AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423363 Wyświetleń

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #450 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:44:58 »
Na dużą część pytań możesz dostać odpowiedź jeśli przeczytasz temat od pierwszego postu do ostatniego jeśli szukanie zawodzi.
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #451 dnia: Styczeń 31, 2009, 19:01:06 »
cleean nie wiem czemu nie chce sie zainstalować
Bo clean musi być wgrywany z karty pamięci!!!
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #452 dnia: Styczeń 31, 2009, 19:03:22 »
Ale po co czytać wątek z ROMem który się instaluje.
Prościej powiedzieć, że szukajka źle działa.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #453 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:02:39 »
Ale po co czytać wątek z ROMem który się instaluje.
Prościej powiedzieć, że szukajka źle działa.

Chociaż jeden podobnie myślący.Szacuneczek  :ok:
HTC One V

« Odpowiedź #454 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:09:16 »
czy to jest tez do HTC TOUCH HD?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #455 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:56:36 »
A jest w dziale HTC Touch HD czy Artemis?
Tylko do Artemisa i klonów.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=161.0 tu masz dział dla Touch HD
a tu spolszczenie systemu
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=466580
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 22:00:08 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline winotu2

• 6
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #456 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:33:45 »
teraz to mnie rozbawiliście ,zanim zdecydowałem sie na ten rom to przeczytałem cały wątek ale niestety nie moge zapamietać kilka set postów chociaż wiem ze było o wszystkim.
Napisane: Styczeń 31, 2009, 22:32:08
Ale dzieki za pomoc

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #457 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:49:27 »
Na temat instalacji zbyt małego ROMu z karty było chyba przez 2 strony, nie ściemniaj człowieku bo wstyd przed Ryśkiem !

« Odpowiedź #458 dnia: Luty 01, 2009, 18:56:11 »
Witam! Praktycznie od początku po zainstalowaniu wersji roomu 10.0 Full mam problem na moim SPV M650 w Play z odbieraniem połączeń przychodzących. Co prawda poprawnie wyświetla się zapisany kontakt widać zdjęcie dzwoniącej osoby jednak telefon nie reaguje po naciśnięcie klawisza zielonej słuchawki na wyświetlaczu  lub urządzeniu i w dalszy ciągu dzwoni bez możliwości odbioru. W drugą stronę jest oki. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem czy jest to przypadek jednostkowy? Nadmieniam, że w poprzedniej wersji nie miałem z tym żadnych problemów.

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #459 dnia: Luty 01, 2009, 19:41:42 »
oj zdarzyło się raz czy dwa nie wiem od czego to jest zależne, wystąpiło po wgraniu softu z tydzień temu, teraz jest OK, co nie znaczy że się nie powtórzy nie wiem od czego to nie pamiętam ale chyba po TAP'nięciu rysikiem na słuchawkę też nie odebrał..... od taki psikus .... może twórca się wypowie....

a i pochwała ... wybieranie głosowe i pozostałe komendy .... piękna sprawa  :ok: :ok:

« Odpowiedź #460 dnia: Luty 01, 2009, 20:08:42 »
Witam! Praktycznie od początku po zainstalowaniu wersji roomu 10.0 Full mam problem na moim SPV M650 w Play z odbieraniem połączeń przychodzących. ...
U mnie raz kiedyś można odebrać rozmowę, naciskanie na ekran czy klawisz nie pomaga. Poza numerem nie wyświetla nazwy dzwoniącej osoby (pomimo ,że jest w kontaktach). Nie słychać też dzwonków (pomimo ,że są ustawione). Poza tym romik elegancki, jednak ze względu na powyższą usterkę dzisiaj wgram chyba wersję Lite.

« Odpowiedź #461 dnia: Luty 01, 2009, 20:37:17 »
No zgadza się roomik jest świetny tylko ten jeden feler bardzo mi przeszkadza. Jak mówią poprzednicy może niech jego twórca zajmie stanowisko w tej kwestii.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #462 dnia: Luty 01, 2009, 21:13:06 »
Witam! Praktycznie od początku po zainstalowaniu wersji roomu 10.0 Full mam problem na moim SPV M650 w Play z odbieraniem połączeń przychodzących. ...
U mnie raz kiedyś można odebrać rozmowę, naciskanie na ekran czy klawisz nie pomaga. Poza numerem nie wyświetla nazwy dzwoniącej osoby (pomimo ,że jest w kontaktach). Nie słychać też dzwonków (pomimo ,że są ustawione). Poza tym romik elegancki, jednak ze względu na powyższą usterkę dzisiaj wgram chyba wersję Lite.

Nie mam tych problemów więc nie mam pojęcia czym są spowodowane.

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #463 dnia: Luty 02, 2009, 07:10:12 »

Najprawdopodobniej s2u2,ja nie korzystam na razie z tego romu, ale córka w elfie miała taki sam problem, pozmieniaj ustawienia s2u2.

« Odpowiedź #464 dnia: Luty 02, 2009, 12:56:12 »
Witam!

Panowie ja mam inny problem, niewiem dlaczego ale telefon non stop coś "nadaje" tzn najprościej mówiąc w pokoju mam TV i ciagle "dudni" tak jak bym z kims rozmawial... Przez to bateria trzyma niecały dzień.... Sprawdzałem stan konta i środków nie ubywa, wiec chyba nie łączy sie z GPRS-em ani nie wykonuje żadnych połączeń:] Nie mam już pojecia co to może być, bo wcześniej tak się nie działo. Mam karte PLAY może to coś rozjaśni.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrwiam

« Odpowiedź #465 dnia: Luty 02, 2009, 16:56:00 »
Witam, z wielkim zainteresowaniem poczytałem i pobrałem ROM dla  swojego Artka. Super że komuś chciało się natrudzić i zrobić polskiego WM6.1. Wygląda po wgraniu super jak z resztą wie każdy kto z niego korzysta. Niestety ja mam z nim same problemy, wyłączają mi się same aplikacje. Czy chce uruchomić AutoMapę czy cokolwiek innego jak Win Mobile Torrent to w chwilę po uruchomieniu znika. Telefon nie za każdym razem działa prawidłowo, widać kto dzwoni ale odebrać się nie da.
Dużo pracy włożonej w ten ROM ale trzeba niestety włożyć prawdopodobnie drugie tyle żeby śmigało jak ta lala.

Mimo iż sam mając z nim kłopoty wróciłem do oryginalnego ROMu HTC z WM6.0 http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_Upgrades to gratuluje świetnej roboty.
Nie dyskutuj z idiota ! Najpierw Cie sprowadzi do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..

*

Offline radeksc

• *
  • 52
« Odpowiedź #466 dnia: Luty 02, 2009, 18:44:30 »
AMIGAnTOMEK - dziękuję za kawał dobrej roboty.  :ok:

To all: czy ktoś przetestował opcję na ekranie dzisiaj dostęp do spb diary? Kombinuję na wszytkie możliwe sposoby - żeby miec dostęp do diary muszę wycofac wszystkie elementy panelu : cale touch FLo - kiedy je aktywuję, automatycznie deaktywuję  się spb diary. :mad:
 Muszę mieć ten program nie zwykły kalendarz. Czy ktoś już się z tym mierzył?

« Odpowiedź #467 dnia: Luty 02, 2009, 19:48:02 »
Na początek podziękowania dla kolegi Tomka za wkład pracy i podzielenie się z jej owocami .Na SPV M650 romik działa prawie idealnie.Czy można go również wgrać do HTC Polaris?Nie wiem czy to klon Artemisa,a kumplowi bardzo się podoba ten rom.

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #468 dnia: Luty 02, 2009, 20:14:08 »
Do nowych.
Przeczytajcie wszystko w tym poscie. Ja się wszystko w romie po ustawia to działa bez problemów. trzeba tylko czytac a nie zadawac pytania i czekac az ktos po  raz kolejny na nie odpowie. U mnie rom smiga bez problemow nic mi nie wyłacz sam. Wyswietlaja mi sie zdjecia na cały obraz i mogę obierac połaczenia jedna i druga słuchawkom. Zapraszam do lektury.

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #469 dnia: Luty 02, 2009, 20:34:55 »
Mała prośba do Kolegów, którzy testują wersje Clean i Lite.
Czy możecie podać jak wygląda podział pamięci na czystym ROMIE?
Małe, magiczne słowo- PROSZĘ :)

Ponawiam swoją prośbę. Może ktoś znajdzie chwilkę i napisze te cztery wartości?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #470 dnia: Luty 02, 2009, 23:23:19 »
Mała prośba do Kolegów, którzy testują wersje Clean i Lite.
Czy możecie podać jak wygląda podział pamięci na czystym ROMIE?
Małe, magiczne słowo- PROSZĘ :)

Ponawiam swoją prośbę. Może ktoś znajdzie chwilkę i napisze te cztery wartości?
A może zainstaluj i sprawdz i sam podaj :P Sorry narazie nie mam weny do wgrywania ROMów

« Odpowiedź #471 dnia: Luty 03, 2009, 19:00:07 »
Czy można go również wgrać do HTC Polaris?Nie wiem czy to klon Artemisa.
Ponawiam pytanie.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #472 dnia: Luty 03, 2009, 19:48:14 »
Kolego zamiast żądać odpowiedzi na podstawowe pytania rozejrzyj się po forum, zapytaj wujka googla i odpowiedz uzyskasz.
Żeby nie było że się czepiam. NIe nie wolno wgrać tego do polarisa bo to zupełnie inne urządzenie

« Odpowiedź #473 dnia: Luty 03, 2009, 21:12:02 »
Zastosowałem się do rad i ręcznie odinstalowałem z Windowsa s2u2 od tego czasu roomik śmiga jak marzenie i skończyły się moje problemy.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 21:13:59 wysłana przez mkowcio »

« Odpowiedź #474 dnia: Luty 03, 2009, 21:23:42 »
Niestety ale mi nic nie pomogło. Szkoda.....bo ROM przypadł mi do gustu.
Nie dyskutuj z idiota ! Najpierw Cie sprowadzi do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..

« Odpowiedź #475 dnia: Luty 03, 2009, 21:49:03 »
Witam serdecznie kolegów po sporej przerwie na forum  :ok:
Jako że jestem jak ogórek  jeśli chodzi o spv m650 mam pytanie
Jak to zrobić ?
mam spv m 650 z wm5 z przed roku w sieci orange ....... ale mi sie zaraz dostanie  :mad:
zassałem ,,AMIGAnTOMEK WM 6.1.10 PL lite - i co dalej , sa tam jakies pliki i co i co z moimi kontaktami co są w starym wm5 jak je zachować ? reszta do odbudowy tylko te kontakty , no i co po czym robic i jak
cholewcia wiem że jest napisane ale dla mnie mało zrozumiale - pewnikiem jest jeszcze kilku takich tylko im wstyd o tym napisać  :D  proszę o pomoc tak jak dla dzieciaka za rękę punkt w punkt
jeśli macie na tyle cierpliwości to prosze bo mam smaka na ten nowy romik - nie mam czytnika - mam usb i activ cos tam do połaczenia z PC karta 2g
Dziękuje i czekam - albo pomoc albo opr

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #476 dnia: Luty 03, 2009, 22:43:58 »
Masz przyklejone wątki leniu. Ile razy można dla was, leni pisać to samo ?
Nie znacie się, mało zrozumiałe, nie chce wam się -  to znaczy, że powinniście zostać przy waszym bezpiecznym WM5 !

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #477 dnia: Luty 03, 2009, 23:20:14 »
Wrzuciłem 6.1.10 full z usuniętym s2u2 dla tych którzy mają z nim problemy

« Odpowiedź #478 dnia: Luty 04, 2009, 01:24:31 »
Mam pytanie do kolegi jeżeli mogę nazywać tak zasłużoną osobę kolegą. Czy ten ROMik bez s2u2 był już u kogoś sprawdzony? Bo ja go wgrałem i.............................kicha już mi nie wstał mój ARTek. Na szczęście poszedł flash z karty na oryginalnym ROMie
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 02:06:17 wysłana przez JaBa22 »

*

Offline jeditychy

• 49
  • Sprzęt: SPV M650 WM6.5 - 28005R1 PLK SHADY313
« Odpowiedź #479 dnia: Luty 04, 2009, 10:29:20 »
DO ciumpa
,,AMIGAnTOMEK WM 6.1.10 PL lite - i co dalej , sa tam jakies pliki i co i co z moimi kontaktami co są w starym wm5 jak je zachować ? reszta do odbudowy tylko te kontakty

kontakty skopiuj na kartę sim a co do samej instalacji;
1.wyciągasz kartę pamięci i kartę sim
2.włączasz artka podłączasz kablem usb do PC czekasz aż activesync połączy się z tel.
3. otwierasz folder AMIGAnTOMEK WM 6.1.10PL lite
4.klikasz dwa razy w plik Amigan_CustomRUU
5.klikasz na next oraz zaznaczasz puste kwadraciki by były zaptaszkowane na zielono
po chwili na PC wyskoczy postęp instalacji ROMu a ekran telefonu najpierw zrobi sie kolorowy (zielony niebieski czerwony chyba takie kolory) a po chwili też pojawi się postęp instalacji

NIE ODŁĄCZAJ TELA OD PC PODCZAS INSTALACJI ROMu
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 10:48:55 wysłana przez jeditychy »
rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 FULL >>>   rom AMIGAnTOMEK 6.1.10 LITE >>> WM6.5 - 28005R1 PLK Shady313