AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 424148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #330 dnia: Styczeń 16, 2009, 07:11:06 »
Wiem że brak ustawień dla Heyah. Napisałem o tym wyżej.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #331 dnia: Styczeń 16, 2009, 18:50:33 »
Czy jest jakiś spis co zawiera lub czego nie wersja- 6.1.9 lite ?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #332 dnia: Styczeń 16, 2009, 19:06:45 »
wersja 6.1.9 zawierała błedy poczekaj na wersje 6.1.10 lite. Wygląda na to że już niedługo :P. Generalnie nie było w niej TF2D za to był HTC Home Plugin
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2009, 19:14:10 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

« Odpowiedź #333 dnia: Styczeń 16, 2009, 19:41:40 »
No właśnie wgrałem wczoraj 6.1.9 FULL i po dodaniu ikonek do zakładki programy, zawiesza się.
Wszystko inne działa start itd ale tapeta wisi na zakładce programy :(  zrobiłem reset i jest ok.
Czekam na 10 Powodzenia !!!

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
« Odpowiedź #334 dnia: Styczeń 16, 2009, 19:57:46 »
AMIGAnTOMEK na chomiku wcięło 6.1_10 full czyżby była już nowa wersja   

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #335 dnia: Styczeń 16, 2009, 20:12:08 »
Już jest spowrotem. Przywróciłem poprzednią wersję NetworkWizarda bo nie udało mi się w inny sposób dodać pozostałych sieci komórkowych, a tak działa więc niech będzie. Wygląda że to wersja ostateczna. Dam weekend na testy i będziemy "okrawać" jęsli nie pojawią się błedy :P

*

Offline Damass

• 44
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB Black :)
« Odpowiedź #336 dnia: Styczeń 16, 2009, 21:57:51 »
Panowie nie wiem jak u was ale u mnie nadal jest to samo...
W opcjach wiadomości nie zapamiętuje ustawienia - Żądaj powiadomienia o dostarczeniu wiadomości.

Załatwia to bez problemu program SMS_Raport ale dzwi mnie to bo na wcześniejszych wersjach działało normalnie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #337 dnia: Styczeń 16, 2009, 22:52:43 »
U mnie zapamiętuje

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #338 dnia: Styczeń 17, 2009, 15:26:17 »
Znalazłem dwa błedy
1 przełanczamy telefon na wibracje uruchamiamy galarm  ustawiamy alarm i czekamy az za dziala. Nie wyłabczaj zbyt szybko alarmu niech trochę pogra. Wyłanczamy alarm na wyswietlaczu ikonka wibracji zamieni sie na głosnik i to by był mały bład ale jak ktos teraz do nas zadzwoni to telefon ani nie zawibruje ani nie zadzwoni
2 wlaczamy icontakt wchodzimy w połaczenia (ikonka telefonu ze strzałka) wybieramy dowolny kontakt naciskamy na nim i po wejsciu do niego górny napis sie rozdwaja a po wyjsciu z niego bedzie juz wszystko sie chrzaniło w kontaktach ale wystarczy zamknac icontakt i wraca wszystko do normy
Napisane: Styczeń 17, 2009, 15:10:16
A jak jest u was. Nie jestem pewien ale pierwszy błąd może występować dopiero za drugim właczenim alarmu. Wydaje mi sie ze po pierwszym było wszystko ok nawet ikonka sie nie zmieniła.,albo za krótko dałem pograc alarmowi

« Odpowiedź #339 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:37:53 »
Witam wgrałem wczoraj do mojego m650 AMIGAnTOMEK WM 6.1.10 PL i nie moge dodac zadnego kontaktu ani nie moge skopiowac z kart sim do kontaktów  wyskakuje mi nieoczekiwany blad programu poza tym wszystko śmiga wspaniale prosze o pomoc

« Odpowiedź #340 dnia: Styczeń 17, 2009, 21:37:20 »
no ten iContact trochę mało funkcyjny, owszem graficznie ładny.

Jak ustawić szybkie wybieranie??!!

juz wiem trzeba nacisnąć nr ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 02:04:30 wysłana przez adi.kow »

*

Offline spvm650

• 42
  • Sprzęt: Kaiser,Leo
« Odpowiedź #341 dnia: Styczeń 17, 2009, 22:29:20 »
no ten iContact trochę mało funkcyjny, owszem graficznie ładny.

Jak ustawić szybkie wybieranie??!!

Chciałbym tak podobnie jak w telefonie :
1. wchodzę w kontakty (icontact)
2. wybieram osobę
3. wybieram połącz

niby proste, ale nie da się ustawić, w icontact brakuje przycisku "połącz" aż się prosi na dole okienka,
acha jak przyciskam klawisz słuchawki to nie wskakuje wybrany kontakt  :S

Nie trzeba nic ustawiać.
Przecież jest połącz ( komórka _________sms)
Albo przewiń kółkiem- wybrany kontakt zapali się na niebiesko i naciśnij kulkę.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 22:31:50 wysłana przez spvm650 »

« Odpowiedź #342 dnia: Styczeń 17, 2009, 22:49:12 »
nie wiesz o co mi chodzi, jak jade samochodem nie mam jak kręcić klikać itd i chciałbym czynności ograniczyć do min.
przy użyciu palca i szybko

Acha i nie działa  klawisz czerwona słuchawka jak należy w 6.1.10, powinien po naciśnięciu wychodzić do głównego menu, zakańczać rozmowy itd a tak nie jest.  (jak w innych podobnych romach które testowałem)

Prośba do AMIGAnTomka czy dał byś radę odchudzić ROM do 40mb tylko w podstawowe funkcje ?

Czemu clean zajmuje 58mb?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 01:09:29 wysłana przez adi.kow »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #343 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:45:47 »
Znalazłem dwa błedy
1 przełanczamy telefon na wibracje uruchamiamy galarm  ustawiamy alarm i czekamy az za dziala. Nie wyłabczaj zbyt szybko alarmu niech trochę pogra. Wyłanczamy alarm na wyswietlaczu ikonka wibracji zamieni sie na głosnik i to by był mały bład ale jak ktos teraz do nas zadzwoni to telefon ani nie zawibruje ani nie zadzwoni
To będzie raczej bug icontacts i na to nie bede mial wplywu. Co do galarmu to sprawdze jak tio wyglada
Witam wgrałem wczoraj do mojego m650 AMIGAnTOMEK WM 6.1.10 PL i nie moge dodac zadnego kontaktu ani nie moge skopiowac z kart sim do kontaktów  wyskakuje mi nieoczekiwany blad programu poza tym wszystko śmiga wspaniale prosze o pomoc
Używasz simmanagera do tego?
W opcjach wiadomości nie zapamiętuje ustawienia - Żądaj powiadomienia o dostarczeniu wiadomości.
Pozdrawiam
U mnie pamięta
Napisane: Styczeń 18, 2009, 10:44:44

Prośba do AMIGAnTomka czy dał byś radę odchudzić ROM do 40mb tylko w podstawowe funkcje ?

Czemu clean zajmuje 58mb?

clean nie zajmuje 58 tylko 54. Będę pracował nad odchudzeniem jak usuniemy wszystkie możliwe błędy z wersji full

*

Offline Pysio89

• 41
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #344 dnia: Styczeń 18, 2009, 20:54:20 »
Mam problem, otoz po podlaczeniu Artka do kompa nie moge korzystac z internetu za pomoca kabla.
Czy trzeba zmienic jakies ustawienia?

I jeszcze jedno,  jak zmienic ustawienia TouchFLO 3d? Programem Advenced Confing nie moge gdyz nie wczytuje ustawien Touchflo
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 22:08:22 wysłana przez Pysio89 »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #345 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:20:21 »

I jeszcze jedno,  jak zmienic ustawienia TouchFLO 3d? Programem Advenced Confing nie moge gdyz nie wczytuje ustawien Touchflo
A skąd ty wziąłeś w moim ROMie TF3D?? To jest TF2D Ustawienia zmienia się programem M2DC

*

Offline Pysio89

• 41
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #346 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:29:03 »
Co do tego TF3D to taka zakladka byla w Advenced Confing wiec myslalem ze takowy jest. Sory za blad.
Dzieki, Pozdrawiam

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #347 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:39:06 »
Mam problem, otoz po podlaczeniu Artka do kompa nie moge korzystac z internetu za pomoca kabla.
Czy trzeba zmienic jakies ustawienia?
Ja mam Opere Mobile i nic nie muszę zmieniac żeby internet działał przez kabel
Napisane: Styczeń 18, 2009, 22:32:57
Wbudowany Explorer tez działa przez kabel nie sprawdze mini opery bo ja usunąłem
Napisane: Styczeń 18, 2009, 22:37:19
AMIGAnTOMEK sprawdziłes galarm ?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #348 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:43:07 »
Zaktualizowane linki.
Nowsze wersje galarm i icontacts
W icontacts błąd usuniety w galarm pozostał błędzik z ikonką poważniejszy bug usunięty :D

*

Offline pitkom2

• 9
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #349 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:31:04 »
Hej.

AMIGAnTOMEK na początku chcę powiedzieć dobra robota, naprawdę dobra robota. Rom jest rewelacyjny.

Jednak że natrafiłem na pewien problem, prosiłbym o weryfikację czy występuje tylko u mnie czy nie.

Podczas słuchania muzyki z Audio Managera gdy słuchawka się wyłączy następują chwilowe przerwy w odtwarzaniu muzyki, a po kilku takich przerwach odtwarzanie całkowicie się zatrzymuje. Wtedy nie można już włączyć telefonu, Diody migają jak migały ale telefon się nie włącza. Pozostaje tylko reset słuchawki. Czy u was też to występuje?

Pzdr

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #350 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:36:05 »
Własnie sie odpala nowy romi. Bedzie  tescik

« Odpowiedź #351 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:47:07 »
no to ja tez wtrace swoje 5 groszy

czesto zdarza sie ze wywala mnie do pulpitu bez powodu z roznych aplikacji - notorycznie z opery - wylacza sie i tyle
czasem jest to samo z gg

jest tez problem z odebraniem polaczenia - telefon dzwoni ale na ekranie dalej jest ekran startowy bez informacji o nadchodzacym polaczeniu - najgorsze jest to ze nie mozna tego polaczenia odebrac

to narazie tyle z tego co pamietam

tak nawiasem mowiac to aplikacja galarm i mapy jest chyba wedlug mnie nie najbardziej potrzebna (ale to tylko moje zdanie)

pozdrawiam

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #352 dnia: Styczeń 19, 2009, 00:07:09 »
tak czytam i czytam te posty a że mam naturę zgryźliwego tetryka to sobie coś napisze  :| jak dla mnie to zapanowała teoria chaosu.co user to inne dolegliwości.z szacunkiem dla gotującego ROM ale jak tak dalej pójdzie to nie nadążysz walczyć z problemami.nikt przecież nie powiedział że rozwiązując jeden problem z danym programem nie stwarza się kolejnych dwóch w innych.tak się czasem dzieje w tak trudnych przedsięwzięciach jak budowa ROM-u.to są tylko zera i jedynki a one przy takich rzeczą lubią płatać figle i nawet sami nie wiemy jak.tak więc zmienianie co chwila wersji programów,dodawanie nowych itd. jest Twoim wyborem i trzeba go uszanować.tak jak mój pogląd że ten ROM powstaje trochę od tyłu  :worried:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 00:21:47 wysłana przez fala77 »
HTC One V

*

Offline ADC

• 7
« Odpowiedź #353 dnia: Styczeń 19, 2009, 02:39:28 »
Napotkalem na problem w icontacs przy przewijaniu leci od razu na kontakty zaczynajace sie od w przechodzi na lit. u i idzie nawczesniejsze kontakty.Slowem ida kontakty od tylu a pozniej w caly swiat.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #354 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:11:55 »
tak czytam i czytam te posty a że mam naturę zgryźliwego tetryka to sobie coś napisze  :| jak dla mnie to zapanowała teoria chaosu.co user to inne dolegliwości.z szacunkiem dla gotującego ROM ale jak tak dalej pójdzie to nie nadążysz walczyć z problemami.nikt przecież nie powiedział że rozwiązując jeden problem z danym programem nie stwarza się kolejnych dwóch w innych.tak się czasem dzieje w tak trudnych przedsięwzięciach jak budowa ROM-u.to są tylko zera i jedynki a one przy takich rzeczą lubią płatać figle i nawet sami nie wiemy jak.tak więc zmienianie co chwila wersji programów,dodawanie nowych itd. jest Twoim wyborem i trzeba go uszanować.tak jak mój pogląd że ten ROM powstaje trochę od tyłu  :worried:
Problemy pomału znikają, ale razcej nie ma co liczyć na to że znikną wszystkie. Każdy z programów ma swoje dolagliwości i z nimi trzeba się pogodzić niestety. Wyskakiwanie Manilli do ekranu głównego jest zapewne spowodowane powłaczaniem zbyt wielu widgetów (to mój domysł) i przez to spadkiem ilosci pamięci. BTW fala77 wydaje mi się że Twoja zgryxliwość wynika z niecierpliwości w oczekiwaniu na wersję clean :D. Bez obawy bo widzę że pozostałe problemy dotyczą tylko programów które są w wersje FULL więc w tym tygodniu ugotuję lite i clean :P

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #355 dnia: Styczeń 19, 2009, 13:11:57 »
czy jest to niecierpliwość niekoniecznie  :wink: bardziej wgrywałem Twój ROM dla testów i zabawy.poprostu mam czasem swoje zdanie i lubię się nim podzielić mimo że zaraz mogą rodzić się pytania że jestem nieuprzejmy i takie tam bo przecież wykonujesz dobrą robotę.pewnie że robisz ROM pod siebie i takie Twoje prawo.równie dobrze mógłbyś zatytuować post."coś sobie ugotowałem,chcecie to sobie wgrajcie" i koniec tematu,bez testów,kombinacji i poprawek.tylko właśnie dziwi mnie kolejność tego wszystkiego.przecież i Tobie byłoby lepiej pracować na "stabilnym","gołym" systemie dokładając kolejno jeden lub dwa programy i stwierdzać czy to one wywołują jakieś problemy.lubię sobie czasem popolemizować i tyle.bez niechęci pod czyimś adresem :grin:
HTC One V

« Odpowiedź #356 dnia: Styczeń 19, 2009, 14:16:57 »
Nie chcę być niemiły..... myślę podobnie jak fala77.Katuję siebie i spv/ ciągłymi wyjmowaniami kart/ i nic lepiej...
Tomaszu i ROM-ie nie idźcie tą drogą ? za /cyt, klasyka/.  Małe jest piękne :grin:

« Odpowiedź #357 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:34:07 »
heya,

Wielkie podziekowanie... rom sie spisuje niezle, ale...

:)

1. Tak jak kolega zauwazyl z GAlarmem sa te problemy w wersji lite (brak dzwonkow i wibracji podczas zabawy w tej app.), podobno poprawione czekam na release
2. wspaniala opcja wybierania glosowego!!! ale...
Chcialbym zeby dzialalo mi to na moich sluchawkach Bluetooth... otoz standardowa wersja wybierania glosowego u mnie dzialala... tylko wtedy samodzielnie robilem przypisy pod kontakty.  Teraz gdy wlaczam ta opcje (poprzez przycisk na sluchawkach) ona nie dziala/nie uruchamia sie.
Nie przypisana aplikacja pod przycisk 6 - co rowniez sam zrobilem.

Chcialbym zeby komunikaty przekierowywalo mi na sluchawki i z nich je odbieralo... tzn. gdy nacisne przycisk na sluchawkach otwierala sie APP. wybieranie glosowe a pozniej mowiac do sluchawek nie do tel. wybiera nume np. "zadzwon do mama"
Dodam, ze troche z tym kombinowalem i nie znalazlem rozwiazania, wyglada to na ta chwile nastepujaco:
Wlaczam aplikacje "wybieranie glosowe"
do telefonu musze mowic do kogo chce zadzwonic, sprawdzic godzine itp. przez sluchawki to nie dziala
jezeli wybiore juz do kogo to wtedy przelacza mi dopiero na sluchawki.
dodam, ze sluchawki to Motorola HT 820

moje prosby/pytania jesli chodzi o odtwarzacz muzyczny...
1. czy da sie wybrac katalog docelowy z ktorego ma pobierac muzyke? na ta chwile jest tak ze zbiera wszystko z telefonu, co nie jest przyjemne gdy wlacze sobie odtarzanie wszystkieigo a to po jakiej piosence komunikat z AM "uwaga radar" :)
2. prostrze tworzenie playlist... na ta chwile jest to uciazliwe...

Pozdrawiam i czekam na info co o tym sadzisz :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 16:36:39 wysłana przez elzear »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #358 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:37:56 »
a ja bym chciał wygrać w totka  :D
HTC One V

« Odpowiedź #359 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:40:32 »
Fala...
To sa moje propozycje/spostrzezenia...
ktore jesli autor ROM'u bedzie chcial zatwierdzic ztwierdzi...
a to co ty piszesz... uhh... no coz... :)
mija sie z celem konwersacji...

:)