AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422747 Wyświetleń

*

Offline adamr75

• *
  • 81
  • Sprzęt: Mda compact III
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 12, 2009, 20:14:29 »
AMIGAnTOMEK udało ci się cos wymyslic z moblue

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 12, 2009, 20:36:19 »
Z moblue nie ale rozwiązałem to inaczej i BT działa tak jak powinno. Jedyna różnica jest taka że można wybrać jeden katalog docelowy dla wszystkich plików - nie ma filtrów
WM5Storage juz tez mam i Network folder też. Kurcze fajna sprawa bo działa mapowanie dysków sieciowych :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2009, 20:43:03 wysłana przez AMIGAnTOMEK »
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 12, 2009, 21:08:25 »
To kiedy wstawka

*

Offline baxy

• 30
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 12, 2009, 21:58:49 »
witam
mam maly problem z internetem
strony otwieraja sie do polowy
quickgps aktualizuje sie tylko na 3 dni
co moze byc przyczyną?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 12, 2009, 22:16:48 »
Z internetem nie mam pojecia mi dziala OK a Quick gps normalnie ze sie na 3 dni aktualizuje taka jest norma
Mozesz to sobie w rejestrze sam zmienic:

Change time between QuickGPS updates

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS]
"ExpiredTime"=4320 ->1440= 1day,2880= 2days, 14400= 10 days, 28800= 20 days, 43200= 30 days etc

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 12, 2009, 22:32:06 »
AMIGAnTomek
Wiernie Ci sekunduję w kolejnych poprawkach, więc podzielę się tym co zauważyłem.
M2D cust. nie działa poprawnie. W zmianach czcionki jest tylko kolor biały, brak innych czcionek i ich rozmiarów. nie można przypisać innych funkcji do klawiszy, tzn niby przypisujesz podając właściwą ścieżkę dostępu , zmieniasz nazwę na własną jak masz na to ochotę, ale po zatwierdzeniu wszystkie wpisy kasują się i nie następują zmiany.
Troszkę dziwne, gdyż w poprzedniej wersji , gdzie tylko brakowało ikony, po wklejeniu skrótu wszystko bzykało jak trzeba.
Ot taka mała uwaga.
Pozdrawiam- wierny "tester"

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 12, 2009, 22:43:48 »
to i ja się podzielę małą uwagą. co chwilę ktoś tam zgłasza błędy,problemy,nieścisłości i tak idea powstania WM 6.1 po polsku rozmywa się w grzebaniu w coraz to nowych nakładkach,programikach,rzeczach które są tylko dodatkami do systemu.moim zdaniem coraz bardziej gmatwa to sytuację.zamiast usprawniać system,poto coprawda są te programy,sprawia to coraz więcej problemów.wydaje mi się że skupienie się na wersji CLEAN byłoby wszystkim na rękę.łatwiej jest chyba poradzić sobie na początku z "gołym" systemem,chociaż zdaje sobie sprawę że gotowanie nie jest proste ale mając stabilny goły system łatwiej by było wprowadzać zmiany w postaci "dodatków".tak mi się wydaje  :|
HTC One V

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 12, 2009, 23:13:12 »
to i ja się podzielę małą uwagą. co chwilę ktoś tam zgłasza błędy,problemy,nieścisłości i tak idea powstania WM 6.1 po polsku rozmywa się w grzebaniu w coraz to nowych nakładkach,programikach,rzeczach które są tylko dodatkami do systemu.moim zdaniem coraz bardziej gmatwa to sytuację.zamiast usprawniać system,poto coprawda są te programy,sprawia to coraz więcej problemów.wydaje mi się że skupienie się na wersji CLEAN byłoby wszystkim na rękę.łatwiej jest chyba poradzić sobie na początku z "gołym" systemem,chociaż zdaje sobie sprawę że gotowanie nie jest proste ale mając stabilny goły system łatwiej by było wprowadzać zmiany w postaci "dodatków".tak mi się wydaje  :|
Hej
Szanuję Twoje zdanie ale w moim przypadku nie chodzi o nowe nakładki tylko piszę o tym co było wcześniej i działało a teraz nie działa.
Są dwie szkoły. Jedni chcą mieć goły system i sami będą sobie instalować to na co mają ochotę. Inni wolą mieć kompletny. Zainstalować i zapomnieć. I tym chyba kieruje się Autor dochodząc małymi krokami do perfekcji. Ja akurat należę do grupy zainstaluj i zapomnij. Gdyby nie ten mały fix o którym napisałem - to mi akurat już wystarczy, nawet zbędny jest G-Alarm bo zwykły budzik w systemie i przypomnienia w kalendarzu mi wystarczą.
Ale szanuję Twoje podejście do sprawy.  Nie obserwowałem rozwoju wersji CLEAN. Jeżeli coś dokładamy i się "krzaczy" , to teoretycznie bez dodatków powinno być OK. Czy nie była stabilna?
Trzymam kciuki i wierzę, że wkrótce wersja FULL I CLEAN będą na miarę oczekiwań. Tylko wtedy nastąpi ciemność i nuda - nie trzeba będzie codziennie wgrywać nowszej wersji :) :) :).
Pozdrawiam
Robert

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 12, 2009, 23:29:45 »
Dokładnie wolę dopracować FULL i wtedy tylko usunąć to co zbędne aby była CLEAN. Tak mi łatwiej tym bardziej że sam korzystam z FULL. Problem z M2DC był taki że zastosowałem inną wersję teraz po powrocie do poprzedniej jest już OK

*

Offline Damass

• 44
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB Black :)
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 13, 2009, 00:25:50 »
Dokładnie wolę dopracować FULL i wtedy tylko usunąć to co zbędne aby była CLEAN. Tak mi łatwiej tym bardziej że sam korzystam z FULL. Problem z M2DC był taki że zastosowałem inną wersję teraz po powrocie do poprzedniej jest już OK

Jak reszta testerów czekam z niecierpliwością na kolejna poprawkę...
Też jestem za wersją Full wgraj i zapomnij  :ok:

Pozdrawiam
Damass
Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 13, 2009, 00:37:53 »
Ja też jestem za full czekam na kolejny poprawiony rom

*

Offline THOR0

• 17
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 13, 2009, 07:28:20 »
ja natomiast sciagnalem w sobote wersje 6.1.10 full i mam taki problemik ze jak ktos dzwoni to nie moge odebrac rozmowy, zielona sluchawka na telefonie wlacza dial pad, a zielona sluchawka na ekranie sie wciska i tyle, mial ktos taki problem ?? czy to juz poprawione od soboty ?

update

wylaczylem s2u2 i temu sie nie dalo, teraz dziala :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 08:55:39 wysłana przez THOR0 »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 13, 2009, 07:36:48 »
rozumiem i wasze podejście.mam tylko wrażenie że dokładanie co chwile nowych programów powoduje lawinę kolejnych niepotrzebnych problemów.ale to nie ja nad tym siedzę więc szanuję czyjeś zdanie i pracę.żeby się tylko nie okazało że odejmowanie programów z wersji FULL przyniesie podobne skutki tylko w drugą stronę  :evil: życzę wytrwałości.
HTC One V

« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 13, 2009, 10:25:13 »
Jestem tego samego zdania co fala77. Cenię sobie prostotę i funkcjonalność. Instaluję tylko co mi trzeba. W ostatniej wersji 6.1.10 FULL jest wiele rzeczy, mnie akurat nieprzydatnych. Nie mogę się przekonać do TouchFlo, wolę Spb shell. Wtedy wgrywam HS++,wersję z zegarkiem. Wydaje mi się to bardziej funkcjonalne i mniej skomplikowane. Odpada Sekond Todey. Dobrą nową rzeczą jest blokada. Warto, aby była w wersji CLEAN.
Programy, które ewentualnie będę potrzebował instaluję z cab-ów z karty pamięci. Pamięci wolę nie obciążać, potem są problemy z nawigacjami.
Ostatnio dodane programy w wersji eng. w związku z tym PL na końcu nazwy ROM-u jakoś nie pasuje :grin:
fala 77 jakie programy, oczywiście niezbędne minimum widziałbyś w wersji CLEAN?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 10:30:24 wysłana przez andrea »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 13, 2009, 14:51:55 »
Ja osobiście chciałbym CLEAN kompletnie bez niczego. Goły windows z dialerem, officem, quickgps, tak jak go pan microsoft stworzył :) Sam wiem, co mi jest najbardziej potrzebne, i chciałbym mieć możliwość wgrania tylko WM 6.1 i późniejszej jego personalizacji.
Ale i tak się będę bawił jak mój Artemis wróci z serwisu. Może koledzy z Janek wrzucą sami coś nowszego od siebie :)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 13, 2009, 15:28:48 »
To grzecznie poczekajcie będzie i wersja clean

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 13, 2009, 15:54:43 »
AMIGAnTOMEK kiedy jakas nowa wersja do testów

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 13, 2009, 17:25:06 »
wlasnie wysylam na serwery

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 13, 2009, 18:08:50 »
WM5Storage juz tez mam i Network folder też. Kurcze fajna sprawa bo działa mapowanie dysków sieciowych :D

A nie mówiłem  :ohreally:

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 13, 2009, 18:13:10 »
oczywiście że spokojnie poczekam.nigdzie mi się nie śpieszy  :proud:

odpowiadając na pytanie.CLEAN to dla mnie powinien być praktycznie "goły".dla przykładu dzisiaj używam moblue do przesyłania plików a za miesiąc wyjdzie coś fajniejszego i nie pozbędę się już go jeśli będzie wgotowany w ROM.poprostu wydaje mi sie że ta wersja powinna być odchudzona z czego się da.na początek wystarczą podstawowe rzeczy które daje microsoft.zależy mi tylko na jak największej wolnej przestrzeni we wbudowanej pamięci.prostota to dobre słowo  :ok:
HTC One V

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 13, 2009, 18:49:07 »
Zaktualizowane linki w pierwszym wątku. Jeśli wszystko bedzie ok to bedziemy to "okrawać" do Lite i Clean :D

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 13, 2009, 18:52:50 »
Aktualnie zainstalowałem, testy, testy, testy.....   nie przejmuj się wszystkimi uwagami, sukces rodzi się w bulach hehe.

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 13, 2009, 21:02:03 »
Aktualnie zainstalowałem, testy, testy, testy.....   nie przejmuj się wszystkimi uwagami, sukces rodzi się w bulach hehe.

Bez urazy, ale moim zdaniem wręcz przeciwnie-PRZEJMUJ się wszystkimi uwagami bo one wpływają na kształt wersji finalnej.
Zwolenników wszystkich wersji jest prawdopodobnie tyle samo i każdy ma racje ze swojego punktu widzenia.
Tak na chłopski rozum to "chłopaki od wersji CLEAN" maja rację. Goły system i wystarczy. Doinstalują sobie co potrzeba i jeszcze troszkę dodatkowej pamięci zostanie pod ręką. Nie zaśmiecają rzeczami, których nigdy nie użyją. Coraz częściej zastanawiam się czy nie przejść do "opozycji" i na końcu jednak nie przerzucić się na wersję CLEAN.
Co nie zmienia faktu, że wszystkie kolejne wersje FULL będę testował z PRAWDZIWĄ PRZYJEMNOŚCIĄ.

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:25:27 »
Witam,
Zaobserwowane:

Wybierając wiadomości / Menu / Nowe / MMS dostaję wiadomość,
„Aby utworzyć nową wiadomość, wybierz opcję Menu, a następnie opcję Nowa”
i tak w kółko po przejściu do folderu Kopie robocze jest tam zapisanych tyle wiadomości ile razy starałem się utworzyć nową wiadomość MMS.

W opcjach wiadomości nie zapamiętuje ustawienia:
Żądaj powiadomienia o dostarczeniu wiadomości.

Proszę o sprawdzenie czy tak jest tylko u mnie…
Pozdrawiam
Damass
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Zanim skorzystałem z Internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów..."
Stanisław Lem

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:51:31 »
i tak w kółko po przejściu do folderu Kopie robocze jest tam zapisanych tyle wiadomości ile razy starałem się utworzyć nową wiadomość MMS.

u mnie jest tak samo
Napisane: Styczeń 13, 2009, 22:48:29

U mnie zapamiętujeje

*

Offline spvm650

• 42
  • Sprzęt: Kaiser,Leo
« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 13, 2009, 23:29:36 »
Próbowaliście po wgraniu nowej wersji zsynchronizować telefon z PC
W moim przypadku coś jest nie tak. Wywala taki komunikat "Nie można otworzyć połączenia"57 600 domyślnie" to połączenie jest nieprawidłowe lub nie istnieje"

Niewiem czemu w ActiveSync/Menu/Połączenia/Synchronizuj wszystkie komputery PC przy użyciu tego połączenia:
zamiast - 'USB'
jest coś takiego - 'Pulpit @ 19200'
HR - nic nie pomaga
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 02:52:03 wysłana przez spvm650 »

*

Offline Damass

• 44
« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 13, 2009, 23:32:31 »
Próbowaliście po wgraniu nowej wersji zsynchronizować telefon z PC
W moim przypadku coś jest nie tak. Wywala taki komunikat "Nie można otworzyć połączenia"57 600 domyślnie" to połączenie jest nieprawidłowe lub nie istnieje"

U mnie synchronizacja przez AS bez problemu...
Pozdrawiam
Damass
Stanisław Lem

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #297 dnia: Styczeń 14, 2009, 07:09:06 »
Witam,
Zaobserwowane:

Proszę o sprawdzenie czy tak jest tylko u mnie…

A konfigurowales połaczenia? Ustawienia/połaczenia/Konfiguracja połączenia -> wybierasz kraj i siec.
Napisane: Styczeń 14, 2009, 07:07:16
Niewiem czemu w ActiveSync/Menu/Połączenia/Synchronizuj wszystkie komputery PC przy użyciu tego połączenia:
zamiast - 'USB' jest coś takiego - 'Pulpit @ 19200'
jest ten pulpit ale usb jest rowniez na liscie rozwijalnej

*

Offline adamr75

• *
  • 81
« Odpowiedź #298 dnia: Styczeń 14, 2009, 07:16:32 »
konfigurowałem połączenie i jest tak ze  nie moge utworzyc zadnej wiadomosci mms chodzi w kólko ustawienia orange

« Odpowiedź #299 dnia: Styczeń 14, 2009, 09:46:49 »
U mnie po wgraniu 6.1.10 full mam kłopot z AutoMapą 5.3 i MIPLO. Przy działającej karcie SIM AutoMapa po wyznaczeniu trasy się zawiesza i pomaga tylko soft reset, w MIPLO przy zapisywaniu zmian to samo. Zrobiłem format karty SD i wgrałem wszystko jeszcze raz i... to samo  :S Natomiast kiedy wyłączę telefon AM działa bez problemu.

Czy zauważyliście coś podobnego u siebie. Może jakaś podpowiedź co zrobić aby Artemis działał jako telefon i navi razem?