AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422758 Wyświetleń

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #390 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:56:18 »
Błędy w wersjach full i lite dotyczyły bardziej dodatków tzn. Manilli,Secondary Today itd. z którymi i tak nie będziesz walczył i chyba słusznie,więc nikt już nawet o tym nie pisze.
Co do wersji clean.80 % użytkowników zapewne boi się wgrywać bezpośrednio z karty,nie posiadają czytników kart, lub używają pocketów do "poważniejszych" spraw i nie mogą co drugi dzień zmieniać ROM-u do testów.
Takie stwierdzenia przychodzą mi na myśl.
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #391 dnia: Styczeń 23, 2009, 16:06:54 »
Co do wersji clean.80 % użytkowników zapewne boi się wgrywać bezpośrednio z karty,
A nie wiem czego?
nie posiadają czytników kart,
Można ROM przerzucić przez Activesync na kartę. Wiem że troszkę to trwa ale da się to zrobić bez problemu.

Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #392 dnia: Styczeń 23, 2009, 17:46:39 »
Czego ja też nie wiem ale często tak jest że się ktoś boi tego czego nie zna  :grin: Tak tylko wnioskuje po tym jak padł temat wgrywania z karty. Jeśli chodzi o CLEAN to potestuje napewno ale teraz mam troszkę innych spraw na głowie i odkładam to jak mogę.Twoja praca napewno na darmo nie pójdzie  :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 22:43:25 wysłana przez fala77 »
HTC One V

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #393 dnia: Styczeń 23, 2009, 21:08:05 »
Rzeczywiście jest problem z wgrywaniem z karty, mi osobiście wyskakuje błąd.
Posiadam kartę 2 G ,formatowałem fat32.
Na pewno 512 była by lepsza , ale nie posiadam   :S
Podziw pełny dla pracy AMIGAnTOMEK   :ok: , ale to wgrywanie przez kartę to już nie dla każdego  :sleepy:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #394 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:01:28 »
Jaki błąd?

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #395 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:50:09 »
Podczas wchodzenia w tryb bootloadera pojawia się biały ekran , tak jak w scanie AMIGAnTOMka
Przez moment coś tam się miesza czegoś szuka i kiszka , failed
Pojawia się kolorowy ekran (ten drugi scan od AMIGAnTOMka ) , oczywiście wcześniej wgrany uspl.
Może robię coś nie tak ?

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #396 dnia: Styczeń 23, 2009, 22:56:42 »
Secondary Today nie wyłacza się jezeli doda się go do specjalnych.Wystarczy w menadżerze dłużej przytrzymać na nim rysik wyskakuje okienko dodaj do specjalnych i wtedy się nie wyłacz chyba że zamknie sie Manillia po za tym można zamykac wszystkie aplikacje na raz i on się nie wyłaczy.

« Odpowiedź #397 dnia: Styczeń 23, 2009, 23:33:27 »
Podczas wchodzenia w tryb bootloadera pojawia się biały ekran , tak jak w scanie AMIGAnTOMka
Przez moment coś tam się miesza czegoś szuka i kiszka , failed
Pojawia się kolorowy ekran (ten drugi scan od AMIGAnTOMka ) , oczywiście wcześniej wgrany uspl.
Może robię coś nie tak ?
Być może za dużo pojemności ma karta. Wszędzie piszą, że max. to 512MB. To tylko moje przypuszczenie. Nie mam takiej to jeszcze nie próbowałem.

« Odpowiedź #398 dnia: Styczeń 24, 2009, 09:39:48 »
6.1.10 Testowalem wersje lite fajniutka tylko po jakis 3 godzinach testow ekran zrobil sie czarny.  podczas naciskania roznych klawierkow i koleczka na chwilke przeblyskiwal ekran Today poczym nadal czarny :(

wersja clean smiga super do tej pory zadnych problemsow poooezja  :ok:

tylko jak zrobic zeby media player czy TCPMP gral muzyczke nadal po wylaczeniu phona powerkiem ? ( jakis program, wpis w rejestrze ) przetrzepalem ustawiemia i google, nic nie moge znalesc na ten temat  :(

pozdrowka kawal dobrej roboty Tomek

« Odpowiedź #399 dnia: Styczeń 24, 2009, 09:51:49 »
[quote author=linek link=topic=119885.msg883354#msg883354 date=1232786388

tylko jak zrobic zeby media player czy TCPMP gral muzyczke nadal po wylaczeniu phona powerkiem ? ( jakis program, wpis w rejestrze ) przetrzepalem ustawiemia i google, nic nie moge znalesc na ten temat 

[/quote]
BlackMe 1.0 wyłącza tylko ekran, więc spełni twoje oczekiwania. w Zestawie HomeScreen++ też jest.

« Odpowiedź #400 dnia: Styczeń 24, 2009, 11:11:30 »
Witam.
Robota super. Ale co zauważyłem to:
1, wersja full jak pracuję więcej jak jeden program to programy w tle po krótkim czasie zamyka
tzn np auto mapa zminimalizowana i garmin na ekranie po kilkudziesięciu sekundach garmin działa a auto mapy niet
2. wersja lite to samo tylko pracują równolegle dwa programy a, każdy następny (3, 4, .... itd) zostaje wyłączony

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #401 dnia: Styczeń 24, 2009, 11:48:08 »
ooo swiatelko w tunelu

HomeScreen++ uzywam od dawna i jakos nie widze tam zadnej opcji podkrecanie procka taskbar, ale wygaszania ekranu jakos nie widze :(
HomeScreen++UI 1.06.348 build 0348

BlackMe dziala :), tylko jak go podpiac pod power ? podpielem go pod klawisz windy i potestuje

moze sie myle ale w innych testowanych rom'ach jakos to inaczej jest rozwiazane, po wcisnieciu power muza gra, natomiast inne programy np. kozystajace z gps wylaczaja sie (usypiaja). BlackMe wylacza tylko ekran aplikacje nadal dzialaja.

dzieki za info o BlackMe

pozdrowka

« Odpowiedź #402 dnia: Styczeń 24, 2009, 13:43:31 »

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #403 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:14:58 »
To że w wersji full wyłącza sam programy nie jest spowodowane błędem romu tylko brakiem pamięci Artka. Niestety jesli chce się mieć wszystko trzeba umieć tym zarządzać i niestety trzeba od czasu do czasu coś wyłączyć np jeśli wyłączy się TouchFLO dużo lepiej i sprawniej działają progrmy nawigacyjne niestety artek nie został przystosowany do pracy z tyloma programami i nakładkami naraz 

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #404 dnia: Styczeń 24, 2009, 17:12:58 »
Witam
1. Czy w wersji FULL znajde taki programik który miałem w poprzedniej wersji ROM innego autora, znajdował się on w programy/akcesoria miał ikonę kosza i powodował usunięcie programów z menu start które były używane oraz kasował pliki tymczasowe oraz wiele innych

2. gdzie znajdę blokadę urządzenia co by mi się przypadkiem nie odpalił wiem że odblokowanie polega na przesunięciu paska .... ale jakoś nie wiem gdzie to się włącza..... chwilowa zawiecha   :-? już znalazłem

......... ale gdzie jest klawisz "soft reset" jakoś nie mogę znaleźć ---- wersja 10 FULL
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 20:39:07 wysłana przez kristover »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #405 dnia: Styczeń 24, 2009, 21:10:07 »
Witam
1. Czy w wersji FULL znajde taki programik który miałem w poprzedniej wersji ROM innego autora, znajdował się on w programy/akcesoria miał ikonę kosza i powodował usunięcie programów z menu start które były używane oraz kasował pliki tymczasowe oraz wiele innych

......... ale gdzie jest klawisz "soft reset" jakoś nie mogę znaleźć ---- wersja 10 FULL
Nie wiem jak się taki programik nazywa. Znajdź nazwę i doinstaluj :D
Nie ma klawisza soft reset do tego służy "dziurka" i stylus :P

*

Offline kristover

• 26
« Odpowiedź #406 dnia: Styczeń 24, 2009, 21:15:57 »
.....dzięki kolego .... pytanie jak się nazywał programik hhmmmm może sobie przypomnę chyba clean czy jakoś tak ....
ROM FULL 10 mam kilka godzina i nie zauważyłem żadnych problemów AM śmiga nic nie wyłącza się..... byle tak dalej ..SZACUN pozdrawiam

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #407 dnia: Styczeń 25, 2009, 04:15:03 »
Ode mnie tez wielkie gratulacje za ROM genialny:)
a co do "zamykania sie" programów ja sobie radze za pomocą "Advancedconfig" podmenu HTC Task Manager. Albo "Auto Kill" wyłączony albo zmniejszony próg  z 9 do np. 5MB

*

Offline kristover

• 26
« Odpowiedź #408 dnia: Styczeń 25, 2009, 09:49:38 »
Mam jedno spostrzeżenie.... może czegoś nie doczytałem, może czegoś nie włączyłem, już piszę o co mi chodzi.

Wersja 10 FULL
Gdy wybieram numer to jest OK wpisuję początek nazwy i wyświetla mi domyślne kontakty z karty SIM zawężając ich ilość wraz z wpisanymi literami.

1. Jednak gdy ktoś do mnie dzwoni wyświetla tylko numer osoby (mimo tego iż kontakt jest zapisany na karcie SIM), aby się dowiedzieć kto dzwonił trzeba wejść w połączenia nieodebrane tam jest już opis pobrany z karty SIM.
Mógłbym przekopiować kontakty z SIM do telefonu i przypuszczam że będzie działać, ale ja chciałbym mieć kontakty tylko na karcie SIM .... w poprzedniej wersji ROM o nazwie artemis coś tam ..... podpis się wyświetlał. Może czegoś nie włączyłem ..... Ale to tylko taka kosmetyczna sprawa, jak nie da rady przeżyję.

2. Czy wersja bez WiFi też jest już tak dopracowana jak 10FULL ?
3. Czy wersja CLEAN jest już dopieszczona, czy nadal na warsztacie ?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #409 dnia: Styczeń 25, 2009, 11:21:25 »
Wersja bez wifi to ktoras posrednia a CLEAN i owszem to ta sama tylko pozbawiona dodatkow

Co do Autokill to wprowadzę tę poprawkę bo nie zauważyłem zdublowanych i sprzecznych wpisów
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 11:44:40 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #410 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:21:57 »
Po wgraniu wersji 6.1.10 lite zauważyłem że urządzenie podczas łączenia komórkowego używa tylko GPRS.
Zamiast ikonki E jest G.
Nie ma pewnie sensu grzebać w romie, może jest jakieś ręczne ustawienie tego parametru?
Sieć Orange , radio 3.39.90

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #411 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:30:06 »
Było chyba o tym wyżej.Poszukaj sobie.Z tego co pamiętam można tą ikonkę zmienić poprzez Advanced Configuration.
HTC One V

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #412 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:04:39 »
Było chyba o tym wyżej.Poszukaj sobie.Z tego co pamiętam można tą ikonkę zmienić poprzez Advanced Configuration.
Wiem że było , ale jak wiesz temat to: WM 6.1 PL z zaznaczeniem na PL.
Jakbym chciał English to bym tutaj nie pytał  :|
Dlatego proszę o wyrozumiałość.

*

Offline kristover

• 26
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:07:13 »
Gdy ktoś do mnie dzwoni wyświetla tylko numer osoby (mimo tego iż kontakt jest zapisany na karcie SIM), aby się dowiedzieć kto dzwonił trzeba wejść w połączenia nieodebrane tam jest już opis pobrany z karty SIM.
Mógłbym przekopiować kontakty z SIM do telefonu i przypuszczam że będzie działać, ale ja chciałbym mieć kontakty tylko na karcie SIM .... w poprzedniej wersji ROM o nazwie artemis coś tam ..... podpis się wyświetlał. Może czegoś nie włączyłem ..... Ale to tylko taka kosmetyczna sprawa, jak nie da rady przeżyję.

Czy jest jakieś rozwiązanie na ten problem....???

Zauważyłem jeszcze, że (raz do tej pory od kilku dni) jest pełen zasięg sieci ale nie można wykonać połączenia a jak ktoś do mnie dzwoni to abonent poza zasiegiem, po resecie działa wszystko OK

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:09:55 »
Jakbym chciał English to bym tutaj nie pytał  marudzi

hmmm co ma piernik do wiatraka ?  :-?
HTC One V

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #415 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:18:16 »
Jakbym chciał English to bym tutaj nie pytał  marudzi

hmmm co ma piernik do wiatraka ?  :-?
Hmmm... mam polskie menu ?  :-?

*

Offline kristover

• 26
« Odpowiedź #416 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:24:47 »
Dajcie sobie po razie a nie rozwodzicie się nad słusznością umieszczania angielskich wersji programów w ROM'ie z oznaczeniam PL .... koledzy trochę luzu :D

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #417 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:28:28 »
AMIGAnTOMEK z romu full wyrzuć  ten galarm  ja go usunąłem recznie wiem że nie do końca ale rom jest moim zdaniem stabilniejszy.
Napisane: Styczeń 20, 2009, 19:25:21
niestety nie wszystko jest tak pieknie, w orange nie dziala mi EDGE, dosteopny jest jedynie GPRS, choc czasem pokazuje mi ikonke braku polaczen, choc przy wlaczeniu IE zaraz sie pojawia, ale niestety tylko G, a wczesniej zawsze mialem dostepny edge...

W advancedconfig jest opcja żeby włączyc ikonkę edge po zainstalowaniu romu opcja ta jest wyłączona dlatego nie pali ci się ikonka EDGE.

Wysiliłem się i poszukałem tego o czy mówiłem wcześniej  :proud:.Nie za bardzo kumam o co Ci chodzi.Piszesz że masz ikonkę G zamiast E więc tu jest recepta jak to zmienić ( tak przypuszczam bo sam nie sprawdzałem gdyż nie mam takiej potrzeby) a ty piszesz coś o angielskim języku.Program Advencedconfig jest co prawda po angielsku ale są tam tak proste sformułowania że przetłumaczysz je sobie najprostszym słownikiem online.Troszkę trzeba się jednak wysilić.Nikt paluszkiem nie pokaże  :evil: Co do umieszczania angielskich programów w wersjach LITE i FULL była już mowa więc radzę wrócić do lektury wyżej.
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:44:25 »
Zamiast użyć Advanced Configuration który jest w akcesoriach można sobie podłubać w rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\RIL
Wartość EnableDifferGprsEdgeIcon ustawić na 1

*

Offline kristover

• 26
« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 25, 2009, 16:45:32 »
Gdy ktoś do mnie dzwoni wyświetla tylko numer osoby (mimo tego iż kontakt jest zapisany na karcie SIM), aby się dowiedzieć kto dzwonił trzeba wejść w połączenia nieodebrane tam jest już opis pobrany z karty SIM.

Czy jest jakieś rozwiązanie na ten problem....???

Zauważyłem jeszcze, że (raz do tej pory od kilku dni) jest pełen zasięg sieci ale nie można wykonać połączenia a jak ktoś do mnie dzwoni to abonent poza zasiegiem, po resecie działa wszystko OK

Pomożecie???