AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422750 Wyświetleń

*

Offline PNA

• 43
  • Sprzęt: ARTE200 i900SAHJ1 N82
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #540 dnia: Luty 12, 2009, 17:56:26 »
@ Damass
Walczyłem z pół roku ze znalezieniem sposobu na takiego ubitego z orange i nic ! Jedyny ratunek mieć oryginalny flash (nie odzyskany) taki jaki jest do erowskiego artka.
Gdzieś tu jeszcze powinien być mój post, poszukaj...

BTW, nie na temat, nie ten wątek, nie zaśmiecaj !
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 18:06:00 wysłana przez PNA »

« Odpowiedź #541 dnia: Luty 12, 2009, 19:38:37 »
Ktoś tu pisał wcześniej że przy wgrywaniu z karty, karta nie może być większa niż 512MB
Z 1 GB też nie miałem problemu.

*

Offline mmmaciek

• 19
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #542 dnia: Luty 12, 2009, 20:11:59 »
witam,

mam 2 problemy, które dyskfalifikują dla mnie ten ROM (choć generalnie jest to jeden z lepszych z jakimi miałem do czynienia):

1. (AM 5.05) wyrzuca błąd, że wersja mapy jest nieobsługiwana - nie wiem - przeinstaluje AM może ruszy - to nie jest palący problem, więc nie musisz krzyczeć :)

2. Gdzieś tu czytałem, że gdy wyłącza się ekran to artemis przechodzi w coś w stylu "stand by" i m.in. spada wtedy wydajność procesora... i tu jest problem - w takim stanie artek z Amiga na pokładzie przestał sobie radzić z mp3'kami, zdażają mu się prerywniki kilkusekundowe. na włączonym ekranie wszystko "śmiga jak ta lala", tak więc poszukuję rozwiązania, które albo zapobiegnie obniżeniu wydajności procka przy włączonym Audio Managerze, albo będzie trzymać włączony ekran - oczywiście 1. rozwiązanie jest bardziej pożądane :)

PS. wiem co to wyszukiwarka i umiem z niej korzystać.

« Odpowiedź #543 dnia: Luty 12, 2009, 21:56:54 »
Witam kolegów - mam pytanko .Dlaczego smart mobility odtwarza mi tylko po 28 sekund utworu i przelatuje dalej jestem na nowym romie z tego tematu
Panowie prosze o pomoc - brak ustawień tego problemu w samym programie !! co jest grane ?

*

Offline grimor

• 26
« Odpowiedź #544 dnia: Luty 12, 2009, 23:42:18 »
Rozwiaznie problemu przy nie grajacej muzyce w WMP podczas stand by, mzoe zadziala i do tego.

http://o2-orbit.blogspot.com/2007/10/windows-media-player-playback-in.html

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #545 dnia: Luty 12, 2009, 23:43:38 »

Ależ to żaden problem
1. Bateria naładowana najlepiej na full
2. Karta SD (NIE SDHC) ja używam takiej 512 MB
3. Plik clean.nbh kopiujesz na kartę i zmieniasz nazwę na ARTEIMG.NBH
4. Karta montujesz w Artku i uruchamiasz go w trybie bootloadera
5. fota: http://i96.photobucket.com/albums/l193/dragonsoft/AEZE7_th_02_resize.jpg
w tym momencie przesuwasz przycisk głośności w dół
6 Odczekujesz kilka minut na końcu zauważysz napis że sie powiodło wciskasz jakikolwiek klawisz i przenosi cie do trybu:
fota: http://images12.fotosik.pl/64/1d00fe8a880de26cmed.jpg
Wtedy wyciagasz bateria montujesz SIM i koniec.
Robilem to dziesiatki razy testujac własny produkt i nigdy nic sie nie stalo
BTW
MUSI BYĆ WCZESNIEJ WGRANY ARTEMIS_USPL!!

To mam dorzucac balastu czy robic jak najmniejszy ROM ?? Nigdy nie dogodzę wszystkim :P

Nie to że mniejsza niż 512, tylko nie może być SDHC,
upewnij się czy Twoja nie jest HC
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 00:44:34 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline Damass

• 44
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB Black :)
« Odpowiedź #546 dnia: Luty 13, 2009, 00:37:53 »
BTW, nie na temat, nie ten wątek, nie zaśmiecaj !

Jak najbardziej na temat, gdy przeczytasz cały wątek.

Mam pytanie do kolegi jeżeli mogę nazywać tak zasłużoną osobę kolegą. Czy ten ROMik bez s2u2 był już u kogoś sprawdzony? Bo ja go wgrałem i.............................kicha już mi nie wstał mój ARTek. Na szczęście poszedł flash z karty na oryginalnym ROMie

OOPs zaraz usuwam, ale troche poczekacie na nowa wersje. Sorry nie mialem czasu na testy

Prawdę mówiąc sądziłem, że @AMIGAnTOMEK usunął ten nie pewny Rom a ten, który jest dostępny jest OK stąd moje problemy.

Nie to że mniejsza niż 512, tylko nie może być SDHC,
upewnij się czy Twoja nie jest HC

Używałem kart 1GB oraz 2GB wydaje mi się, że SDHC zaczynają się od 4GB w górę.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 00:40:08 wysłana przez Damass »
Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

« Odpowiedź #547 dnia: Luty 13, 2009, 06:50:07 »
Ja też mam problem z wgraniem wersji CLEAN. Karta 2GB, formatowana FAT32, UPSL oczywiście wgrany, plik ARTEIMG.NBH jest. Uruchamiam bootloadera, ruszył, ale niestety przelatuje pozycję http://i96.photobucket.com/albums/l193/dragonsoft/AEZE7_th_02_resize.jpg i staje na pozycji http://images12.fotosik.pl/64/1d00fe8a880de26cmed.jpg i nie mam możliwości przesunięcia suwaka głośności. Nie wiem w czym problem? Karta ma zbyt dużą pamięć? Ma ktoś pomysł jak wybrnąć z tego? :mrgreen:

*

Offline Przemo75

• 15
  • Sprzęt: XDA Orbit II (był XDA Orbit)
« Odpowiedź #548 dnia: Luty 13, 2009, 08:38:40 »
Witam,
Posiadam wgrany ROM 6.1.10_full i mam problemy ze znalezieniem pewnych ustawień:
1. MAC do skonfigurowania dostępu do zabezpieczonej sieci.
2. WAP
3. Wiadomości sieciowych / Push
Przeszukałem już kilkakrotnie wzdłuż i wszerz i za nic nie mogę tego znaleźć.
Gdyby ktoś mógłby mnie naprowadzić, gdzie to znaleźć, to byłbym ogromnie wdzięczny.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 08:47:33 wysłana przez Przemo75 »

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #549 dnia: Luty 13, 2009, 10:29:55 »
Spróbuj jeszcze raz Artemis USPL. Po wgraniu tego softu, powinieneś mieć SPL. 1.11.0000

Telefon uruchamia się tylko do tej planszy na zdjęciu nr.1 więc USPL przez AS nie pójdzie.
Próbowałem użyć USPL z pozycji bootloadera też jest komunikat "No Device Connected"
Zajdź na mojego chomika, tam znajdziesz oryginalny rom orange. Spróbuj go wgrać z pozycji bootloadera z karty SD nie SDHC. Jeżeli Artek wstanie, wtedy spróbuj ponownie USPL i dalej rom AmiganTomek.

*

Offline mmmaciek

• 19
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #550 dnia: Luty 13, 2009, 13:12:38 »
Rozwiaznie problemu przy nie grajacej muzyce w WMP podczas stand by, mzoe zadziala i do tego.

http://o2-orbit.blogspot.com/2007/10/windows-media-player-playback-in.html

zmieniło się tyle, że po wciśnięciu "ok" minimalizuje się audio manager, a nie zamyka jak wcześniej. przerywa jak przerywał, ale dzieki minimalizacja też mi się przydaje :).

jakieś inne propozycje ktoś ma ?

« Odpowiedź #551 dnia: Luty 13, 2009, 19:27:37 »
cyt.Odpalasz GPS w Artku, czekasz aż się połączy z satelitami, robisz foto.

To znaczy,co odpalasz,system nawigacyjny,google maps,czy co bo zgłupiałem i nie widzę nigdzie w tym sofcie niczego co odpalało by sam GPS.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #552 dnia: Luty 13, 2009, 19:58:35 »
wystarczy odpalic aparat fotograficzny i przestawic go w tryb GPS-Foto tak jak bylo tlumaczone, ale jesli zbyt dlugo szuka satelit to wywala blad, dlatego pewniej jest odpalic program do nawigacji, poczekac az zlapie pozycje, wylaczyc go i wtedy odpalic aparat i przestawic w tryb gps-foto. Aha w tym trybie aparat jako sciezke zapisu zdjec MUSI miec urządzenie a nie StorageCArd!!!
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline gawel08

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Trinity , Artemis , Motorola Milestone , RAZR
« Odpowiedź #553 dnia: Luty 13, 2009, 20:45:11 »
Czy ktoś już miał kłopocik z powiadomieniami połączeń przychodzących ?  :( . U mnie zauważyłem , że gdy ktoś dzwoni to tylko zaświeca się Artek , ale dźwięku [melodyjki] nie słychać . :terrified:
Rom testuję od 2 tygodni i dopiero teraz tak się zachował .
Phone: Trinity              Phone: Artemis                                           Phone : Motorola Milestone   
Radio: 1.56.70.11         Rom: ROMU AMIGAnTOMEK_6.1.10 Lite  Phone : Motorola RAZR   
Rom: 033S by Tommi      Radio : 3.39.90

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #554 dnia: Luty 15, 2009, 12:13:48 »
Czy ktoś już miał kłopocik z powiadomieniami połączeń przychodzących ?  :( . U mnie zauważyłem , że gdy ktoś dzwoni to tylko zaświeca się Artek , ale dźwięku [melodyjki] nie słychać . :terrified:
Rom testuję od 2 tygodni i dopiero teraz tak się zachował .
Miałem podobny problem. Okazało się że czasem po zmianie trybu dzwonka na wibracje, lub całkowitym wyłączeniu dzwonka i powrocie do normalnego trybu dzwonienia, ustawiały się same wibracje. Należy wtedy wejść w ustawienia dzwonka (wybór melodii) i ustawić taką jaką chcemy. To powinno pomóc.

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #555 dnia: Luty 16, 2009, 01:57:13 »
tez to mialem, recznie ustawilem meldie dzwonka od nowa i dzialalo

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #556 dnia: Luty 16, 2009, 20:08:19 »
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum, bo ... wczoraj kupiłem SPV M650 Orange. Oczywiście już jest AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE  :D
Ktoś pytał o wykorzystanie pamięci. U mnie na starcie, zaraz po wgraniu ROMU :

Dane                   Programy
Razem     53,12MB                    49,92MB
Używane   4,14MB                    25,52MB
Wolne      48,98MB                   24,40MB

Za mało wiem o Artku, żeby powiedzieć czy to dobrze, czy źle?

Mam natomiast pytanie. Czytając Forum natrafiłem na odpowiedź, ale teraz za diabła nie mogę tego odnaleźć. Po restarcie, mimo wgranego ROMU AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE pokazuje mi się screen z logo ORANGE. Potem dopiero jest screen nowego ROMU. Jak to można zlikwidować? Jak pozbyć się screena z logo ORANGE?

Pozdrawiam

czyli sumując w wersji LITE wykorzystanie pamięci jest na poziomie 50%

a teraz od siebie... w wersji FULL  na moim artku wykorzystanie pamięci stabilizuje się na poziomie 71%.... jak by kto pytał

*

Offline petrus777

• 8
  • Sprzęt: HTC: Polaris, Diamond, Blackstone
« Odpowiedź #557 dnia: Luty 17, 2009, 20:51:23 »
Witam, dzis zauwazylem problem z trybem glosnomowiacym-caly czas byl wlaczony (niezaleznie od wlaczenia w opcjach caly czas dzwiek jest na speakerze a nie na sluchawce) i nie da sie go w zaden sposob wylaczyc, zrobilem hard reset i to dwukrotnie i niestety nie pomoglo :(, zmienilem na inne romy (YuE 3.15, nonsense_4) i tez bylo to samo... ma ktos jakis pomysl czy da sie cos z tym zrobic?
SPV C600 > MDA Compact II > HTC Cingular 3125 /Star Trek/ > HTC 8125 > 8525 > 8925 /Kaiser/ >  HTC P3650 /Polaris/ + P3700 /Diamond/ + T8282 /BlackStone/

*

Offline KrissLodz

• 13
  • BMW Klub Łódź, MCKP - Mercedes Klub Polska
  • Sprzęt: Samsung i5700 SPICA, Samsung Galaxy SIII
« Odpowiedź #558 dnia: Luty 20, 2009, 13:24:29 »
Dla wszystkich niemogacych pobierać z RS mam dobrą wiadomość nie wiem czy na 100% zadziala ale u mnie zadzialalo

jak dacie free user i pokaze wam sie download to macie tam nad tym niebieskim buttonem  advanced settings i musicie zaznaczyć Level(3) na zadnym innym na stalym ip nie zadziala u mnie dziala tylko lelvel(3)
Kriss_Lodz

« Odpowiedź #559 dnia: Luty 20, 2009, 14:22:13 »
kto uwalił sprzęt przez wgranie tego softu z wyciętym S2U2,musi zrobić tak:
przytrzymać jednocześnie przycisk od komend głosowych oraz włącznik główny i trzymając te przyciski wcisnąć przycisk soft resetu(dziurka+stylus)po chwili przejdzie w tryb bootloadera(4 kolorowe paski)teraz podłączamy go do kompa,usłyszymy dźwięk,że telefon jest widziany przez windows,activesync będzie pokazywał brak połączenia,olewamy to przechodzimy do procesu wgrywania nowego romu,po wgraniu fon wraca do życia,powodzenia.

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #560 dnia: Luty 20, 2009, 14:32:31 »
kto uwalił sprzęt przez wgranie tego softu z wyciętym S2U2,musi zrobić tak:
przytrzymać jednocześnie przycisk od komend głosowych oraz włącznik główny i trzymając te przyciski wcisnąć przycisk soft resetu(dziurka+stylus)po chwili przejdzie w tryb bootloadera(4 kolorowe paski)teraz podłączamy go do kompa,usłyszymy dźwięk,że telefon jest widziany przez windows,activesync będzie pokazywał brak połączenia,olewamy to przechodzimy do procesu wgrywania nowego romu,po wgraniu fon wraca do życia,powodzenia.

Pod jednym warunkiem, że masz zdjęty CID Lock inaczej zapomnij...

Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #561 dnia: Luty 21, 2009, 00:12:58 »
No chyba przed wgrywaniem tego romu  zalecane było zdejmowanie CIDLocka tak samo jak przed wgrywaniem każdego innego gotowanego ROMu. Za kilka dni będę miał już więcej czasu to postaram się zgotować coś bez S2U2. BTW ciekawe dlaczego niektórzy mają z tym problemy a inni nie

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #562 dnia: Luty 21, 2009, 14:09:48 »
Mi tez zdarzają się problemy z s2u2(najnowszy rom v.full), ale w 90% przy używaniu zestawu słuchawkowego, tak więc podejrzewam S2P - zawieszanie się telefonu lub wieeelkie spowolnienie. Ale soft reset co jakiś czas i działa jak burza :).

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #563 dnia: Luty 22, 2009, 01:31:51 »
No chyba przed wgrywaniem tego romu  zalecane było zdejmowanie CIDLocka tak samo jak przed wgrywaniem każdego innego gotowanego ROMu. Za kilka dni będę miał już więcej czasu to postaram się zgotować coś bez S2U2. BTW ciekawe dlaczego niektórzy mają z tym problemy a inni nie

@AMIGAnTOMEK

Czytałeś co pisałem tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.msg903721#msg903721

Nie zawsze idzie tak jak byśmy się tego spodziewali...
Pozdrawiam
Damass
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #564 dnia: Luty 22, 2009, 10:33:34 »

@AMIGAnTOMEK

Czytałeś co pisałem tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=119885.msg903721#msg903721

Nie zawsze idzie tak jak byśmy się tego spodziewali...
Czytałem ale nie mam zielonego pojecia o co chodzi. NIejednokrotnie w trakcie prac nad romem artek nie wstawal i wtedy bezproblemowo działało wgranie w trybie bootloadera nawet nie przez kartę. Spróbuj. Uruchom w trybie bootloadera i wgraj w normalny sposób przez USB

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #565 dnia: Luty 22, 2009, 11:50:14 »
Czytałem ale nie mam zielonego pojecia o co chodzi. NIejednokrotnie w trakcie prac nad romem artek nie wstawal i wtedy bezproblemowo działało wgranie w trybie bootloadera nawet nie przez kartę. Spróbuj. Uruchom w trybie bootloadera i wgraj w normalny sposób przez USB

@AMIGAnTOMEK

Próbowałem wszystkiego, przeczytałem chyba wszystkie posty na forum dotyczące tego problemu niestety do tej chwili nikt nie znalazł skutecznej metody postawienia artka  :(
Pozdrawiam
Damass
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #566 dnia: Luty 22, 2009, 11:56:08 »
A przy próbie wgrania poprzez USB jaki masz komunikat pod windą?

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #567 dnia: Luty 22, 2009, 13:36:34 »

Dochodzi do 3% i zrywa połączenie z błędem 270
przy SD invalid certyficate
Z opisów innych wszyscy mieli dokładnie tak samo.
Pozdrawiam
Damass
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #568 dnia: Luty 22, 2009, 14:01:47 »

Dochodzi do 3% i zrywa połączenie z błędem 270
przy SD invalid certyficate
Z opisów innych wszyscy mieli dokładnie tak samo.
Jaki certyfikat SD skoro masz sd wyjete i wgrywasz spod kompa??

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #569 dnia: Luty 22, 2009, 14:13:05 »
Jaki certyfikat SD skoro masz sd wyjete i wgrywasz spod kompa??

Po USB - Dochodzi do 3% i zrywa połączenie z błędem 270
Przez bootloader z karty SD komunikat - invalid certyficate
Pozdrawiam
Damass
Stanisław Lem