AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422752 Wyświetleń

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #480 dnia: Luty 04, 2009, 11:21:16 »
Mam taki problem ostatni zainstalowałem mobilegadu i wszysto jest w porzadku oprócz jednej rzeczy jak nacisne przycisk zasilania zeby wygasł obraz jak ktos do mnie napisze wiadomosc dopiero o tym dowiaduje sie po nacisnięciu jeszcze raz przycisku power. Wszystko działa ok jesli nie jest wygaszony ekran nawet jesli wlaczony jest  s2u2. Wczoraj działalo mi to przez jakis czas dobrze ale wyłączyłem telefon i właczylem i wróciło wszystko do porzedniego stanu może ktos z was ma pomysł jak zrobic żeby po wygasnieciu ekranu aplikacje działały dalej bo to dlamnie wyglada jak gdyby po wygaszeniu ekranu aplikacje działające w tle przestawały działac. Walcze z tym od wczoraj i nie moge dac sobie rady prosze jakąs podpowiedz z góry dzieki
Napisane: Luty 04, 2009, 11:16:36
Rom full

Napisane: Luty 04, 2009, 11:18:49
Link do gadu z którego korzystam
http://www.maxprograms.pl/plik,772.html

*

Offline jeditychy

• 49
  • Sprzęt: SPV M650 WM6.5 - 28005R1 PLK SHADY313
« Odpowiedź #481 dnia: Luty 04, 2009, 11:21:19 »
Mam taki problem ostatni zainstalowałem mobilegadu i wszysto jest w porzadku oprócz jednej rzeczy jak nacisne przycisk zasilania zeby wygasł obraz jak ktos do mnie napisze wiadomosc dopiero o tym dowiaduje sie po nacisnięciu jeszcze raz przycisku power. Wszystko działa ok jesli nie jest wygaszony ekran nawet jesli wlaczony jest  s2u2. Wczoraj działalo mi to przez jakis czas dobrze ale wyłączyłem telefon i właczylem i wróciło wszystko do porzedniego stanu może ktos z was ma pomysł jak zrobic żeby po wygasnieciu ekranu aplikacje działały dalej bo to dlamnie wyglada jak gdyby po wygaszeniu ekranu aplikacje działające w tle przestawały działac. Walcze z tym od wczoraj i nie moge dac sobie rady prosze jakąs podpowiedz z góry dzieki
Napisane: Luty 04, 2009, 11:16:36
Rom full

niestety mam to samo z LCG jukebox już szukałem wszędzie i chyba nie ma na to patentu
rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 FULL >>>   rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 LITE >>> WM6.5 - 28005R1 PLK Shady313

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #482 dnia: Luty 04, 2009, 11:53:23 »
Ale u mnie gadu wczoraj przez jakis czas działało ok wygaszałem ekran pisał ktos do mnie wiadomosc i na wygaszonym ekranie słyszałem jak dostaje nową wiadomość. Niestety wyłączyłem i włączyłem artka i przestało działac.
Napisane: Luty 04, 2009, 11:27:08
AMIGAnTOMEK może ty cos podpowiesz jakis wpis do rejestru czy cos podobnego

*

Offline Coyott

• 25
  • Sprzęt: SPV M650 - AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #483 dnia: Luty 04, 2009, 14:54:51 »
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum, bo ... wczoraj kupiłem SPV M650 Orange. Oczywiście już jest AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE  :D
Ktoś pytał o wykorzystanie pamięci. U mnie na starcie, zaraz po wgraniu ROMU :

Dane                   Programy
Razem     53,12MB                    49,92MB
Używane   4,14MB                    25,52MB
Wolne      48,98MB                   24,40MB

Za mało wiem o Artku, żeby powiedzieć czy to dobrze, czy źle?

Mam natomiast pytanie. Czytając Forum natrafiłem na odpowiedź, ale teraz za diabła nie mogę tego odnaleźć. Po restarcie, mimo wgranego ROMU AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE pokazuje mi się screen z logo ORANGE. Potem dopiero jest screen nowego ROMU. Jak to można zlikwidować? Jak pozbyć się screena z logo ORANGE?

Pozdrawiam
Rząd nie rozwiązuje problemów, ... rząd je finansuje.

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #484 dnia: Luty 04, 2009, 18:19:06 »
SplashScreen do tego służy
Napisane: Luty 04, 2009, 17:42:15
Rada dla tych ktorym nie działa s2u2 po zainstalowaniu romu wchodimy w ustawienia s2u2 wszytko wyłaczamy zapisujemy zmiany ponownie wchodzimy w ustawienia włanczamy w s2u2 to co nam jest potrzebne zapisujemy. I teraz powinno działać bez problemu 
Napisane: Luty 04, 2009, 17:57:16
AMIGAnTOMEK testuje rom full od kiedy został wrzucony. Jedyny błąd jaki zuważyłem to że jak przełączymy telefon na wibracje a potem na dzwiek to sporadycznie ale się zdaża że telefon zamias dzwonic wibruje ale wystarzy jeszcze raz włączyc wibracje i wyłączyc i jest wszystko ok. Reszta błedów leży po stronie programów i są to błachostki np z pierwszym razem jak się chce dodac nowy program do touch flo to trzeba dwa albo trzy razy nacisnąć na plusa gdzie niegdzi trzeba co włączyć albo wyłączyć i wszystko działa ok. Na początku wyłanczało samemu aplikacje ale któryś z kolegów z forum opisał jak temu zaradzić. Działa żadna aplikacja sama nam się nie zamknie
Napisane: Luty 04, 2009, 18:12:21
Ach i na koniec najwiekszy błąd którego nikt nie da rady naprawić artek ma za mało pamięci i trzeba nieraz coś wyłaczyć żeby cos innego mogło działać. Ale jakoś mimo tego błedu nie mogę się przekonać do innych romów

« Odpowiedź #485 dnia: Luty 04, 2009, 21:17:40 »
DO ciumpa
,,AMIGAnTOMEK WM 6.1.10 PL lite - i co dalej , sa tam jakies pliki i co i co z moimi kontaktami co są w starym wm5 jak je zachować ? reszta do odbudowy tylko te kontakty

kontakty skopiuj na kartę sim a co do samej instalacji;
1.wyciągasz kartę pamięci i kartę sim
2.włączasz artka podłączasz kablem usb do PC czekasz aż activesync połączy się z tel.
3. otwierasz folder AMIGAnTOMEK WM 6.1.10PL lite
4.klikasz dwa razy w plik Amigan_CustomRUU
5.klikasz na next oraz zaznaczasz puste kwadraciki by były zaptaszkowane na zielono
po chwili na PC wyskoczy postęp instalacji ROMu a ekran telefonu najpierw zrobi sie kolorowy (zielony niebieski czerwony chyba takie kolory) a po chwili też pojawi się postęp instalacji

NIE ODŁĄCZAJ TELA OD PC PODCZAS INSTALACJI ROMu

nie da się skopiować kontaktów wyskakuje ,, nieprawidłowy parametr"

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #486 dnia: Luty 04, 2009, 21:30:27 »

Mam pytanie do kolegi jeżeli mogę nazywać tak zasłużoną osobę kolegą. Czy ten ROMik bez s2u2 był już u kogoś sprawdzony? Bo ja go wgrałem i.............................kicha już mi nie wstał mój ARTek. Na szczęście poszedł flash z karty na oryginalnym ROMie
OOPs zaraz usuwam, ale troche poczekacie na nowa wersje. Sorry nie mialem czasu na testy
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 21:34:16 wysłana przez AMIGAnTOMEK »
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #487 dnia: Luty 04, 2009, 22:37:55 »
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum, bo ... wczoraj kupiłem SPV M650 Orange. Oczywiście już jest AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE  :D
Ktoś pytał o wykorzystanie pamięci. U mnie na starcie, zaraz po wgraniu ROMU :

Dane                   Programy
Razem     53,12MB                    49,92MB
Używane   4,14MB                    25,52MB
Wolne      48,98MB                   24,40MB

Za mało wiem o Artku, żeby powiedzieć czy to dobrze, czy źle?

Mam natomiast pytanie. Czytając Forum natrafiłem na odpowiedź, ale teraz za diabła nie mogę tego odnaleźć. Po restarcie, mimo wgranego ROMU AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE pokazuje mi się screen z logo ORANGE. Potem dopiero jest screen nowego ROMU. Jak to można zlikwidować? Jak pozbyć się screena z logo ORANGE?

Pozdrawiam

Wielkie dzięki!
Musiał pojawić się "Nowy", wstyd dla "starych" testujących inne wersji niż FULL. Leniuchy i tyle.
Tomek napisał - zmień ROM i będziesz wiedział- proste, lecz liczyłem na tych, co maja "gotowca".
Mam za dużo kontaktów do przerzucenia. W tym romie wgrywają się tylko do konkretnego katalogu, ale niestety i tak potem trzeba każdy pojedynczo kliknąć  i potwierdzić zapis. Przy ilości 650 to jest troszkę pukania, więc liczyłem na wsparcie. Szkoda, że staruchy się nie ruszyły.
Ale nic to. Znalazła się dobra dusza.
Coyott - DZIĘKUJĘ. :ok:

*

Offline Coyott

• 25
« Odpowiedź #488 dnia: Luty 05, 2009, 02:35:33 »
Bobrob - Cieszę się, że pomogłem. polecam się na przyszłość.
Zastanawiam się na poważnie czy nie przejść na wersję FULL ... LITE potrafi się wieszać po włączeniu niektórych funkcji.
Bez problemu ustawiłem połączenie z Internetem przez GPRS i WiFi - to poważny sukces. :ok:
Bateria moim zdaniem w normie - czyli przy ciągłym gmeraniu i próbach z BT, Internetem i GPS nie siada zbyt gwałtownie.
Wali się na czytaniu kontaktów z karty SIM ... ale przy odrobinie cierpliwości, za którymś razem załapuje.
Działa odtwarzanie mp3.

Tymczasem mam problem bardziej estetyczny niż techniczny. Po przejściu z ROMU Orange na ROM AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE po resecie mam taką kolejność :
1. Screen Orange
2. Screen HTC-AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE
3. Panel Dzisiaj

Strasznie denerwuje mnie ten screen Orange. Czy można jakoś się go pozbyć?

*

Offline Carlito

• **
  • 163
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #489 dnia: Luty 05, 2009, 07:35:11 »
Coyott: można pozbyć się splash screena, wgrać sobie nowy itp. Zajrzyj na XDA Dev (albo, nie gniewaj się, google), wpisz w szukajkę: how to change splash screen. Dostaniesz trochę linków, m.in. do programiku splashscreen.exe. Po odpaleniu pokaże Ci się obrazek Artemisa i po kolei będzie się na ekranie pojawiać to, co można zmienić: splash screen, animacja i ekran welcomehead96 (ten co pokazuje windowsa). Po naciśnięciu odpowiedniego klawisza na obrazku Artka, odpowiedni element zmieni się. Restart i ... masz nowy screen :ok: Jest nawet programik do tworzenia własnych "splashy" (konwerter png do *.nbh). Oczywiście robisz wszystko na PC (lub laptopie) podłączonym do PDA. Ja np. mam taki ładny splash z listkiem pewnej roślinki...  :O~ Jeśli nie znajdziesz, zapodaj "emalię" na PW, podeślę Ci pliczek.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #490 dnia: Luty 05, 2009, 17:40:04 »
Ludzie w każdej paczce z romem jest dodawany przez moją skromną osobę pagepoolchanger.exe i SplashScreen.exe jeden słuzy do amiany wartości Pagepool PRZED WGRANIEM ROMU drugi do zmiany splashscreena, animowanego gifa w trakcie bootowania i nastepującego po nim obrazka (welcomehead)

« Odpowiedź #491 dnia: Luty 05, 2009, 18:59:58 »
Nowe wgrane ale jest tak jak by ciszej tz. w czasie rozmowy jest głośność na maxa ale chyba w 5-tce było głośniej , poza tym wszystko git

*

Offline Damass

• 44
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB Black :)
« Odpowiedź #492 dnia: Luty 05, 2009, 22:13:43 »
drugi do zmiany splashscreena, animowanego gifa w trakcie bootowania i nastepującego po nim obrazka (welcomehead)

Będziesz tak miły i wrzucisz też jakieś fajne animowane gotowce  :ok:
Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #493 dnia: Luty 05, 2009, 22:26:25 »
Oj lenie lenie google nie bolą
http://[url=http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656][color=red][b][u][*********][/u][/b][/color][/url]/bolobolc/Kom*c3*b3rka/Animowane+gify++240x320+(450+szt)

*

Offline Coyott

• 25
« Odpowiedź #494 dnia: Luty 05, 2009, 22:33:24 »
Carlito - bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, teraz dam sobie radę ...

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #495 dnia: Luty 05, 2009, 22:43:10 »
u mnie na wersji full jeżeli sciagam przez internet jakis cab i każe go zapisac na karcie to jak go chce zainstalowac wyskakuje bład i plik nie nadaje się jeżeli sciągne go na urządzenie wszystko jest ok.
Napisane: Luty 05, 2009, 22:38:23
Wy też tak macie
Napisane: Luty 05, 2009, 22:40:40
Przez Bluetooth jest ok. Można zapisywać i na karcie i na urzadzeniu

*

Offline Damass

• 44
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB Black :)
« Odpowiedź #496 dnia: Luty 05, 2009, 22:45:50 »
Oj lenie lenie google nie bolą

To nie lenistwo, podobała mi się tapeta "city" zmieniając logo Ery straciłem ją ale już znalazłem na xda
W każdym razie dziękuję Ci za linkę...

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #497 dnia: Luty 06, 2009, 13:33:37 »
Proszę bardzo świeżo ugotowane pachnące romy:
Wersja Lite
Działające Foto GPS (nie przerywać customizacji)
nowszy Total Commander

http://rapidshare.com/files/175526144/Ami6.1_5.rar
http://[*********]/AMIGAN/HTC+Artemis/Ami6.1_5.rar

Wersja full
Dodany HTC Home PL v 2.1
http://rapidshare.com/files/175533988/Ami6.1_5_z_htc_home.rar
http://[*********]/AMIGAN/HTC+Artemis/Ami6.1_5_z_htc_home.rar

Witam,
super sprawa, że na Artka powstał rom 6.1, już zamierzałem pobrać i instalować, ale poczytałem jeszcze co o nim pisaliście przez te 17 stron (sama ilość wróżyła kłopoty)... i widzę grubo tu problemów powstało.
Dlatego chciałem zapytać, czy udało wam się zwalczyć wszystkie te problemy z odbieraniem telefonów, z BT, samoczynnym zamykaniem aplikacji itd ? Bo są to dość spore utrudnienia.
Zastanawiam czy warto instalować tego 6.1 ? Cy też powstaje jakiś naprawiony AMIGAnTOMEK (nowszy od tego który zacytowałem) ?
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 13:35:43 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline THOR0

• 17
« Odpowiedź #498 dnia: Luty 06, 2009, 13:37:08 »
no kolego najnowszy to jest 6.1.10 w pierwszym poscie na samej gorze.....

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #499 dnia: Luty 06, 2009, 14:55:16 »
Romik, tak jak już pisałem świetny.
Jeżeli jednak ktoś potrzebuje trochę softu do artka, zapraszam do działu Artemis-soft na chomiku.

[*********] - [*********]/Draco-Siper/Artemis+-+Soft]http://[*********]/Draco-Siper/Artemis+-+Soft[/url]
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 18:57:52 wysłana przez draco-siper »

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #500 dnia: Luty 06, 2009, 15:53:29 »
no kolego najnowszy to jest 6.1.10 w pierwszym poscie na samej gorze.....
Aha, sądziłem że te poniżej mają jakieś poprawki,
to dzięki za poprawkę. Niedługo też przetestuje rom ;) Pozdrawiam.

---------- edit
No fakt pierwsze co się rzuca to nie działające odbieranie telefonu...
Zauważyłem, że jak tapnie się w ikonę zasięgu, gdzie podczas dzwonienia pojawia się też słuchawka, następnie zieloną słuchawkę to uda się odebrać rozmowę. Inaczej po prostu jest to niewidoczne.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 21:18:11 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #501 dnia: Luty 07, 2009, 16:15:03 »
co do odbierania telefonu to ja wylaczylem te opcje w s2u2, jak ktos dzwoni to mam standardowy ekran wm6, a opcje unlock'u z s2u2 pozostaly i dzialaja elegancko. za bardzo mnie to denerwowalo ze nie moglem telefonu odebrac... problem wyglada tak jakby podczas przychodzacego polaczenia program nie odblokowywal klawiszy ani ekranu :/ na nic nie reaguje...

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #502 dnia: Luty 07, 2009, 16:40:19 »
też mam problemy z s2u2 teraz jestem na takim etapie ze nie wyświetla nic jak ktoś dzwoni ani numeru ani opisu.... kolega kilka postów wyżej pisał że usunął tę aplikację całkowicie w Windows.... super że jest taka możliwość, chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić ....

do AMIGAnTOMEK: czy ROM 6.1.10 bez aplikacji S2U2 jest już OK (ktoś wyżej pisał że mu tel nie wstał)....

*

Offline draco-siper

• 36
  • DRACO
  • Sprzęt: HTC Diamond, xcoom Firerom WM 6.4.1, Auto Mapa 5
« Odpowiedź #503 dnia: Luty 07, 2009, 17:11:11 »
Ja używałem najpierw wersji full, potem jednak przy problemach z s2u2 przerzuciłem się na wersję lite i wszystko jest ok. Na próbę wrzuciłem najnowszą wersję s2u2, ale problemy powróciły. Po rozinstalowaniu tego programu wszystko znów jest w porządku. Moja rada. Wrzuć sobie wersję lite i po problemie. Nie zauważyłem żadnych problemów z telefonem.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 17:13:03 wysłana przez draco-siper »

*

Offline mgalazka

• *
  • 73
  • Umiesz liczyć?? Licz na siebie!!
  • Sprzęt: HTC Blackstone
« Odpowiedź #504 dnia: Luty 07, 2009, 18:53:27 »
Mam mda compact 3 i wgrałem 6.1.10 full i powiem Wam że strasznie muli mi fona. Kiedy po jakimś czasie próbuje uruchomić coś to staje się to niemożliwe lub czekam bardzo długo a czasami musi być restart zatem mam pytanie do Was czy też tak macie?  :(

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #505 dnia: Luty 07, 2009, 19:38:24 »
raczej nie... śmiga lepiej tzn bardziej stabilny, miej sytuacji - przycinek - żeby nie powiedzieć wcale.
jedyne małe kłopoty z S2U2 ale teraz mam tak że mam blokowanie slider a jak ktoś dzwoni to mam standardowy napis WM połączenia przychodzącego ...jak dla mnie może być zwłaszcza że korzystam tylko z kontaktów na karcie SIM

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #506 dnia: Luty 07, 2009, 20:00:44 »
raczej nie... śmiga lepiej tzn bardziej stabilny, miej sytuacji - przycinek - żeby nie powiedzieć wcale.

Potwierdzam, z tym że u Mnie nie występują problemy z S2U2 - v 6.1.10full

*

Offline Coyott

• 25
« Odpowiedź #507 dnia: Luty 08, 2009, 05:55:19 »
Czy istnieje możliwość odinstalowania pojedynczych programów z ROMU.
Jak już wiecie, zainstalowałem AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL LITE - raczej na razie przy tym zostanę. Teraz po kilku dniach zabawy i lekturze Forum ... chyba wiem co chcę mieć na swoim Artku.
Wiem też czego nie potrzebuję. M.in. chcę sie pozbyć :
- HTC Equalizer
- jbed+Opera mini
- PCM Keybord
- Backup
- Kalkulator a'la Touch
- Gry

W jaki sposób odinstalować powyższe programy, aby nie zostawić śmieci w systemie? Jest to możliwe?

« Odpowiedź #508 dnia: Luty 08, 2009, 09:43:42 »
Panowie mam zainstalowany romik 6.1.10 full i chcialem przeinstalowac na clean ale mam problem bo w momencie instalacji dochodzi do 4% i wywala blad cos typu "sprawdz wielkosc pliku romu" nie pamietam dokladnie tego komunikatu. Probowalem instalowac po HR oraz artemis_uspl ale nici co moge z tym fantem zrobic

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #509 dnia: Luty 08, 2009, 10:24:51 »
Panowie mam zainstalowany romik 6.1.10 full i chcialem przeinstalowac na clean ale mam problem bo w momencie instalacji dochodzi do 4% i wywala blad cos typu "sprawdz wielkosc pliku romu" nie pamietam dokladnie tego komunikatu. Probowalem instalowac po HR oraz artemis_uspl ale nici co moge z tym fantem zrobic

Następny .........  czytelnik amator  :kill:
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu