało ok. Zadne aplikacje sie same nie wyłaczały artek ani razu się nie zawiesił.