AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL

• 1553 Odpowiedzi
  • 422749 Wyświetleń

*

Offline lyczewskiand

• 5
  • Sprzęt: SPV M650
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL
« Odpowiedź #1410 dnia: Listopad 23, 2009, 21:11:23 »
a mnie żaden z ROMów nie przypadł do gustu
jak na HTC ARTEMIS lub SPV M650 windows mobile 6.1 jest zbyt pamięciożerny
wersja KITCHEN FULL jest nawet fajna, efekty wizualizacyjne są świetne, animowane logo podczas włączania telefonu, tapeta jakiegoś sportowego samochodu, i TOUCH FLO na ekranie, moze to i fajnie ale miałem problem z odczytaniem listy kontaktów z karty SIM, czytałem ze większość gotowanych ROMów mają ten problem ze np przez zwykłe menu nie widac kontaktów tylko trzeba wchodzic w jakiegos menedżera SIM.

osobiście wolę i polecam dla użytkowników WINDOWS MOBILE 5 nakładkę SPB MOBILE SHELL 3.5, jedyny mankament ze jest płatna a cena to jakies 30$

POZDRO
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 17:04:02 wysłana przez lyczewskiand »

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #1411 dnia: Listopad 23, 2009, 21:53:56 »
... lecz nie ma rzeczy niemożliwych, na internecie zawsze znajdzie sie za darmo
pozdrowienia :)
Brawo! Pierwszy post i już zaliczona wpada. Brawo!
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1412 dnia: Listopad 25, 2009, 12:43:18 »
a mnie żaden z ROMów nie przypadł do gustu
jak na HTC ARTEMIS lub SPV M650 windows mobile 6.1 jest zbyt pamięciożerny
wersja KITCHEN FULL jest nawet fajna, efekty wizualizacyjne są świetne, animowane logo podczas włączania telefonu, tapeta jakiegoś sportowego samochodu, i TOUCH FLO na ekranie, moze to i fajnie ale miałem problem z odczytaniem listy kontaktów z karty SIM, czytałem ze większość gotowanych ROMów mają ten problem ze np przez zwykłe menu nie widac kontaktów tylko trzeba wchodzic w jakiegos menedżera SIM.
To wgraj Clean i instaluj tylko to czego potrzebujesz. Tutaj na 100% nie ma problemu z kontaktami.

Pzdr.

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #1413 dnia: Listopad 25, 2009, 13:24:37 »
Witam
Potwierdzam  - clean są zawsze udane. Szybkie i nie sprawiają problemów
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline Noxi

• 30
  • Sprzęt: Spv m650
Spv m 650 dzwonek sms problem
« Odpowiedź #1414 dnia: Listopad 30, 2009, 11:38:05 »
Witam wgrałem Rom "AMIGAnTOMEK_6.1_LITE_FINAL"
ustawiłem dzwonek mp3 na sms "około 3min"
jak przychodzi ma sms to odbieram go a mp3 dalej gra dlaczego.
i jeszcze jedno strasznie mi cicho gra fon choć wszystko na full.
(przed wgraniem romu gral głośno)
NoxI

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Spv m 650 dzwonek sms problem
« Odpowiedź #1415 dnia: Listopad 30, 2009, 13:06:49 »
Dźwięk smsa odgrywa się do końca, musisz go skrócić.

A pytanie powinno być zadane w wątku o tym ROMie - scalam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #1416 dnia: Grudzień 06, 2009, 02:19:09 »
Na Full'u nie działa mi TF2D customizer, ma ktoś może ten sam problem? A może rozwiązanie? Precyzyjnie to gdy cokolwiek zmienie i dam 'apply' ładuje się i ładuje... i ładuje.... I tak do wyłączenia aplikacji na twardo albo SR. Próbowałem zainstalować customizer oddzielnie, bez różnicy.

Drugi problem to automapa, problem ten sam, zainstalowane na SD, włączam i ładuje się i ładuje... I ładuje, choćbym na całą noc zostawił. Po zmianie na inny rom, bez ponownej instalacji wszystko śmiga. Ale tak właściwie zależy mi na TF2D i voice commanderze (czy jakoś tak, nie mam Artka pod ręką). Może jakiś inny rom, gdzie da się dograć te cuda albo będą w pakiecie tak, żeby wszystko bez bólu śmigało?

trzeci "issue" to AS. Nie chce za chiny ludowe i pół ameryki się połączyć. Na windows 7. Na Viście siorki wszystko śmiga do momentu synchronizacji z outlookiem, wtedy pada i synchronizacja z błędami. Nie zależy mi na synchronizacji tak bardzo ale miłoby było.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 02:23:52 wysłana przez Bart1313 »

« Odpowiedź #1417 dnia: Grudzień 07, 2009, 16:32:39 »
Witam.
Jestem na tym forum nowy, Artemisa posiadam bardzo krótko więc proszę o wyrozumiałość.
Wgrywałem już sobie
65.7 Mb    AMIGAnTOMEK_6.1_FULL_FINAL.rar ten rom i jest fajny,chciałby sobie wgrać ten AMIGAnTOMEK_6.1_Kitchen_Full,.
Proszę o poradę czy ten rom będzie podczas wgrywania pytał gdzie go wgrać czy do tel. czy na kartę?
Ten pierwszy wgrał mi się bez pytania,ale zajmował mało pamięci i wiedziałem że się wgra bez problemu,
ten drugi zajmuje dużo więcej miejsca i pewnie do tel się nie zmieści,a nie chciał bym uwalić tel.
Proszę o poradę ewentualnie link gdzie mógłbym coś wyczytać na ten temat.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1418 dnia: Grudzień 07, 2009, 18:34:27 »
ROM wgrywa się ZAWSZE do pamięci głównej/wewn. urzadzenia (ReadOnlyMemory) bo jest to mniej więcej jak wgrywanie/flashowanie bios-u do PC.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #1419 dnia: Grudzień 07, 2009, 18:37:03 »
Witam.
Jestem na tym forum nowy, Artemisa posiadam bardzo krótko więc proszę o wyrozumiałość.
Wgrywałem już sobie
65.7 Mb    AMIGAnTOMEK_6.1_FULL_FINAL.rar ten rom i jest fajny,chciałby sobie wgrać ten AMIGAnTOMEK_6.1_Kitchen_Full,.
Proszę o poradę czy ten rom będzie podczas wgrywania pytał gdzie go wgrać czy do tel. czy na kartę?
Ten pierwszy wgrał mi się bez pytania,ale zajmował mało pamięci i wiedziałem że się wgra bez problemu,
ten drugi zajmuje dużo więcej miejsca i pewnie do tel się nie zmieści,a nie chciał bym uwalić tel.
Proszę o poradę ewentualnie link gdzie mógłbym coś wyczytać na ten temat.
AMIGAnTOMEK_6.1_Kitchen_Full to nie ROM tylko kuchnia czyli pełen pakiet oprogramowania i modułów do stworzenia ROMu. Można sobie dodstosować ROM do swoich potzreb przed wgraniem po czym dopiero go stworzyć. Z konfiguracji jaka jest w tej kuchni załaczona ugotujesz dokładnie AMIGAnTOMEK_6.1_FULL_FINAL czyli to co masz wgrane
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #1420 dnia: Grudzień 07, 2009, 18:54:15 »

Teraz mi się rozjaśniło w głowie.
Tak mi się wydawało że rom powinien się instalować do pamięci telefonu.
Nie mogłem zrozumieć jak wgrać taki duży rom skoro tel.ma mniej pamięci.
Dzięki za odpowiedź teraz wiem że to nie rom lecz cała kuchnia,przy okazji dowiedziałem się
co to jest kuchnia.
Jeszcze raz dziękuję.

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1421 dnia: Grudzień 08, 2009, 22:16:17 »
Mam pytanie skąd moge ściągnąć FingerKeyboard 2.1  użytą w tym romie?. Próbowałem różnych znalezionych w google , ale każda była inna niż ta . Do tej się przyzwyczaiłem , a wgrałem sobie chwilowo windowsa Amigan ERA (tego zmodyfikowanego) który działa szybko ale brakuje mi kilka programów do których się przyzwyczaiłem.
Napisane: Grudzień 08, 2009, 14:28:53
- w romie AmiganTomek  jak odpisuje na sms to wiadomości układają się jedna pod drugą , a w tym romie AMIGAN ERA każda wiadomość jest osobno na ekranie.   Można dograć coś aby było tak jak w wersji AmiganTomekFULL?
Napisane: Grudzień 08, 2009, 14:55:43
Mam pytanie skąd moge ściągnąć FingerKeyboard 2.1  użytą w tym romie?. Próbowałem różnych znalezionych w google , ale każda była inna niż ta . Do tej się przyzwyczaiłem , a wgrałem sobie chwilowo windowsa Amigan ERA (tego zmodyfikowanego) który działa szybko ale brakuje mi kilka programów do których się przyzwyczaiłem.
Napisane: Grudzień 08, 2009, 14:28:53
- w romie AmiganTomek  jak odpisuje na sms to wiadomości układają się jedna pod drugą , a w tym romie AMIGAN ERA każda wiadomość jest osobno na ekranie.   Można dograć coś aby było tak jak w wersji AmiganTomekFULL?

Chyba udało mi się rozwiązać problem który opisałem wyżej.  Nie wiem czy tak można ale tak zrobiłem:
- ściągnołem dwie kuchnie Full i CLEAN
- z kuchni full z katalogu OEM skopiowałem: Fingerkeybord2.1, java, tcpmp i totalcommander do katalogu oem w kuchni CLEAN
- ugotowałem roma zgodnie z opisem w pierwszym poście

Czy moge tak zrobić? moge bez obaw wgrać ten rom?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1422 dnia: Grudzień 09, 2009, 17:11:16 »
Mozesz.

« Odpowiedź #1423 dnia: Grudzień 09, 2009, 18:37:22 »
mam problem z TotalCommander, jak zmienię na duże ikony to mi zawiesza się system. teraz i Opera Mini 4.2 też to robi, właśnie próbowałem powalczyć z kuchnią w wersji full i za każdym razem (ściągałem 3 razy kuchnie ze strony) przy próbie otwarcia wyskakuje, że jest błąd i musi zamknąć program :(

jak wgrać opere mini 5 beta2 tak, żeby nie było konieczne otwieranie jej z jbed a od razu z ikonki opery. niestety takowa nawet nie pojawia mi się i nie mogę podpiąć do lunchera w Manilli :(
Jakiaś rada?
Napisane: Grudzień 09, 2009, 18:33:24
jeszcze jedna sprawa,
niestety koledzy, ciągle nie ściąga mi poczty. kolejny raz wgrywam rom, może teraz zadziała dobrze. a może to feler w romie? czy urządzenie?

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #1424 dnia: Grudzień 11, 2009, 17:20:20 »
Przedmówca prosił o FingerKeyboard. Ja również się przyłączam, bo takiej wersji jak z romu full nie mogę nigdzie się doszukać. Chcę to zainstalować do 6.5 więc najlepiej w wersji cab.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 17:22:40 wysłana przez Myomi »

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #1425 dnia: Grudzień 12, 2009, 09:50:12 »
Przedmówca prosił o FingerKeyboard. Ja również się przyłączam, bo takiej wersji jak z romu full nie mogę nigdzie się doszukać. Chcę to zainstalować do 6.5 więc najlepiej w wersji cab.

Jeżeli masz kuchnie tego wm 6.5 to możesz zrobić to toak jak ja. Czyli:
-ściągłem dwie kuchnie od AMIGAnTOMEK -  FULL (w której jest finger keybord i inne programy w OEM
-ściągłem drugą kuchnie CLEAN (bo do tej chciałem dograć finger keyboard i inne programy)
-przegrałem potrzebne programy z katalogu OEM z wersji full do kuchni w wersji CLEAN
-ugotowałem roma w wersji clean tylko zaznaczyłem te programy które dograłem do kuchni czyli: finger keybord, totalcmd , pdfreader, tcmpc(odtwarzacz multimedialny)
-zainstalowałem nowy rom i mi działa wszystko :)

Nie wiem czemu ale ta operacja z wersją superclean mi nie dziłała, tzn. rom po wgraniu wieszał się na samym początku botowania gdzie jest wypisany ISPL i radio rom itp.

*

Offline Myomi

• 526
« Odpowiedź #1426 dnia: Grudzień 12, 2009, 12:58:44 »
Wiem, że można gotować itp, ale może ktoś ma plik cab już bez zabawy w gotowanie.
Już bym nie mógł wrócić do 6.1 i zabawy z rysikiem. Teraz wszystko robię jednym palcem.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 14:59:51 wysłana przez Myomi »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1427 dnia: Grudzień 12, 2009, 21:27:35 »
AAA juz pamietam bo ja zmieniałem pliki z oryginalnej instalki.... HHMMM zobacz może ten załacznik zawiera to czego ci potrzeba

*

Offline Myomi

• 526
« Odpowiedź #1428 dnia: Grudzień 13, 2009, 15:05:42 »
Tak, to jest ta wersja :-)
Ale do pełni szczęscia brak mi jeszcze Arcsoft MMS w polskiej wersji również z romu full. Kilka już instalowałem, ale tylko jeden chodzi i to w wersji ENG.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1429 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:09:33 »

*

Offline Myomi

• 526
« Odpowiedź #1430 dnia: Grudzień 14, 2009, 17:05:08 »
Również działa, jednakże po dłuższym użytkowaniu FingerKeyboard zauważyłem, że zostawia ona ślady używanych liter w oknie gdzie się pisze sms, tych w górnego wiersz czyli Q,W,E,R itd.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1431 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:23:27 »
Również działa, jednakże po dłuższym użytkowaniu FingerKeyboard zauważyłem, że zostawia ona ślady używanych liter w oknie gdzie się pisze sms, tych w górnego wiersz czyli Q,W,E,R itd.
No niestety nie ma róży bez kolców

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #1432 dnia: Grudzień 17, 2009, 16:51:40 »
Oo widzę jakiś grube updaty w sofcie :) Ja noszę już naprawdę długo poprzedni Two sofcik AMIGAnTomaszu :D I naprawde jestem z niego zadowolony, dorzuciłem do tego SPB Shella (polecam świetny progs) i Artek nie do poznania...Wiele osób z takimi PDA jak nowy HTC Touch (fabryczny bo się boją wgrywania softów-bo drogi aparat :D) potrafią się zdziwić :D Właśnie się zastanawiam czy zmieniać sofcik, warto ? czy lepiej nie zmieniać czegoś co już działa ? :P
PS: do czego ten programik Arcsoft_MMS ? Nie jest to czasem coś co sprawi, że Artek wreszcie będzie odbierał MMS'y ? Bo tylko tego mi brakuje, nie moge ani wysyłać, ani odbierać MMS'ow (a próbowałem już setki ustawień)

Pozdrowka AMIGAn, dzięki za dzieło ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 16:58:29 wysłana przez Mercury »
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #1433 dnia: Grudzień 17, 2009, 20:37:00 »
Dokładnie Arcsoft_MMS umożliwia odbieranie i wysyłanie MMS z Artka. Ale czy w ROMach AmiganTomka nie ma go w standardzie?? Teraz używam WM 6.5 z XDA i tam akurat MMSów nie ma. Chociaż mnie one do szczęścia nie są potrzebne.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1434 dnia: Grudzień 20, 2009, 12:54:00 »
Dokładnie Arcsoft_MMS umożliwia odbieranie i wysyłanie MMS z Artka. Ale czy w ROMach AmiganTomka nie ma go w standardzie?? Teraz używam WM 6.5 z XDA i tam akurat MMSów nie ma. Chociaż mnie one do szczęścia nie są potrzebne.
To dograj CABA którego dałem wyżej powinien działać i z 6.5
Oo widzę jakiś grube updaty w sofcie :) Ja noszę już naprawdę długo poprzedni Two sofcik AMIGAnTomaszu :D I naprawde jestem z niego zadowolony, dorzuciłem do tego SPB Shella (polecam świetny progs) i Artek nie do poznania...Wiele osób z takimi PDA jak nowy HTC Touch (fabryczny bo się boją wgrywania softów-bo drogi aparat :D) potrafią się zdziwić :D Właśnie się zastanawiam czy zmieniać sofcik, warto ? czy lepiej nie zmieniać czegoś co już działa ? :P
PS: do czego ten programik Arcsoft_MMS ? Nie jest to czasem coś co sprawi, że Artek wreszcie będzie odbierał MMS'y ? Bo tylko tego mi brakuje, nie moge ani wysyłać, ani odbierać MMS'ow (a próbowałem już setki ustawień)

Pozdrowka AMIGAn, dzięki za dzieło ;)
Jakie updaty???? Toż ja już we wrześniu chyba zakończyłem prace bo sprzedałem Artka.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #1435 dnia: Grudzień 21, 2009, 13:26:23 »

Jakie updaty???? Toż ja już we wrześniu chyba zakończyłem prace bo sprzedałem Artka.
[/quote]
Dobrze ale zobacz kiedy ja ostatnio tu pisałem :P chyba przed wakacjami (nawet szukać sie nie chce:P),więc od tego czasu są zmiany :)
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1436 dnia: Grudzień 25, 2009, 17:02:51 »

Dobrze ale zobacz kiedy ja ostatnio tu pisałem :P chyba przed wakacjami (nawet szukać sie nie chce:P),więc od tego czasu są zmiany :)
[/quote]

AAAAA to sorki :D

Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL i WiFi
« Odpowiedź #1437 dnia: Styczeń 05, 2010, 09:04:45 »
Mam wgrany AMIGAnTOMEK full 6.1.16 i problem z WiFi na oryginalnym Romie z Orange internet działał tu po wgraniu nie chce ruszyć ustawienia są takie:

W Comm Manager WLAN jest włączony ale w Połączenia\komunikacja bezprzewodowa:
"Wireless LAN is off.  Turn on wireless LAN" po kliknięciu stan się nie zmienia ciągle wyświetla że wyłączony, nie pobiera adresu sieciowego.

W zakładce WiFi widać sieci które są w zasięgu ale nie mogę się połączyć może coś mam źle skonfigurowane bo przez GPRS łączy się z Internetem. Proszę ewentualnie o wskazowi co i jak ustawić.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
Odp: AMIGAnTOMEK WM 6.1 PL FINAL i WiFi
« Odpowiedź #1438 dnia: Styczeń 05, 2010, 14:16:22 »

W zakładce WiFi widać sieci które są w zasięgu ale nie mogę się połączyć może coś mam źle skonfigurowane bo przez GPRS łączy się z Internetem. Proszę ewentualnie o wskazowi co i jak ustawić.

zaznacz siec i połacz z nią. W Połączenia\komunikacja bezprzewodowa jest bład którego nie mogłem znaleźć i ten program nie widzi właczonej karty.

« Odpowiedź #1439 dnia: Styczeń 06, 2010, 13:23:32 »
Tak przypuszczałem że może być błąd (dzięki za info)
po wielu próbach połączył się w netem ale mam jeszcze pytanie czy typy połączeń praca/internet można konfigurować niezależnie bo praca to wifi z dhcp a np. dom z z wifi ale brak dhcp czy można tak to ustawić niezależnie? oba połączenia będą używać tej samej karty wlan.