AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 423028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiek1977

• 26
  • Sprzęt: T mobile Pulse/Motorola Milestone
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL
« Odpowiedź #1470 dnia: Kwiecień 30, 2010, 22:25:50 »
witam.Chciałbym się dowiedzieć jak chodzi ten romik na xda obit?(słyszałem że nie wszystko działa na gotowanych romach na orbicie).Mam w tej chwili era rom lecz mam problemy z mms-ami(mam kartę w sieci plus).Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na wasze uwagi.

« Odpowiedź #1471 dnia: Maj 09, 2010, 08:45:05 »
wgrałem wersję LITE bez kuchni (nie wiem w ogóle co to jest) i mam problem z aparat - jak włączam to wyskakuje błąd "Nie można inicjalizować aparatu cyfrowego. Niepowodzenie konfigurowania urządzenia aparatu cyfrowego" i nie można w ogóle robić zdjęć. Można na to jakoś zaradzić? Czytałem w google ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Wersja lite od amigantomek mi sie najbardziej podoba i chcialbym przy niej pozostac, tylko ten aparat... Jak ktoś potrafi pomóc to będę bardzo wdzięczny.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1472 dnia: Maj 09, 2010, 18:06:56 »
wgrałem wersję LITE bez kuchni (nie wiem w ogóle co to jest) i mam problem z aparat - jak włączam to wyskakuje błąd "Nie można inicjalizować aparatu cyfrowego. Niepowodzenie konfigurowania urządzenia aparatu cyfrowego" i nie można w ogóle robić zdjęć. Można na to jakoś zaradzić? Czytałem w google ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Wersja lite od amigantomek mi sie najbardziej podoba i chcialbym przy niej pozostac, tylko ten aparat... Jak ktoś potrafi pomóc to będę bardzo wdzięczny.
Kuchnia służy do gotowania własnego ROMu. Wykonaj HArdReset i sprawdź jeszcze raz z tym aparatem bo ja na 100% żadnych problemów z nim nie miałem. Czasem potrafił taki numer wywinąć jak próbowałem zrobić zdjęcie z lokalizacją GPS i nie mógł się zbyt długo zlokalizować, ale wtedy zawsze SoftReset pomagał.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #1473 dnia: Maj 09, 2010, 19:44:47 »
kiedyś miałem już tą wersję lite i problem był ten sam... lecz gdy znikl mi homescreen plusplus (sam z siebie, bez grzebania w ustawieniach) problem ustepowal, wlaczyc sie tego plusplusa nie dalo z powrotem
teraz hardreset nie pomogl, problem nadal jest, reczne wylaczenie plusplusa nie pomaga
oprogramowanie od Ciebie chyba nie pasuje do mojego XDA, a szkoda bo fajnie mi sie go uzywa, ale aparat jest mi potrzebny (moze 2mpix, ale zawsze to cos) bede musial rozejrzec sie za czyms innym

a.. i homescreen plusplus bardzo mi sie podoba i bardziej mi pasowalo jak byl on wlaczony

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1474 dnia: Maj 09, 2010, 20:14:16 »
HS++ włącza sie w ustawieniach TODAY bo to jest plugin TODAY. Ustawienia->Dzisiaj->Elementy.

I nie mq różnicy czy to XDA czy HTC czy inny klon. Znaczy sie jest ale nie w aparacie tylko niektóre wifi nie miały.

« Odpowiedź #1475 dnia: Maj 10, 2010, 09:20:38 »
Lite bardziej mi się podoba ale cóż... chcę tylko poinformować, że aparat bez problemu i błędów śmiga na wersji Full i przy niej chyba pozostane : ) pozdro

« Odpowiedź #1476 dnia: Maj 11, 2010, 13:37:00 »
Witam,

Właśnie wgrałem sobie ten ROM v.6.1 full. Ogólnie podoba mi się, ale mam jeden problem - z wiadomościami sms - wszystkie wiadomości mam pogrupowane wg odbiorcy - tzn jak wchodzę w skrzynkę odbiorczą to widzę tylko jeden sms od danego odbiorcy - dopiero gdy wejdę w niego otwiera się cała korespondencja z wybranym adresatem. Czy da się to wyłączyć? Bo jest to strasznie nie wygodne, ciężko połapać mi się w takim przeglądaniu wiadomości. Przegladałem ten tamat, ale nie zauważyłem by ktoś miał podobny problem. Czy może to wynikać z dużej ilości wiadomości?

« Odpowiedź #1477 dnia: Maj 27, 2010, 14:47:13 »
mam full ale problem moj polega na tym co kiedys pisalem
nie moge zmienic dzwonkow :(
mam tylko 3 do wyboru i wszystko
przenoszenie do my dokuments i td nic nie daje :(

*

Offline mit-nick

• 7
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #1478 dnia: Maj 27, 2010, 22:45:19 »
dzwonki wrzucasz do windows/rings i beda graly jako dzwonek polaczenia a uprzedzajac Twoje nastepne pytanie pragne nadmienic ze dzwieki smsa wrzucasz bezposrednio do windows, to pierwsza podstawowa zasada posiadacza windows mobile :P

« Odpowiedź #1479 dnia: Maj 28, 2010, 09:44:48 »
thx za sms ale
chcialem zapytac o budzik i podobne alarmy :P

*

Offline loww

• 16
  • Sprzęt: HTC P3300 (Artemis), NR560BF
« Odpowiedź #1480 dnia: Czerwiec 09, 2010, 06:29:52 »
Witam, używam tego Romu od roku i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio jednak pojawił się problem związany z BT. Kupiłem nawigację, która do wymiany danych Traffic wykorzystuje profil DUN. WM6 nie mają tego profilu. Czy ktoś zna sposób na przywrócenie DUN po BT w tym Romie?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1481 dnia: Czerwiec 09, 2010, 15:31:59 »
Witam, używam tego Romu od roku i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio jednak pojawił się problem związany z BT. Kupiłem nawigację, która do wymiany danych Traffic wykorzystuje profil DUN. WM6 nie mają tego profilu. Czy ktoś zna sposób na przywrócenie DUN po BT w tym Romie?
Chyba jakiś soft do udostępniania netu po BT by trzeba.

*

Offline loww

• 16
  • Sprzęt: HTC P3300 (Artemis), NR560BF
« Odpowiedź #1482 dnia: Czerwiec 09, 2010, 16:07:47 »
Tak. Ale wszystko co znalazłem na xda-developers itp. pomimo zapewnień że działa u mnie nie pozwala wybrać profilu DUN. Również Romy, które ponoć supportują BT DUN (np. Black&Blue v.5.0) nie potrafią zestawić połączenia po BT DUN (brak takiej opcji w udostępnianiu internetu). Zastanawiam się, czy nie popełniam jakiegoś błędu przy instalacji i mam nadzieję, że ktoś używający tego Romu spróbuje odpalić DUN i powie czy się da czy nie. Przykładowe rozwiązanie jest podane np. tu: http://thinkabdul.com/2007/09/22/hack-to-enable-bluetooth-dial-up-networking-dun-profile-on-windows-mobile-6-pocket-pc/

« Odpowiedź #1483 dnia: Lipiec 24, 2010, 18:30:01 »
Hejka czy mozna odswiezyc linki z Romem AMIGAnTOMEK 6.1 LITE FINAL
??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1484 dnia: Lipiec 24, 2010, 21:22:12 »
Poczytaj dokładnie pierwszy post.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #1485 dnia: Lipiec 24, 2010, 22:13:53 »
no wlasnie nie potrafie sciagnac... na rapidshark nie widze tego pliku :/

*

Offline Ktoś

• 611
  • Sprzęt: NEXUS 4
« Odpowiedź #1486 dnia: Lipiec 24, 2010, 23:47:46 »
podpowiem. W pierwszym poście masz wspomniane o takim serwisie, który nazwę wziął od pewnego małego gryzonia.
Zaczyna się na Ch.
Napisałbym 'po prostu', ale znów pewnie mod wywali (sam nie wiem czemu). Powodzenia :P
Abre tu mente

« Odpowiedź #1487 dnia: Lipiec 24, 2010, 23:52:28 »
i tu jest problem bo midzis przelewu nie zaksieguja a tam trzeba wiekszy transfer. macie na innym serwerze?? a moze ktos wysle na maila

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #1488 dnia: Lipiec 25, 2010, 00:04:40 »
i tu jest problem bo midzis przelewu nie zaksieguja a tam trzeba wiekszy transfer. macie na innym serwerze?? a moze ktos wysle na maila
SMSem można płacić i masz od ręki.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1489 dnia: Lipiec 26, 2010, 23:51:04 »
Jesli ktoś by mógł to zuploadować na inny serwer to byłbym wdzięczny. rapidshark zamienił się z w wyszukiwarkę wiec linki nie działaja, a przy moim obecnym laczu długo by to trwało.

*

Offline dezives

• 43
« Odpowiedź #1490 dnia: Lipiec 27, 2010, 18:28:05 »
AMIGAnTOMEK_6.1_FULL_FINAL.rar

http://www.mediafire.com/?fzvz4vvn1ge

AMIGAnTOMEK_6.1_LITE_FINAL.rar

http://www.mediafire.com/?d2wenltnzyg

AMIGAnTOMEK_6.1_semiLite_FINAL.rar

http://www.mediafire.com/?ygzmjtqznen

Źródło

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #1491 dnia: Lipiec 27, 2010, 21:14:24 »
Wielkie dzięki kolego.  :ok: Pzdr

« Odpowiedź #1492 dnia: Sierpień 04, 2010, 12:57:36 »
Czy podwójny zegarek to konieczność? (analog/cyfra)
Czy nie umiem znaleść możliwości wyłączenia jednego z nich?

*

Offline andrus75

• 729
« Odpowiedź #1493 dnia: Sierpień 05, 2010, 11:38:15 »
da się wyłączyć kolego. Nie mam już artka i nie mogę Ci powiedzieć krok po kroku ale na 100 % to wyłączałem. Jeżeli nie ma w ustawieniach to można to wyłączyć programem do konfiguracji manilki.

Połączone: [time]Sierpień 05, 2010, 12:17:33[/time]
no więc kolego rs2580 przypomniałem sobie kolego jak wyłaczyć zegar (jeden z nich a nawet oba). w programach w manili dodaj sobie skrót Manila2DConfig. Uruchom i w zakładce Home XML wyłączasz sobie kolego co chcesz. Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to napisałem . Pozdrawiam

Po??czone: Sierpień 05, 2010, 12:20:59
Oczywiście jak nie chcesz go dodawać do programów to po prostu wchodzisz w programy, dalej akcesoria i uruchamiasz Manila2DConfig i tam ustawiasz w zakładce Home XML. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 12:20:59 wysłana przez andrus75 »

*

Offline dawka7

• 1
  • Sprzęt: SPV m650
« Odpowiedź #1494 dnia: Sierpień 11, 2010, 13:30:42 »
Witam! jestem szczęśliwym posiadaczem SPV m650 z WM 5.0 orginalnie z orange, nic nie grzebane itp. Chciałbym przesiąść się na ROM AMIGAnTOMEK 6.1 PL FULL..... i tu pojawiają sie moje pytania...

1) czym zrobić backup wiadomości sms , kontaktów?
2) czy przed próbą wgrania ROMu warto zrobić backup -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=312871 znalazłem coś takiego z tym że nie wiem czy to cos w ogóle potem da. i czy przed tą operacją również musze zrobić coś z USPL http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311403
3) rozumiem że przed zabraniem się za wgrywanie ROM konieczna jest tam modyfikacja USPL, czy coś jeszcze? bo chciałbym uniknąć niespodzianek.

być może są to podstawowe pytania ale wybaczcie gdyż początkujący jestem =)

Pozdrawiam.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #1495 dnia: Sierpień 11, 2010, 14:46:26 »
Witaj,
Zrób to, co znajduje się w opisie tu: http://pdaclub.pl/forum/artemis/faq-upgradewgrywanie-nowego-romu-do-artemisa-bez-zdejmowania-cida/msg568193/#msg568193
a unikniesz niespodzianek.
Jeśli chodzi o kopię wiadomości, to również na forum znajdziesz masę podpowiedzi jakimi sposobami to zrobić.
Pomyszkuj nieco, a znajdziesz odpowiedzi na swoje wszystkie pytania.

Pozdro.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Marciniuk

• 2
  • Sprzęt: MDA COMPACT III
« Odpowiedź #1496 dnia: Wrzesień 11, 2010, 14:55:56 »
witam czy ktoś ma problem z BT nie można przeslac na artemisa przez BT żadnego pliku mam, Ustawienia/Połączenia/Transmisja zaznaczyć "Odbieraj wszystkie nadchodzące transmisje" w Obex Inbox storage card zaznaczam ze przesył odwrotny jest bezproblemowy jak rozwiązać ten problem ?

*

Offline mariuszg73

• 11
  • Sprzęt: M650  AMIGAnTOMEK 6.1 Lite FINAL
« Odpowiedź #1497 dnia: Wrzesień 11, 2010, 22:46:59 »
witam czy ktoś ma problem z BT nie można przeslac na artemisa przez BT żadnego pliku mam, Ustawienia/Połączenia/Transmisja zaznaczyć "Odbieraj wszystkie nadchodzące transmisje" w Obex Inbox storage card zaznaczam ze przesył odwrotny jest bezproblemowy jak rozwiązać ten problem ?

http://pdaclub.pl/forum/artemis/problem-z-bluetooth-w-spv/?topicseen

« Odpowiedź #1498 dnia: Wrzesień 15, 2010, 02:02:06 »
Czytając forum miałem obawy, czy poradzę sobie z wgraniem nowego ROM-u.
Jednak wszystko poszło OK.

Ściągnięcie CID, później wgranie AMIGAnTOMEK WM 6.1 LITE poszło OK.

Będąc już na tym etapie postanowiłem ściągnąć SIM LOCK.
Tutaj pojawiły się schody.
Ja używam blokady telefonu (tej na wpisanie kliku cyfr jak HTC jest chwilę nie używany), po zmianie numeru IMEI mój kod nie działał i musiałem zrobić Hard Reset.
Po pozbyciu się SIM LOCK-a i powrocie do mojego oryginalnego IMEI znowu mój kod przestał działać i znowu musiałem zrobić Hard Reset.

Czy zrobiłem coś źle?

Może ma być jakaś kolejność zachowana - np. najpierw SIM LOCK, później CID i na koniec nowy ROM?

Jeśli ktoś wie niech podpowie forumowiczom by nie męczyli się jak jak z tym HR.

*

Offline andrus75

• 729
« Odpowiedź #1499 dnia: Wrzesień 16, 2010, 21:23:22 »
a nie łatwiej jest wyłączyć blokady piny puki kody użytkowników a potem flashować, zdejmować loki, programowć itp.
miałem atemisa z ery (mda) i wszystko szło bez problemu.