AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422749 Wyświetleń

Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #360 dnia: Styczeń 19, 2009, 17:32:38 »
Kolego nic nie rozumiesz o co walka się toczy...tzn. AMIGAnTOMEK to robi i jest wg. mnie pod presją takich jak TY . I niedługo Rom sam pęknie z powodu jego wielkości... bo sam krawatów nie wiąże i nie przerywa ciąże....
AMIGAnTOMk-u nie idzcie tą drogą / cyt. z klasyka/ :grin:
Ponawiam propozycję stworzenia listy niezbędnych elementów aplikacji wersji cleaen :ok:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #361 dnia: Styczeń 19, 2009, 18:27:00 »
heya,

Wielkie podziekowanie... rom sie spisuje niezle, ale...

:)

1. Tak jak kolega zauwazyl z GAlarmem sa te problemy w wersji lite (brak dzwonkow i wibracji podczas zabawy w tej app.), podobno poprawione czekam na release
2. wspaniala opcja wybierania glosowego!!! ale...
Chcialbym zeby dzialalo mi to na moich sluchawkach Bluetooth... otoz standardowa wersja wybierania glosowego u mnie dzialala... tylko wtedy samodzielnie robilem przypisy pod kontakty.  Teraz gdy wlaczam ta opcje (poprzez przycisk na sluchawkach) ona nie dziala/nie uruchamia sie.
Nie przypisana aplikacja pod przycisk 6 - co rowniez sam zrobilem.

Chcialbym zeby komunikaty przekierowywalo mi na sluchawki i z nich je odbieralo... tzn. gdy nacisne przycisk na sluchawkach otwierala sie APP. wybieranie glosowe a pozniej mowiac do sluchawek nie do tel. wybiera nume np. "zadzwon do mama"
Dodam, ze troche z tym kombinowalem i nie znalazlem rozwiazania, wyglada to na ta chwile nastepujaco:
Wlaczam aplikacje "wybieranie glosowe"
do telefonu musze mowic do kogo chce zadzwonic, sprawdzic godzine itp. przez sluchawki to nie dziala
jezeli wybiore juz do kogo to wtedy przelacza mi dopiero na sluchawki.
dodam, ze sluchawki to Motorola HT 820

moje prosby/pytania jesli chodzi o odtwarzacz muzyczny...
1. czy da sie wybrac katalog docelowy z ktorego ma pobierac muzyke? na ta chwile jest tak ze zbiera wszystko z telefonu, co nie jest przyjemne gdy wlacze sobie odtarzanie wszystkieigo a to po jakiej piosence komunikat z AM "uwaga radar" :)
2. prostrze tworzenie playlist... na ta chwile jest to uciazliwe...

Pozdrawiam i czekam na info co o tym sadzisz :)
ad.1 Co do galarmu to chyba go jednak całkiem usunę bo troszkę za duzo z nim problemów. Sam korzystam z czego innego.
ad.2 Jeśli chcesz aby działało ci wybieranie głosowe na słuchawkach BT to znajdź aplikację która to potrafi bo chyba jeszcze tego nikt nie wymyślił
Co do Odtwarzacza Muzycznego (domyślam się że chodzi ci o HTC Audio Manager) to pomęcz się troszkę sam i dojdź do tego jak to zrobić bo ja nic innego nie stworzę Manilla korzysta z tego dodatku i inaczej nie będzie.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #362 dnia: Styczeń 19, 2009, 18:28:18 »
musze przyznac ze swietny rom:) manilla dziala az milo, wczesniej instalowalem z caba na vanille 4.02 i starszenie zamulalo spv'ke :( za to wersja full twojego romu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla:)

niestety nie wszystko jest tak pieknie, w orange nie dziala mi EDGE, dosteopny jest jedynie GPRS, choc czasem pokazuje mi ikonke braku polaczen, choc przy wlaczeniu IE zaraz sie pojawia, ale niestety tylko G, a wczesniej zawsze mialem dostepny edge...
co do manilli to co jakis czas przycina mi sie dzwiek w pluginie muzyka, a wlaczenie pluginu ulubionych powoduje brak uruchamiania manilli, secondtoday piekna sprawa, niestety sam sie wylacza po jakims czasie, co w zasadzie uniemozliwia stosowanie cpuscalera w hs:(

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #363 dnia: Styczeń 19, 2009, 18:32:28 »
nie chciałem być niemiły.poprostu pierwsze co mi się nasunęło czytając "chciałbym...,chciałbym..." to napisałem że ja też bym coś chciał , może mi się spełni :proud: . zgodzę się w połowie z przedmówcą.walka toczy się o ROM WM 6.1 dla artemisa i pochodnych.wydaje mi się że jest to ostatnia taka szansa z uwagi na to że nie są to już najnowsze "maszynki" i raczej nikt się tym już nie będzie zajmował a ciągłe prośby... cóż,AMIGAnTOMEK jak dla mnie powinien dostać "pokojowego Nobla" bo ja już dawno przestałbym czytać takie posty i na nie odpowiadać.co do wersji CLEAN to ta druga połowa wypowiedzi.jak dla mnie nie potrzeba listy programów wersji CLEAN bo nie powinna ona zawierać żadnych dodatkowych programów  :E całkowity golas z microsoftu jeszcze dodatkowo ogolony z czego się da ,no może z drobną kosmetyką w postaci "ładnieszego" dialera,commenagera,kalkulatorka ale to też pojęcie względne :smile:
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #364 dnia: Styczeń 19, 2009, 18:34:29 »
niestety nie wszystko jest tak pieknie, w orange nie dziala mi EDGE, dosteopny jest jedynie GPRS, choc czasem pokazuje mi ikonke braku polaczen, choc przy wlaczeniu IE zaraz sie pojawia, ale niestety tylko G, a wczesniej zawsze mialem dostepny edge...
co do manilli to co jakis czas przycina mi sie dzwiek w pluginie muzyka, a wlaczenie pluginu ulubionych powoduje brak uruchamiania manilli, secondtoday piekna sprawa, niestety sam sie wylacza po jakims czasie, co w zasadzie uniemozliwia stosowanie cpuscalera w hs:(
Jakie radio stosujesz?
O pluginie Ulubione było pisane wcześniej już że nie działa i na to nie ma rady (Operator też chyba)
Secondtoday działa nie bój się to że nie widać go w Task managerze nie znaczy ze nie działa :P
Lite już mam Clean gotuję ale mam problemy bo strasznie się w nim zmuliło Menu start i nie wiem dlaczego. Może za dużo usunąłem?

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #365 dnia: Styczeń 19, 2009, 19:02:27 »
AMIGAnTOMEK ja Cię podziwiam za cierpliwosc, to co robisz robisz w sumie za darmo a kazdy cały czas narzeka
Napisane: Styczeń 19, 2009, 18:58:50
A jakie radio najlepiej używac do tego romu

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #366 dnia: Styczeń 19, 2009, 19:04:12 »
Wleciała wersja LITE

Ja uzywam najnowszego Radia 03.34.90
W sumie za darmo ale liczę że może kiedyś ktoś zauważy ten plnk do PayPal :D
BTW prace zwolnią bo zaczynam remont kuchni. Tym razem tej normalnej w domu :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 19:08:27 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #367 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:52:20 »
Wleciała wersja Clean. Na jakiś czas zaprzestaję prac. Testujcie i róbcie zestawienia błędów, atak żebym po powrocie miał łatwiej :D

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
« Odpowiedź #368 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:01:00 »
Posiadam radio 03.08.90 , operator Orange.
Zauważyłem że jak Artek zgubi zasięg ,ciężko mu się zalogować ponownie do niej  :|.
Wgram nowsze radio , a może ktoś może polecić jakieś dobre sprawdzone niekoniecznie nowe radio?

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #369 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:24:30 »
03.21.90 jest stabilne ale i ostatnie 03.34.90 też nie jest złe.to jednak chyba nie ten wątek.poszukaj sobie testów na forum.
HTC One V

« Odpowiedź #370 dnia: Styczeń 20, 2009, 00:32:35 »
co do mojego posta w sprawie personalizacji Wybieranie Glosowe zapraszam!!!
http://forum.mobione.pl/index.php?topic=5775.msg51263

Jest rozwiazanie :P

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #371 dnia: Styczeń 20, 2009, 06:14:40 »
No widzisz i gitarka dodam te zmiany w rejestrze na przyszłość

*

Offline pitkom2

• 9
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #372 dnia: Styczeń 20, 2009, 11:57:38 »
2. wspaniala opcja wybierania glosowego!!! ale...
Chcialbym zeby dzialalo mi to na moich sluchawkach Bluetooth... otoz standardowa wersja wybierania glosowego u mnie dzialala... tylko wtedy samodzielnie robilem przypisy pod kontakty.  Teraz gdy wlaczam ta opcje (poprzez przycisk na sluchawkach) ona nie dziala/nie uruchamia sie.
Nie przypisana aplikacja pod przycisk 6 - co rowniez sam zrobilem.

Chcialbym zeby komunikaty przekierowywalo mi na sluchawki i z nich je odbieralo... tzn. gdy nacisne przycisk na sluchawkach otwierala sie APP. wybieranie glosowe a pozniej mowiac do sluchawek nie do tel. wybiera nume np. "zadzwon do mama"
Dodam, ze troche z tym kombinowalem i nie znalazlem rozwiazania, wyglada to na ta chwile nastepujaco:
Wlaczam aplikacje "wybieranie glosowe"
do telefonu musze mowic do kogo chce zadzwonic, sprawdzic godzine itp. przez sluchawki to nie dziala
jezeli wybiore juz do kogo to wtedy przelacza mi dopiero na sluchawki.

Hej na mojej słuchawce wszystko działa idealnie, naciskam przycisk i w słuchawce odzywa się głos, mówię do słuchawki komendę i słyszę odpowiedź w słuchawce.  Używam takiej: Motorola H700C.

Więc problem dotyczy nie wszystkich słuchawek.

Z racji propozycji:

No widzisz i gitarka dodam te zmiany w rejestrze na przyszłość

Ciekaw jestem czy warto, ponieważ nie wiadomo jaki to będzie miało wpływ na słuchawki które w tej chwili funkcjonują prawidłowo. Może jednak zostawić tak jak jest. Jeżeli komuś nie działa słuchawka tak jak powinna to powyżej jest link do gotowego rozwiązania.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 11:59:17 wysłana przez pitkom2 »

« Odpowiedź #373 dnia: Styczeń 20, 2009, 18:00:19 »
Jezeli tak jest, ze tobie dziala... to moze lepiej zostawic :)
dodam 2 pliczki rejestru z mojego Artka gdyby komus teraz nie dzialalo a chcialby ta opcje wlaczyc...
Dodam, ze u mnie zaczelo to dzialac gdy zrobilem hard reset a nastepnie dodalem pliki rejestru.

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #374 dnia: Styczeń 20, 2009, 19:32:50 »
AMIGAnTOMEK z romu full wyrzuć  ten galarm  ja go usunąłem recznie wiem że nie do końca ale rom jest moim zdaniem stabilniejszy.
Napisane: Styczeń 20, 2009, 19:25:21

W advancedconfig jest opcja żeby włączyc ikonkę edge po zainstalowaniu romu opcja ta jest wyłączona dlatego nie pali ci się ikonka EDGE.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #375 dnia: Styczeń 21, 2009, 00:08:43 »
Zaktualizowałem FULL wywaliłem galarm i poprawiłem te ikonke Edge :D

« Odpowiedź #376 dnia: Styczeń 21, 2009, 07:35:09 »
Z przykrością piszę, ale wersji clean nie mogę zainstalować. :| Full i lite instalują się bez problemów. instalka dochodzi do 4% i wyskakuje komunikat ERROR[228] INVALID FILLE SIZE. The image file is comupted. Please check your Update Utility. W dolnym prawym rogu sygnaturka "UI2" :|

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #377 dnia: Styczeń 21, 2009, 10:27:30 »
Dla mających problemy z Manillą:
Testowałem jak zachowują się różne programy z włączoną większą lub mniejszą liczbą widżetów w M2D, przy włączonych ośmiu i więcej często wywalało mnie z programów lub menu ( w szczególności z programów do nawigacji ), zacząłem stopniowo zmniejszać liczbę i co ciekawe przy włączonych tylko sześciu 99% objawów ustąpiła, i manilla stała się o wiele stabilniejsza, tak to wygląda w Moim przypadku ( za kolejnością ):
1. Home
2. Kontakty
3. SMS
4. Programy
5. Ustawienia
6. Zdjęcia i wideo

Audio Menagera na którym Mi zależało, a który lubi sprawiać problemy ustawiłem  pod przycisk "6 - Hold"

Potestujcie, zobaczymy czy się to potwierdzi czy tylko u Mnie tak jest.

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #378 dnia: Styczeń 21, 2009, 13:04:19 »
Witam
Zacznę od tego czym dysponuję a potem pytania:
mój sprzęt to:

MDA Compact III T-Mobile
ROM ver. Artemis Touch 4.02 WWE date 4\8\08
Radio ver. 03.08.90
Protocol ver. 4.1.13.52
IPL 1.13.001
SPL 1.13.000
OS 3.13.00

a oto pytania.
1. Czy mogę wrzucić do niego ten super zachwalany ROM kolegi AMIGAnTOMEK
2. Jak to zrobić... tzn jak to przeczytałem ale nie jestem do końca pewien czy muszę zapodać najpierw ten USPL artemis
3. Co to jest i do czego służy ta cała MANILA - takie pytanie po bandzie. :mrgreen:
4. To bardziej prośba niż pytanie ....czy zechce się komuś podpisać do czego służą poszczegolne dodatki w wersji FULL i LITE tzn chodzi mi o to że np. HTC Touch Dialer - "służy do tego czy owego".
Nie wiem czy chce wersję FULL nie znając tych programów, nie wiem czy mi się przydadzą.
Ktoś zaraz doda zainstaluj sobie wersję CLEAN, ale chciałbym znaleźć złoty środdek  :)

pozdrawiam i z góry dzięki za zainteresowanie

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #379 dnia: Styczeń 21, 2009, 14:36:56 »
Z przykrością piszę, ale wersji clean nie mogę zainstalować. :| Full i lite instalują się bez problemów. instalka dochodzi do 4% i wyskakuje komunikat ERROR[228] INVALID FILLE SIZE. The image file is comupted. Please check your Update Utility. W dolnym prawym rogu sygnaturka "UI2" :|
Z przykrością stwierdzam że nie masz pojęcia :D
Ok to tylko żart. Wersja Clean ma mniej niż 50 MB i dlatego musi być wgrywana poprzez kartę pamięci a nie przez USB.

Witam
Zacznę od tego czym dysponuję a potem pytania:

1. Czy mogę wrzucić do niego ten super zachwalany ROM kolegi AMIGAnTOMEK
2. Jak to zrobić... tzn jak to przeczytałem ale nie jestem do końca pewien czy muszę zapodać najpierw ten USPL artemis
3. Co to jest i do czego służy ta cała MANILA - takie pytanie po bandzie. :mrgreen:
4. To bardziej prośba niż pytanie ....czy zechce się komuś podpisać do czego służą poszczegolne dodatki w wersji FULL i LITE tzn chodzi mi o to że np. HTC Touch Dialer - "służy do tego czy owego".
Nie wiem czy chce wersję FULL nie znając tych programów, nie wiem czy mi się przydadzą.
Ktoś zaraz doda zainstaluj sobie wersję CLEAN, ale chciałbym znaleźć złoty środdek  :)

1. Możesz
2. A jak wgrałeś Artemis Touch 4.02 ?
3. Jak masz Artemis Touch 4.02 to masz i Manillę (BTW http://images39.fotosik.pl/47/a8945002f0a9875am.jpg to jest Manilla vel TouchFlo2D)

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #380 dnia: Styczeń 21, 2009, 14:39:23 »
do kristover :

1. możesz nie musisz
2. opisane na forum w innych wątkach.sądząc po Twojej wersji SPL to musisz a nawet jak się mylę to ponowne odpalenie USPL nic złego Ci nie zrobi.
3. jak używasz ROM-u Artemis Touch 4.02 WWE a nie wiesz co to jest manila to nie wiem czy ROM który powstaje w tym wątku sprosta Twoim wymaganiom.nie chodzi o to że jesteś zielony (tu strzelam :) ) bo każdy się kiedyś kształci jeśli chce ale o to że jest to jak narazie ROM w fazie testów i ma trochę błędów z którymi trzeba walczyć na swój sposób.manila jest to poprostu nakładka na system w dużym skrócie.uwypuklając to jest "czysta" manila bez systemu http://forum.mobione.pl/index.php/topic,5573.0.html
4. google najszybsza sprawa

uuuuuuuu spóźniłem się z odpowiedzią  :sleepy:
HTC One V

« Odpowiedź #381 dnia: Styczeń 21, 2009, 15:03:51 »
Dzięki AMIGAnTOMEK.
Pojechałem automatem nie zwróciłem uwagi na wielkość pliku , a o tym fakcie wiedziałem, że rom-y poniżej 50MB instaluje się z karty :mad: :mrgreen:
Może ktoś podrzuci link do FAQ-a jak to zrobić krok po kroku, bo trochę się boję uwalić spv-kę :grin: Co nieco kumam , ale nie do końca.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 15:49:52 wysłana przez andrea »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #382 dnia: Styczeń 21, 2009, 17:38:48 »
mam taką instrukcję znalezioną na wiki.xda-developers.com. http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_SD_Card_Flashing z tego co widziałem w instrukcjach wgrywania dla innych urządzeń nie różni się zbytnio.chodzi głównie o zmianę nazwy pliku.no i problemem może być posiadanie czytnika kard w komputerze  :wink: zastrzegam jednak że nigdy nie korzystałem z tej instrukcji
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 17:46:46 wysłana przez fala77 »
HTC One V

« Odpowiedź #383 dnia: Styczeń 21, 2009, 18:00:07 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70481.0 tu jest trochę na ten temat, ale jak to sobie poczytałem to włos mi się na głowie zjeżył :mrgreen:
Za "cienki Bolek "jestem na takie zabiegi :grin: Niby wiem jak to już zrobić, ale nie wiem czy się zdecyduję. Gdzieś jeszcze wyczytałem, żeby stosować oryginalny rom, i chyba trzeba poczekać aż AMIGAnTOMEK dorzuci trochę balastu...w ostateczności lite :grin:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 19:38:26 wysłana przez andrea »

*

Offline kristover

• 26
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #384 dnia: Styczeń 21, 2009, 20:17:09 »
WIELKIE DZIĘKI chłopaki

do AMIGAnTOMEK --- z takim ROM'em kupiłem

Z elektroniką nie mam problemu ale przyznaję PDA i soft z tym związany to dla mnie nowy orzech do zgryzienia.

Czy istnieje ROM który pozostawia więcej niż 20MB pamięci na pozostałe aplikacje, bo w tym kierunku chciałbym osiągnąć poprawę, wygląd i dodatkowe aplikacje to sprawa drugorzędna.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie...

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #385 dnia: Styczeń 21, 2009, 20:52:47 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70481.0 tu jest trochę na ten temat, ale jak to sobie poczytałem to włos mi się na głowie zjeżył :mrgreen:
Za "cienki Bolek "jestem na takie zabiegi :grin: Niby wiem jak to już zrobić, ale nie wiem czy się zdecyduję. Gdzieś jeszcze wyczytałem, żeby stosować oryginalny rom, i chyba trzeba poczekać aż AMIGAnTOMEK dorzuci trochę balastu...w ostateczności lite :grin:
Ależ to żaden problem
1. Bateria naładowana najlepiej na full
2. Karta SD (NIE SDHC) ja używam takiej 512 MB
3. Plik clean.nbh kopiujesz na kartę i zmieniasz nazwę na ARTEIMG.NBH
4. Karta montujesz w Artku i uruchamiasz go w trybie bootloadera
5.
w tym momencie przesuwasz przycisk głośności w dół
6 Odczekujesz kilka minut na końcu zauważysz napis że sie powiodło wciskasz jakikolwiek klawisz i przenosi cie do trybu:

Wtedy wyciagasz bateria montujesz SIM i koniec.
Robilem to dziesiatki razy testujac własny produkt i nigdy nic sie nie stalo
BTW
MUSI BYĆ WCZESNIEJ WGRANY ARTEMIS_USPL!!

To mam dorzucac balastu czy robic jak najmniejszy ROM ?? Nigdy nie dogodzę wszystkim :P

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #386 dnia: Styczeń 21, 2009, 21:26:21 »
Jakie radio stosujesz?
O pluginie Ulubione było pisane wcześniej już że nie działa i na to nie ma rady (Operator też chyba)
Secondtoday działa nie bój się to że nie widać go w Task managerze nie znaczy ze nie działa :P
Lite już mam Clean gotuję ale mam problemy bo strasznie się w nim zmuliło Menu start i nie wiem dlaczego. Może za dużo usunąłem?

radio 03.08.90, second today wyglada jakby sie wylaczal - znika wtedy rownierz strzalka od jego taskmanagera:/ po ponownym uruchomieniu stoday.exe sie pojawiala, aczkolwiek moze i chodzil caly czas, tylko jak do niego powrocic jak nie ma go w taskmenagerze?
wogole mialem schizy z minimalizowaniem albo zamykaniem okienek, czy to pasjans, czy smsy czy ustawienia, nawet manilla sie wylaczala, a dzisiaj nie mogelm odebrac rozmowy bo sie cos przywieszalo no s2u2:/ jednak teraz odchudzilem jeszcze manille i zobaczymy - narazie jest ok.

co do wersji clean - a nie mozesz do romu dorzucic np. obrazkow zeby powiekszyc rozmiar romu?? jakby wrzucic kilkumegapikselowe jpgi bez kompresji to zaraz by pare ladnych mega podskoczylo, kazdy by sobie wgral poprzez ruu a potem wywalil owe niepotrzebne fotki.

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #387 dnia: Styczeń 21, 2009, 21:44:57 »
jak najmniejszy ROM ale oczywiście stabilny  :smile: po co zbędny balast  :S

P.S. tak w zasadzie w teorii wgrywanie ROM-u z karty jest jakby bezpieczniejsze ze względu omijania activsync.nic nie przerwie połączenia z komputerem bo nie jest on wtedy podłączony do niego  :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 21:48:37 wysłana przez fala77 »
HTC One V

« Odpowiedź #388 dnia: Styczeń 21, 2009, 22:08:33 »
Mała uwaga odnośnie karty doczytałem, że musi być sformatowana w systemie FAT32 a nie jak normalnie FAT?
Mam kartę 2 GB i muszę zrobić partycję mniejszą niż 512MB.
To nie czekamy, aż pojawi się standardowy ekran WM? Poza tym uspokoiło mnie to, że to robiłeś, najgorszy pierwszy raz , jak we wszystkim :mrgreen:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #389 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:43:48 »
co do wersji clean - a nie mozesz do romu dorzucic np. obrazkow zeby powiekszyc rozmiar romu?? jakby wrzucic kilkumegapikselowe jpgi bez kompresji to zaraz by pare ladnych mega podskoczylo, kazdy by sobie wgral poprzez ruu a potem wywalil owe niepotrzebne fotki.
Nic nie usuniesz bo to co wgotowane jest nie do usuniecia.
To nie czekamy, aż pojawi się standardowy ekran WM? Poza tym uspokoiło mnie to, że to robiłeś, najgorszy pierwszy raz , jak we wszystkim :mrgreen:
Powtarzam uruchamiasz w trybie bootloadera czyli robisz softreset Artka trzymając razem przyciski POWER i Record (ten powyzej glosnosci))
Napisane: Styczeń 22, 2009, 07:14:18
Widzę że temat ucichł czyżby wreszcie było bez błędów?