AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422749 Wyświetleń

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline artbyrybak

• 7
  • Sprzęt: spv m650 WM6.1 AMIGAnTOMEK
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #571 dnia: Luty 22, 2009, 19:33:57 »
Panowie jest świerzy w tym wszystkim o czym piszecie przejrzałem chyba całe forum zainstalowałem wersje lite i mam pytanie jak ustawić pogodę żebym to ja decydował kiedy ma uaktualnić, niestety teraz po kliknięciu ikony pogody łączy się sam z netem i zaczyna aktualicować dane o pogodzie, proszę o wyrozumiałość

*

Offline Przemo75

• 15
  • Sprzęt: XDA Orbit II (był XDA Orbit)
« Odpowiedź #572 dnia: Luty 23, 2009, 08:19:49 »
Panowie jest świerzy w tym wszystkim o czym piszecie przejrzałem chyba całe forum zainstalowałem wersje lite i mam pytanie jak ustawić pogodę żebym to ja decydował kiedy ma uaktualnić, niestety teraz po kliknięciu ikony pogody łączy się sam z netem i zaczyna aktualicować dane o pogodzie, proszę o wyrozumiałość
Jak przejdziesz do zakładki pogody, to na dole masz ustawienia. Odznacz automatyczne pobieranie i po kłopocie.

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #573 dnia: Luty 23, 2009, 08:33:38 »
no niestety jak wchodzę w zakładkę pogoda to nie ma takiej opcji jak ustawienia, można jakoś bardziej łopatologicznie   :(

*

Offline Przemo75

• 15
« Odpowiedź #574 dnia: Luty 23, 2009, 08:51:52 »
no niestety jak wchodzę w zakładkę pogoda to nie ma takiej opcji jak ustawienia, można jakoś bardziej łopatologicznie   :(
Powinna być. Jakie masz menu dostępne po wejściu w pogodę?

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #575 dnia: Luty 23, 2009, 09:18:50 »
mam wersję lite czyli htc home i jak wchodzę w zakładke pogoda niemam zadnych ustawień tylko mam np. ze akualizowano 2 godz. temu ale po upływie jakiś 4,5 godzin kiedy następny raz chce wejść w zakładkę pogoda aktualizuje sie automatycznie, myśle że Tobie chodzi o wersje full tam jest chyba touchflo i tam są ustawienia

*

Offline Przemo75

• 15
« Odpowiedź #576 dnia: Luty 23, 2009, 09:25:23 »
Tak, mam wersję full. Musiałbyś odszukać ustawienia Manilla2D. Być może będzie tam jakaś opcja. A próbowałeś przytrzymać rysik chwilę na pogodzie? Może pojawi się jakieś podręczne menu.

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #577 dnia: Luty 23, 2009, 09:44:13 »
niestety dluższe trzymanie rysika też nic nie daje  :(  a gdzie szukać tych ustawień manilla 2d
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 09:46:08 wysłana przez artbyrybak »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #578 dnia: Luty 23, 2009, 10:42:13 »
Jak jesteś na zakładce Pogada to masz aktywny przycisk Menu (Prawy dolny róg) wybierasz Ustawienia i odfajkowujesz uaktualnij automatycznie i gotowe :)
Potem jak chcesz aktualizowac po lewo masz Aktulaizacja

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #579 dnia: Luty 23, 2009, 11:03:32 »
Być może jest tak w wersji full niestety w wersji lite po wejściu w zakladke pogoda w prawym dolnym rogu są kontaktu w lewym zaś kalendarz oczywiście zależy od tego co sobie uzykownik zaznaczył w przypisaniu klawiszy funkcyjnych. W tej wersji którą mam niezależnie od tego w którą zakładnkę klikniemy na dole w pasku pozostaje bez zmian kontakty i kalendarz. A tak pozatym naprawdę wszystko śmiga aż miło

*

Offline Carlito

• **
  • 163
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #580 dnia: Luty 23, 2009, 14:36:22 »
[...] łączy się sam z netem i zaczyna aktualicować dane o pogodzie[...]
Sam się z netem nie łączy tylko wykorzystuje aktywne w danej chwili połączenie (np. GPRS lub WAP). Przestawić się tego pewnie tak łatwo nie da (ew. w rejestrach ale trzeba wiedzieć gdzie). O ile dobrze rozumiem to nie chcesz żeby pogoda aktualizowała się automatycznie? Wyłącz aktywne połączenia sieciowe to po krótkiej chwili (i niepowodzeniu aktualizacji) pokaże Ci stan pogody po ostatniej aktualizacji i już. A najnowsze dane ściągnie Ci podczas synchronizacji via USB.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #581 dnia: Luty 23, 2009, 16:34:07 »
Musiałbyś odszukać ustawienia Manilla2D.
tylko po co skoro kolega ma HTC Home a nie Manille
Nie bawiłem się zbyt HTC Home i nie odpowiem na to pytanie wprost, ale może pomógłby HTC Customizer?
http://www.pocketemu.com/download.php?list.4

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
« Odpowiedź #582 dnia: Luty 23, 2009, 17:28:11 »
Spróbuj w ten sposób , wejdź w zakładkę pogody - naciśnij miasto które masz ustawione - a w tedy na dole ekranu pojawią się ustawienia - i opcje pogody .
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #583 dnia: Luty 23, 2009, 17:46:22 »
No wreszcie się powiodło dziekuje bardzo wszystkim za pomoc w szczególnosci gawel08 i amigantomek jak się okazało obydwa sposoby dzałają :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 19:10:44 wysłana przez artbyrybak »

« Odpowiedź #584 dnia: Luty 23, 2009, 19:25:28 »
Na wstępie gratuluję i podziwiam za wniesiony trud. Mam prośbę czy istnieje możliwość przygotowania wersji FULL bez iContact.

*

Offline uspcomp

• **
  • 197
  • Sprzęt: HTC D2
« Odpowiedź #585 dnia: Luty 23, 2009, 19:55:36 »
Koledzy ,zaobserwowałem takie błędy i chciałbym uzyskać Waszą opinie, gdy odbieram telefon z klawiatury dotykowej , jest wszystko OK , natomiast czasami podczas odbierania przyciskiem , telefon nie pozwala odebrać połączenia i blokuje się tak ,że w żaden sposób nie pozwala na odbiór ,drugi problem to gubienie czasu, nagle bez widocznych problemów zegar spóźnia sie kilkanaście minut , gdy ustawie  jest Ok , ale powtórzyło się to juz trzy razy. Jak myślicie , co może być przyczyną ?

*

Offline damianssj661

• *
  • 75
  • Sprzęt: SPV M650 & AMnTomek lite
« Odpowiedź #586 dnia: Luty 23, 2009, 22:50:08 »
co do zegarka to mi czasami sie **** jak wlaczalem automape ale tylko w innych strefach czasowych nigdy w Polsce aczkolwiek zaobserwuj czy nigdy jak ci sie zmieni to nie uzywales automapy itp. niedawno
 za słownictwo, to nie ławka pod blokiem (tomaszkap)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 08:00:32 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #587 dnia: Luty 23, 2009, 23:13:01 »
Mam prośbę czy istnieje możliwość przygotowania wersji FULL bez iContact.
I owszem ale to byłoby zamówienie indywidualne. Więcej info jeśli chcesz to na priv

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #588 dnia: Luty 24, 2009, 10:49:12 »
co do zegarka to mi czasami sie **** jak wlaczalem automape ale tylko w innych strefach czasowych nigdy w Polsce aczkolwiek zaobserwuj czy nigdy jak ci sie zmieni to nie uzywales automapy itp. niedawno
 za słownictwo, to nie ławka pod blokiem (tomaszkap)
Problem z zegarem pojawiał się w Artku na wielu innych romach i nie ma on nic wspólnego z samym romem a z Artkiem. Najprościej, ustaw ten sam czas na Dom i Podróż. Problem pownien zniknąć.

*

Offline artbyrybak

• 7
« Odpowiedź #589 dnia: Luty 24, 2009, 12:07:52 »
niewiem czy tylko ja tak mam ale zamiast wskaźnka bateri na górnej belce pojawił sie zegarek, w ustawieniach niemam odfajkowanej opcji żęby pokazywał zegar we wszystkich programach co trzeba ustawić żeby znowu był wskaźnik bateri

sam namieszałem w HTC Customizer tam jest opcja że zamiast wskaźnika baterii ustawia się godzinę :P
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 19:41:34 wysłana przez artbyrybak »

« Odpowiedź #590 dnia: Luty 25, 2009, 20:51:41 »
iContact w tym romie trochę wredny jest. Nie da się szybko zadzwonić do kogoś. Pomijam kwestię znalezienia kontaktu na bajer liście, ale jak już go znajdę to przyzwyczajenie i logika nakazuje mi wciskać "słuchawkę" by wybrać numer, a tu pupa :) Aplikacja telefonu się odpala, ale numeru nie wybiera (widać ostatnie połączenie)... By zadzwonić trzeba wybrać kontakt paluchem, otworzyć go i jeszcze wskazać odpowiedni przycisk. Błąd czy bajer mało użyteczny ? :) ... poza tym wyszła już wersja 0.91

Reszta w Romie świetna. Dziękuję AnT ;)

*

Offline spvm650

• 42
  • Sprzęt: Kaiser,Leo
« Odpowiedź #591 dnia: Luty 27, 2009, 18:35:25 »
AMIGAnTOMEK
Czy WM 6.1-10 full, to już wersja finalna czy jeszcze w fazie rozwoju?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #592 dnia: Luty 27, 2009, 22:18:36 »
A co mam tam jeszcze rozwijac? zaktualizowac icontacts moge i s2u2 oraz wypuscic wersje bez s2u2 dla tych ktorym to zle dziala. Chyba ze sa jakies bledy jeszcze?

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
« Odpowiedź #593 dnia: Luty 28, 2009, 16:32:49 »
W moim Artku [ dziewczyna go używa] coraz częściej dochodzi do ,,awari'' . Ostatnio zgłaszała mi ,że przestawia się na tryb samolot [samoczynnie] , sms -y nie chce wysyłać i krzyczy że karta sim jest pełna .
Upiera się , aby zmienić ROM na inny . Czy wersja Full działczy stabilnie ?
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

« Odpowiedź #594 dnia: Luty 28, 2009, 22:26:51 »
Wersja Full działa stabilnie. Przynajmniej u mnie :)

Dla tych, którym nie chce się czekać na nowy rom AnT poniżej link do iContacts 0.91
Bez instalacji (dlatego w tym wątku). Nie chciałem ryzykować uszkodzenia rejestrów Windows. Wystarczy zastąpić w katalogu głównym odpowiedni podkatalog (program nie jest zainstalowany w Program Files)
link RS

*

djibiza

« Odpowiedź #595 dnia: Marzec 01, 2009, 00:22:15 »
U mnie wersja full niestety nie działa stabilnie. Tel sie zaczął wieszać dość często. Niektóre programy przestały się uruchamiać, zwis za zwisem ogólnie. HR nic nie pomógł. Zmieniłem rom na inny i jest super. Niestety AnT nie zdał egzaminu u mnie :(

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #596 dnia: Marzec 01, 2009, 20:57:58 »
moim zdaniem starsznie zapycha sie ram w wersji full, ro restarcie jest kolo 20 mega, po niecalym dniu spada ponizej 10 mega, i to prawie nic nie robiac, a zastosowanie hibernate.exe skutkuje tym ze pozniej samoczynnie wylaczaja sie programy same z siebie (wszystko, nawet second today, manilla a nawet smsy podczas pisania...) w vanilli 4.02 tak nie mialem :worried:

pozatym pcm keyboard czesto sie zawiesza przy zmianie orietacji ekranu :mad: automapa sama potrafi sie wylaczyc po chwili od uruchomienia, trzeba ja wlaczac drugi raz i juz jest dobrze... i bylo jeszcze kilka pierdółek, ale nie pamietam teraz.

*

Offline gal01

• 31
« Odpowiedź #597 dnia: Marzec 02, 2009, 11:32:13 »
Witam

Po prostu Manila 2d jest zbyt pamięciożerna jak dla Artka. Generalnie nieźle wszystko działa. Ale niestety często sama z siebie się zamyka. Wtedy coś bardziej pamięciożernego można uruchomić. Ale niestety jak brakuje pamięci to manager pamięci HTC kiluje programy w tym Manilę. Jak by było 128 RAM ro podejrzewam, że nie byłoby takich kłopotów.

Pozdrowienia
Tomek

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #598 dnia: Marzec 02, 2009, 20:00:50 »
U mnie też full nie działał stabilnie. Automapa potrafiła się wyłączyć już na starcie, aplikacje włączały się długo. Teraz testuję wersję lte - póki co bez zarzutu.

« Odpowiedź #599 dnia: Marzec 02, 2009, 20:06:18 »
Witam przede wszystkim chcialbym podziekowac za rom, ale mam maly problem odnosnie wi-fi czy musze je jakos skonfigurowac zeby dzialalo, bo nie moge sie podlaczyc widzi siec i nie jest zablokowana i laczy ale po pewnym czasie wyskakuje ze nie moze sie polaczyc. moj tel to artemis100 z ery, (czytalem ze tel z ery nie maja wifi ale dlaczego ja widze siec?) z gory dziekuje