AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423080 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #600 dnia: Marzec 02, 2009, 20:35:53 »
U mnie też full nie działał stabilnie. Automapa potrafiła się wyłączyć już na starcie, aplikacje włączały się długo. Teraz testuję wersję lte - póki co bez zarzutu.
Qrcze nie wiem dlaczego tak się dzieje bo u mnie dziala wszystko oK. W Manilli mam uruchomione zakladki podstawowe bez poczty bo zadne inne nie sa mi potrzebne. Kazda nastepna otwarta pożera pamięć może to jest wasz problem?
Napisane: Marzec 02, 2009, 20:34:44
U mnie wifik dziala bez problemu. Może masz problemy z kompatybilnością z nadajnikiem, ponoć Artki są kapryśne jeśli o to chodzi.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #601 dnia: Marzec 04, 2009, 10:51:52 »
Panowie
Wgrałem wersję 6.1.10 Full i nie działa mi alarm. Alarm zakliknięty, w ustawieniach dźwięku - dżwięki alarmu właczone, a pod zegarem na ekranie dzisiaj jest napis - alarm wyłączaony.
Może ktoś wie co z tym zrobić?
Pozdrawiam
g.

Poradziłem - Doinstalowałem G-Alarm i zadziałało...
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 20:46:41 wysłana przez grzegorz_33_33 »

« Odpowiedź #602 dnia: Marzec 04, 2009, 11:26:40 »
Witam.
Probując wgrać ten rom wywala mi error na3%. 2 razy propowalem i na 3% tak samo. co moze byc tego przyczyna?

Edit: o ja głupi:P zapomnialem ze musze Cida sciagnac..
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 12:21:56 wysłana przez Scooter20 »

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #603 dnia: Marzec 04, 2009, 11:39:07 »
ja kill w htc menagerze wylaczylem, jak nie uzywam hibernate.exe to nic sie nie zamyka, tylko strasznie zapycha sie ram. odchudzanie manilli niewiele pomaga. Tomku mozesz napisac jakie to 'podstawowe' zakladki masz uruchomione? moze to ktoras zakaldka mi ta pamiec zapycha?

co do automapy to wczoraj mi sie nie zamknela, ale sama zminimalizowala jeszcze zanim zlapalem fixa.

aha, dziala komus equalizer? bo ja nie slysze zadnej roznicy...

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #604 dnia: Marzec 04, 2009, 11:48:12 »
Witam przede wszystkim chcialbym podziekowac za rom, ale mam maly problem odnosnie wi-fi czy musze je jakos skonfigurowac zeby dzialalo, bo nie moge sie podlaczyc widzi siec i nie jest zablokowana i laczy ale po pewnym czasie wyskakuje ze nie moze sie polaczyc. moj tel to artemis100 z ery, (czytalem ze tel z ery nie maja wifi ale dlaczego ja widze siec?) z gory dziekuje

MDA z Ery to jest ARTE-110, można sprawdzić pod baterią i na bank nie ma Wi-Fi ( jest wycięty sprzętowo ), SPV z Orange to ARTE-100, miałem obydwa więc wiem co pisze, jeżeli masz Wi-Fi to napewno nie masz sprzęta z Ery ( ewentualnie samą obudowę z napisem MDA a bebechy od innego).

*

Offline jyras

• 23
« Odpowiedź #605 dnia: Marzec 04, 2009, 16:33:23 »
Nie dzialaja mi MMS-y :/ ... w sensie dostaje wiadomosci sciaga je ladnie.
Po sciagnieciu wiadomosc jest widoczna w folderze SMS/MMS, po kliknieciu na nia widze tekst oraz taka mala ikonke obrazka jak klikam na ikonke obrazka to wraca mnie do glownego folderu wiadomosci .....

Czy ktos tak mial ?
prosze pomozcie.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #606 dnia: Marzec 04, 2009, 17:41:32 »
Tomku mozesz napisac jakie to 'podstawowe' zakladki masz uruchomione? moze to ktoras zakaldka mi ta pamiec zapycha?
HomeWidget
PeopleWidget
MessagingWidget
WeatherWiget
SettingsWidget

« Odpowiedź #607 dnia: Marzec 04, 2009, 20:37:01 »
Moj tel to arte 110 sprawdzony pod bateria. Ale dlaczego ja widze sieci dostepne skoro nie mam wifi jest za to jakis inny modul odpowiedzialny?

« Odpowiedź #608 dnia: Marzec 06, 2009, 12:02:14 »
AMIGAnTOMEK, dzięki za fajny ROM. Działa bezproblemowo.
Mam jedno pytanie. Kalkulator z Twojego ROMu jest o tyle przydatny, że prawidłowo liczy procenty (spróbujcie na innym policzyć np. 200-18% :) ). Jak się nazywa to co ugotowałeś w romie ? Można to gdzieś dostać osobno ?

Pozdrawiam,
Rafał

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858

*

Offline barpoz

• **
  • 110
  • Sprzęt: i9100
« Odpowiedź #610 dnia: Marzec 06, 2009, 19:06:27 »
a kolego "Rumburak" może masz telefon po wymianie płyty głównej w serwisie i włożyli z wifi - znam już takie dwa przypadki gdzie MDA po powrocie z CRC jak dobrze pamiętam ma płytę główną z wifi :ok:

« Odpowiedź #611 dnia: Marzec 07, 2009, 18:19:43 »
Witam. Panowie gdzie w tym romie moge znaleźć mac adres karty ?

« Odpowiedź #612 dnia: Marzec 07, 2009, 20:47:08 »
ano moze i tak jest bo tel kupilem niedawno i moze byl po przejsciach. no ale skad mam sie dowiedziec bez rozkrecania tego fona czy mam te wifi czy nie bo siec widze ale za nic w swiece nie moge sie podlaczyc do niej. moze ktos mial taki problem i w jakis sposob go rozwiazal to prosze sie podzielic :)

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #613 dnia: Marzec 07, 2009, 21:00:40 »
Czy próbowałeś się podłączyć tylko do jednej sieci, czy do innych też ?? napisz coś więcej co to za sieć, twoja prywatna czy od kogoś bo może być filtrowanie po MACu włączone i pomimo że nie jest zabezpieczona to i tak cię nie połączy.

« Odpowiedź #614 dnia: Marzec 08, 2009, 16:47:59 »
Pierwszy raz sie probowalem podlaczy u siebie w domu a drugi raz probowalem u siebie w pracy(siec zostala odbezpieczona tak mi powiedzieli bo normalnie jest zabezpieczona) no niestety jestem laikiem w sprawach komunikacji bezprzewodowej.

*

Offline mlin

• 19
« Odpowiedź #615 dnia: Marzec 08, 2009, 16:59:21 »
Jako, że mój pierwszy post - chciałbym się przywitać ;).
Następnie, co jest w zasadzie inicjalnym motywem mojego założenia konta - chciałem podziękowac koledze Tomkowi za jego ROM i pracę weń włożoną.

Moje wrażenia:

1) Posiadam wersję full - po skonfigurowaniu i soft resecie ilośc wolnej pamięci waha się od (startowego) 24-21mb, do 13-10, gdy sobie poleży ze dwa dni. Nie wiem czy jest to dobry wynik, gdyż Artemis (arte 200) jest moim pierwszym PPC (Palm Zire 21 > Tungsten T3 > Nokia N80) i muszę jeszcze odrobinę nadrobić w kwestii tego co możemy nazwać wydajnościowo dobrym :). Pracuje się przyjemnie, a to chyba najważniejsze.
2) Zaobserwowałem częste wyłączanie się TouchFlow, trzeba tapnąć i uruchamia się znów. Dzieje się tak w momencie, gdy odpalę jakiś program (załóżmy Automapę), ale czasami potrafi się wyłączyć np. podczas pisania smsa (tj. po wyjsciu z edytora, trzeba tapnąć, żeby się uruchomił). Nie wiem czy jest to normalne. HTC kill jest wyłączony, bo aplikacje się niestety same zamykały.
3) Problematycznym bywa pisanie smsa - zdarza się, że klawiatura się wyłącza sama z siebie. Muszę wtedy kliknąć u spodu na jej ikonkę i wraca. Czasami da się napisać całą wiadomość, a czasami znika co 10 sekund. Zastanawiam się nad doinstalowaniem jakiegoś programu z większymi przyciskami niż te WM-owe. Jakieś sugestie?

I teraz mały OT - jako, że (jak wspomniałem) jest to mój pierwszy ppc, nie do końca wiem "do czego" mam szukać themeów, gdybym chciał sobie ów zmienić - czy mógłby mi ktoś pomóc?

Serdecznie pozdrawiam,
mlin

« Odpowiedź #616 dnia: Marzec 08, 2009, 19:28:20 »
witam serdecznie
kiedy mozna sie spodziewac nowej wersji romku ??  :grin:

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #617 dnia: Marzec 08, 2009, 23:28:29 »
1) Posiadam wersję full - po skonfigurowaniu i soft resecie ilośc wolnej pamięci waha się od (startowego) 24-21mb, do 13-10, gdy sobie poleży ze dwa dni. Nie wiem czy jest to dobry wynik, (...)

Ja mam wprawdzie ROM Ery z HTC Home (to jest chyba TouchFlo, nie?), ale u mnie pod SoftResecie jest 26-25mb, a potem niezależnie od czasu i sposobu użytkownia nie spada poniżej 20mb ram, zwykle okolo 22-23mb... chyba że pobawię się Operą, która nawet po zakilowaniu jej procesu poziom ram nie wraca do normy tylko stoi na 6-8mb.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #618 dnia: Marzec 08, 2009, 23:31:43 »
Ja mam wprawdzie ROM Ery z HTC Home (to jest chyba TouchFlo, nie?),
Nie. HTC Home to HTC Home a TouchFlo2D to inaczej Manilla2D

*

Offline mlin

• 19
« Odpowiedź #619 dnia: Marzec 08, 2009, 23:41:10 »
1) Posiadam wersję full - po skonfigurowaniu i soft resecie ilośc wolnej pamięci waha się od (startowego) 24-21mb, do 13-10, gdy sobie poleży ze dwa dni. Nie wiem czy jest to dobry wynik, (...)

Ja mam wprawdzie ROM Ery z HTC Home (to jest chyba TouchFlo, nie?), ale u mnie pod SoftResecie jest 26-25mb, a potem niezależnie od czasu i sposobu użytkownia nie spada poniżej 20mb ram, zwykle okolo 22-23mb... chyba że pobawię się Operą, która nawet po zakilowaniu jej procesu poziom ram nie wraca do normy tylko stoi na 6-8mb.

Czyli to TouchFLO zabiera co jego, bo po ów wyłączeniu poziom ramu wygląda u mnie mniej więcej tak samo.

I jeszcze odnośnie tematów - czyli gdybym chciał sobie coś zmienić, musze szukać tematów dla Manilli2D?

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #620 dnia: Marzec 08, 2009, 23:47:25 »
Ja mam wprawdzie ROM Ery z HTC Home (to jest chyba TouchFlo, nie?),
Nie. HTC Home to HTC Home a TouchFlo2D to inaczej Manilla2D

OK.
Zastanawiałem się czy "wyciekanie" ramu to przypadło WindowsMobile czy rozbudowanego softu - przetestowałem różne Shelle (w cabach) i wszystkie, oprócz HTC Home, ma ten problem. Artek leży bezczynnie i traci ram. Im bardziej zaawansowany shell tym większe miałem problem z wyciekiem ramu.
Piszę w tym wątku o tym, bo zapewne nie doczekam się na ROM ery z WM6.1 i przymierzam się do Twojego ale nie wiem jak on sobie (wersja Full z Manilla i Lite z HTC Home) radzi z tym problemem?

pozdrawiam
Mario

*

Offline mlin

• 19
« Odpowiedź #621 dnia: Marzec 09, 2009, 00:24:58 »
Tego typu mash-upowe rozwiązania zawsze będa powodować wycieki - wszystkiego nie dopatrzysz.
Ad samego romu to radzi sobie jak sobie radzi - nie jest tragicznie, maksymalnie jak mi spadł po kilku dniach używania to do ~10mb i już niżej nie zszedl, pomimo moich uporczywych prób  :ohreally: Najczęjściej hibernate potrafił przywrócić poziom pamięci do ~20mb.

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #622 dnia: Marzec 09, 2009, 02:33:08 »
dokladnie. tyle ze po chocby jednorazowym zastosowaniu hibernate zamykaja sie pozniej samocznnie aplikacje, touchflo i secondtoday, czesto nie da sie napisac smsa nawet bo cos potrafi sie zamknac...
co do wyciekania ramu to smigam od 2 dni bez manilli - i musze stwierdzic ze tez sobie ucieka bez powodu (w zasadzie nic nie robie, jakis sms, parenascie rozmow i rundka pasjansa...) oczywiscie sporo wolniej niz z manilla, ale jednak.

ps. jakie problemy sprawia galarm? bo u mnie nie dopatrzylem sie zadnych spowodowanych jego dzialaniem, albo przynajmniej tak mi sie wydaje;)

*

Offline mlin

• 19
« Odpowiedź #623 dnia: Marzec 09, 2009, 03:03:34 »
tyle ze po chocby jednorazowym zastosowaniu hibernate zamykaja sie pozniej samocznnie aplikacje, touchflo i secondtoday, czesto nie da sie napisac smsa nawet bo cos potrafi sie zamknac...
To może stąd moje problemy...
Czyli co, nie używać tego wcale? Wystarczy zrobic SR i po prostu nie uzywać?

co do wyciekania ramu to smigam od 2 dni bez manilli - i musze stwierdzic ze tez sobie ucieka bez powodu (w zasadzie nic nie robie, jakis sms, parenascie rozmow i rundka pasjansa...) oczywiscie sporo wolniej niz z manilla, ale jednak.
W sensie z wyłączonym TouchFlow w pluginach Today'a? Jeśli opacznie rozumiem to daj znać jak ją wyłączyć - też sprawdzę.
Gdy w wyżej wymieniony sposób wyłączam TF i mam w Today'u jedynie HS++ i kalendarz jestem zdrowe 2-3mb do przodu z tego co dotychczas zaobserwowałem, ale jakoś i tak wole mieć Today'a z wodotryskami :). Na chwilę obecną mam TF oraz Second Today'a z HS++ i ~18mb wolnego ramu (telefon chodzi jakieś 4h, były 2 dłuższe rozmowy i ze 3 smsy).

ps. jakie problemy sprawia galarm? bo u mnie nie dopatrzylem sie zadnych spowodowanych jego dzialaniem, albo przynajmniej tak mi sie wydaje;)
Również używam - póki co nie zaobserwowałem innych jak ten, że czasami nie gra mi tej mp3jki, która mu zaznaczyłem, ale to raczej popierdółka. Niemniej, programu używam od dzisiaj, dlatego coś może wyjść w praniu jeszcze.

*

Offline PYJTER

• 35
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC KAISER
« Odpowiedź #624 dnia: Marzec 10, 2009, 12:13:32 »
Witam wszystkich serdeczne podziękowania w szczególności dla @AMIGAnTOMEK za super ROM jednak muszę z przykrością stwierdzić iż ostatni romik x.10 (clean) nie mogę wgrać do swojego Artemis'a  :( Wywala mi błąd że plik jest za krótki (znaczy się plik *.nbh). Strasze wersje np x.09 działa wyśmienicie...

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #625 dnia: Marzec 10, 2009, 12:22:11 »
Szukałeś rozwiązana swojego problemu na forum?
Zapewniam Cię, że jak poszukasz, to znajdziesz.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #626 dnia: Marzec 10, 2009, 19:25:04 »
U mnie też full nie działał stabilnie. Automapa potrafiła się wyłączyć już na starcie, aplikacje włączały się długo. Teraz testuję wersję lte - póki co bez zarzutu.
Też właśnie się zamierzam przerzucić na little...
mam juz full naprawdę długo i dochodzi do takich pięknych chwil, że spv'ka mówi ze jest mało pamięci magazynowej... (samo z siebie) a już nie mowie o odpalaniu jakis programików... niestety Artemis ma bardzo mało pamieci jak na takie pięknosci

PS: AMIGAnTOMEK mam do Ciebie małą sprawę, odezwę się na maila
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #627 dnia: Marzec 10, 2009, 19:31:12 »
Już przetestowałem full i lite dziś chciałem wgrać cleaner i coś jest nie tak bo artek wisi na ekranie bootloadera już 1 godzinę i nic co mam zrobić??Nigdy nie fleszowałem z kart:)
-karta micro SD 128mb
-bateria naładowana full
-CID 1.11.000

Jakieś rady??

Już nie aktualne  wszystko ok.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 22:29:20 wysłana przez yare »

*

Offline PYJTER

• 35
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC KAISER
« Odpowiedź #628 dnia: Marzec 11, 2009, 14:30:05 »

jakbym umiał znaleźć to bym nie zawracał nikomu d**y na forum...

P.S. Komunikat błędu Error [228]: Invalid file size

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #629 dnia: Marzec 11, 2009, 14:54:35 »

jakbym umiał znaleźć to bym nie zawracał nikomu d**y na forum...

P.S. Komunikat błędu Error [228]: Invalid file size

A wystarczyło przeczytać dokładnie ten wątek. Wersje clean należy wgrać z karty pamięci.